Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-پژوهشگران ایرانی، موفق به ساخت و تجاری‌سازی مواد اصطکاکی دوستدار محیط زیست مناسب برای تولید لنت ترمز شده‌اند.

 آیدا معزی‌پور مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اعلام اینکه مراحل پژوهش تولید این محصول، در دو بخش صورت گرفت، گفت: در بخش اول، تحقیقاتی در زمینه امکان استفاده از مواد لیگنوسلولزی در ساخت لنت ترمز و آزمون‌های مربوطه انجام شد که از سال 1387 تا 1395 به طول انجامید و نمونه مواد اصطکاکی برای ساخت چند دست لنت مورد استفاده قرار گرفته و از نظر کیفی، تایید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بخش دوم، تحقیقاتی در جهت بهینه‌سازی فرمولاسیون در راستای حفظ محیط زیست و حذف مواد مضر، با توجه به مواد در دسترس و قابل تامین از منابع داخلی انجام شد. در این بخش جهت رعایت قوانین جدید زیست‌محیطی و کاهش قیمت تمام‌شده، مس، از فرمولاسیون حذف شده و کلیه آزمون‌های مورد نیاز، روی نمونه‌های ساخته‌شده انجام شد.

معزی‌پور گفت: این بخش تحقیق از سال 1397 تا 1399 به طول انجامید و طی آن، گروه محقق موفق به ارائه ترکیب مواد اصطکاکی فاقد مس و پنبه نسوز که نوعی ماده سرطان‌زا است، شدند که تمام ویژگی‌های آن در حدود مجاز و مطلوب استاندارد است، هیچ صدایی در زمان ترمزگیری ایجاد نمی‌کند و افت ضرایب اصطکاک آن در دمای بالا مناسب بوده است.

وی افزود: در ادامه فرایند تولید؛ با توجه به اینکه قوانین زیست‌محیطی جدیدی در سطح بین‌المللی در زمینه کاهش مقدار مصرف مس در فرمولاسیون مواد اصطکاکی وضع شد و با توجه به تحریم‌های اعمال‌شده و عدم‌دسترسی به مواد اولیه مورد نیاز در فرمولاسیون، اقدام به بهینه‌سازی فرمول و ساخت نمونه جدید و تکمیل آزمون‌ها شد.

این مدیر دانش بیان اظهار داشت: نمونه‌ها ساخته شده و مورد آزمون قرار گرفتند. حتی نمونه‌های ساخته‌شده، روی ماشین، بسته شده و تست پیمایشی آن انجام شد.

وی افزود: قیمت تمام‌شده فرمولاسیون نیز محاسبه و مشخص شد با وجود کیفیت بسیار مناسب، قیمت تمام‌شده مواد اصطکاکی از نمونه‌های مشابه خارجی، ارزان‌تر است.

معزی پور اظهار داشت: پروژه ساخت لنت ترمز دوستدار محیط زیست، با دریافت تسهیلات مصوب معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مورد حمایت قرار گرفته است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مواد اصطکاکی محیط زیست انجام شد ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۸۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریای خزر عقب‌نشینی کرد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: دریای خزر شرایط نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره‌بردای پنج کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد، الان در بازه زمان عقب نشینی هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره شرایط دریای خزر اظهار کرد: دریای خزر شرایط نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره‌بردای پنج کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد، الان در بازه زمان عقب نشینی هستیم؛ کشورهای حوزه آبریز خزر باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند و دولت سیزدهم پس از شش سال این کنوانسیون را احیا کرد.

وی افزود: در ژنو توافقات خیلی خوبی رخ داد، کاپ ششم هم در تهران برگزار می‌شود و باید کشورها اگر آب بند یا سدی ایجاد کرده‌اند، تکالیف خود را در این زمینه عملیاتی کنند.

رئیس سازمان محیط زیست درباره میزان عقب نشینی آب دریای خزر گفت: در میانگین نوسانات وضعیت فعلی طبیعی است و سال‌هایی داشته‌ایم که این عقب نشینی بیشتر بوده است.

سلاجقه در خصوص جمع‌آوری کیسه‌های نایلونی ادامه داد: طبق اساس نامه دولت، کیسه‌های زیر ۲۵ میکرون از چرخه تولید و توزیع و مصرف در بازه زمانی پنج ساله حذف می‌شود.

کد خبر 747519

دیگر خبرها

  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان