Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@21:28:16 GMT

زندگی و سینمای جت‌ لی

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۵۱۴۱

زندگی و سینمای جت‌ لی

به گزارش اقتصادآنلاین، «فیلم «معبد شائولین» که سال ۱۹۸۲ میلادی در چنین روزی اکران شد، نخستین تجربه سینمایی جت‌ لی بود. آن زمان ۲۰ سال هم نداشت (متولد آوریل ۱۹۶۳) اما نقش‌آفرینی و هنرنمایی‌اش در این فیلم دیده شد و ستاره‌ای تازه در سینمای رزمی ظهور کرد.

البته هموطنانش پیش از آن هم او را می‌شناختند و بسیاری از آنان حداقل نامش را به عنوان یکی از قهرمانان ووشو شنیده بودند اما شهرت ناشی از موفقیت فیلم «معبد شائولین» از زمین تا آسمان با شهرت قهرمانی‌های ورزشی‌اش تفاوت داشت و مسیر دیگری پیش روی او باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان زندگی‌اش جذاب‌تر از همه فیلم‌های اوست. هنوز دو سالش نشده بود که پدرش فوت کرد و خانواده را در فقر تنها گذاشت. مادرش به‌زحمت و با کار شبانه‌روزی چهار فرزندش را بزرگ کرد.

 

جت‌ لی کوچک‌ترین فرزند خانواده بود و جثه کوچکی هم داشت اما استعدادش در هنر رزمی ووشو شکوفا شد و در همان سال‌های نوجوانی، رقبای بزرگسالش در این رشته را مغلوب کرد و قهرمان کشورش شد. نوشته‌اند در اولین قهرمانی زمانی که روی سکوی نخست ایستاده بود، همچنان قدش از نفرات دوم و سوم کوتاه‌تر بود. چند سال بعدی عمرش در مسابقات ورزشی و قهرمانی و اجراهای نمایشی در چند فستیوال گذشت و یکی از کسانی بود که در مراسم استقبال از ریچارد نیکسون در سفر به چین، مقابل رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا گوشه‌ای از هنر رزمی و باستانی ووشو را به نمایش گذاشت.

مشهور است نیکسون از جت‌ لی که کوچک‌ترین عضو تیم ملی ووشو چین بود، پرسید: «دوست داری محافظ شخصی من باشی؟» و او پاسخ داد: «دوست ندارم از شخص خاصی محافظت کنم، بزرگ‌تر که شدم از یک میلیاردر چینی دفاع خواهم کرد.» لی همان حوالی ۲۰ سالگی - بعد از چند آسیب‌دیدگی - از حضور در مسابقات ورزشی کنار کشید و بازیگری را اولویت زندگی‌اش کرد. تا امروز دست‌ کم در ۵۳ فیلم حضور داشته است.

بعد از «معبد شائولین» با مجموعه فیلم‌های «روزی روزگاری در چین» (از ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۳) مسیر بازیگری را با قدرت ادامه داد، در «مشت افسانه‌ای» (۱۹۹۴) که بازسازی داستان فیلم «مشت خشم» (خشم اژدها) بروس‌لی بود تحسین شد، سال ۱۹۹۸ با چهارمین فیلم از مجموعه فیلم‌های «اسلحه مرگبار» قدم به هالیوود گذاشت و با بازی در نقش اصلی فیلم پرفروش «رومئو باید بمیرد» (۲۰۰۰) به بازیگری بین‌المللی تبدیل شد. آن سال همسرش باردار بود و او به خاطر قولی که به همسرش داده بود پیشنهاد بازی در فیلم «ببرخیزان، اژدهای پنهان» را رد کرد و چند ماه بعد با «بوسه اژدها» (۲۰۰۱) همکاری با سینمای فرانسه و لوک‌ بسون را به کارنامه کاری‌اش افزود.

 

سال ۲۰۰۸ با جکی‌چان در فیلم «قلمرو ممنوعه» همبازی شد و با حضور در مجموعه فیلم‌های «بی‌مصرف‌ها» (به کارگردانی سیلوستر استالونه) نقش‌آفرینی در کنار مجموعه‌ای از بازیگران سرشناس سینمای اکشن را هم تجربه کرد. زمان سونامی بزرگ سال ۲۰۰۴ در مالدیو بود و در یکی از سواحل این کشور استراحت می‌کرد. همان زمان شایع شده بود که آب او را برده و غرق شده است. اما هنگام برخورد موج بزرگ با ساحل، در اقامتگاهش بود و به زحمت خودش و دخترانش را به طبقه بالای آنجا رساند و از مرگ گریخت. یک بازی ویدئویی برای کنسول پلی‌استیش ۲ هم بر اساس صدا و حرکات او ساختند که «جت‌ لی: برخاسته برای شرف» نام گرفت و سال ۲۰۰۴ عرضه شد.

جت‌ لی سال ۲۰۱۳ به‌شدت بیمار و رنجور شد و پرکاری تیروئید عملا او را از پا انداخت. چند عکس از روزهای پس از اوج بیماری‌اش منتشر شد که برای بسیاری از ما طرفدارانش، «افول یک ستاره و پایان یک دوره» را تداعی می‌کرد. البته بیماری‌اش درمان یا حداقل مهار و حالش کمی بهتر شد. اما از آن پس از پروژه‌های سینمایی‌اش کم کرده و بیشتر به کارهای خیریه می‌پردازد. در مصاحبه‌ای گفته بود همه حرف‌های مهمی که باید بزنم، قبلا در سه فیلم از فیلم‌هایم زده‌ام: «رنج‌های یک نفر در قیاس با رنج‌های یک ملت اهمیتی ندارد» («قهرمان»، سال ۲۰۰۱)، «خشونت هرگز راه‌ حل نیست» («افسارگسیخته»، سال ۲۰۰۵) و «بزرگ‌ترین دشمن هر کس، خودش است» («بی‌باک»، سال ۲۰۰۶)»

منبع: خبرفوری

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جت لی فیلم معبد شائولین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۵۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد

به گزارش قدس آنلاین، فیلم سینمایی «فسیل» که به‌عنوان پدیده اکران سال گذشته سینماها توانست بخشی از رکوردهای تاریخ سینمای ایران را جابه‌جا کند، حالا در اکران آنلاین (برخط) هم رکورد تازه‌ای را به نام خود ثبت کرد و وارد بخش اشتراک نمایش خانگی شد.

«فسیل» به کارگردانی کریم امینی و تهیه‌کنندگی سیدابراهیم عامریان از روزهای پایانی اسفند سال گذشته اکران آنلاین خود را آغاز کرد و تا به امروز با بیش از ۴۰ میلیون دقیقه بازدید، تبدیل به پربازدیدترین فیلم‌ عرضه شده در فرآیند اکران آنلاین در سال‌های اخیر شده است.

تعداد بلیت‌های فروخته شده برای تماشای آنلاین این فیلم، به عدد ۳۵۸ هزار و ۹۴۵ قطعه و فروش ۲۸ میلیارد و ۵۶۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.

فیلم «فسیل» با بازی بهرام افشاری، الهه حصاری، هادی کاظمی، ایمان صفا و الناز حبیبی یکی از پرمخاطب‌ترین فیلم‌های کمدی تاریخ سینمای ایران است.

داستان این فیلم از دهه ۵۰ آغاز می‌شود و سرگذشت خواننده‌ای به نام اسماعیل و دوستانش را روایت می‌کند که در طول زمان برای هر کدام اتفاقاتی رخ می‌دهد.

این فیلم در گیشه سینماها نیز فروشی افزون بر ۳۲۴ میلیارد تومان را تجربه کرد و عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به خود اختصاص داد و هم اکنون نیز در «فیلیمو» قابل تماشاست.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • «هفت» از امشب روی آنتن می رود /موضوع سینمای‌ جنایی
  • سری جدید برنامه «هفت» از امشب در قاب تلویزیون
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • «هفت» از امشب راهی آنتن می‌شود/ بررسی موضوع جنایی
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد