Web Analytics Made Easy - Statcounter

 «محمدباقر خرمشاد» روز پنجشنبه در همایش "منافع ملی و مذاکرات وین" کمیته بین‌الملل خانه احزاب که در وزارت کشور برگزار شد،  اظهار کرد: جای خوشحالی دارد که جریان‌های سیاسی اصلی کشور به رغم اختلاف نظرهایی که نسبت به مسائل کلان کشور دارند، زیر یک سقف جمع می‌شوند و بر اجماع در منافع ملی تاکید می کنند و در خصوص یکی از حساس‌ ترین مباحث سیاست خارجی کشور یعنی مذاکرات وین بحث و تبادل نظر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

چالش جدید وزارت کشور با حزب اتحاد ملت: آذر منصوری حکم محرومیت از فعالیت اجتماعی دارد، نمی تواند دبیرکل شود

«خانه احزاب» در لبه پرتگاه انحلال/ احزاب از " خانه" گریزانند

رئیس کمیسون ماده ۱۰ قانون احزاب افزود: اختلاف، زاویه و نظر متفاوت در منافع ملی طبیعی است. همین اختلاف نظر طبیعی هم باعث ایجاد سه فراکسیون در خانه احزاب شده است و وقتی سه فراکسیون داریم ممکن است در هر موضوع سه حرف و نظر متفاوت وجود داشته باشد که این هم خود یک فرصت و ظرفیت است.

خرمشاد خاطرنشان کرد: مهم این است که بعد از ۴۳ سال این پختگی در عرصه سیاسی حاصل شده که طی آن اگر منافع ملی تامین شود حاصل همین بحث ها و اختلاف نظرها است که به صورت حرف واحد جمهوری اسلامی روی میز مذاکره قرار می‌گیرد. بدون شک فهم اینکه در جامعه چه می‌گذرد و بیان این مسائل از زبان نمایندگان احزاب و تحمل شنیدن نقطه نظرات و وارد بحث شدن و حل  وفصل مسائل از برکات این‌گونه جلسات است.

وی یادآور شد: من در سخنرانی نمایندگان احزاب در این نشست را شنیدم. برخی نظرات اصلاح طلبان را بسیار اصولگرایانه و برخی سخنان اصولگرایان این جلسه را اصلاح‌طلبانه یافتم. مستقلین این جمع که اصطلاحا به آنها میانه هم می‌گویند در واقع دو سر تند دو جریان اصلی را به تعادل می‌رسانند.

خرمشاد، هنر را در نتیجه گرفتن از اختلاف نظر دانست و بیان کرد: این هنر نیست که یک حزب یا جریان سیاسی گوینده و شنونده نظر و مرام خود باشد بلکه آمدن در این نشست‌ها و به بحث گذاشتن موضوعات مهم کشور هنر است. در این جلسات بده و بستان نظری رخ می‌دهد و احزاب با هم داد و ستد فکری می‌کنند. دیدگاه‌ها به هم نزدیک و بحث منافع ملی و گام برداشتن به سمت اجماع اتفاق می‌افتد.

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه گاهی فکر می‌کنیم فقط ما با هم اختلاف نظر داریم، عنوان کرد: فقط ما نیستیم، در تمام دنیا اختلاف نظر بین گروه‌های مرجع و بخصوص احزاب سیاسی وجود دارد. در حالی که در دیگر کشورها به ویژه نظام های سیاسی برآمده از انقلاب‌ها جریان‌های سیاسی متمایزی بر پایه دو واژه عدالت و آزادی شکل گرفته‌اند و از انقلاب فرانسه گرفته تا انقلاب روسیه شاهد شکل‌گیری چنین دوگانه سیاسی بوده‌ایم.

خرمشاد ادامه داد: البته اینکه در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی واژه چپ و راست در درون اسلام‌گرایی شکل گرفت نیز باز به موجب  وجود همین دوگانه عدالت و آزادی بود. چراکه در حقیقت نه اسلام‌گرایان عدالت‌خواه تفکرات مارکسیستی داشتند و نه اسلام‌گرایان آزادی‌خواه تفکرات لیبرالیستی مرسوم را دنبال می‌کردند.

وی افزود:  ممکن است گروه‌های تندرو در هر دو جریان در برهه‌هایی به فکر حذف جریان رقیب بودند ولی امروز شاهد هستیم که سه جریان اصولگرا، اصلاح‌طلب و مستقل کنار یکدیگر نشسته‌اند و به بحث حول محور منافع ملی می‌پردازند این مسئله مهمی است.

معاون سیاسی وزیر کشور  با بیان اینکه بنای ما در وزارت کشور بر این است که در بحث احزاب زمینه‌های ارتقای مشارکت سیاسی در کشور را فراهم کنیم، عنوان کرد:  سوالی که همواره مطرح می‌شود این است که اگر ما در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تعداد احزاب را به ۵۰۰ حزب برسانیم این موضوع مطلوب است یا خیر و ما با این شرایط به توسعه سیاسی دست پیدا می‌کنیم؟

خرمشاد ادامه داد: اگر این طور باشد که اساسا نیازی به خانه احزاب نداریم. چرا که خانه احزاب نهایت تلاش خود را در این سال‌ها کرده تا همه احزاب را زیر پرچم سه جریان بزرگ قرار دهد. بنابراین اینکه ما در کشور حدود ۲۴۰ حزب رسمی داشته باشیم به نظر می‌رسد کمکی به توسعه سیاسی در کشور نمی‌کند.

21217

کد خبر 1594545

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وزارت کشور احزاب سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور جزئیات جدیدی از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور و جلوگیری از قاچاق انسان و سلاح بیان کرد.

به گزارش مشرق، سید مجید میر احمدی معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور درباره آخرین اقدامات درباره فنس کشی و ایجاد دیوار در مرزها گفت: یکی از اقدامات بسیار شایسته و تعیین کننده دولت جناب آقای رئیسی تصمیم گیری و سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزهاست.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور وزیر کشور افزود: در ابتدای کار ما یک جمع‌بندی را خدمت آقای رئیسی ارائه و شرایط و وضعیت مرزها را تبیین کردیم و خسارت‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی که عدم انسداد مرزها برای کشور دارد نیز برای رئیس جمهور تشریح شد.

تخصیص ۳ میلیارد یورو برای انسداد مرزها طی ۵ سال

میراحمدی با بیان اینکه سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور یا از کشور خارج می‌شود فقط یک بخش از خسارت‌های اقتصادی درباره مرزها است، تصریح کرد: قاچاق مواد مخدر و ناامنی‌هایی که برای کشور وجود دارد همه از طریق یک سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزها قابل حل است همان اقدامی که در دولت‌های قبلی از آن غفلت‌های اساسی شده بود.

وی ادامه داد: جناب آقای رئیسی به سرعت با این موضوع موافقت و دستور دادند تا ۳ میلیارد یورو ظرف ۵ سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرآیند انسداد مرز را آغاز کنند.

استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح برای انسداد مرزها

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه راهبری موضوع انسداد مرزها توسط سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌گیرد، تاکید کرد: این کار اکنون جزو اولویت‌های کاری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است و با هدایت و راهبری وی در حال پیگیری است.

وی افزود: در این راستا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همه ظرفیت‌های مهندسی نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، فراجا و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) را به کار گرفته‌اند و یک تقسیم کار انجام شده که این نهادها اقدامات خوبی را برای انسداد مرز آغاز کردند.

اولویت‌بندی برای انسداد مرزها چگونه است؟

میراحمدی گفت: یک اولویت‌بندی برای انسداد مرزها انجام شده و مسیرهایی که از طریق آن‌ها قاچاق انسان و قاچاق سلاح انجام می‌گیرند در اولویت بوده و در حال پیگیری است که بخشی از این اولویت‌ نیز، مرز افغانستان است.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انسداد مرزها فقط به صورت دیوار کشی است یا به طریق دیگری انجام می‌شود، اظهار کرد: انسداد مرزها یک طرح جامع است که در چند لایه انجام می‌گیرد، هم به صورت فنس و هم به صورت دیوارکشی و هم سیستم‌های هوشمند کنترل مرزی.

وی در پایان افزود: اگر این طرح به طور کامل انجام شود آن‌گاه دستاوردهای راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی برای کشور حاصل می‌شود.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • معاون وزیر راه: ۴۷۵ نقطه پرتصادف در راههای کشور داریم
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • اعتراض نمایندگان تهران به وحیدی درباره تغییرات ری
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور