Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - سیاهچاله‌ها نه تنها می‌توانند ستاره‌ها را نابود کنند، بلکه می‌توانند باعث تشکیل آن‌ها نیز شوند. دانشمندان به تازگی نمونه این اتفاق را در یکی از کهکشان‌های کوتوله مشاهده کرده اند.

به گزارش به نقل از لایو ساینس، ستاره‌شناسان به تازگی سیاهچاله‌ای را مشاهده کرده‌اند که ستاره‌هایی را در مرکز یک کهکشان کوتوله ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ستاره‌های تازه متولد شده توسط یک رگه‌ عظیم از گاز و غبار به سیاهچاله متصل می‌شوند.

این سیاهچاله عظیم تقریبا در فاصله ۳۴ میلیون سال نوری از ما در کهکشان Henize ۲-۱۰ قرار دارد. این کشف با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل ناسا انجام شده و اولین رصد یک سیاهچاله در یک کهکشان کوتوله محسوب می‌شود. کهکشان‌هایی که یک میلیارد ستاره یا کمتر دارند کهکشان کوتوله نامگذاری شده اند.

کمک به شناخت بیشتر سیاهچاله‌های بزرگ

امی رینز، اخترفیزیکدان دانشگاه ایالتی مونتانا و یکی از نویسندگان این مطالعه علمی در این باره می‌گوید که از ابتدا می‌دانستند اتفاقی غیرعادی و خاص در کهکشان Henize ۲-۱۰ در حال رخ دادن است و اکنون هابل تصویر بسیار واضحی از ارتباط بین سیاهچاله و این منطقه ستاره ساز ارائه کرده است.

زاکاری شوت، نویسنده اصلی گفت: "Henize ۲-۱۰ در فاصله حدود ۳۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و به اندازه‌ای نزدیک است که هابل توانست هم تصاویر و هم شواهد طیف‌ سنجی جریان خروجی سیاهچاله را به وضوح ثبت کند."

از آنجایی که این سیاهچاله در طول زمان نسبتا کوچک باقی مانده، محققان بر این باورند که مطالعه آن می‌تواند به آن‌ها در درک منشأ سیاهچاله‌های پرجرم و بزرگ‌تر در کیهان کمک کند. همچنین آن‌ها می‌توانند متوجه شوند چه فرآیند‌هایی آن‌ها را به چنین اندازه عظیمی رسانده است.

بیشتر بخوانید

حقایقی از کهکشان‌ها و جهان خارج زمین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی هابل سیاهچاله فضایی کهکشان کوتوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۷۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، سحابی سراسب(Horsehead) در صورت فلکی شکارچی در فاصله 1300 سال نوری از زمین قرار دارد. هر سال نوری معادل 9.7 هزار میلیارد کیلومتر است. این سحابی حدود یک قرن قبل کشف شده و نام آن از ظاهر عجیبش سرچشمه گرفته که ستونی از گرد و غبار به شکل سر اسب است.

جدیدترین تصاویر مادون سرخ تلسکوپ جیمز وب که دیروز منتشر شد قسمت بالایی «سراسب» را با جزئیات دقیق تر و ابرهای حاوی مولکول های سرد هیدروژن و مواد شیمیایی دوده مانند را به طور درخشان نشان می دهد.

سراسب یکی از هدف های مشاهدات فضایی تلسکوپ های بزرگ از جمله هابل بوده است. سال گذشته تلسکوپ فضایی Euclid اروپا تصاویری تازه از این سحابی ثبت کرد.

کد خبر 6092693 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • تصاویر نجومی یازدهم اردیبهشت (۳۰ آوریل)
  • شکار موش کور توسط گرگ + فیلم
  • ثبت تصاویری خاص از شکار و شکارچی!
  • حلقه‌های اطراف سحابی حلقه
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)