Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان  قزوین -   رضا افلاطونی در نشست با مدیرکل، معاونان و مدیران منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: موضوع رفع تداخلات اراضی و همچنین اجرای کاداستر جزو اقدامات اولویت‌دار بوده و باید به صورت ویژه با همکاری مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، و اداره کل ثبت اسناد و املاک استان در قالب یک قرارگاه جهادی به این امر پرداخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر بحث مالکیت یکی از مشکلات کشاورزان استان است و در صورت تعیین تکلیف مالکیت اراضی و سند دار شدن، ضمن کاهش دعاوی و تسهیل سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، زمینه نظارت و کنترل بر تولید محصولات کشاورزی و همچنین حفاظت و صیانت از عرصه‌های طبیعی بیش از گذشته فراهم می‌شود.

 باید با ایجاد تشکل‌ها و تعاونی‌های محلی موضوع حفاظت از عرصه‌های طبیعی به خود مردم واگذار شود و شما به عنوان دستگاه متولی بایستی بر نحوه رعایت قوانین حفاظتی مانند رعایت چرای دام، لزوم تعادل دام و مرتع توسط آن تشکل‌ها نظارت و آن‌ها را در این موارد پاسخگو کنید.

 افلاطونی اجرای طرح پارک آبخیزداری در استان را از دیگر مواردی عنوان کرد که باید در اولویت قرار گیرد و گفت: یکی از رویداد‌های ارزشمند در حوزه جنگل و مرتع، ایجاد پارک‌های آبخیزداری است که علاوه بر اهدافی ازجمله حفظ منابع پایه آب، خاک، پوشش گیاهی و مدیریت سیل‌های ورودی به شهرها، موضوع تقویت ارتباط انسان و طبیعت نیز در قالب پارک آبخیز مطرح است، و می‌تواند ضمن حفظ کاربری اراضی طبیعی، در آموزش و ارتقای سطح آگاهی‌های مردم در زمینه منابع طبیعی نیز موثر باشد؛ لذا این موضوع باید به صورت جدی پیگیری شود.

استفاده و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین نظیر سامانه‌های پایش و تصاویر ماهواره‌ای، نصب دوربین در مناطق بحرانی، استفاده از پهپاد و همچنین استفاده از سیستم رادیویی بی‌سیم می‌تواند در در زمینه شدت بخشیدن به حفاظت از عرصه‌های ملی و منابع طبیعی بسیار موثر باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی کاداستر اراضی قرارگاه جهادی منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۴۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم