Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@05:57:01 GMT

لئوپولد دوم و هولوکاست پنهان

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۰۴۳۲

لئوپولد دوم و هولوکاست پنهان

پادشاه بلژیک «لئوپولد دوم» جنایات بیرحمانه‌ای علیه مردم کنگو یا همان مستعمره شخصی‌اش مرتکب شد.

روزنامه ایران: پادشاه بلژیک «لئوپولد دوم» جنایات بیرحمانه‌ای علیه مردم کنگو یا همان مستعمره شخصی‌اش مرتکب شد.

آیا می‌دانید؟
کشور استعماری کنگو، 76 برابر بزرگتر از بلژیک بود.
لئوپولد دوم ثروت هنگفتی را برای معشوقه‌اش که 40 سال از او جوان‌تر بود، به جا گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به فرمان لئوپولد دوم ساختمان‌های بسیار و پروژه‌های شهری ساخته شد. هزینه بسیاری از آنها با استثمار وحشیانه کنگو پرداخت شد.مقر اتحادیه اروپا واقع در بروکسل، پایتخت بلژیک است.

لئوپولد دوم کیست؟
لئوپولد دوم در نهم آوریل 1835 در بروکسل‌ زاده شد. او در 1865 بر تخت پادشاهی بلژیک نشست. 45 سال حکومت او طولانی‌ترین دوره حکمرانی در تاریخ بلژیک است.او گفته بود: «من نمی‌خواهم شانسی که ما را به تکه بزرگی از کیک باشکوه آفریقایی می‌رساند، از دست بدهم.» امروزه به خاطر آنکه او فرمان ساخت بناهای زیبا و متعددی را در بروکسل و سراسر بلژیک صادر کرده و هزینه‌اش را پرداخته، به عنوان شاه عمران و سازندگی از وی یاد می‌‍شود. از جمله مجلل‌ترین بناها، طاق سینکوآنتنیر و خیابان لوئیز در بروکسل و کاخ سلطنتی گرین هاوس در منطقه لِینکن است. با این حال، آنچه رو به فراموشی می‌رود نقش خونین او در استعمار کنگو توسط بلژیک است.

چگونه لئوپولد دوم به مستعمره شخصی خودش یا همان کشور آزاد کنگو رسید؟
لئوپولد دوم معتقد بود بلژیک باید صاحب یک مستعمره شود. ابتدا در تلاش بود تا فیلیپین را به‌عنوان یک مستعمره از اسپانیا بگیرد. اما به سبب کمبود بودجه و کناره‌گیری ملکه ایزابل دوم از قدرت در اسپانیا شکست خورد.
لئوپولد دوم در 1876 انجمن بین‌المللی آفریقایی را تأسیس کرد که به‌عنوان یک سازمان پیشرو عمل می‌کرد که به‌دنبال تداوم‌بخشی طرح‌های بشردوستانه و نوع‌دوستانه است، اما در واقع پوششی بود تا پادشاه بلژیک برای استعمار بخش بزرگی از آفریقای مرکزی از آن استفاده کند.

لئوپولد دوم: امور کنگو را برای مصالح تمدن و منافع بلژیک برعهده گرفتم
لئوپولد دوم از یک کاوشگر و جهانگرد به‌نام «هنری مورتون استنلی» استفاده کرد تا نسبت به مالکیت منطقه جمهوری دموکراتیک امروزی مدعی شود. او این منطقه را ایالت آزاد کنگو نامید. در کنفرانس برلین در سال‌های 85-1884، کشورهای اروپایی و ایالات متحده امریکا این ادعای لئوپولد دوم را تأیید کردند که او می‌خواهد عمرش را وقف بهبود شرایط زندگی در کنگو کند. دولت بلژیک برای فعالیت‌های لئوپولد در کنگو وامی اختصاص داد. بنابراین لئوپولد شخصاً مالک یک مستعمره بود.آنچه اتفاق افتاد با روایت‌های رسمی درباره نوع‌دوستی و تلاش‌های بشردوستانه که تبلیغات لئوپولد در سراسر اروپا پخش می‌کرد، فاصله زیادی داشت.

داستان خونین استعمار کنگو
به منظور بازپرداخت وام به دولت بلژیک و با کسب ثروت شخصی، تنها هدف سران اشغالگر کنگو استخراج هر چه بیشتر پول از این مستعمره بود.
لئوپولد دوم یک نظام اساساً بی‌رحم را ایجاد کرد که قتل، شکنجه و تجاوز ویژگی خاص آن بود. نزدیک به 10 میلیون نفر از مردم کنگو جان خود را از دست دادند!لئوپولد دوم ارتش شخصی خود را با استفاده از سربازان مزدور ایجاد کرد. او برای وادار کردن بومیان کنگو به کار اجباری از این ارتش بهره می‌برد. این ارتش که متشکل از مزدوران مسلح به سلاح‌های مدرن آن زمان بود به‌صورت روزمره مردم گروگان‌شده را شکنجه می‌داد، همه خانواده‌ها را سلاخی کرده و به مردم کنگو تجاوز می‌کرد. در ابتدا منبع اصلی درآمد عاج فیل بود، اما هنگامی که درخواست کائوچو (لاستیک طبیعی) افزایش یافت، لئوپولد توجه خود را به جمع‌آوری صمغ گیاهان کائوچو معطوف کرد.
لاستیک طبیعی با ایجاد خراش روی پوست گیاه با استفاده از یک تیشه کوچک جمع‌آوری می‌شود. موقعیت و عمق برش‌ها بسیار مهم است؛ اگر اشتباه انجام شود می‌تواند رشد گیاه را متوقف کرده و حتی درخت را نابود کند. این شیره برای 4 ساعت از درخت ترشح، سپس به‌صورت طبیعی متوقف می‌شود. چنانچه بومیان سهمیه تولید مورد نظر را محقق نمی‌کردند، به‌شدت تنبیه می‌شدند. یکی از اقدامات رایج این بود که اگر افرادی لاستیک کافی جمع‌آوری نمی‌کردند، فرزندانشان را مثله یا دچار نقص عضو می‌کردند! غالباً سربازان با سبدهایی پر از دست‌های بریده بازمی‌گشتند. روستاهایی که مقاومت می‌کردند، به کلی ویران می‌شد. از آنجایی که مردان وادار به جمع‌آوری لاستیک می‌شدند، کسی برای کار در مزارع وجود نداشت. علاوه بر این سربازان غذا، دام و طیور را از مزارع سرقت می‌کردند. در نتیجه خیل عظیم مردم به خاطر قحطی جان باختند. لئوپولد دوم رسماً فرمانی برای جمع‌آوری کودکان مستعمرات صادر کرد. کودکان کنگویی ربوده و به مدارس فرستاده شدند تا چگونگی کار و سربازی را یاد بگیرند. بسیاری از آنها به خاطر بیماری و پیاده‌روی اجباری جان باختند. دولت بلژیک در 1908 با پرداخت 200 میلیون فرانک کنترل کنگو را از لئوپولد دوم گرفت. 50 میلیون فرانک مستقیم به جیب لئوپولد رفت. قدم زدن در میان بناهای زیبای بروکسل، پایتخت بلژیک با علم به اینکه آنها به قیمت خون مردم کنگو ساخته شدند، دیگر هرگز مشابه تجربه پیش از آن نخواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: لئوپولد دوم مردم کنگو جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۰۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری

رودخانه دز به زلالی شهرت فراوان دارد و کیفیت آب این رودخانه به حدی است که جزء بهترین آب‌ها ازنظر املاح به‌شمار می‌آید.

رودخانه دز بخشی از حوضه کارون به شمار می‌رود که آب آشامیدنی شهرستان دزفول و برخی از شهر‌های جنوبی خوزستان را تأمین می‌کند و علاوه‌بر این به واسطه داشتن بستری از قلوه‌سنگ رودی زلال و بدون گل‌ولای است که به‌همین خاطر بوستان‌ها و تفرج‌گاه‌های بسیاری در اطراف این رود که از وسط دزفول می‌گذرد به‌وجودآمده است و در روز‌های مختلف سال پذیرای شهروندان و میهمانان زیادی است.

همچنین کشاورزی منطقه و دامداری نیز وابسته به آب رودخانه دز هستند و سلامت این آب بر سلامت محصولات کشاورزی و دامی بسیار مؤثر است.

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری به رودخانه دز

آنچه که تاکنون گفته شد بخشی از تاثیرات رودخانه دز در زندگی مردم شهرستان دزفول و سایر افراد جامعه بود، اما تمامی کاربرد‌های این رود تاثیر مستقیمی بر سلامت افرادی دارد که بصورت مستقیم و یا غیرمستقیم از آن بهره می‌برند؛ پس اعلام خبری مبنی بر ورود ۶۰ درصد فاضلاب خام شهری به این رودخانه شوکه کننده و تلخ است!.

نوری پور رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز گفته است: حفاظت از رودخانه دز به عنوان شاهرگ حیاتی و اقتصادی استان می‌بایستی به صورت مستمر صورت پذیرد و هر گونه غفلتی در این زمینه پیامد‌های زیست محیطی و اجتماعی ناگواری برای بهره‌مندان بدنبال دارد.

وی در خصوص آخرین وضعیت اتصال فاضلاب تیپ ۲۹۲ زرهی ارتش به شبکه فاضلاب شهری نیز می‌گوید: علی رغم برخی اقدامات صورت گرفته توسط پادگان ارتش و اداره آبفای شهرستان متاسفانه کماکان این فاضلاب به رودخانه دز جاری بوده و با توجه به مصوبات اخیر کارگروه مذکور ضرورت اجرای هر چه سریعتر تعهدات و وظایف قانونی توسط آن اداره و رفع معضل موجود مورد تاکید قرار گرفت.

نوری همچنین مجددا به وظیفه قانونی اداره آب و فاضلاب در انجام مطالعه و اجرای طرح‌های ایجاد و توسعه تاسیسات مربوط به جمع آوری، انتقال، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب پرداخت و افزود: قریب به ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول از جمله زیبا شهر، بخش‌هایی از کوی حافظ، فاضلاب خروجی جنب پارک مهرگان و نیز گاو میش آباد غربی و شرقی همچنان به صورت خام به رودخانه دز وارد می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، نگرانی دوست داران محیط زیست را به دنبال داشته است.

تهدید سلامت شهروندان

خانم عزیزی که عصر یکی از همین روز‌های بهاری در بوستان ساحلی پارک رعنا دزفول همراه با خانواده‌اش در کنار رودخانه مشغول تفریح بود، گفت: یکی از تفریحات ما مردم دزفول و حتی مسافران این شهر در ایام تابستان شنا کردن در آب رودخانه است که اگر این حجم از فاضلاب وارد رودخانه می‌شود قطعا سلامت مردم به طور جدی تهدید می‌شود.

او ادامه می‌دهد: پسر من الان در آب همین رودخانه مشغول شنا کردن است و حداقل آسیبی که می‌تواند به او وارد شود، ابتلا به بیماری‌های پوستی است و این موضوع برای من نگران کننده است.

آقای طحان که در کنار رودخانه ایستاده است و مشغول ماهیگیری است نیز در خصوص این موضوع می‌گوید: چند سالی است که بازنشسته شده‌ام و اکثر اوقات مشغول ماهیگیری و فروش آنها به دوستان و آشنایان هستم؛ این ماهی‌ها در آب رودخانه‌ای پرورش یافته‌اند که گفته شده بیش از نیمی از فاضلاب شهری درون آن ریخته می‌شود.

او می‌گوید: مردم از ماهی که در این رودخانه پرورش یافته‌اند و محصولات کشاورزی که از آب رودخانه دز تولید می‌شوند تغذیه می‌کنند. در روستا‌های پایین‌تر مردم به پرورش گاومیش و تولید محصولات لبنی مشغول هستند که در بازار شهر و کشور توزیع می‌شود؛ این دام‌ها از آب رودخانه دز تغذیه می‌شوند.

آقای حکمت که چند قدم آن طرف‌تر شنونده گفت‌گوی ما بود، به این بحث وارد شد و گفت: در کنار این موضوعاتی که گفته شد از همه مهم‌تر آب شرب شهرستان و دیگر شهر‌های استان است که از آب رودخانه دز تامین می‌شود.

او ادامه می‌دهد: مسئله ورود فاضلاب به رودخانه دز سال‌هاست مطرح می‌شود و شنیده شده بود که در دست پیگیری و رفع است. انتظار می‌رفت مسوولان از جمله آبفا دزفول با فوریت آن را حل کنند.

به هیچ عنوان ۶۰ درصد فاضلاب وارد رودخانه نمی‌شود

حسین سعادتی فر مدیر آبفای دزفول  اظهار کرد: طی بازدید‌های متعدد و کارشناسی‌های دقیق صورت گرفته به هیچ عنوان ۶۰ درصد فاضلاب به رودخانه دز سرازیر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر دزفول در دو نقطه کوی زیباشهر و پارک مهرگان بعد از پل غدیر فاضلاب سنتی وارد رودخانه دز می‌شود، افزود: در این دو نقطه از طریق جداول روباز سنتی شهرداری فاضلاب به سوی رودخانه دز هدایت میشود لذا وظیفه پاسخگویی در این خصوص بر عهده آبفا نیست.

سعادتی‌فر با تاکید بر اینکه در غرب رودخانه دز هیچگونه ورودی فاضلابی وجود ندارد، تصریح کرد: طی بازدید‌های متعدد کارشناسان آبفا و تکنسین‌های پادگان زرهی ایستگاه پمپاژ فاضلاب و خطوط انتقال به صورت کامل بر مدار بهره برداری بوده و تاکید می‌شود با اجرای پروژه‌ای در سال گذشته به ارزش ۵۰ میلیارد ریال دیگر به هیچ عنوان فاضلابی به غرب رودخانه دز وارد نمی‌شود.

شبکه دفع فاضلاب خانگی در مناطق مذکور ایجاد نشده است!

یک کارشناس شهرداری گفت: در مناطق زیباشهر و پارک مهرگان دزفول فاضلاب شهری ایجاد نشده است و آب‌های سطحی و فاضلاب‌های خانگی وارد جداول روباز شهرداری شده و به رودخانه هدایت می‌شوند. اداره آب و فاضلاب وظیفه دارد فاضلاب‌های خانگی را جمع کند تا به کانال‌های ایجاد شده برای دفع آب‌های سطحی وارد نشوند.

آبفا خوزستان متعهد به انجام طرح جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز شد

علیرضا خردمند فرماندار ویژه شهرستان دزفول هفته گذشته نیز با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده برای رودخانه دز و برداشت آب غدیر از این رودخانه گفته بود: در سفر استاندار خوزستان به شهرستان که طی روز‌های گذشته انجام شد، شرکت آب و فاضلاب استان متعهد شد طرح کامل فاضلاب زیباشهر دزفول به منظور جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز را به قید فوریت عملیاتی کند.

منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • قطعی: کورتوا از لیست بلژیک برای یورو خط خورد
  • هزاران کودک بی سرپرست و پناهجو در اروپا ناپدید شده اند
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری
  • ضعف‌هایی که نباید پشت قهرمانی فوتسال ایران در آسیا پنهان شود
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • انگیزه پنهان آمریکا در مخالفت با تجمع‌های دانشجویی