Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به سفر آتی رییس جمهور به روسیه گفت: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که استقلال و شعار نه شرقی نه غربی به عنوان اصلی‌ترین پایه سیاست کشور مطرح است، اصل دوم به نام توازن و رویکردی به نام نگاه به شرق هم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی جایگاه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تعریف توازن گفت: توازن به این معناست که کشور برای تامین نیازهایش، روابط خود در عرصه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی را فقط به یک بخش از جهان خلاصه نکند. غرب در ۴۳ سال گذشته در حق مردم و انقلاب مردمی ظلم‌های زیادی انجام داده است.

نماینده مردم تربت جام و باخرز با بیان اینکه مهمترین دشمنی غرب همراهی با صدام برای تحمیل جنگ ۸ ساله به ملت ایران بود، تصریح کرد: غربی‌ها در جنگ ۸ ساله به طرق مختلف از رژیم بعثی حمایت کردند و خسارت‌های زیادی را به جمهوری اسلامی وارد کرده و هنوز هم این دشمنی‌ها ادامه دارد.

رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم،‌ کاهش وابستگی به غرب است

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای تامین منافع ملی خود در تلاش است وابستگی به غرب را کاهش دهد، گفت: بر همین اساس نگاه به شرق، نگاه به آسیا و توسعه روابط با روسیه و چین و کشورهای همسایه در دولت آیت الله رییسی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.  بهبود روابط ایران با کشورهای آسیای میانه،کشورهای عربی و کشورهای همسایه در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد. 

رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه همکاری با روسیه برای جمهوری اسلامی ایران از نظر سیاسی، امنیتی و اقتصادی دارای اهمیت ویژه است، اظهار داشت: روسیه کشوری مهم و قدرتمند در جهان است که در شورای امنیت هم «حق وتو»‌ دارد. همچنین روسیه با جمهوری اسلامی ایران مرز آبی مشترک دارد لذا دو کشور در زمینه های اقتصادی، سیاسی، نظامی و دفاعی می‌توانند روابط خود را توسعه دهند.

وی ادامه داد:‌ پیام این سفر به غربی‌ها این است که  همه مسیرهای ایران برای دست یابی به اهداف خود فقط به اروپا و آمریکا ختم نمی‌شود. دولت سیزدهم اراده کرده است از همه ظرفیت‌های منقطه‌ای، آسیایی و جهان در شرق و غرب استفاده کند، در همین راستا از یک سو روابط خود را با چین و روسیه در شرق توسعه داده و از سوی دیگر در مذاکرات وین به دنبال لغو کامل تحریم ها است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رویکرد دولت سیزدهم در سیاست خارجی تحقق شعار نه شرقی و نه غربی است لذا در عین حفظ استقلال و عزت جمهوری اسلامی ایران، استفاده از ظرفیت‌ کشورهای جهان برای تحقق منافع ملت ایران را در دستور کار دارد.

پیام سفر رییس جمهور به روسیه؛ ایران کشوری منزوی، تنها و محتاج به غرب نیست

رحیمی جهان آبادی درباره پیام‌هایی که سفر رییس جمهور به روسیه برای کشورهای غربی حاضر در وین خواهد داشت، گفت: احیای روابط و افزایش سطح تعاملات با روسیه، چین، کشورهای همسایه، کشورهای آسیای میانه و هند، تنش زدایی با کشورهای عربی و سفر رییس جمهور به روسیه پیام مهمی برای غرب و آمریکا دارد. غرب دریافته است ایران کشوری منزوی، تنها و محتاج به غرب نیست.

نماینده مردم تربت جام و باخرز ادامه داد: سفر رییس جمهور به روسیه موید این پیام است که غرب و آمریکا نمی‌تواند در مذاکرات هر درخواست نامعقولی  را به ایران تحمیل کند. چرا که جمهوری اسلامی ایران کشوری قدرتمند دارای ظرفیت‌های عظیم و گسترده است که جهان حاضر به تعامل با آن می‌باشد.گسترش روابط با چین طبق قرارداد ۲۵ ساله نشان دهنده توانایی ایران برای اداره امور خود در منطقه و جهان دارد.

به نتیجه نرسیدن مذاکرات سبب ضرر و زیان طرفین غربی خواهد شد

وی با بیان اینکه ایران منتظر نظر غربی‌ها در مذاکرات نخواهد ماند، عنوان کرد: در دولت سیزدهم، تنش زدایی با عربستان و مدیریت تنش‌ها در منطقه قفقاز در حال پیگیری است. 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رویکرد و سیاستگذاری ایران در بخش روابط خارجی نشان می‌دهد که  غرب در حال از دست دادن فرصت تعامل و همکاری با ایران در حوزه های مختلف است، اگر مذاکرات وین به نتیجه معقولی نرسد، طرفی که متضرر خواهد شد، غربی‌ها هستند.

وی درباره پیام سفر رییس جمهور به روسیه برای کشورهای منطقه اظهار داشت: کشورهای منطقه به سمت همکاری‌های منطقه‌ای گام برمی‌دارند و در دنیای امروز کمتر کشوری است که به تنهایی بخواهد نیازهای خود را برطرف کند. از طرفی سفر رییس جمهور به روسیه حامل این پیام است که جمهوری اسلامی ایران از همکاری منطقه‌ای و ثبات در منطقه استقبال می‌کند.ایران آمادگی دارد روابط خود را با کشورهای آسیای میانه مانند ترکمنستان، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان که پیوند عمیقی با روسیه دارند، توسعه و گسترش دهد.

برچسب‌ها جمهوری اسلامی ایران روسیه ازبکستان وین شورای عالی امنیت ملی قرقیزستان تاجیکستان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مذاکرات وین دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران روسیه ازبکستان جمهوری اسلامی ایران روسیه ازبکستان وین شورای عالی امنیت ملی قرقیزستان تاجیکستان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مذاکرات وین دولت سیزدهم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی سفر رییس جمهور به روسیه جمهوری اسلامی ایران دولت سیزدهم روابط خود غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۸۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
  • تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است