Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با تاکید بر این‌که سازمان هواشناسی تنها مرجع رسمی صدور پیش‌بینی‌های جوی است، گفت: ۳ هفته اول بهمن‌ماه کم‌بارشی داریم. - اخبار اقتصادی -

احد وظیفه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان این ‌که در زمستان سامانه‌های جوی فعال با تواتر حدود 10 روزه  از روی کشور عبور می‌کنند، اظهار کرد: این مسئله برای هواشناسان شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گاهی این سامانه ها فاقد رطوبت کافی هستند و علی‌رغم عبورآنها و با وجود شرایط مناسب، به سبب  نبود جریانات جنوبی از روی اقیانوس هند و دریای سرخ،  رطوبت کافی فراهم نمی­شود و در نتیجه بارش  قابل ملاحظه روی فلات ایران ریزش نمی­کند.

وی افزود:‌ اواخر ا­­ین هفته  طی روزهای پنجشنبه و جمعه یک سامانه بارشی از غرب و شمال غرب تا سواحل شمالی را تحت تاثیر قرار می­‌دهد و موجب بارش برف و باران در این مناطق خواهد شد که با توجه به سرمایش هوا، نوع بارش این سامانه عمدتا برف خواهد بود و از نظر ذخیره برف در نواحی کوهستانی غرب و شمال کشورو بخصوص دامنه های شمالی البرز بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: اما در ادامه طی دو هفته آینده یا نیمه اول بهمن  با دوره بسیار کم بارش مواجه خواهیم بود و هفته اول بهمن تقریبا بدون بارندگی خواهد بود. در ادامه نیمه دوم بهمن نیز با احتمال قوی بارندگی‌ها کمتر از نرمال پیش‌بینی می­‌شود، بنابراین با بهمن ماه به نسبت خشک و کم بارش مواجه خواهیم شد.

وی بیان کرد: در زمان حاضر میانگین بارش کشور در حد نرمال است، اما توزیع بارش به‌گونه‌ای است که در استان‌های جنوبی شامل فارس، بوشهر، هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان با بارش‌های بیش از نرمال و در غرب کشور شامل ایلام، کردستان، خوزستان و لرستان و همچنین استانهای واقع در دامنه‌های جنوبی البرزاز خراسان رضوی تا تهران با کم بارشی و خشکسالی هواشناسی نسبتا شدید تا بسیار شدید مواجه هستیم و کم­‌بارشی‌های جدی داریم.

 رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان "بنابراین کم بارشی دو هفته آتی نیز بر این مسئله اتر تشدید کننده و منفی خواهد داشت" تاکید کرد:  این روزها، روزهای گذر سامانه‌های جوی و بارندگی در اقلیم ایران است،  تقریبا هر روز حدود یک درصد بارش کشور در این دوره از سال روی می‌دهد، بنابراین در پایان دو هفته حدود 15 درصد به آنومالی یا بی‌هنجاری منفی بارش کشور اصافه خواهد شد.

وظیفه با یادآوری این‌که در سال آبی جاری سازمان هواشناسی به طور رسمی پیش‌بینی خشکسالی شدید برای سال آبی جاری را صادر نکرده است، گفت:  از تابستان امسال و سپس هر ماه  از طریق مصاحبه با رسانه های مختلف و بولتن‌های پیش‌بینی ماهانه و فصلی رسمی از مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، شرایط پاییزی کم‌بارش و تداوم خشکسالی سال گذشته برای پاییز و نرمال شدن بارندگی برای زمستان پیش بینی شده بود.

وی تاکید کرد: برای پاییز پیش­‌بینی­‌ها از صحت و دقت بسار بالایی برخوردار بود و متاسفانه مجموع بارش کشور در پایان پاییز 48 درصد کمتر از نرمال بلند مدت بود. در ادامه مجموع سه ماهه بارش در زمستان در حد نرمال و برای جنوب بیش از نرمال پیش بینی شده است.

وی با بیان این‌که امیدواریم طی دو ماه باقی مانده از زمستان مجموع بارش کشور در محدوده نرمال محقق شود، اظهار کرد: نکته مهم دیگر شرایط دماست که علاوه بر بارش سرمایش نسبی هوا در حفظ ذخیره برف در مناطق بالادست کوهستانی بسیار موثر است و جریان رودخانه‌ها در بهار و تابستان و تامین آب پشت سدها به طور مستقیم به میزان ذخیره برف وابسته است. 

وظیفه یادآور شد: زمستان سال قبل با دمای بیش از نرمال موجه بودیم و امسال از ابتدای سال آبی تاکنون دمای میانگین هوا یک درجه گرمتر از نرمال بوده و پیش بینی می­‌شود میانگین دمای هوا طی زمستان جاری در محدوده  نرمال قرار باشد.   

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ادامه داد: حتی اگر بارندگی‌ها در حد نرمال شود، نرمال شدن بارش تجمعی در کشوربه معنی از بین رفتن خشکسالی و فراوانی مطلق آب نیست، چرا که از سالهای گذشته کمبودهای بسیار زیادی وجود دارد و علاوه بر این مصرف فعلی کشور به آبهای زیرزمینی بیش از حد وابسته است و میزان برداشت از آبهای زیرزمینی بسیار فراتر از توان تجدیدپذیری طبیعی است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان هواشناسی سازمان هواشناسی مدیریت بحران سازمان هواشناسی بارش کشور کم بارشی مرکز ملی اول بهمن پیش بینی کم بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۲۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمانشاه

محمدعلی زورآوند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سامانه‌ای بارشی و نسبتاً قوی، از اواخر وقت امروز (دوشنبه) تا شنبه هفته آینده، جو منطقه را فرا می‌گیرد.

وی افزود: در پی ورود و فعالیت این سامانه بارشی هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمانشاه صادر شده است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه تصریح کرد: داین سامانه بارشی بارش باران، وزش باد نسبتاً شدید لحظه ای، رعدوبرق و بارش پراکنده تگرگ را از عصر سه‌شنبه 11 اردیبهشت تا جمعه 14 اردیبهشت در کل استان به ویژه نیمه غربی و نواحی شمالی به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: غبار (در غالب نقاط نسبتاً رقیق) نیز از دوشنبه 10 اردیبهشت تا چهارشنبه 12 اردیبهشت در نیمه غربی، به خصوص نواحی مرزی پیش بینی می شود.

زورآوند خاطرنشان کرد: آبگرفتگی معابر، رواناب و سیلاب‌های محلی، لغزندگی جاده‌ها و کاهش میدان دید، احتمال وقوع خسارت به دلیل وزش باد، برخورد صاعقه و بارش تگرگ، اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و هوایی، احتمال وقوع خسارت به باغات و مزارع کشاورزی به دلیل بارندگی شدید و رگبار تگرگ از مخاطرات احتمالی این سامانه خواهد بود.

وی ادامه داد: پاکسازی کانال‌ها و آبراهه‌ها، پرهیز از کوهنوردی و قرارگرفتن در مناطق مرتفع و محل‌های با خطر برخورد صاعقه، محافظت تجهیزات برقی در برابر رعدوبرق، اطمینان از استحکام سازه‌ها بویژه سازه های بلند و موقت، احتیاط در رانندگی، اجتناب از ترددهای غیرضرور و قرار گرفتن در هوای غبارآلوداز توصیه به مسئولین اجرایی استان و مردم کرمانشاه است.

کد خبر 6093471

دیگر خبرها

  • صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمانشاه
  • صدور هشدار جدی به رنگ نارنجی برای ۵ استان کشور
  • هشدار هواشناسی به این ۵ استان جدی است
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان/ تهران آخر هفته بارانی می‌شود
  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در لرستان
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد