Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران که هفته گذشته در حال ریزش شاخص بود این هفته کاری را با روند رو به رشد آغاز کرد به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 2410 واحد به رقم یک میلیون و 281 هزار و 804 واحد رسید. اما شاخص کل با معیار هموزن امروز با کاهش 1444 واحد به رقم 334 هزار و 195 واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 136 هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران امروز بیش از 4.4 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 339 هزار فقره معامله و به ارزش بیش از 3 هزار و 522 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 0.19 درصد رشد کردند، اما این دو شاخص با معیار هموزن 0.43 درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور 0.4 درصد رشد کرد شاخص بازار اول بورس 0.42 درصد رشد کرد. اما شاخص بازار دوم بورس 0.9  درصد عقب نشست.

 

امروز نمادهای فولاد مبارکه، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و پالایش نفت بندرعباس بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای پتروشیمی نوری، گروه مپنا و پتروشیمی پردیس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در فرابورس ایران امروز شاخص کل با 48 واحد کاهش به رقم 17 هزار و 556 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از 966 هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه به 314 هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران امروز در فرابورس بیش از 2.9 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 171 هزار فقره معامله و به ارزش 2 هزار و 920 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نمادهای بهمن دیزل و بیمه اتکایی ایرانیان بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند و نمادهای پتروشیمی زاگرس، سنگ آهن گهرزمین، فولاد ارفع، صنعتی مینو و فرابورس بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

امروز در فرابورس ایران نماد شرکت پروژه‌محور تجلی برای اولین بار باز شد قبل از این خریداران پذیره‌نویسی حق تقدم آن را انجام داده بودند.

* حمایت دولت از بورس؛ تأمین ۸ هزار میلیارد تومان برای تثبیت بازار سرمایه

امروز همچنین غضنفری مدیرعامل صندوق توسعه ملی خبر داد: تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه اختصاص یافته است، همچنین ۵ هزار میلیارد تومان از سازمان امروز مالیاتی طلب داشتیم که با موافقت وزیر اقتصاد به صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت می‌شود.

البته بخشی از این منبع در قالب برگشت مالیات بر منابع ارزی بوده است که باید از سوی سازمان مالیاتی به صندوق توسعه ملی پرداخت شود. به هر حال دولت قصد دارد از کلیت بازار سرمایه حمایت کند.

در حال حاضر حدود 57 میلیون ایرانی با احتساب سهامداران عدالت در بازار سرمایه حضور دارند که این رقم حدود 70 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

گرچه هنوز سهم بورس از تأمین مالی اقتصاد نسبت به بانک ناچیز و در حد 15 درصد است اما باید در یک اقتصاد سالم سهم بورس و سهم بیمه از تأمین مالی نسبت‌های درخوری باشند و تأمین مالی‌‌های بزرگ برای شرکت‌های صنعتی و تولیدی باید از طریق بازار سرمایه انجام شود تا فشاری به بازار پول در بانک‌ها وارد نشود و مردم برای گرفتن وام‌های خرد در صف قرار نگیرند.

همچنین گفته می‌شود روزانه حجم قابل توجهی از سرمایه مردم به دلیل کاهش اعتماد به بازار سرمایه وارد بازار رمزارزها می‌شود در حالی که بازار رمزارز دارای ریسک نامحدود است و فرار از بورس به بازار رمزارز به مصداق ضرب‌المثل درآمدن از چاه و افتادن در چاه عمیق است؛ فعالان بازار سرمایه دقت کنند که در میان‌مدت شرایط این بازار مناسب خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار تهران ریسک و بازده شاخص کل بورس بازار سرمایه رشد شاخص هزار میلیارد تومان شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۷۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟