Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@02:07:05 GMT

۳۱ روستای شهرستان بیرجند فاقد دهیاری

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۲۷۴۸

۳۱ روستای شهرستان بیرجند فاقد دهیاری

باشگاه خبرنگاران جوان بیرجند - خواجوی، مدیرکل امور روستایی و شورا‌های اسلامی استانداری خراسان‌جنوبی در جلسه هم‌اندیشی اعضای شورا‌های اسلامی و دهیاران بخش مرکزی شهرستان بیرجند گفت: یکی از وظایفی که بر عهده شورا‌های اسلامی در روستا‌ها است انتخاب دهیار است که در شهرستان بیرجند ۳۱ روستای فاقد دهیاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: تعامل بین شورای اسلامی و دهیاران می‌تواند در رفع مسائل و مشکلات روستا بسیار مؤثر باشد ، درحال حاضر ۱۷ دهیاری در شهرستان بیرجند درحال راه‌اندازی است.

خواجوی گفت: امسال ۱۱۱ میلیارد و ۶۴۹ میلیون ریال اعتبار برای دهیاری‌های شهرستان بیرجند اختصاص‌یافته است که با توجه به جمعیت روستا‌ها ناچیز است.

مدیرکل امور روستایی و شورا‌های اسلامی استانداری گفت: با توجه به اینکه شاخص تعیین اعتبارات عمرانی برای طرح‌های روستایی براساس جمعیت روستایی است به‌همین دلیل اعتبارات کمتری به این روستا‌ها اختصاص می‌یابد که باید این قانون اصلاح شود.

فرماندار بیرجند گفت: دهیاران باید در روستا‌ها در زمینه طرح‌های اشتغال‌زایی تلاش کنند و راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی و احیای صنایع دستی می‌تواند در این راه گام بلندی باشد.

ناصری گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دهیاران و اعضای شورای اسلامی در روستا‌ها حفاظت از محیط‌زیست و منابع طبیعی و جلوگیری از ساخت‌وساز‌های غیرمجاز و دعوت مردم روستا‌ها به زدن واکسن کرونا است.

او گفت: شورا‌های اسلامی روستا‌ها و دهیاران باید به قانون مسلط باشند و همواره در چارچوب قانون حرکت کنند.

ناصری گفت: امسال ۸۴ میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای طرح‌های روستایی اختصاص‌یافته است که این میزان اعتبار بین ۳۵ دستگاه اجرایی باید تقسیم شود که مبلغ کمی است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دهیاری امور روستایی کمبود اعتبارات شورا های اسلامی شهرستان بیرجند روستا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای روستا یک نهاد مردم سالاری است

  احمد آرامی  بیان کرد: شوراهای اسلامی در نهم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۵۸ در تقویم جمهوری اسلامی ایران نام‌گرفته است که بر اساس فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل شوراهای شهر و روستا به‌عنوان روز شوراها نام‌گذاری شده است.

آرامی تأکید کرد: نقش شورا در آبادانی روستا و شهر نقش بسزایی ایفا می‌کند که کلیه کارهای عمرانی در شهر و روستا زیر نظر شورا انجام می‌شود. در روستاها کار عمرانی بر اساس درخواست و مصوبه شورای اسلامی آن روستا به دهیاری روستا ابلاغ می‌گردد و دهیار را موظف به اجرای مصوبه شورا پس از اخذ مجوز کمیته تلفیق که در بخشداری محل انجام می‌شود را می‌نماید .

وی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا هر چهار سال یکبار بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران با رأی اکثریت مردم که توسط وزارت کشور در ایران و فرمانداری‌ها در شهرها و بخش‌ها انجام می‌گیرد که مردم هر شهر و یا روستا به محل برگزاری و مقر صندوق رأی‌گیری مراجعه و رأی خود را به صندوق می‌اندازند و طبق قانون با نظارت شورای نگهبان و هیئت اجرایی و دیگر بازرسین حاضر صندوق انتخابات انجام و در پایان نامزدهای شورا هر کدام که اکثریت آرا را داشته باشند به‌عنوان شورای شهر یا روستا انتخاب می‌شوند .

آرامی افزود: شورای اسلامی در روستاهایی که جمعیت آن ۲۰۰۰ نفر باشند تعداد اعضای شورا ۵ نفر و روستاهای کمتر از ۲۰۰۰ نفر سه نفر به‌عنوان شورا انتخاب می‌شوند که اعضای شورا از بین خودشان یک نفر رئیس شورا، نائب رئیس و منشی انتخاب می‌کنند و مدت چهار سال به کار شورا ادامه می‌دهند .

وی در خصوص وظیفهٔ شورا افزود: وظیفه شورای اسلامی رسیدگی به مشکلات روستا و تعیین یک نفر با مدرک تحصیلی دیپلم به‌عنوان دهیار روستا انتخاب می‌کند تا دهیار کلیه مصوبات شورای اسلامی را که هدف آن پیشبرد و برطرف‌کردن مشکلات روستا مثل انجام روشنایی معابر روستا جمع‌آوری زباله‌ها،،،،،و غیره و آنچه کار عمرانی که در روستا انجام می‌گیرد .

وی افزود: طبق مصوبات شورا باید انجام شود عملکرد شوراها زیر نظر بخشداری محل انجام می‌گیرد که با کمک شورای اسلامی بخش انجام می‌گیرد و تمام مشکلات شوراها توسط بخشدار انجام می‌شود در قانون اساسی کشور برای شوراهای اسلامی روستا هزینه‌ای در نظر گرفته نشده است؛ چون شورای اسلامی روستا یک نهاد مردمی که به دلیل اختیاراتی که در حوزه‌های نظارتی و مدیریتی برعهده دارد.

آرامی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از ارکان مهم و برجسته مردم‌سالاری دینی در کشور محسوب می‌شود که هیچ‌گونه دستمزدی از هیچ نهاد دولتی و مردمی دریافت نمی‌کند و برای رضای خداوند و رضایت و آبادانی مردم روستا خدمت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • دهیاران و شوراهای اسلامی در تنگستان مفاخر حوزه خود را معرفی کنند
  • پیگیری بیمه شورای روستایی در کشور
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • شورای روستا یک نهاد مردم سالاری است
  • لزوم تبیین دستاورد‌های انقلاب و اجرای طرح یاری گران در روستا‌ها
  • قدردانی از ۱۰۶ نفر از اعضای شورا‌های شهرستان فریدن
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • تجلیل از اعضای شورا‌های اسلامی بخش سرفاریاب