Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@04:28:42 GMT

کدام شهرها برای بومگردی جذاب‌ترند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۱۳۷۵

حتماً تابه‌حال واژه بومگردی را شنیده یا آدم‌هایی را دیده‌اید که به سبک بومگردی سفر می‌کنند. این روزها سفرها و اقامت‌های بومگردی رونق زیادی گرفته‌اند و گردشگران ترجیح می‌دهند سفر خود را به سبک بومگردی انجام دهند.

بومگردی سبک جدیدی از سفر است که گردشگران را در یک ارتباط نزدیک، سالم، مؤثر و صمیمی با طبیعت و محیط سنتی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر واژه بوم گردی یا اکوتوریسم (Eco Tourism) را جست‌وجو کنید، می‌بینید که در یک دهه اخیر تا چه اندازه رشد داشته و طرفداران این سبک از سفرها در حال افزایش هستند.

اکوتوریسم درواقع تشکیل‌شده از دو واژه اکو به معنی زیستگاه یا محیط‌زیست و محیط طبیعی و توریسم به معنای گردشگر است. در ایران، اکوتوریسم با عنوان بومگردی شناخته می‌شود و روزبه‌روز به تعداد طرفداران این سبک از سفرها افزوده می‌شود.

تعریف بومگردی

بومگردی نوعی سفر متعهدانه و مسئولانه است که در آن‌همه ویژگی‌های مهم محیط‌ زیستی، فرهنگی، اجتماعی و طبیعی یک منطقه به شکل کاملاً سنتی و اصیل حفظ می‌شود.

مهم‌ترین اصل در سفر بومگردی و اکوتوریسم، تلاش برای حفظ طبیعت و لذت بردن از سفر همراه با کمترین آسیب به محیط طبیعی است. بومگردی در ایران به دلیل جغرافیای بی‌نظیر و طبیعت جذاب و متنوع آن، رشد بی‌نظیری داشته است. به همین دلیل امروزه بسیاری از توریست‌ها سبک سفر بومگردی و لذت هم‌زیستی با مردم مناطق مختلف را ترجیح می‌دهند.

اقامت در روستاهای سنتی، آشنایی با سبک زندگی، کار و فعالیت‌های بومی مردم هر منطقه، امتحان کردن انواع غذاهای سنتی شهرها و ... همگی بخش مهمی از لذت بومگردی هستند. به همین دلیل اجاره اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی رواج زیادی پیدا کرده است.

هومسا به‌عنوان بزرگ‌ترین سایت اجاره آنلاین ویلا و اقامتگاه، گزینه بسیار مناسبی برای تجربه یک سفر بومگردی خاطره‌انگیز است.

بومگردی در ایران

شهرهای ایران، آن‌چنان دیدنی و متنوع‌اند که از بودن و ماندن در هیچ‌کدامشان سیر نمی‌شوید! تنوع شهرهای ایران با طبیعت متفاوت و فرهنگ خاص خودشان، باعث شده سفرهای سبک اکوتوریسم و اقامتگاه‌های بومگردی رشد بی‌نظیری داشته باشند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به محبوبیت برسند.

به همین دلیل اجاره اقامتگاه بوم‌گردی در قشم یا اجاره اقامتگاه بومگردی در رشت و دیگر شهرهای دیدنی ایران بسیار رایج شده است.

جذاب‌ترین شهرها برای بوم‌گردی در ایران، شهرهای زیر هستند:

قشم

قشم از آن مکان‌هایی است که گوی رشد بوم‌گردی را از بقیه شهرها دزدیده! بومگردی در قشم حال و هوای دیگری دارد و خاطره آن تا ابد در ذهنتان ثبت می‌شود در قشم می‌توانید لذت اقامت در اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی و همزیستی با مردم مهربان جزیره را تجربه کنید. اقامتگاه بوم گردی خانه دوست، اقامتگاه بوم گردی نخل ناخدا وبادگیر سفید از بهترین اقامتگاه‌های بومگردی قشم و هنگام هستند که از طریق هومسا می‌توان آن‌ها را رزرو کرد.

یزد

یزد یکی دیگر از شهرهای سنتی، باستانی و دیرینه ایران است که با اقلیم خاص خود زبانزد شده است! امروزه اجاره اقامتگاه بوم‌گردی در یزد طرفداران زیادی دارد و انتخاب عده زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است. تجربه اقامت در اتاق‌های سنتی با سقف‌های گرد و بادگیرهای بومی یزد، همان چیزی است که سفر اکوتوریسم را به این منطقه جذاب‌تر می‌کند. اقامتگاه بومگردی خانه خشتی، کدخدا، دادمهر یزد از معروف ترین بوم گردی های یزد هستند.

اصفهان

اصفهان که تقریباً در میان همه گردشگران دنیا با عنوان زیبای نصف جهان شناخته می‌شود، از آن شهرهای دسته اول است. امکان ندارد به اصفهان سفر کنید و هوس یک گردش بومی به سبک بومگردی به سرتان نیفتد! با اجاره اقامتگاه بوم‌گردی در اصفهان می‌توانید این لذت بی‌نظیر را بچشید و با طبیعت، فرهنگ و شکل روابط اجتماعی در این شهر آشنا شوید.

شیراز

تقریباً همه گردشگران در هر کجای دنیا، شیراز را با فرهنگ و هنر خاص و جذابش می‌شناسند. در کنار این فرهنگ و هنر، طبیعت شیراز هم حرفی برای گفتن دارد و مجموعه این زیبایی، طبیعت و فرهنگ و تاریخ، بومگردی شیراز را بسیار گسترش داده است.

اجاره اقامتگاه بوم‌گردی در شیراز این امکان را به شما می‌دهد که تجربه یک اکوتوریسم واقعی را در این شهر به‌یادماندنی داشته باشید!

گیلان و رشت

رشت را می‌توان عروس شهرهای ایران نامید! تمام خطه گیلان، به‌ویژه رشت زیبا، جزو بهترین شهرهای ایران برای تجربه بومگردی هستند. حال و هوای رشت، طبیعت بکر و تماشایی و تنوع غذایی فوق‌العاده این شهر در کنار تاریخ و فرهنگ ساکنان رشت، ترکیب جذابی از بهترین‌هاست.

به همین دلیل هم اجاره اقامتگاه بومگردی در گیلان یا اجاره اقامتگاه بوم گردی در رشت بسیار طرفدار دارد!

تجربه بومگردی با هومسا

اجاره اقامتگاه بوم‌گردی تمیز، زیبا و منحصربه‌فرد که کاملاً تجربه یک زندگی کوتاه بومی را به شما هدیه کند، کار دشواری است. اما، این انتخاب همراه با هومسا آسان شده و به‌راحتی می‌توانید بهترین اقامتگاه‌های بومگردی را در رشت، شیراز، قشم و ... اجاره کنید.

هومسا به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین سایت‌های رزرو آنلاین ویلا و اقامتگاه، امکان یک رزرو مطمئن، آسان و هیجان‌انگیز را برای شما فراهم کرده است. با ورود به سایت رسمی هومسا، این امکان را دارید که با مشخص‌کردن فیلترهای موردنظر خود، اقامتگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید. امکان انتخاب شهر، نوع اقامتگاه، رنج قیمتی، تاریخ و مدت‌زمان اقامت، امکانات اقامتگاه، همراه با قیمت و تصاویر دقیق آن در سایت هومسا فراهم است. مشاوران متخصص و واحد پشتیبانی هومسا، شما را در تمامی مراحل انتخاب، ثبت و رزرو اقامتگاه همراهی می‌کنند.

بنابراین می‌توانید اقامتگاه بومگردی موردعلاقه خودتان را در هر شهری که هستید به‌آسانی انتخاب کنید و لذت سفر بومگردی را بچشید.

هومسا همراه لحظه‌های به‌یادماندنی شماست.

منبع: الف

کلیدواژه: اجاره اقامتگاه بوم گردی اقامتگاه بومگردی اقامتگاه های بوم شهرهای ایران همین دلیل سفر بومگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۱۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند

دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت استاد شهید مطهری، به عنوان روز معلم نامیده شده است. شاید بتوان گفت در بین همه ادیان آسمانی و مکتب‌های موجود در دنیا، بیشترین سفارش و توصیه به علم‌آموزی و تکریم و تجلیل از حق معلم و استاد، در دین مبین اسلام بوده است.

بنابر آیه شریفه «و علّم آدم الأسماء کلّها» خداوند متعال نخستین معلم است و پیامبران الهی که وظیفه تعلیم آیات الهی را بر عهده دارند، همه معلمان بشریت هستند. مقام معلم آن قدر با ارزش است که پیامبر گرامی اسلام(ص) خود را معلم نامیده است: «إنّما بعثت معلّماً».

40 چهارشنبه را میهمان کلمات گهربار و حیات‌بخش حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) هستیم و همراه خوانندگان، شرح یک حدیث رضوی را در گفت‌وگو با اساتید حوزه و دانشگاه بررسی خواهیم کرد. شرح حدیث این هفته را در محضر استاد حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد باقر ربانی هستیم تا از جام معرفت کلمات رضوی، جان تشنه خویش را سیراب کنیم.

با عرض تبریک روز معّم خدمت شما استاد گرامی، صفحات رواق را منور به روایتی از حضرت رضا(ع) درباره علم آموزی و اهمیت کار معلّمی بفرمایید.

این روز بزرگ که به مناسبت شهادت استاد بزرگ حوزه و دانشگاه حضرت آیت الله شهید مطهری نامگذاری شده است، گرامی می‌دارم و مخصوصاً برای روح پاک آن دانشمند نمونه و دلسوز  پر تلاش، از درگاه خداوند طلب رحمت و رضوان دارم و به همه اساتید کشور عزیزمان ایران، این روز بزرگ را تبریک و تهنیت عرض می کنم. همان‌طور که می‌دانید اسلام، تأکید بسیاری بر ارزش ذاتی علم و تعلیم و تعلم آن دارد تا جایی که بسیاری از آیات قرآن و روایات پیامبر و اهل بیت(ع) در این باره وارد شده است. بنابر آیه شریفه «و علّم آدم الأسماء کلّها»، خداوند متعال نخستین معلم است و پیامبران الهی که وظیفه تعلیم آیات الهی را بر عهده دارند، همه معلّمان بشریت هستند. مقام معلّم آن قدر با ارزش است که پیامبر گرامی اسلام(ص) خود را معلّم نامیده است: «إنّما بعثت معلّماً»

از امام رضا(ع) که خود ملقّب به عالم آل محمد(ص) است و معلم همه بشریت نیز روایاتی در این باب نقل شده که یکی از مهمترین آنها روایتی است که به نقل از پدران خود و آنها هم به نقل از پیامبر گرامی اسلام(ص) نقل فرموده‌اند که آن حضرت فرمود: «طَلَبُ اَلْعِلْمِ فَرِیضَةٌ عَلَی کُلِّ مُسْلِمٍ، فَاطْلُبُوا اَلْعِلْمَ مِنْ مَظَانِّهِ، وَ اِقْتَبِسُوهُ مِنْ أَهْلِهِ، فَإِنَّ تَعْلِیمَهُ لِلَّهِ حَسَنَةٌ، وَ طَلَبَهُ عِبَادَةٌ، وَ اَلْمُذَاکَرَةَ فِیهِ تَسْبِیحٌ، وَ اَلْعَمَلَ بِهِ جِهَادٌ، وَ تَعْلِیمَهُ مَنْ لاَ یَعْلَمُهُ صَدَقَةٌ، وَ بَذْلَهُ لِأَهْلِهِ قُرْبَةٌ إِلَی اللَّهِ، لِأَنَّهُ مَعَالِمُ اَلْحَلاَلِ وَ اَلْحَرَامِ، وَ مَنَارُ سَبِیلِ اَلْجَنَّةِ، وَ الْمُؤْنِسُ فِی اَلْوَحْشَةِ، وَ اَلصَّاحِبُ فِی اَلْغُرْبَةِ وَ اَلْوَحْدَةِ، وَ اَلْمُحَدِّثُ فِی اَلْخَلْوَةِ، وَ اَلدَّلِیلُ عَلَی اَلسَّرَّاءِ وَ اَلضَّرَّاءِ، وَ اَلسِّلاَحُ عَلَی اَلْأَعْدَاءِ، وَ اَلزَّیْنُ عِنْدَ اَلْأَخِلاَّءِ، یَرْفَعُ اَللَّهُ بِهِ أَقْوَاماً وَ یَجْعَلُهُمْ فِی اَلْخَیْرِ قَادَةً». در این روایت زیبا، امام رضا(ع) از قول پیامبر(ص) به ارزش ذاتی علم و لزوم تعلیم و تعلم و دلایل اهمیت علم نزد شارع مقدس اشاره می‌فرمایند. در این روایت، و به جهت مناسبتی که می‌خواهیم در این باره بحث کنیم، به شرح فقره‌ای از این روایت که درباره معلّم و ثواب تعلیم و دلایل این ثواب آمده است اشاره مختصری خواهم داشت.

امام رضا(ع) چه توصیه‌ای درباره شخصیت معلم و اینکه استاد و مربی چه خصوصیاتی باید داشته باشد دارند؟

امام رضا(ع) در جمله «فَاطْلُبُوا الْعِلْمَ فِی مَظَانِّهِ» اشاره نموده‌اند به اینکه در هر جا که مسلمان احتمال دهد علم وجود دارد، باید برای دریافت آن اقدام کند. در جمله بعدی امام اشاره به این موضوع دارند که «وَ اقْتَبِسُوهُ مِنْ أَهْلِهِ» یعنی علم را از اهل آن بگیرید» گر چه با توجه به فقره اول که گذشت، طلب علومی که معارف دینی نیستند حتی اگر نزد مشرک باشند، ضروری و واجب بوده و گمشده عاقل یا مؤمن تلقی شده اند اما علوم مربوط به دین و معارف دینی را باید از افرادی که شایستگی آن را دارند دریافت کرد و با توجه به سخن امیرالمؤمنین علی(ع) که تبعیت از اهل بیت(ع) و عدم پیشی گرفتن از ایشان را توصیه و عقب ماندن از آنها را نهی نمودند، اهل بیت(ع) کارشناسان واقعی علوم دینی بوده و مسلمانان تنها مجاز هستند علوم دین را از ایشان دریافت کنند. چنان که فرموده‌اند: «بر آنها پیشی مگیرید که گمراه می شوید و از آنان پس نمانید که تباه می‌شوید»

امیرالمؤمنین(ع) در جای دیگر فرموده‌اند: «ای کمیل! علم و معارف و اعتقادت را جز از ما نگیر تا از ما باشی». حدیث مزبور، دریافت علم از کسانی که علوم اهل بیت(ع) را نشر می‌دهند رد نمی‌کند، زیرا گرفتن علم از فقها و نشردهندگان علوم اهل بیت(ع) به نوعی گرفتن علوم از اهل بیت(ع) است.

پس معلوم شد که در علم‌آموزی غیر معارف دینی، باید انسان حتی اگر فقط در دست کفار و مشرکان این علم وجود دارد از آنها اخذ کند ولی در علوم دینی، کسب معارف فقط باید از طریق اهل بیت(ع) باشد. پس طلب علمی که واجب شده است بر همه مسلمانان؛ طریقی دارد که رکن اصلی این طریق معلم و استاد است. در ادامه این روایت، برخی امتیازها و نقاط مثبت تعلیم و تعلم بیان شده است.

از این امتیازها مخصوصاً در ثواب شغل معلمی برای خوانندگان رواق بگویید تا جامعه ما، ارزش معلّم را بیشتر بداند و از ایشان تکریم کند؟

حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در ادامه اشاره به این مطلب دارند که یاد دادن و آموزش علم به دیگران اگر برای خدا باشد، حسنه و نیکی است «تَعلیمه لِلهِ حَسَنَة؛ یادگیری علم برای خداوند حسنه است». در فقره بعدی حضرت می‌فرمایند که مذاکره علم، تسبیح خداست: «الْمُذَاکَرَةِ فِیهِ تَسْبِیحٌ.» یعنی سر کلاس نشستن و درس معلم و استاد را گوش دادن، همتراز تسبیح خداوند متعال است. در روایات داریم که یک ساعت در طلب علم بودن بهتر از احیای یک شب و یک روز در طلب علم بودن بهتر از سی ماه روزه است. سپس حضرت به یک امتیاز دیگر معلّمان اشاره دارند و می فرمایند، آموزش علم به دیگران، صدقه است: «تَعْلِیمُهُ مِنْ لَا یَعْلَمُهُ صَدَقَهَ» از دیدگاه امام رضا(ع) آموزش علم به افرادی که نمی‌دانند، نوعی صدقه است چرا که صدقه، به کمک مالی محدود نمی‌شود، بلکه شامل هر کار خوبی می‌شود، چنان که در روایت دیگری فرموده‌اند: «کل معروف صدقة».

امتیاز مهم دیگری که حضرت به آن اشاره می‌فرمایند، این است که معلم اگر علم خود را به اهل آن یاد بدهد و آنها را تربیت کند، موجب قرب و نزدیکی او به خداوند می‌شود و می‌توان گفت معلمانِ نیک، به خدا نزدیکترند. جمله «بَذلُهُ لِأَهْلِهِ قُرْبَةٌ إِلَی اللهِ» دلالت بر این مطلب دارد.

بنا بر آنچه گفته شد، مقام معلم بسیار بالا و والا است و همان طور که مرحوم امام خمینی(ره) فرمودند: «معلمی شغل انبیاست». یعنی اگر بخواهیم کسی و شغلی را همتراز شغل انبیاء معرفی کنیم، شغل شریف «معلمی» است.

با توجه به این حدیث شریف، خطاب به جامعه و مسئولان و نیز معلمان عزیز چیست؟

گرچه فرصت و مجال بسیار کوتاه بود تا این حدیث زیبا و پر معنا را شرح دهیم، لیکن خلاصه و پیام آن را می‌توان برای معلمان عزیز این دانست که قدر این شغل مهم را بدانند و آن را با هیچ بهای مادی تعویض ننمایند و اخلاص و تقرب الهی را هدف خود در این شغل مهم قرار دهند. پیام دوم خطاب به مسئولان و جامعه است، همان گونه که احترام و تجلیل از انبیای الهی لازم است، باید جانشینان آنان در تعلیم و ارشاد دیگران به معرفت و بینش را تکریم و تعظیم کنند و به گونه‌ای شود که شغل معلمی در جامعه از احترام و ارزشی فوق‌العاده برخوردار شود.

منبع: روزنامه قدس مریم احمدی شیروان

دیگر خبرها

  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • افتتاح اقامتگاه سنتی دربند در مهدیشهر
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • طبیعت‌گردی خطرناک در کنار ببر‌های درنده (فیلم)
  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • با تور سریلانکا به کدام شهرها سفر می‌کنیم؟
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • با یک کلیک به هر جا که می خواهید سفر کنید