Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن حبیبی معتقد است که نوآوری‌های زیادی در بین آثار شرکت کننده در بخش «رادیو تئاتر» وجود دارد که بر این اساس راه‌یافته‌گان به این بخش رقابت سختی در پیش دارند.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن حبیبی استاد فلسفه و کلام اسلام و از داوران هیئت انتخاب بخش «رادیو تئاتر» چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، گفت: کیفیت آثاری که مورد داوری قرار گرفت، بسیار متنوع و متفاوت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنوع هم در اجرا و هم در متون اجرایی بود و کار‌هایی هم البته کیفیت لازم را نداشتند. به طور مثال زمان کمی داشتند داشتند یا در زمره آثاری بودند که چندین بار مورداقتباس قرار گرفته بودند، که طبیعتاً انتخاب نشدند.

او درباره معیار‌های هیئت انتخاب آثار برای جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: البته نظر داور‌ها متفاوت است؛ اما آنچه برای خود من اهمیت داشت، متن نمایشنامه بود. خیلی از آثار برای اجرا در رادیو خوب بودند؛ اما برای جشنواره‌ای در سطح ملی نه. به این دلیل که اکثراً اقتباسی بودند و برای من متن و نمایشنامه دست اول خیلی مهم بود. چرا که نمایشنامه و نویسندگی یکی از عناصر مهم هر اجرایی است. علاوه بر کارگردانی، افکت و صداگذاری محتوا بسیار مهم بوده و نویسندگی از ارکان اصلی است.

عضو هیئت انتخاب بخش رادیو تئاتر جشنواره، بیان کرد: در بین آثار انتخاب شده، چند نمونه بدیع و نوآورانه بود که من در اینجا نمی‌توانم اسامی آن‌ها را بگویم و در مجموع در جلسه نهایی که همه اعضا در هیئت انتخاب داشتیم آثاری با وجوه مثبت انتخاب شد که این وجوه در عرصه بازیگری، افکت و دیگر عناصر نمایش‌های مناسب در بخش رادیو تئاتر دیده می‌شد.

وی ادامه داد: گرچه من یک رای داشتم و ممکن بود اثری را مناسب می‌دانستم که در نهایت رای نیاورده باشد؛ اما در مجموع بین هیئت انتخاب، آثاری با قابلیت‌های مثبت مورد تایید همه قرار گرفت. به طور مثال آثاری با ادبیات کهن یا با تکنیک جان‌مندانگاری (جان دادن به اشیا) یا آثاری که واقعاً اجرای آن‌ها در رادیو سخت است، مورد توجه شخص من قرار گرفت.

حبیبی با اشاره به نوآوری در آثار راه‌یافته گفت: یکی از ویژگی‌های این دوره حضور آثاری با نوآوری در زمینه‌های مختلف، چون صداگذاری، اجرا، بازیگری و کارگردانی در رادیو تئاتر است که با این تفاسیر به نظرم آثاری که در نهایت توانستند نظر اعضای هیئت انتخاب را جلب کنند و به جشنواره راه پیدا کنند، رقابت سختی را در جشنواره پیش رو دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جشنواره تئاتر فجر سینما و تئاتر سینمای ایران رادیو تئاتر هیئت انتخاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۵۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران با همکاری اداره کل هنر‌های نمایشی و بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران را آبان ماه در پردیس تئاتر تهران و شهرستان‌های استان برگزار می‌کند.

موضوع ویژۀ این دوره جشنواره جوانی جمعیت و فرزندآوری است و استحکام بنیان خانواده با تأکید بر جایگاه زن، عفاف و حجاب، تأکید بر هویت ملی ایرانی براساس سه عنصر اصلی مسلمان‌بودن، انقلابی‌بودن و عمق تاریخی طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، تأکید بر امیدآفرینی و نشاط اجتماعی، موضوعات شهر و شهروندی با تکیه بر اخلاق، معرفی و شرح زندگانی شخصیت‌های مهم ملی، علمی و مذهبی، جهاد تبیین، ایثار و ارزش‌های جبهۀ انقلاب و مقاومت، آسیب‌های اجتماعی، ضرورت وحدت و یکپارچگی ملی، مذهبی و قومی و جهش تولید با مشارکت مردم از دیگر اولویت‌های موضوعی این رویداد هنری هستند.

بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران شامل بخش مسابقه تئاتر استان تهران، ایثار، نهال (ویژۀ آموزشگاه‌های هنر‌های نمایشی شهرستان‌های استان تهران)، تئاتر خیابانی، لبخند (آثار کمدی، طنز و نمایش‌های آئینی و سنتی)، تئاتر کودک و نوجوان، نمایشنامه‌نویسی و کارگاه‌های آموزشی است که تمامی بخش‌های جشنواره، به استثنای کارگاه‌های آموزشی، به شکل رقابتی برگزار می‌شود.

بر اساس گاهشمار جشنواره، گروه‌های متقاضی شرکت در جشنواره، تا ۳۱ خردادماه فرصت دارند با مراجعه به درگاه تئاتر استان تهران در تارنمای ایران تئاتر (به آدرس Tehran.theater.ir) در این رویداد هنری ثبت نام کنند.

ارزیابی آثار این دوره از جشنواره تئاتر استان تهران ۳۱ مرداد تا ۹ شهریور خواهد بود آثار برگزیده از ۲۵ شهریور تا ۴ آبان در شهرستان‌ها اجرا خواهند شد.
گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران از ۹ تا ۱۶ آبان به دبیری امیرحسین شفیعی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتخاب ۲ معلم چهارمحال و بختیاری به عنوان معلمان نمونه کشور
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • معلمان چهارمحال‌وبختیاری در جمع معلمان نمونه کشور
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!