Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: کشته و زخمی شدن بیش از 170 نفر در بمباران زندان صعده یمن، توصیه مقام یمنی به شرکت های خارجی برای خروج از امارات، تحریم‌های آمریکا علیه افراد و نهادهای مرتبط با حزب‌الله لبنان، تماس تلفنی وزرای خارجه ترکیه و اسرائیل پس از سیزده سال و توافق قطر و ترکیه برای تامین امنیت فرودگاه کابل از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشته و زخمی شدن بیش از 170 نفر در بمباران زندان صعده یمن

بمباران یک زندان در استان صعده در بامداد روز جمعه به یکی از پر تلفات‌ترین حملات ائتلاف سعودی در یمن تبدیل شده و تاکنون طبق آخرین آمار بیش از ۱۷۷ نفر کشته و زخمی شده‌اند. یک مقام صلیب سرخ جهانی نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است که در این حمله بیش از ۱۰۰ نفر کشته و زخمی شده‌اند.

«اسماعیل الورفی» رئیس بیمارستان «الجمهوری» در صعده، در این باره به شبکه المیادین گفت که امروز ۶۵ کشته و ۱۱۲ زخمی به این بیمارستان منتقل شده‌اند و شرایط به قدری بغرنج است که مواد و تجهیزات پزشکی به حد کافی برای رسیدگی به زخمی‌ها وجود ندارد.

به گفته او حال بیشتر زخمی‌ها وخیم است و انتظار افزایش تعداد کشته‌ها می‌رود و هنوز تعدادی نیز زیر آوار مانده‌اند و تجهیزات کافی برای آواربرداری سریع در دست نیست. همزمان در شهر صعده پایگاههای انتقال خون به صورت سیار دایر شده است تا برای درمان زخمی‌ها به کار گرفته شود.

«طه المتوکل» وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن نیز به المسیره گفت که ائتلاف سعودی به شکل واضح و روشن غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد و عامدانه به دنبال کشتار غیرنظامیان است. او از سازمان‌های بین‌المللی خواست تا به مسئولیت خود در قبال کشتار مردم بیگناه عمل کرده و مقابل جنایت ائتلاف سعودی بایستند.

وزیر بهداشت یمن همچنین گفت که کمبود لوازم و تجهیزات پزشکی و دارو وجود دارد و مراکز درمانی و بیمارستان‌ها با تعداد بالای زخمی‌ها مواجه هستند و شرایط به گونه‌ای است که در صورت نرسیدن دارو و تجهیزات بخش درمانی از کار خواهد افتاد.

وزارت بهداشت دولت صنعاء نیز در بیانیه‌ای از تمامی کادر پزشکی و درمانی در همه استان‌ها خواست تا در آماده‌باش کامل به سر ببرند. در اطلاعیه وزارت بهداشت یمن آمده است که ائتلاف سعودی دست به حملات بی وقفه و هیستریک می‌زند.

همزمان با حمله به صعده، شهر ساحلی الحدیده نیز شب گذشته و بامداد امروز شاهد حملات هوایی جنگنده‌های سعودی بود. در این حمله ساختمان مخابرات این شهر هدف قرار گرفت و سه کشته و ۱۷ زخمی به جا گذاشت.

بمباران بی وقفه صنعاء، الحدیده و صعده از روز سه شنبه و پس از حمله پهپادی و موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به ابوظبی آغاز شده و جنگنده‌های سعودی به طور روزانه پایتخت یمن و دیگر مناطق این کشور را بمباران می‌کنند. در این خصوص «محمد علی الحوثی» عضو عالی شورای سیاسی یمن و رئیس کمیته عالی انقلاب این کشور در صفحه توئیتر خود، بمباران شدید این روزهای استان‌های مختلف یمن را جنایت جنگی توصیف کرد.

او نوشت: «حمله به غیرنظامیان در استان الحدیده همچون صنعاء و دیگر استان‌ها، جنایت جنگی است. به کشورهای متجاوز می‌گوییم که اگر بمباران راه‌حل بود، شما این چنین وحشیانه تا بدین روز به تجاوزتان ادامه نمی‌دادید.»

توصیه مقام یمنی به شرکت های خارجی برای خروج از امارات

سخنگوی نیروهای مسلح یمن ضمن هشدار به امارات متحده عربی، این کشور را نا امن اعلام کرد و خواستار خروج شرکت های خارجی شد.

سرتیپ یحیی سریع جمعه شب در توئیتی نوشت: تا زمانی که حکام امارات به تجاوز علیه کشورمان ادامه می دهند، امارات کشوری ناامن خواهد بود.

وی افزود: با توجه به کشتارهایی که ائتلاف سعودی در حق ملت ما مرتکب شده است، به شرکت های خارجی توصیه می کنیم که خاک امارات را ترک کنند.

در پی حملات موشکی و پهپادی اخیر ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به خاک امارات متحده عربی، انفجاری در نزدیک مخازن شرکت نفت «ادنوک» و یک انفجار دیگر در فرودگاه بین المللی ابوظبی رخ داد که بر اثر آن، سه نفر کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن دوشنبه شب اعلام کرد: در پاسخ به افزایش حملات ائتلاف متجاوز آمریکایی، سعودی و اماراتی به یاری خداوند تعالی عملیات نظامی ویژه و موفقی (عملیات طوفان یمن) را انجام دادیم.

وی افزود: نیروهای مسلح یمن به هشدارهای خود به کشورهای متجاوز درباره انجام ضربات دردناک و سخت در صورت ادامه تجاوزات، عمل کرد و اعلام می کنیم در صورت ادامه حملات به یمن، امارات متحده کشوری ناامن خواهد بود.

تحریم‌های آمریکا علیه افراد و نهادهای مرتبط با حزب‌الله لبنان

وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌هایی علیه "شبکه تأمین مالی حزب‌الله لبنان" خبر داد.‌

به گزارش الجزیره، روز جمعه، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا از اضافه شدن ۳ فرد لبنانی و ۱۰ شرکت که آنها را بخشی از "شبکه بین المللی تامین مالی حزب الله" لبنان توصیف کرد، خبر داد.

وزارت خزانه داری آمریکا این افراد و نهادها را به تلاش برای دور زدن تحریم‌های اعمال شده علیه حزب‌الله که واشنگتن آن را "تروریستی" می‌داند، متهم می‌کند.

بر اساس بیانیه این وزارتخانه، تحریم‌ها شامل "عادل دیاب"، "عدنان عیاد" و "جهاد عدنان عیاد" است و همچنین برخی از نهادهای مورد هدف تحریم‌ها در زامبیا و آلمان مستقر هستند.

سه‌شنبه گذشته ۱۸ ژانویه، واشنگتن سه تاجر لبنانی به نام‌های "عادل دیاب، علی محمد داون و جهاد سالم علامه" و همچنین یک شرکت گردشگری وابسته به آنها که مستقر در لبنان است ا به اتهام ارتباط با حزب‌الله تحریم کرد و مدعی شد که فعالیت آنها تسهیل مبادلات مالی برای این گروه و سوء استفاده از منابع مالی در شرایطی است که لبنان با بحران مواجه است.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری در امور "تروریسم" و ​​اطلاعات مالی، تاکید کرد که وزارت او متعهد به ممانعت از فعالیت های "غیرقانونی" حزب الله و تلاش برای دور زدن تحریم ها از طریق شبکه‌های تجاری است.

تماس تلفنی وزرای خارجه ترکیه و اسرائیل پس از سیزده سال

«مولود چاوش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه با «یائیر لاپید» همتای خود در رژیم صهیونیستی تماس تلفنی برقرار کرد.

به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، این اولین تماس تلفنی میان وزرای امور خارجه ترکیه و رژیم صهیونیستی طی سیزده سال گذشته است.

کابینه رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد چاوش‌اوغلو در این تماس تلفنی، جویای احوال لاپید و وضعیت ابتلای او به ویروس کرونا شده است.

این در حالی است که مدت‌ها از ابتلای وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به کرونا می‌گذرد و او از قرنطینه نیز خارج شده است.

جروزالم پست نوشت، طرف ترکیه‌ای هیچ بیانیه‌ای درباره این تماس تلفنی منتشر نکرده است.

این تماس تلفنی پس از آن انجام می‌شود که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز سه‌شنبه اعلام کرده احتمالا با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی دیدار خواهد کرد.

هفته گذشته نیز دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که اردوغان به هرتزوگ مرگ مادرش را تسلیت گفته است.

رئیس‌جمهور ترکیه پیشتر نیز در تماسی تلفنی با رئیس رژیم صهیونیستی بر «اهمیت روابط ترکیه و اسرائیل برای امنیت و ثبات خاورمیانه» تأکید کرده بود.

رئیس‌جمهور ترکیه با در تماس پیشین خود با هرتزوگ با بیان اینکه روابط آنکارا و تل‌آویو در حال توسعه است، گفته بود که روابط دو طرف برای امنیت و ثبات منطقه حیاتی است.

اردوغان اشاره کرده بود که به‌رغم وجود اختلاف میان تل‌آویو و آنکارا درباره مسئله فلسطین، روابط دو طرف در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری در حال توسعه است.

توافق قطر و ترکیه برای تامین امنیت فرودگاه کابل

ترکیه و قطر برای برقراری امنیت در فرودگاه اصلی کابل افغانستان به توافق رسیدند.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، منابع دیپلماتیک در ترکیه اعلام کردند: هیئتی از مسئولان ترکیه و قطر اخیرا مذاکراتی درباره امن سازی فرودگاه کابل در افغانستان برگزار کردند و درباره چارچوب امنیتی برای این مأموریت به توافق رسیدند اما مذاکرات درباره ابعاد دیگر مثل حمایت مالی ادامه دارد.

این منابع تأکید کردند: قرار است طالبان امنیت در خارج را تضمین کند و کسانی که فرودگاه را اداره می‌کنند امنیت را در داخل برقرار کنند. این روند به شکل مثبت پیش می‌رود.

بعد از اینکه طالبان کنترل افغانستان را در دست گرفت ترکیه اعلام کرد که با قطر برای برقراری امنیت در فرودگاه کابل تلاش می‌کند. امارات نیز مذاکراتی با طالبان درباره راه اندازی فرودگاه کابل دارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن تحولات افغانستان ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه عربستان امارات اسرائیل ترکیه مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه شرکت های خارجی ترکیه و اسرائیل رژیم صهیونیستی حزب الله لبنان خارجه ترکیه فرودگاه کابل ائتلاف سعودی کشته و زخمی حزب الله خزانه داری تماس تلفنی بیانیه ای سیزده سال تحریم ها زخمی شدن زخمی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۴۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کردند و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، قانون‌گذاران اروپایی خواستار تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران شدند. آنها در تداوم حمایت تمام‌قد غرب از رژیم تروریستی صهیونیستی به ابراز تاسف از تجاوز این رژیم علیه کنسولگری ایران بسنده و اشاره کرده‌اند که اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک باید طبق قوانین بین المللی رعایت شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه جانبدارانه‌ای که امروز صادر شد، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس و سیاه‌نمایی درباره نقش ایران در منطقه، از تصمیم اخیر شورای وزیران امور خارجه اتحادیه برای تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم ایران استقبال کرده و خواستار افزودن فوری نام اشخاص و نهاد‌های نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌ها شدند.

آنها همچنین درخواست غیرقانونی افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را تکرار کرده و از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام در این زمینه شدند.

بر اساس گزارش‌ها بورل قرار است فهرست تحریم‌های جدید علیه ایران را در پی عملیات وعده صادق ارائه کند؛ وی با این حال تصریح کرده است که شناسایی سپاه پاسداران به‌عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی، بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست.

او هفته پیش در نشست با خبرنگاران در این باره گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

قانون‌گذاران اروپایی در فراز دیگری از این قطعنامه به توافق سال ۹۴ اشاره کرده و بدون توجه به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق و بدعهدی کشور‌های اروپایی عضو برجام، خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات خود شدند.

گفتنی است که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

این درحالیست که ایران با وجود بدعهدی طرف مقابل، حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد، اما تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که علاوه بر تضمین طرف‌های مقابل به پایبندی، تحریم‌ها را به صورت موثر و قابل‌راستی آزمایی رفع کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • ۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • حزب الله شعاع حملات خود را به عمق اسراییل گسترش داد
  • آمریکا اتهامات جنایی و تحریمی علیه ۴ ایرانی را علنی کرد | جزئیات رویترز از اسامی افراد و شرکت های تحریم شده | تحریم ها در چه حوزه ای است؟
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد