Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@00:13:21 GMT

کمک های اولیه به فردی که سرمازده شده است

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۹۵۵۶

کمک های اولیه به فردی که سرمازده شده است

هیپوترمی یا سرمازدگی چیست ؟ علائم سرمای معمولی بدن بدون هیپوترمی هیپوترمی معمولی حال اگر مطمئن شدیم که فرد به هیپوترمی دچار شده است، باید چه کار کنیم؟ کمک های اولیه در سرمازدگی چه کمکی می کند ؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ سرد شدن بدن گاهی اوقات باعث آسیب دیدگی های مختلف می شود. معمولاً در چنین شرایطی، انگشتان پا و دست در معرض خطرات بیشتری هستند و ماهیچه های آن ها به اندازه کافی نمی تواند در هوای سرد، گرما تولید کند، از طرفی هم بدن قصد دارد که خودش را گرم نگه دارد اما کمبود انرژی لازم، وضعیت را دشوار می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولاً در حین سرمازدگی فرد به هیپوترمی دچار می شود.

هیپوترمی یا سرمازدگی چیست ؟

معمولا در محیط های سرد، دمای بدن بیش از یک الی دو درجه سانتیگراد پایین تر از حد طبیعی (37 درجه سانتیگراد) افت نمی کند و بدن می تواند به راحتی با محیط اطراف سازگاری پیدا کند اما در سرمای خیلی شدید و بدون لباس کافی، بدن نمی تواند گرمای از دست رفته را جبران کند و در نتیجه دمای مرکزی بدن به سرعت افت می کند.

چنانچه در مطلب " هیپوترمی چیست و چه نشانه هایی دارد؟ " گفته شد بر همین اساس، سرما باعث سوزش و پدیدار شدن علائم هیپوترمی می شود و در نتیجه حس درد و سرما با یکدیگر ترکیب می شوند و بی حسی هم به آن اضافه می گردد. اگر حس فرد در چنین حالتی از بین برود، احتمال آسیب دیدگی زیاد است، ضعف عضلانی و سرگیجه جزء حالت رایج هیپوترمی است.

علائم سرمای معمولی بدن بدون هیپوترمی

    لرز

    وضعیت معمولی ذهن

    توانایی مراقبت از خود

    علائم خفیف

    لرز شدید

    شکایت از سرماخوردگی

    کاهش عملکرد فیزیکی

    مراقبت سخت از خود فرد

سرمای معمولی بدن

علائم هیپوترمی معمولی

    کاهش لرز بدن و یا لرزی که متوقف می شود

    شکایت مداوم از سرما

    کمبود هماهنگی و یا کاهش قدرت تکلم

    احساس سردرگمی و رفتار های غیر طبیعی

    قضاوت ناعادلانه

    نداشتن قدرت تکلم

هیپوترمی معمولی

علائم هیپوترمی شدید

    متوقف شدن لرز بدن از سرما

    نداشتن قدرت تکلم

    کاهش سرعت تنفس یا توقف آن

    احساس سفتی در بدن

    قطع نبض

 قطع شدن نبض

حال اگر مطمئن شدیم که فرد به هیپوترمی دچار شده است، باید چه کار کنیم؟

    در سریع ترین زمان ممکن از متخصص و اورژانس کمک بگیرید.

    حتماً جریان هوا تنفس و جریان خون او را بررسی کنید.

    فرد را به آرامی جابجا کنید.

    پوست او را هرگز ماساژ ندهید.

    اجازه دهید که این فرد دراز بکشد. هرگز نباید ایستاده یا در حال راه رفتن باشد.

    این فرد را از محیط سرد دور کنید.

    سعی کنید که با کیسه های آب گرم، پدهای گرم کننده یا پتوهای برقی، قسمت بالا تنه، مخصوصاً زیر بغل، قفسه سینه و قسمت بالای کمر او را گرم کنید.

    از حوله یا لباس استفاده کنید.

    بیش از حد به دنبال گرم کردن سریع بدن او نباشید.

    از وسایل برقی مثل لامپ یا حتی اجاق گاز برای گرم کردن استفاده نکنید.

    همچنین او را وارد حمام آب داغ نکنید.

    غذاها و نوشیدنی های پرکالری به او بدهید.

    از دادن کافئین به او خودداری کنید.

کمک های اولیه در سرمازدگی چه کمکی می کند ؟

    در چنین حالتی هرگز نباید بی حسی را نادیده بگیرید. اگر بی حسی یا سوزش دارید، سریعاً به دنبال مراحل گرم کردن بدن باشید.

    دستان فرد آسیب دیده را زیر بغل بگذارید و زیر بغلتان را به ژاکت بمالید و با لباس تماس مستقیم داشته باشید تا راحت تر گرم شود.

    اگر برایتان مقدور است، فرد مبتلا به سرمازدگی را به یک ناحیه گرم ببرید.

    لباس های خیس شده او را در بیاورید.

    به آرامی لباس ها و جواهرات تنگ را از بدن او جدا کنید تا جریان خون در او محدود نشود.

    سعی کنید که روی فرد پتو بیاندازید یا لباس هایش را خشک کنید. اول از همه گردن و سر او را بپوشانید و به آرامی او را گرم کنید. فقط مراقب باشید که گرمای مستقیم به او اعمال نشود تا پوستش را بسوزاند.

    سعی کنید که به آرامی ناحیه مورد نظر را استریل کنید. همچنین می توانید بین انگشتان پا و انگشتان دست او گاز قرار دهید تا رطوبت اضافه را بگیرد و باعث شود که انگشتان او از سرما به یکدیگر نچسبند.

    اگر فرد هوشیار است، سعی کنید به او مایعات بدهید تا بنوشد.

    اگر احساس می کنید که فرد به هیپوترمی دچار شده است، علائم او را بررسی کنید و حتماً او را تحت مراقبت قرار دهید. هر چه سریع تر اورژانس را خبر کنید و تنفس او را زیر نظر داشته باشید.

    در چنین حالتی تلاش برای اعمال گرمای زیاد در ناحیه سرمازدگی، کار بیهوده ای است. فقط باید مراقب باشید که سرمای بیشتری به آن ناحیه وارد نشود.

    اگر این ناحیه بعد از گرم کردن، دوباره یخ زد، اقدام به گرم کردن کنید و مراقب باشید که این ناحیه با اجسام سرد مثل برف برخورد نکند.

    اجازه ندهید که این فرد در چنین شرایطی سیگار بکشد.

منبع: نمناک این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرماخوردگی هوای سرد سرما زدگی کمک های اولیه هیپوترمی سعی کنید گرم کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۹۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مورایس تنها فردی نیست که در ایران مسلمان شد؛ نام جدید سرمربی سپاهان چه خواهد بود؟

ژوزه مورایس دیروز در نشست خبری پس از بازی با استقلال ملاثانی تاکید کرد مسلمان شده است.

طرفداری | ژوزه مورایس به دین اسلام گرویده است.

روز گذشته بود که ژوزه مورایس پس از برتری سپاهان برابر استقلال ملاثانی تاکید کرد مسلمان شده و از این پس شرایط برای او متفاوت است. ژوزه مورایس اولین فردی نیست که پس از حضور در ایران، مسلمان می‌شود و پیش از او نیز ورزشکارانی بودند که دین اسلام را انتخاب کردند.

دنی اولروم (عرفان)

دنی اولروم یکی از چهره های سرشناس ورزش ایران است که سالهاست به دین اسلام روی آورده است. او ملیتی نیجریه ای دارد اما از روزی که در سفارت کشورش در ایران همسرش را دید تصمیم گرفت تا تغییرات ابتدایی را در زندگی اش شکل دهد.اولروم که پیش از روی آوردن به اسلام یک مسیحی کاتولیک بوده است پیش از آمدنش به ایران سودای مسلمان شدن در سر داشته است که ازدواج با همسر ایرانی این فرصت را به بهترین نحو برای او فراهم ساخت: «در نیجریه مسلمانان زیادی وجود دارند و شاید بتوان ادعا کرد که اکثر نیجریه‌ای‌ها مسلمان هستند. تحقیقات زیادی درباره اسلام انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که تنها در اسلام می‌توانم گمشده خود را پیدا کنم، مدتها بود که در دل مسلمان شده بودم اما ازدواج بهانه‌ای شد تا به این تصمیم خود جامعه عمل بپوشانم.» همسر دنی اولروم که پس از مسلمان شدن نام عرفان را برای خودش انتخاب کرده است، کارمند رسمی سفارت نیجریه است.

تسینا ایلوشنکو (لیلا رجبی)

نایب‌قهرمان پرتاب وزنه اروپا. اوحالا با نام لیلا رجبی و با پرچم ایران در رقابت‌های بین‌المللی شرکت می‌کند. ایلوشنکو بعد از ازدواج با پیمان رجبی (که او هم دونده است) و مشرف‌شدن به دین اسلام، حالا یکی از ورزشکاران ایران است که با حجاب اسلامی در رقابت‌های بین‌المللی شرکت می‌کند. او که در رقابت‌های قهرمانی باشگاهی برای اولین بار طی مدت حضورش با دیگر پرتاب‌گرهای ایران رقابت کرد و 2 متر رکورد ایران را شکست، حالا آرزوهای دیگری دارد. لیلا و همسرش از طریق یکی از دوستان‌ که در بلاروس زندگی می‌کند با هم آشنا شده اند. طبق گفته های پیمان، فاصله آشنایی آنها تا ازدواجشان 2 سال طول کشیده است تا در این 2 سال لیلا فرصت داشته باشد که درباره دین اسلام و کشور ایران تحقیق کند. اینترنت و کتاب‌هایی درباره دین اسلام، خواندن قرآن به زبان روسی و در آخر موافقت خانواده ها باعث شد تا ورزشکاری دیگر به جمعیت مسلمانان اضافه شود. لیلا که اسمش را خودش از طریق یک سایت ایرانی پیدا کرده است در حضور امام جمعه بوشهر شهادتین را گفت.

دیوید جان رو (داوود)

 فقط شش هفته از حضورش در ایران گذشته بود که تصمیم گرفت مسلمان شود. دیوید جان رو، مربی انگلیسی تیم ملی بیلیارد ایران که حالا دیگر سمتی ندارد خیلی زود تصمیم به این کار گرفت.

روی مک لاو، یکی دیگر از دوستان مسلمان جان رو بوده است: «او سیاه پوست انگلیسی بود که مسلمان شده بود و در قطر زندگی می کرد. من درباره اسلام با او خیلی صحبت می کردم.» اما او در ایران تصمیم گرفت که مسلمان شود: «من به همه کشورها به جز آمریکا سفر کرده ام. مردم ایران با همه فرق می کنند. من از فرهنگ شما خوشم آمد. این که شما غذایی می خورید و به هم تعارف می کنید برای من جالب بود.» جان رو در حرم امام رضا (ع) تصمیم نهایی را برای تغییر مذهب گرفته بود: «من شش هفته است که به ایران آمده ام. مسابقه ای در مشهد برگزار شد. من خواستم به حرم امام رضا(ع) بروم. حس خوبی آنجا داشتم و همان جا بود که تصمیم گرفتم مسلمان شوم.» جان رو دوست دارد که یک بار دیگر به مشهد برود: «گفته ام که هر شهری که حرم دارد، من را آنجا ببرند. قم، شیراز ... دوست دارم یک بار دیگر مشهد را ببینم.»

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • گندم معمولی هر کیلو۱۸۵۰۰تومان از کشاورزان استان خریداری می شود
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • اوسمار؛ آقای خاص یا معمولی
  • تیراندازی در عروسی؛ تکرار یک رسم غلط ٢ قربانی گرفت
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • دو زن قربانی تیراندازی در مراسم عروسی
  • اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد
  • تیراندازی در عروسی ۲ قربانی گرفت
  • مورایس تنها فردی نیست که در ایران مسلمان شد؛ نام جدید سرمربی سپاهان چه خواهد بود؟