Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@14:29:04 GMT

اینماد خلاقیت را از بین می‌برد

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۳۶۰۰

اینماد خلاقیت را از بین می‌برد

کارشناس فضای مجازی گفت: فرآیند پیچیده صدور مجوز کسب و کارهای اینترنتی خلاقیت و نبوغ این کسب و کارها را از بین می‌برد.

محمد کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار برنا اظهار داشت: هر کسب و کاری در فضای کاری خودش باید ضابطه‌مند باشد و کسب و کارهای مجازی هم از این اصل مستثنی نیستند و باید این فضا هم مانند فضای حقیقی با ضوابطی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما قبل از اینکه ضابطه‌مند شوند باید گفت منظور ما از ضوابط و ضابطه‌مندی چیست؟ باید مراقب بود به اسم ضابطه‌مند کردن کسب و کارهای مجازی دچار افراط و تفریط نشویم. گاهی اوقات ضابطه‌مندی به خود کالا یا خدمتی که این‌ها عرضه می‌کنند بازمی‌گردد و گاهی اوقات به ماهیت حقوقی آن شرکتی که فعالیت می‌کند بازمی‌گردد و یا گاهی اوقات هم به مباحث مالیاتی و تخلفات و کلاهبرداری در این حوزه مرتبط است.

وی افزود: نهادهای مختلفی در کشور متولی نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی و صدور مجوزهای لازم هستند و به غیر از قابلیت غیرحضوری و مجازی بودنش، هیچ تفاوتی در روند نظارت بر این نوع کسب و کارهای با کسب و کارهای حقیقی وجود ندارد و همان نظارتی که بر کسب و کاهای حقیقی می‌شود بر کسب و کارهای مجازی هم اعمال می‌شود.

کارشناس فضای مجازی خطرنشان کرد: در همه کشورها کسب و کارهای اینترنتی وجود دارند و تعدادشان هم کم نیست، اما شیوه نظارت و صدور مجوز برای این کسب و کارها آسان‌تر از  ایران  است و با بروکراسی پیچیده همراه نیست.

کشوری درباره نقش اینماد در پیچیده‌تر کردن فرآیند بروکراسی و مراحل صدور مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی گفت: طبیعتاً اگر در هر حوزه مرتبط با کسب و کار سخت‌گیری‌هایی لحاظ شود، دلسردی را برای صاحبان کسب و کار به همراه خواهد داشت. عمدتاً کسانی‌که به حوزه کسب و کار فضای مجازی ورود پیدا می‌کنند افرادی هستند که به قشر نخبه و پیشرو و آشنا به  فناوری  تعلق دارند. این افراد بعد از مدتی که فعالیت خود را آغاز کردند فضایی را مقابل خود می‌بینند که مشکلاتی را برای آنها در پی دارد. در سالی که دیجی‌کالا تأسیس شد خیلی مجوزهای خاصی برای تأسیس استارت‌آپ‌ها نیاز نبود؛ زیرا در آن زمانی نهاد خاصی تأسیس نشده بود که متولی صدور مجوز باشد.

وی ادامه داد: وقتی کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی می‌شود، ابتدا خیلی در کانون توجه قرار ندارد اما به مرور زمان که تعداد مخاطبانش بیشتر می‌شود نظر نهادهایی مانند سازمان مالیاتی را جلب می‌‎کند و در نهایت به دنبال وضع قوانین جدید برای آن کسب و کار برمی‌آیند. قانون  تجارت  الکترونیک کشورمان مربوط به اوایل دهه 80 است و همزمان با  قانون تجارت  الکترونیک در اروپا وضع شده و لذا از همان ابتدا در ایران ضوابطی برای کسب و کارهای اینترنتی وجود داشت اما چون ماهیت این کسب و کارها مدام در حال تغییر است، این قوانین به‌روزرسانی نشده‌اند و به مرور زمان باید این قوانین به‌روزرسانی می‌شدند.

کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: اگر سخت‌گیری‌ها بیشتر شود افرادی که می‌‌خواهند وارد حوزه کسب و کارهای اینترنتی شوند به سایر حوزه‌ها خواهند رفت. اما یک واقعیتی که وجود دارد و هرگز فراموش نمی‌شود این است که کسب و کارهای فضای مجازی همواره جزء کسب و کارهای پیشرو بودند و همواره تلاش کرده‌اند خود را در میان مردم جای بیندازند و موفق هم شدند و از مسئولان انتظار می‌‎رود که با تعامل و همکاری به سمت تسهیل امور مرتبط با کسب و کارهای نوین و مجازی پیش بروند. اما متأسفانه مسئولان تلاش می‌کنند با روش قدیمی مسائل را حل و فصل کنند و ممکن است چالش ایجاد شود.

کشوری گفت: شرکت‌های اینترنتی نوپا که تازه پا به عرصه گذاشتند از خلاقیت و نبوغ بسیاری برخوردارند. پس بهتر است با قوانین دست و پاگیر مانع خلاقیت و نبوغ آنها نشد. علی‌رغم اینکه ادعا می‌‎شود صدور اینماد خیلی سریع انجام می‌شود اما دراصل مدتی طول می‌کشد و ممکن است مانع راه‌اندازی کسب و کارها شود. به نظر من این نوع نظام‌ مجوزدهی باید چکش‌کاری شود تا مبادا مانع کسب و کاری باشند. همچنین نباید برای کسب و کارهایی که به تازگی راه‌اندازی شده‌اند سخت‌گیری شود اما بعد از اینکه پا گرفتند می‌توان آنها را ضابطه‌مند کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا فضای مجازی ایران کسب و کار فناوری تجارت قانون تجارت خلاقیت ایران خلاقیت فضای مجازی فناوری برنا کسب و کارهای اینترنتی کسب و کارها ضابطه مند صدور مجوز کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۳۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چند روز پیش بود که مهدی فضائلی عضو دفتر رهبری از تذکر به برخی مسئولان در مساله حجاب و بعد از حواشی پیش آمده بر سر برخوردهای گشت ارشاد، خبر داد. توئیتی که با هجمه ها و حملات زیاد به این عضو دفتر رهبری همراه شد و حامیان گشت ارشاد و لایحه عفاف و حجاب همزمان او را در فضای رسانه ای و مجازی زیر بار سنگین حملات خود بردند.

روز گذشته اما سردار جعفری، مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه الله سپاه این تذکر را تایید کرد و گفت؛« یک اشتباهی از جانب عوامل اجرایی طرح نور صورت گرفته و از جانب آقای فضائلی گفته می‌شود که حضرت آقا تذکری داده‌اند و این امر طبیعی است زیرا یا گزارشات به محضر رهبر انقلاب می‌رسد و یا ایشان در فضای مجازی رؤیت می‌کنند.»

وی بیان کرد: «این تذکر در مورد انجام همه مأموریت‌های امنیتی، فرهنگی و اجتماعی یک امر طبیعی است زیرا ممکن در اجرا یک مأموری اشتباهی کند و با آن تذکر این اشتباه اصلاح شود، بنابراین با این تذکر اصل مأموریت زیر سوال نمی‌رود و باید مأموریت به‌درستی اجرا شود.»

سرلشکر جعفری عنوان کرد: «آن مطالبی که در فضای مجازی در خصوص آقای فضائلی گفته شده و گزارش دروغی که نسبت به ایشان داده شده باید گفت که خلاف این امر انجام نشده و ایشان هم در صحبت دوم خود مجددا تاکید کرده است و دفتر رهبر انقلاب هم تکذیبی نکرده و این نشان دهنده واقعیت آن است، بنابراین حضرت آقا بر انجام این امر تأکید دارند اما تذکر هم داده‌اند که کار درست انجام شود.»

اما در میان آنها که فضائلی را زیر بار نقد برده بودند، حسین شریعتمداری نیز حضور داشت. او در یادداشتی نوشته بود؛« این پرسش از برادر عزیزمان آقای فضائلی در میان است که جناب ایشان از کدام جایگاه می‌فرمایند: «‌بتازگی برخی مسئولان به‌دلیل کارهای بی‌قاعده تذکر دریافت کرده‌اند»؟! چرا که با توجه به عضویت ایشان در دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، این تذکر به حضرت آقا نسبت داده می‌شود و شده است؟!برادر فضائلی عزیز! بیت رهبر معظم انقلاب «‌سخنگو» ندارد و چنانچه تذکری ضرورت داشته باشد، مستقیماً و با ذکر مأخذ از سوی دفتر معظم‌له (آقایان گلپایگانی و حجازی‌) به اطلاع مخاطبان آن، اعم از مسئولان و یا مردم می‌رسد.»

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899323

دیگر خبرها

  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟