Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب‌رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان استان زنجان با اشاره به بی‌توجهی بانک‌های زنجان به سیستم احراز هویت برخط گفت: این امر در بانک‌های زنجان رعایت نمی‌شود و ضروری است که دادستان زنجان به عنوان مدعی‌العموم به این موضوع ورود کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مظاهر یوسفی‌امیری در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به بخشنامه عدم دریافت کپی مدارک هویتی از خدمات‌گیرندگان در دستگاه‌های اجرایی اظهار داشت: احراز اصالت هویت برخط طبق بخشنامه سال 1396 سازمان اداری و استخدامی کشور به‌صورت پایلوت در 3 استان اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به موضوع بخشنامه مذکور مبنی بر ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی توسط دستگاه‌های اجرایی از خدمات‌گیرندگان خاطرنشان کرد: بخشنامه دیگری در شهریور 1399 از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور به تمام دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد که ضمن انعقاد تفاهمنامه با ثبت احوال نسبت به احراز برخط اقدام کنند و دریافت کپی مدارک در کل کشور، حذف شود.

یوسفی‌امیری افزود: در بخشنامه دیگری که اسفند 1399 از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور به تمام دستگاه‌های اجرایی کل کشور ابلاغ شده بود، آمده که اگر بنا به هر دلیلی از جمله مشکلات سیستمی، امکان دریافت اطلاعات برخط فراهم نبود دستگاه اجرایی موظف است راساً و به‌صورت رایگان نسبت به اخذ رونوشت از مدارک هویتی اقدام کند.

نایب‌رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان استان زنجان گفت: بخشنامه‌های مذکور تاکید کرده که هیچکدام از دستگاه‌های اجرایی از جمله بانک‌ها به هیچ وجه نباید کپی مدارک هویتی را از مردم بخواهند.

وی افزود: حتی در این بخشنامه‌ها آمده که در صورت عدم دسترسی دستگاه‌ها به سامانه و یا مواجهه با هر مشکل دیگری، خودشان راساً باید نسبت به اخذ کپی از مدارک اقدام کرده و نیاز مراجعان را برطرف کنند.

یوسفی‌امیری با بیان اینکه متاسفانه بانک‌ها در زنجان این بخشنامه را رعایت نکرده و کپی مدارک از مردم می‌خواهند، اظهار داشت: از دادستان زنجان می‌خواهیم که به عنوان مدعی‌العموم به این موضوع ورود پیدا کرده و به بانک‌ها دستور دهد که این بخشنامه‌ها در استان زنجان به‌طور کامل رعایت شود.

وی با بیان اینکه اطلاعی از سایر استان‌ها نداریم اما بخشنامه در زنجان رعایت نمی‌شود، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی از جمله بانک‌ها در راستای یکپارچه‌سازی سیستم و توسعه خدمات الکترونیکی در صورت عدم دسترسی به سامانه نیز خودشان باید به‌صورت رایگان از مدارک مردم، کپی بگیرند.

نایب‌رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان استان زنجان گفت: این امر در بانک‌های زنجان رعایت نمی‌شود و ضروری است که دادستان زنجان به عنوان مدعی‌العموم به این موضوع ورود کند چرا که مردم واقعا اذیت می‌شوند.

وی با بیان اینکه دستورالعمل سراسری بوده و تا زمانی که اجبار نشود، بانک‌ها رعایت نخواهند کرد، ابراز کرد: در این صورت، حق مردم تضییع می‌شود و انتظار می‌رود که دادستان زنجان به این موضوع ورود پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دستگاه های اجرایی موضوع ورود بانک های زنجان دادستان زنجان استان زنجان مدارک هویتی دریافت کپی دستگاه ها کپی مدارک بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۱۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ میلیون تومان بدهید گواهینامه تقلبی بگیرید!/ مراقب باشید مرتکب قتل عمد نشوید

طبق اعلام رئیس سازمان بهزیستی کشور «سالانه ۶۰ هزار نفر به تعداد معلولان در اثر تصادفات رانندگی اضافه می‌شود و بیش از ۱۷ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند». یعنی روازنه ۱۶۰ نفر در اثر تصادف معلول و ۵۰ نفر فوت می‌شوند.

درحالی که سوانح رانندگی آن هم توسط افراد آموزش دیده و دارای گواهینامه، هر روز قربانیان زیادی می‌گیرد، به گفته رئیس مرکز صدور گواهینامه به تازگی در فضای مجازی تبلیغاتی با عنوان صدور و چاپ گواهینامه رانندگی صورت گرفته است که افراد «با پرداخت هزینه می‌توانند گواهینامه دریافت کنند».

پیش‌تر نیز پلیس از دستگیری چند باند صدور گواهینامه جعلی و رانندگان دارای این مدرک تقلبی خبر داده بود.

مدعیان صدور گواهینامه تضمینی، هزینه‌ای ۱۰ تا ۲۵ میلیونی از متقاضیان دریافت می‌کنند تا گواهینامه پایه یک، دو و سه صادر کنند البته به شرط ثبت در سامانه پلیس و گرفتن استعلام برای جلب اطمینان مشتریان‌شان. این درحالی است که هزینه دریافت گواهینامه از طریق آموزشگاه‌ها بسیار کمتر و حدود ۶ میلیون تومان است.

به گفته رئیس مرکز صدور گواهینامه ۹۰ تا ۹۵ درصد این تبلیغات فقط کلاهبرداری است و افراد بعد از گرفتن پول متواری می شوند و گواهینامه جعلی صادر شده توسط ۵ درصد باقی‌مانده نیز هم در سامانه‌های پلیس اصالت ندارد.

در حالی که در ایران متقاضیان دریافت گواهینامه در مقایسه با دیگر کشورها به راحتی می‌توانند پس از گذراندن یک دوره آموزش کوتاه این مدرک را از راه قانونی بگیرند اما راحت‌طلبی افراد، بی‌حوصلگی برای طی کردن دوره‌های آموزشی، شکست در امتحانات آموزش رانندگی و شور و شوق داشتن گواهینامه زودتر از سن قانونی، افراد را به سمت کلاهبرداران فضای مجازی و مدرک‌های تقلبی سوق می‌دهند.

علاوه بر گواهینامه‌های جعلی، بازار خرید و فروش مدارک تحصیلی، اسکناس، کارت پایان خدمت، گذرنامه و دیگر اسناد رسمی تقلبی نیز در فضای مجازی داغ است.

متقاضیان مدارک تقلبی می‌گویند که«مهم‌تر بودن مدرک از مهارت افراد در جامعه» دلیل روی آوردن‌شان به مدارک تقلبی است.

اما روانشناس زهرا گیوی معتقد است که راحت طلبی افراد موجب شده «همیشه به دنبال راه میان‌بر باشند و همه چیز را با پول بخرند».

کارشناسان توصیه می‌کنند از آنجا که مدارک جعلی به راحتی  و در کمتر از چند دقیقه قابل شناسایی است و طبق قانون استفاده از آن جرم محسوب می‌شود، افراد فریب سایت‌ها و صفحات فضای مجازی را نخورند و با پرداخت هزینه‌های هنگفت به کلاهبرداران مدارک بدون استفاده و تقلبی دریافت نکنند.

رئیس مرکز صدور گواهینامه می‌گوید که اگر فردی با مدرک تقلبی تصادف کند و منجر به فوت کسی شود به دلیل جعلی بودن گواهینامه رانندگی قتل عمد محسوب می شود. بنابر این افراد به جای پرداخت هزینه های زیاد و مرتکب تخلف شدن از ظرفیت های پلیس راهور برای دریافت گواهینامه استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • راننده امانتدار زنجانی کیف پر از پول و سکه را به صاحبش برگرداند
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • گواهینامه‌های‌ تقلبی، قربانیان‌ واقعی!
  • ۲۵ میلیون تومان بدهید گواهینامه تقلبی بگیرید!/ مراقب باشید مرتکب قتل عمد نشوید
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم