Web Analytics Made Easy - Statcounter

سهم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که بیشتر از خاورمیانه و آفریقا هستند، در سبد واردات هند تا ۷۰ درصد پایین آمده که نتیجه افزایش خرید این کشور از آمریکا و کانادا است.

به‌گزارش قدس آنلاین، تسنیم به نقل از رویترز نوشت: سهم اوپک از واردات نفت هند در سال گذشته میلادی علی‌رغم افزایش 4 درصدی خرید سالانه سومین واردکننده بزرگ نفت دنیا، به پایین‌ترین رقم در بیش‌از یک دهه گذشته رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که بیشتر از خاورمیانه و آفریقا هستند، شاهد کاهش سهم خود از واردات نفت هند تا 70 درصد بوده‌اند. اوپک در 2008، 87 درصد از واردات نفت هند را در اختیار داشت.
واردات نفت خام هند در سال گذشته میلادی 3.9 درصد افزایش یافت و به 4.2 میلیون بشکه در روز رسید اما هنوز هم تا سطح واردات قبل‌از بحران کرونا یعنی 2019 فاصله دارد.
با توجه به افزایش تقاضا برای سوخت و مقاومت دولت هند برای اعمال قرنطینه‌های کرونایی علی‌رغم شیوع گسترده این ویروس، انتظار می‌رود واردات هند در سال جاری میلادی بازهم افزایش‌یافته یابد. پالایشگاه‌های هند در سال گذشته میلادی مجبور شدند به‌خاطر کاهش تقاضا برای بنزین و سوخت هواپیما تولید خود را پایین بیاورند.

واردات نفت هند در ماه دسامبر به بالاترین رقم طی 11 ماه گذشته یعنی حدود 4.7 میلیون بشکه در روز رسید که 5 درصد نسبت‌به ماه قبل‌از آن افزایش داشت اما هنوز هم 7.8 درصد پایین‌تر از واردات در سال قبل‌از آن بود.   
افزایش واردات نفت هند از کانادا و آمریکا، باعث کاهش سهم خاورمیانه و آفریقا در سبد واردات این کشور شده‌است.
با توجه به این‌که تحریم‌های آمریکا واردات نفت از ونزوئلا و ایران را برای هند سخت کرده‌است، خریداران هندی به نفت آمریکا، کانادا، گویان و برخی تولیدکنندگان کوچک آفریقا روی آورده‌اند.
آمریکا و کانادا به‌ترتیب 7.3 و 2.7 درصد از واردات هند را به خود اختصاص داده‌اند، درحالی‌که این ارقام در یک‌سال قبل برابر با 5.5 و 0.7 درصد بود.
توقف واردات نفت هند از ونزوئلا تحت فشار آمریکا باعث شده واردات این کشور از امریکای لاتین به پایین‌ترین رقم طی 12 سال گذشته یعنی 8.7 درصد برسد. نفت خاورمیانه حدود 62 درصد کل واردات هند را تشکیل می‌دهد.
عراق همچنان برترین عرضه‌کننده نفت به هند در 2021 بوده‌است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نفت اوپک قیمت نفت واردات نفت هند واردات هند هند در سال سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۸۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش قدس آنلاین، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته