Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان کارشناس دریایی مدیریت حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: این احتمال وجود دارد که آلودگی شکستگی خط لوله انتقال میعانات گازی به تأسیساتی چون آب‌شیرین‌کن‌ها و اکوسیستم‌های طبیعی جنگل‌های حرا برسد و ممکن است به آبزیان و پستانداران دریایی نیز آسیب بزند.

سید محمدهاشم داخته، مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم امروز(۳۰ دی‌ماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: روز چهارشنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۰ به دنبال انتشار بوی شدید گاز در جزیره قشم درصدد این بودیم که منشأ این بو را شناسایی و در صورت آلودگی پیگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته از منبعی موثق متوجه شدیم خط لوله انتقال میعانات گازی در بخش سرزمین اصلی در نزدیکی رودخانه کل شکسته و این احتمال را دادیم که این شکستگی در نزدیکی یا درون رودخانه منتهی به دریا، ممکن است آلودگی‌هایی را به دریا به منتقل کند. از این رو تصمیم گرفته شد یک گشت دریایی با همراهی کارشناس محیط زیست دریایی سازمان منطقه آزاد قشم انجام داده و تا دهانه رودخانه این گشت زنی ادامه داشت.

مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: این گشت دریایی حدود ۲ ساعت و در مسافتی بیش از ۵۰ کیلومتر صورت گرفته و تمامی مسیر ورود آلودگی از دهانه رودخانه تا حدود ۳۰ کیلومتری شرق رودخانه شناسایی، نمونه‌برداری و گزارش شد.

کارشناس دریایی مدیریت حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این خصوص، بیان کرد: از آنجایی که در روزهای جزر و مد شدید هستیم، این مسئله باعث می‌شود آلودگی‌هایی که از سوی دهانه رودخانه وارد دریا شده، گسترش و پراکندگی وسیعی پیدا کند.

محمد قواصی اضافه کرد: این احتمال وجود دارد که آلودگی به تأسیساتی چون آب‌شیرین‌کن‌ها و اکوسیستم‌های طبیعی جنگل‌های حرا برسد و ممکن است به آبزیان و پستانداران دریایی نیز آسیب بزند. از این رو بنا شد آب‌شیرین‌کن‌ها فعالیت خود را متوقف کنند تا در صورت وجود آلودگی، این آلودگی وارد سیستم تصفیه آب نشود.

وی عنوان کرد: در گشت دریایی صورت گرفته، علاوه بر نمونه‌برداری‌های لازم، محیط‌های طبیعی را نیز پایش کردیم و خوشبختانه تاکنون به اکوسیستم‌های حساس منطقه آسیبی وارد نشده است. متأسفانه در طول مسیر دلفین‌های گوژپشت دیده شدند که در مجاورت آلودگی قرار داشتند که می‌تواند به آن‌ها نیز آسیب‌هایی وارد کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود

حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: بخشی از پسماند‌های پزشکی هرمزگان در مراکز بهداشت روستایی تولید می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی برای نظارت بر انتقال و بی خطرسازی و دفع ایمن آنها مسئولیت دارد و بی توجهی به آن خطرناک است.

وی میزان تولید پسماند در روستا‌های هرمزگان را سالانه ۵۲۰ هزار تن اعلام و اضافه کرد: این میزان با پسماند‌های شهری استان برابر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اشاره به تولید بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰هزار تن پسماند صنعتی و روزانه بیش از ۴۰۰ تن پسماند ویژه در استان خواستار به روز رسانی شیوه‌های مدیریت پسماند در استان شد.

وی اضافه کرد: در بخش کشاورزی نیز سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن ضایعات تولید می‌شود که به نظر می‌رسد متولیان این حوزه عملکردی برای فرآوری آنها ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به ضرورت توجه مدیران صنایع به مدیریت پسماند‌های صنعتی و ویژه تصریح کرد: قانون‌گذار مجازات‌هایی برای مدیران خاطی در حوزه محیط زیست در نظر گرفته است.

مسیحی تازیانی ادامه داد: برای مدیریت پسماند شهری، در ۴۸ شهر مطالعات پایان یافته و طرح مدیریت پسماند ۴۱ شهر مصوب شده که اجرای آن نیازمند اختصاص اعتبار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری کارگاه مدیریت پسماند صنعتی توسط شرکت «سپنتامهام ایرانیان» از مشارکت بخش خصوصی در آموزش استقبال کرد و آن را نتیجه درک عملی مفهوم حفظ محیط زیست به عنوان یک وظیفه همگانی دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • فرونشست زمین و شکستگی لوله آب در خیابان علامه مجلسی
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی