Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت خارجه نروژ روز جمعه از سفر قریب‌الوقوع هیئتی از نمایندگان طالبان به اسلو برای گفتگو بر سر بحران انسانی در افغانستان خبر داد.

به گزارش یورونیوز؛ بر اساس این گزارش انتظار می‌رود که این سفر طی روزهای ۲۳ تا ۲۵ ژانویه صورت گیرد و در جریان آن علاوه بر وضعیت بحرانی انسانی در افغانستان، مسائل حقوق بشری در این کشور نیز مورد گفتگو قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت امور خارجه نروژ ضمن تایید این خبر در بیانیه‌ای اعلام کرد که نمایندگان طالبان در این سفر علاوه بر دیدار با مقامات دولتی در اسلو «با فرستادگان دیگر کشورهای متحد و نیز نمایندگان جامعه مدنی افغانستان» نیز ملاقات و گفتگو خواهند کرد.

در این بیانیه به نقل از خانم آنکنن هاوتفلدت، وزیر امور خارجه نروژ آمده است: «ما به شدت نگران وضعیت بحرانی انسانی در افغانستان هستیم؛ کشوری که میلیون‌ها نفر در آن با یک فاجعه بزرگ انسانی روبرو هستند.»

وزیر خارجه نروژ در بخشی دیگر از بیانیه تصریح می‌کند: «برای کمک به غیرنظامیان در افغانستان ضروری است که راه گفتگو با طالبان هموار شود و علاوه بر جامعه جهانی، نمایندگان طیف‌های مختلف جامعه افغانستان نیز در این امر مشارکت داشته باشند.»

خانم هاوتفلدت با تاکید بر اینکه نروژ مطالبات خود را به ویژه در خصوص تحصیل آزادانه دختران و وضعیت حقوق بشر در افغانستان به صورت صراحتا بیان خواهد کرد، یادآور شد که در این دور از گفتگوها مسئله «مشروعیت بخشی یا به رسمیت شناختن طالبان» جایی نخواهد داشت.

وزیر خارجه نروژ سپس افزود: «ما باید با مقاماتی صحبت کنیم که بالفعل کشور را اداره می کنند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که وضعیت کنونی سیاسی به یک فاجعه انسانی بزرگتر (در افغانستان) منجر شود.»

طالبان کشورهای اسلامی را به پیش‌دستی در به رسمیت شناختن امارت اسلامی فرا خواند

این موضع دولت نروژ در حالی بیان شده که طالبان به تازگی خواستار آن شده تا جامعه جهانی مشروعیت امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.

محمد حسن آخوند، رئیس کابینه وزرای طالبان روز چهارشنبه درنخستین کنفرانس اقتصادی در کابل پس از روی کار آمدن طالبان ضمن طرح این درخواست تصریح کرد که امارت اسلامی برای مشروعیت یافتن و به رسمیت شناخته شده از سوی جامعه جهانی کلیه شرایط لازم را فراهم کرده است.

وی در ادمه خواستار آن شد که کشورهای اسلامی در این راه پیش قدم شوند و طرف‌های خارجی نیز شروع به سرمایه‌گذاری در افغانستان کنند.

در پایان این کنفرانس که گفته می‌شود نمایندگان کشورهای پاکستان، ترکیه، روسیه و چین به صورت حضوری در آن شرکت کرده بودند و با مشارکت غیر حضوری هشت سازمان جهانی و نمایندگان شصت کشور جهان بر پا شد، از توافق امارت اسلامی با کمک‌کنندگان در چهار محور عمده از جمله سرمایه گذاری در بخش‌های معادن و کشاورزی و نیز ادامه انتقال پول نقل خبر داده‌اند.

از سوی دیگر همزمان با انتشار بیانیه وزارت خارجه نروژ در خصوص سفر روز یکشنبه هیئتی از طالبان به این کشور، برخی رسانه‌های افغان به نقل از وزارت خارجه امارت اسلامی از گشایش و آغاز به کار دفتر نمایندگی دیپلماتیک اتحادیه اروپا در کابل خبر دادند.

بحران اقتصادی در این کشور پس از به قدرت رسیدن دوباره شبه‌نظامیان اسلام‌گرا به واسطه قطع کمک‌های خارجی به شکل قابل توجهی تشدید شده است.

قحطی بیش از نصف جمعیت افغانستان را تهدید می‌کند

کمک‌های مالی بین‌المللی که پیش‌تر حدود ۸۰ درصد بودجه افغانستان را تشکیل می‌داد پس از بازگشت دوباره طالبان به کابل قطع شده است.

این مسئله به اضافه مسدود شدن دارایی‌های افغانستان در کشورهای خارجی وضعیت بغرنجی را برای ساکنان این کشور جنگ‌زده رقم زده است.

بر اساس گزارش نهاد‌های امداد رسان بین‌المللی شمار زیادی از شهروندان افغانستان به خصوص در فصل سرما نیازمند کمک‌های فوری بین‌المللی هستند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی اعلام کرده است که قحطی و گرسنگی در حال حاضر ۲۳ میلیون شهروند افغانستان یا به عبارتی ۵۵ درصد جمعیت این کشور را تهدید می‌کند.

به‌گفته سازمان ملل متحد برای رفع کمبودهای موجود جهت مقابله با بحران انسانی در افغانستان طی سال جاری میلادی دست کم به ۴ میلیارد و ۴۰۰ هزار دلار کمک فوری نیاز است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: انسانی در افغانستان امارت اسلامی خارجه نروژ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۹۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان

تیم ملی فوتسال افغانستان پس از تاریخ سازی در جام ملت های آسیا و نخستین صعود به جام جهانی فوتسال پس از بازگشت به کابل مورد استقبال گرم مردم این کشور قرار گرفت.

 جمعیت زیادی از شهروندان کابل به ویژه جوانان ساعت ها در فرودگاه کابل و فدراسیون فوتبال در انتظار بازگشت قهرمانان فوتسال بودند تا آنها را به گرمی در آغوش بگیرند و تاریخ سازی آنان را در عرصه ورزش تبریک بگویند.

بیشتر اعضای تیم ملی فوتسال افغانستان جوانان مهاجر هستند که در ایران به دنیا آمده و فوتسال بازی کرده اند و در همانجا به تیم ملی افغانستان پیوسته اند.

 اعضای تیم ملی فوتسال افغانستان با سر مربی ایرانی خود چند روز است باعث خوشحالی مردم این کشور در شهرهای مختلف شده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • اسرائیل در روند کمک‌های بشردوستانه اخلال ایجاد می‌کند
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • تسهیل خدمت‌رسانی به مردم با هوشمندسازی امور قضایی
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • تسهیل در روند اجرای آزادراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده
  • امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک