Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان -  معاون حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما از برگزاری نخستین همایش «حقوق و رسانه» در اردیبهشت ۱۴۰۱ خبر داد و استادان دانشگاه، پژوهشگران و دانشجویانی را که در این حوزه تحصیل کرده‌اند، دعوت کرد در این همایش مشارکت کنند.

نخستین همایش «حقوق و رسانه» در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد و مقالات ارائه شده در این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرصت ارائه چکیده مقالات تا ۱۵ اسفند ماه و ارائه اصل مقالات تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۱ می‌باشد.

حسن گروسی رئیس نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» امروز در نشست خبری، برگزاری همایشی خاص با عنوان «حقوق و رسانه» را در طول تاریخ پس از انقلاب اسلامی در کشور، «بی‌سابقه» توصیف و تصریح کرد امیدواریم در گام دوم انقلاب اسلامی، برگزاری همایش «حقوق و رسانه» مطلع نور و بنیانی مستحکم برای توجه جدی و ریشه‌ای به این مقوله باشد و بتواند فصل جدیدی در پیوند میانه رسانه و حقوق رقم بزند.

رئیس نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» با اشاره به نقش صداوسیما در تأمین آزادی بیان و نشر افکار، عمل به عنوان دانشگاهی بزرگ و همین طور ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ رعایت، تمکین و احترام به قانون و تبدیل آن به یک مطالبه عمومی که در قانون اساسی، کلام امام (ره) و رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است، گفت رهبر انقلاب این دغدغه را در حکم انتصاب ریاست سازمان در سال جاری نیز با اشاره به جایگاه رسانه ملی به عنوان دانشگاهی برای ارتقای سطح آگاهی و معرفت عمومی بیان فرمودند.

معاون حقوقی و امور مجلس صداوسیما هدف از برگزاری نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» را «پرداختن به بخشی از موضوعات مغفول و در همین حال اساسی» برای رسانه‌های کشور به طور عام و رسانه ملی به طور خاص توصیف کرد.

محور‌های این همایش «حق دسترسی به اطلاعات و اخبار و الزامات آن»، «حق بر پاسخگویی در رسانه ها»، «مبانی و الزامات اسلامی سیاستگذاری حقوق مخاطب در رسانه»، «رسانه و تامین نظم اجتماعی»، «سواد رسانه ای» و «حق مخاطب در فضای مجازی» هستند.

گروسی تاکید کرد قصد داریم در این همایش ضمن مواجهه با مسائل مبتلا به رسانه ملی به عنوان ابر رسانه کشور، به مهم‌ترین موضوعات حقوقی که رسانه‌های نوپدید، مکتوب، دیداری و شنیداری نیز با آن مواجه‌اند، بپردازیم. ضمن توجه به این حکم، تاکید رئیس سازمان مبنی بر هویت‌محوری و عدالت‌گستری رسانه ملی در دوره جدید و همچنین توجه به اینکه رسانه، بدون مخاطب، مفهوم و هویت ذاتی خود را از دست می‌دهد بر آن شدیم که نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» را با عنوان اختصاصی «حقوق مخاطب و رسانه» برگزار کنیم.

گروسی خبر داد شورای علمی این همایش در هفته جاری با حضور اساتید برجسته حقوق و رسانه برگزار می‌شود.

محسن اسماعیلی دبیر علمی و علی کربلائی حسینی مسئول روابط عمومی این همایش ملی هستند.

رئیس همایش ملی «حقوق و رسانه» خبر داد برنامه‌ریزی کرده‌ایم که همایش ملی «حقوق و رسانه» به صورت منظم ادامه یابد. طبق برنامه‌ریزی انجام شده، بنا داریم دومین همایش را با عنوان اختصاصی «تنظیمگری و نظارت رسان‌های» در آذر ۱۴۰۱، همایش سوم را با عنوان «آینده پژوهی حقوق و رسانه» در اردیبهشت ۱۴۰۲، همایش چهارم را با عنوان «عدالت رسانهای» در آذر ۱۴۰۲ و همایش پنجم را با عنوان «رسانه و خانواده و سبک زندگی اسلامی– ایرانی» در اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار کنیم.

گروسی همچنین یادآور شد زیرمحور‌های عناوین نخستین همایش «حقوق و رسانه» در پایگاه اطلاع رسانی معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما در اختیار علاقمندان قرار گرفته که با مراجعه به نشانی dlpirib.ir در دسترس است.

رئیس سازمان صداوسیما اول دی ۱۴۰۰ در حکمی دکتر گروسی را به ریاست «اولین همایش ملی حقوق و رسانه» منصوب کرد. در بخشی از این حکم آمده است: «همایش مذکور در برهه حساس کنونی که رسانه ملی با تحریم‌های خصمانه و یک جانبه آمریکا، ددمنشی شبکه‌های معاند نظام و از طرفی هجمه بنگاه‌های سخن‌پراکنی کذاب در فضای مجازی مواجه شده است، می‌تواند ضمن تبیین جایگاه حقوقی سازمان و همچنین دستیابی به آخرین یافته‌های پژوهشی حقوقی حوزه رسانه، دستاورد‌های بزرگی در عرصه حقوق داخلی و بین‌المللی برای رسانه ملی به ارمغان آورد».

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس حقوق و رسانه نخستین همایش ملی رسانه ملی حقوق و رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد

ایسنا/مازندران نخستین کارسوق آموزشی تحلیل و سواد رسانه‌ای و فضای مجازی برای دانش آموزان در شهرستان آمل برگزار شد.

مسئول برگزاری این همایش و کارسوق آموزشی به خبرنگار ایسنا گفت، نخستین کارسوق آموزشی تحلیل و سواد رسانه‌ای وفضای مجازی برای دانش آموزان با هدف ارتقاء سطح سواد رسانه‌ای و تحلیل آنها در این بخش درحوزه فضای مجازی با حضور دانش آموزان چند مدرسه به محوریت دبیرستان علامه حلی آمل برگزار شد.

مهناز خاکی داودی، با اشاره به اینکه درعصر کنونی که با گسترش هزاران شبکه رسانه‌ای، اخبار و مطالب با کسری از ثانیه در جهان منتشر می‌شود، داشتن سواد رسانه‌ای برای همه افراد جامعه به خصوص دانش آموزان مهم است، افزود: داشتن سواد رسانه به ما کمک می‌کند که اگر مطلبی یا سخنی با شدت کم یا زیاد منتشر شود می‌تواند تبعات زیادی داشته‌باشد.

وی ادامه داد، اگر افراد جامعه سواد رسانه‌ای نداشته باشند، قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و می‌توانند تحت تاثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زودگذر شده و تصمیمات بی نهایت سطحی را بگیرند، این نوع تصمیمات می‌تواند صدمات زیادی به ساختار جامعه و امنیت مردم وارد کند.

مدیردبیرستان علامه حلی آمل، همچنین با بیان اینکه سواد رسانه‌ای نوعی تکنیک عملی ومهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود، تصریح کرد، سواد رسانه‌ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌های رسانه‌ای را داشته باشد.

به گفته خانم خاکی داودی، سواد رسانه ۵ مهارت را به ما می‌آموزد که شامل تشخیص چیزی که رسانه‌ها قصد ایجاد آن در باور مردم را دارند، تشخیص تعصبات و دروغ‌های رسانه‌ها، کشف داستان‌های پنهان در خبرها، ارزیابی رسانه‌ها با تجربیات، باورها و ارزش‌های خود طراحی و ایجاد پیام‌های رسانه‌ای خود است.

وی با بیان اینکه سواد رسانه‌ای به هر فردی مهارت دسترسی و استفاده از اطلاعات و محتوا، مهارت تحلیل و ارزیابی آن، مهارت ارزیابی انتقادی و مهارت تولید خلاق و ارتباط با پیام‌های رسانه‌ای را می‌دهد، اضافه کرد: امروز نوع استفاده از فضای مجازی که دانش آموزان استفاده می‌کنند، باید هوشیار باشند که خیلی‌ها با نوع مطالب وانتشار گسترده آن‌ها به دنبال پیاده کردن برخی هدف‌های خاص هستند و نمونه آن که دشمن امروز در فضای مجازی بدنبال جداسازی نوجوانان ما از ارزش‌های دینی و اسلامی است تا افکار نوجوانان ما را به سمت باورپذیری‌های غیر متعارف سوق دهد.

مدیردبیرستان علامه حلی آمل ادامه داد، برگزاری کارسوق و کارگاه‌های سواد رسانه‌ای با هدف آگاهی بخشی و توانمندسازی دانش آموزان و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی در حوزه فضای مجازی در قالب این دوره آموزشی یک روزه برگزار شد.

در این دوره یکی از اساتید حوزه سواد رسانه‌ای وفضای مجازی به مفاهیم کلی از فضای مجازی و نقش آن در زندگی امروزی و نقش‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این فضا اشاره کرد.

در ادامه مباحث مرتبط با امنیت در فضای مجازی، شیوه‌های کلاه برداری، حملات سایبری، حساسیت نسبت به آمادگی در برابر تکنولوژی هوش مصنوعی و تاثیرات عمیق‌تر آن در زندگی آینده بشر بیان شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد
  • رتبه برتر سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی
  • آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا
  • برگزاری همایش پیاده رویی در میامی و ایوانکی
  • برگزاری همایش محله های ارتقا دهنده سلامت
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • قیمت لیفان در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نخستین همایش منطقه‌ای حجاب، عفاف و زیست عفیفانه برگزار می‌شود
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • برگزاری همایش پیاده‌روی در مهر