Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، چیزی جز ناچاری نیست که متقاضیان خودرو را به سمت کارخانه‌های داخلی می‌کشاند. یک مقایسه قیمتی کافی است تا مشخص شود کسی در نهایت ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون موجودی برای خرید خودرو دارد، راهی ندارد جز اینکه سراغ دو خودروسازی اصلی یعنی سایپا و ایران خودرو برود. اینکه از ناچاری صحبت می‌کنیم دقیقا به دلیل پایین بودن کیفیت خودروهایی است که ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهد آن هم تصادف زنجیره‌ای اخیر و باز نشدن ایربگ نزدیک به ۵۹ خودروست.

اما مخاطب وقتی از سر ناچاری و به دلیل گرانی خودروهای غیرایرانی به سمت خودروسازان داخلی می رود، تازه با مانع تازه ای روبرو می شود: تناسب نداشتن قیمت و کیفیت خودرو.

قیمت خودرو روزگاری از ۲۰ میلیون تومان آغاز می‌شد. یعنی همان زمانی که رئیس‌جمهور در قاب تلویزیون گفت که «خودرو کیلویی چند؟» و قیمت به یکباره خودش را به سمتی کشاند که متقاضی حتی به گرد پایش هم نمی‌رسد.

فشار دوجانبه تورم به مردم

در طول چند سال گذشته قیمت‌گذاری خودرو طبق دستور شورای رقابت و بر اساس فرمولی بود که تورم را لحاظ می‌کرد. یعنی اگر بخواهیم از سمت مصرف‌کننده به ماجرا نگاه کنیم، تورم از یک طرف خودش را در سفره مردم به رخ می‌کشید و از طرف دیگر هم روی قیمت خودرو. سرعت قیمت خودرو به حدی بود که تنها چاره برای مردم، شرکت در طرح‌های پیش‌فروش بود. هرچند که بعد از مدتی شورای رقابت کنار گذاشته شد اما قیمت‌گذاری دستوری به روال قبل ادامه داشت.

حالا افرادی که تنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان برای خرید خودرو کنار گذاشته بودند، همین رقم را به عنوان پیش‌پرداخت شرکت در طرح‌های خودرویی هزینه می‌کردند. امیدشان هم این بود که بتوانند با توان اندک خود قدری به خرید خودرو نزدیک شوند.

از طرفی هم خودروسازان با مشکلات زیان انباشته مواجه بودند که همین مساله تعهد آنها به تحویل خودرو را کم می‌کرد. البته همین چند وقت قبل هم صحبتی در خصوص احتکار خودرو در انبارهای شرکت‌های خودروسازی مطرح شد که ابهام‌های موجود را بیشتر کرد. بخشی از این احتکار مربوط به خودروهای ناقص و باقیمانده در کف کارخانه بود که به دلیل نبود قطعه، به دست مشتری نرسیده است.

اما نکته‌ای که در این میان قابل توجه است، ادامه طرح‌های پیش فروش خودرو در شرایطی است که بسیاری از مردم با پیام کمبود خودرو مواجه هستند. یعنی از یک طرف به متقاضیانی که پیش از این ثبت نام کرده‌اند گفته می‌شود که خودرو نداریم و از طرف دیگر هم دوباره طرح‌های ثبت‌نامی اجرا می‌کنند.

معلوم نیست چه زمانی خودرویمان را تحویل می‌دهند

در این وضعیت که به ظاهر فشاری دو طرفه به مردم و خودروسازان وارد می‌شود، پرسش‌های بسیاری درباره فعالیت خودروسازان مطرح است که هیچ پاسخی برای آن ارائه نشده است. صحبت با متقاضیان خودرو که در صف مانده‌اند، ابهامات ماجرا را دوچندان می‌کند.

یکی از افرادی که از سال قبل برای خرید ساینا به صورت پیش خرید اقدام کرده و هنوز موفق به دریافت آن نشده، به ایسکانیوز می‌گوید: «برای ثبت‌نام ساینا در ۲۷ آذر ۹۹ مبلغی حدود ۴۷ میلیون که ۶۰ درصد پول خودرو بود را واریز کردیم. در آن زمان ساینا قیمتی معادل ۷۵ میلیون تومان بود. گفتند یک ساله تحویل می‌دهند. یعنی باید آذر ۱۴۰۰ تحویل می‌دادند. گفتیم شاید تاخیر یک ماهه داشته باشد و کمی صبر کردیم. اما همچنان که وارد ماه بهمن شدیم، هیچ دعوت نامه‌ای برایمان ارسال نشده. گفتند آخر دی ماه دعوت نامه ارسال می‌شود.»

وی عنوان می‌کند:« البته می گفتند شاید هم ارسال نشود و به بهمن موکول شود. بعد از اینکه دعوت‌نامه بیاید، ۵ روز وقت داریم که باقی وجه را بریزیم. بعد از آن، ۳۰ روز کاری برای تحویل خودرو زمان می‌برد. از طرفی قیمت ساینا از ۷۵ میلیون در آن زمان به ۱۱۰ میلیون تومان رسیده است. حتی نمی‌دانیم چقدر باید پول بدهیم و چه افزایش قیمت‌هایی اعمال شده است.»

وی عنوان می‌کند:« در پنل کاربری سایپا هیچ اطلاعاتی وجود ندارد. هیچ چیز مشخص نیست. یعنی حتی نمی‌دانیم چه تاریخی تحویل می‌گیریم یا چقدر قرار است دوباره واریز کنیم. داخل پنل هیچ اطلاعاتی نیست. فقط تاریخچه پرداخت و اطلاعات شخصی است. یعنی حتی فکر نمی‌کنم در ۳۰ روز کاری خودرو تحویل بدهند. سردرگمی اذیت‌کننده است. وقتی با پشتیبانی سایپا تماس می‌گیریم، همیشه ۱۵ تا ۱۶ نفر پشت خط هستند و پاسخگویی درستی ندارند.»

متقاضی دیگری که برای خرید کوئیک – خودروی دیگر شرکت خودروسازی سایپا – ثبت‌نام کرده، می‌گوید:« چند ماه قبل برای کوئیک ثبت‌نام کردیم. فروش فوری تحویل ۳ ماهه بود. الان ۴.۵ ماه گذشته و هنوز تحویل نداده‌اند. کل پول را همان اول دریافت کردند. جوابی که نمایندگی داد این بود که ماشین نیست شاید شب عید تحویل دهیم. دقیقا مهر ماه برایمان فاکتور شد، ۱۵۰ میلیون تومان پرداخت کردیم و هنوز هیچ خبری از تحویل خودرو نیست.»

 به گزارش ایسکانیوز، صحبت‌های متقاضیان سایپا در شرایطی است که همین چند روز قبل یعنی در ۳۰ دی ماه، دوباره یک پیش‌فروش برای محصولات سایپا اعلام شد. اگر گزاره اعلامی به مشتریان یعنی کمبود خودرو درست بود، دیگر امکان ارائه خودرو به مشتری وجود نداشت. یعنی مشخص نیست که چرا سایپا در شرایطی که دچار زیان انباشته و تاخیر در تحویل خودروهایی است که به مشتری متعهد شده، باز هم اقدام به پیش‌فروش خودرو می‌کند.

سپیده اشرفی کد خبر: 1126675 برچسب‌ها خودرو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خودرو میلیون تومان تحویل خودرو برای خرید پیش فروش ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۷۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت

هونگچی E-QM5 با توان پیمایش 431 کیلومتر بیشترین بازدهی را در میان رقبای خود دارد. فضای مسافر و راننده و سرنشینان این خودرو بی‌نظیر بوده و بر اساس اطلاعات موجود، هونگچی E-QM5 پرفروش‌ترین خودرو برقی در میان محصولات وارداتی به ایران در کشور سازنده خود بوده است.

در این نوبت هونگچی E-QM5 با قیمت یک میلیارد و 805 میلیون و 460 هزار تومان به فروش می‌رسد؛ البته بر اساس تبصره این طرح فروش « این قیمت، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌شود که واردکنندگان با رعایت آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند.»

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • شرایط جدید خرید نقدی و اقساطی پژوپارس اعلام شد ؛ جزئیات، قیمت و زمان تحویل
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)
  • شرایط فروش قسطی جک J۴ و کی ام سی T۸ اعلام شد
  • ثبت نام فروش نقدی ایران خودرو / تحویل ۹۰ روزه پس از ثبت نام در سامانه یکپارچه
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول