Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@03:39:04 GMT

(ویدئو) آخرین سیک‌های افغانستان در دوراهی؛ ماندن یا رفتن؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۵۳۸۹

(ویدئو) آخرین سیک‌های افغانستان در دوراهی؛ ماندن یا رفتن؟

‍‍‍‍‍‍

در دهه ۱۹۷۰، جمعیت سیک‌های افغانستان به ۱۰۰ هزار نفر می‌رسید، اما دهه‌ها درگیری و فقر تقریباً همه آن‌ها را به تبعید سوق داده است.

به گزارش فرارو، بر اساس آمار رسمی، اشغال شوروی، حکومت طالبان و مداخله نظامی خونین به رهبری ایالات متحده تعداد سیک‌های افغانستان آن‌ها را به ۲۴۰ نفر رسانده است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در ماه اوت و ورق خوردن فصل جدیدی در تاریخ سیاه افغانستان، شماری از سیک‌ها فرار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه، گورنم سینگ تخمین می‌زند که تنها ۱۴۰ نفر باقی مانده اند که بیشتر در شهر جلال آباد در شرق و کابل هستند.

گورنم سینگ گفت: افغانستان کشور ما، وطن ماست. اما ما از ناامیدی محض خارج می‌شویم.

حالا سیک‌های باقی مانده برای یک جلسه دعا در یک دوشنبه زمستانی به معبد کارته پروان گوردوارا می‌روند. مردان در یک طرف ایستاده اند، زنان در سمت دیگر، در کل حدود ۱۵ نفر.

سیک‌ها برای مدت طولانی در افغانستان با اکثریت مسلمان با تبعیض روبرو بوده اند. فقر زیاد است و حملات داعش، یک تهدید واقعی است.

اکثریت قریب به اتفاق سیک‌هایی که از افغانستان فرار می‌کنند به هند می‌روند، جایی که ۹۰ درصد از ۲۵ میلیون پیرو این دین در جهان، عمدتاً در منطقه شمال غربی پنجاب زندگی می‌کنند.

از زمان تسلط طالبان، هند به سیک‌های تبعیدی ویزای اولویت دار و فرصت درخواست برای اقامت طولانی مدت ارائه کرده است. هنوز هیچ نشانه‌ای مبنی بر روی میز بودن گزنه شهروندی وجود ندارد.

مانجیت سینگ یک داروساز ۴۰ ساله، از جمله کسانی است که با وجود اینکه دخترش سال گذشته با همسر جدیدش به آنجا مهاجرت کرده بود، این پیشنهاد را رد کرد. او می‌گوید: در هند چه کار کنم؟ آنجا کار و خانه‌ای نیست.

مانموهان سینگ نیز گفت: ۶۰ سال پیش و زمانی که گوردوارا ساخته شد، کل منطقه مملو از سیک‌ها بود.

از بیرون، معبد تا حد زیادی از سایر ساختمان‌های خیابان قابل تشخیص نیست. اما امنیت در اینجا به طور قابل توجهی بالا است، با جستجوی بدن، بررسی هویت و دو درب مستحکم. در اوایل اکتبر، افراد مسلح ناشناس به زور وارد داخل شدند و فضای مقدس را تخریب کردند.

در مارس ۲۰۲۰، اعضای داعش به معبد سیک‌ها درکابل حمله کردند و ۲۵ نفر را کشتند. پارماجیت کائور در جریان حمله مورد اصابت ترکش به چشم چپش قرار گرفت و خواهرش نیز در میان کشته شدگان بود.

در هفته‌های بعد، کائور چمدان‌هایش را بست و به سمت دهلی رفت، اما او گفت: ما کاری نداشتیم و هزینه زندگی در آنجا گران بود، بنابراین برگشتیم. اکنون کائور، شوهر و سه فرزندش خانه نشین هستند. فرزندان او به مدرسه نمی‌روند و کائور هرگز از دیوار‌های معبد، تنها جایی که در آن احساس امنیت می‌کند، فراتر نمی‌رود. او به رفتن دوباره فکر می‌کند، این بار به کانادا یا ایالات متحده. او گفت: پسر و دخترم هنوز کوچک هستند، اگر کشور را ترک کنیم، زندگی خود را بسازیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی        

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیک ها افغانستان طالبان امارت اسلامی سیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۵۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برجای ماندن ده‌ها شهید در جریان ۴ جنایت صهیونیست‌ها در غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فلسطین الیوم، وزارت بهداشت نوار غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب چهار جنایت و کشتار علیه خانواده های فلسطینی در این باریکه شده است.

در این گزارش آمده است: جنایت های وحشیانه رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته دست کم ۳۳ شهید و ۵۷ زخمی برجای گذاشته است.

وزارت بهداشت نوار غزه تاکید کرد که آمار شهدا و زخمی های حمله های همه جانبه این رژیم علیه نوار غزه مجدداً افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، تعداد شهدای فلسطینی از تاریخ هفت اکتبر سال میلادی گذشته تاکنون به ۳۴ هزار و ۵۶۸ تن افزایش یافته است.

آمار زخمی ها نیز به ۷۷ هزار و ۷۶۵ تن رسیده است. لازم به ذکر است که اکثر قربانیان تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه طی هفت ماه گذشته را زنان و کودکان تشکیل می دهند.

بر اساس اعلام نهادهای فلسطینی، هنوز پیکر هزاران فلسطینی زیر آوار خانه های تخریب شده در نوار غزه بوده و نیروهای امدادی نتوانسته اند آنها را خارج کنند.

کد خبر 6093998

دیگر خبرها

  • چرا مقام های اسرائیلی از دیوان کیفری بین المللی واهمه دارند؟ / غرب بر سر دوراهی؛ بازداشت نتانیاهو یا برباد رفتن اعتبار باقی مانده
  • (ویدئو) زنده ماندن معجزه‌‌‌آسای عابر پیاده از واژگونی تریلی
  • تیاگو سیلوا و دریافت پیشنهاد از سه باشگاه لندنی
  • (ویدئو) ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان
  • دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  • پرسپولیس - سپاهان؛ جنگ جهانی برای ماندن در کورس قهرمانی/ پیش بازی
  • برجای ماندن ده‌ها شهید در جریان ۴ جنایت صهیونیست‌ها در غزه
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • عشقی فراتر از خدمت.../ماندن در منطقه محروم؛ به واسطه عشق به دانش‌آموزان
  • بهره مندی روستای سَبزکان ریگان ازآب سالم