Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-05@02:03:21 GMT

چرا پوتین به استقبال رئیسی نرفت؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۰۰۰۱

چرا پوتین به استقبال رئیسی نرفت؟

سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در روسیه، گفت: عده‌ای با جوسازی می‌خواهند موفقیت‌های سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه را تحت الشعاع ببرند و بپوشانند.

به گزارش مشرق، سیدمحمودرضا سجادی، سفیر اسبق کشورمان در روسیه، در خصوص جریان‌سازی برخی رسانه‌های وابسته به دولت سابق در خصوص عدم استقبال رئیس‌جمهور روسیه از رئیس جمهور کشورمان در جریان سفیر اخیر آیت‌الله رئیسی به این کشور، اظهار داشت: پروتکل‌های ا ستقبال از رؤسای جمهوری خارجی در روسیه به این صورت است که معاون منطقه‌ای وزارت امور خارجه این کشور به فرودگاه می‌رود و از رئیس جمهور کشور دیگر استقبال می‌کند و بعد از اینکه میهمان وارد کاخ کرملین می‌شود، رئیس جمهور روسیه از او استقبال می‌کند که این استقبال از آقای رئیسی نیز صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: زمانی که به عنوان سفیر در روسیه بودم، اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا به روسیه آمد و آقای ریابکوف معاون آمریکای وزارت امور خارجه روسیه برای استقبال از وی به فرودگاه رفت و حتی در فرودگاه گارد تشریفات نیز حضور نداشت، ولی برای رئیس جمهور ما هم گارد تشریفات در فرودگاه مستقر شد و استقبال کرد و هم وزیر انرژی روسیه به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های دوجانبه به استقبال آیت الله رئیسی آمد.

سفیر اسبق کشورمان در روسیه خاطرنشان کرد: روس‌ها خیلی بر روی پروتکل‌های استقبال حساس هستند و به آن متعهدند، چراکه اگر این پروتکل‌ها به هم بخورد، به نوعی بدهکار بقیه میهمانان خارجی می‌شوند که چرا مثلا در سفر رئیس جمهور ایران در سطح وزیر در فرودگاه از وی استقبال شد، بنابراین از جهت عرف دیپلماتیک روسیه، کار بسیار مهمی انجام شده است.

* می‌خواهند با جوسازی، موفقیت‌های سفر رئیس جمهور را بپوشانند

سجادی تصریح کرد: کسانی که سعی می‌کنند این موضوع را خدشه‌دار کنند، با جوسازی می‌خواهند موفقیت‌های سفر را تحت الشعاع ببرند و بپوشانند؛ در واقع کسانی که یک عمر ما را تحت تحریم و ظلم قرار داده‌اند و عده‌ای هم سکوت کرده‌اند، حالا نگران رعایت پروتکل‌های دیپلماتیک شده‌اند.

وی ادامه داد: واقعیت این جوسازی‌ها این است که آمریکا و غرب نگران هستند که اگر روابط ایران و روسیه تقویت شود، بسیاری از توطئه‌ها و تحریم‌های آنها علیه ملت ایران خنثی می‌شود، بنابراین این قبیل انتقادات آنها مسخره است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار داشت: از آن باورناپذیرتر، برخی رسانه‌های غرب‌زده داخلی هستند که می‌بینند زانوی تحریم آمریکا بر گردن ماست، ولی سعی می‌کنند از روسیه لولو بسازند و این وطن‌فروشی به معنی واقعی کلمه است.

سجادی گفت:‌ بعد از هشت سال، اولین بار یک دیپلماسی متوازن دنبال می‌شود و تازه در حال اجرای راهبرد «نه شرقی نه غربی» هستیم و به کسی هم اجازه دخالت داده نمی‌شود. در واقع، ایران همزمان که با غربی‌ها تعاملات منطقی و سیاسی را در قالب مذاکرات لغو تحریم‌ها و غیر آن دنبال می‌کند، با روس‌ها هم تعامل منطقی دارد تا از فرصت‌ها و منافع این تعامل بهره‌برداری کند. 

* اجرای «کریدور شمال به جنوب» و «پروژه‌های نفت و گاز»؛ دو اولویت فوری پیش روی دولت 

سفیر اسبق کشورمان در روسیه همچنین در خصوص اولویت‌ها و فوریت‌هایی که بعد از این در جهت اجرای اهداف این سفر باید دنبال شود، گفت: به نظر من مهمترین مسئله،‌ پیگیری اجرای کریدور جنوب به شمال و شمال به جنوب است که این پروژه ارزش اقتصادی بسیار بالایی برای ما دارد و برای روس‌ها نیز ارزش امنیتی دارد و سالیان سال منافع دو کشور را به هم پیوند می‌زند.

سجادی تأکید کرد: تحقق اجرای پروژه کریدور شمال به جنوب، برای روس‌ها شاخصی خواهد بود که ببینند ایران چقدر در اجرای توافقات صورت گرفته جدی است؛ چرا که از سال ۲۰۰۱ به بعد اجرای این کریدور مطرح بوده اما متأسفانه همین جریان غربگرای داخلی جلوی اجرای آن را گرفته‌اند.

وی افزود: اجرای این کریدور هم به نفع روس‌هاست که دست آنها را از زیر ساطور غربی‌ها خارج می‌کند و هم به نفع ماست که روند توسعه تجارت را در کشورمان متحول می‌کند.

سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در روسیه همچنین به اولویت دوم برای توافقات صورت گرفته در سفر رئیس جمهور به روسیه اشاره کرد و اظهار داشت: اولویت دیگر، شامل حوزه نفت و گاز است؛ چرا که همه تلاش آمریکا و غرب نابود کردن صنایع نفت و گاز ایران است، بنابراین بهره‌گیری از توان فنی و مهندسی روس‌ها برای توسعه صنایع زیرساختی نفت و گاز و توسعه صادرات اهمیت اساسی دارد.

وی تصریح کرد: البته همزمان با این دو اولویت، سایر توافقات صورت گرفته در این سفر نیز باید به صورت جدی و زمان‌بندی شده دنبال و محقق شود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت سید ابراهیم رئیسی ایالات متحده آمریکا ولادیمیر پوتین روسیه دولت سیزدهم رئیس جمهور اوباما انرژی روسیه آیت الله رئیسی ایران خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت سفر رئیس جمهور پروتکل ها سفیر اسبق نفت و گاز روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند

وزیر خارجه انگلیس گفت: تسلیحات ارائه شده از سوی بریتانیا به اوکراین می‌تواند برای حمله به داخل روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سخنان دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس بزرگترین تعهد لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اعلام شده است. در ژانویه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ۳.۵ میلیارد پوند به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ متعهد شد.

به نوشته گاردین، کامرون که روز پنجشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار می‌کرد، گفت که انگلیس «تا زمانی که لازم باشد» کمک نظامی به ارزش بیش از سه و نیم میلیارد دلار در سال اهدا خواهد کرد.

دیوید کامرون گفت: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند... شما می‌توانید درک کنید که چرا اوکراین نیاز به دفاع از خود را احساس می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اهدای تجهیزات نظامی انگلیس به اوکراین شامل بمب‌های هدایت شونده دقیق، موشک‌های پدافند هوایی و تجهیزات برای ۱۰۰ تیم متحرک پدافند هوایی برای سرنگونی پهپادها و موشک‌های روسیه خواهد بود.

لندن هم‌چنین متعهد شد که تولید مهمات داخلی خود را با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد پوندی دیگر طی ۱۰ سال آینده دو برابر کند. کامرون می‌گوید: ما به‌تازگی تمام آنچه را که می‌توانیم در زمینه دادن تجهیزات اجرا کردیم. برخی از تجهیزات امروز در حالی که من اینجا هستم به اوکراین می‌رسد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفته است که اگر روسیه خطوط مقدم اوکراین را بشکند و کی‌یف چنین درخواستی را مطرح کند، مسئله اعزام نیروهای غربی به اوکراین «مشروع» خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه با این حال در مصاحبه با اکونومیست موضع خود مبنی بر «ابهام راهبردی» را حفظ کرد و گفت: من چیزی را رد نمی‌کنم، زیرا با کسی روبرو هستیم که چیزی را رد نمی‌کند.

روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هفته پس از خروج نیروهای اوکراینی، روستای «بردیچی» را که در حدود ۱۲ کیلومتری شمال غرب آودیوکا قرار دارد، تصرف کرده است. در آخر هفته گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل ارتش اوکراین گفت که سربازان از بردیچی و دو روستای نزدیک دیگر عقب نشینی کرده‌اند تا از «جان و سلامت مدافعان ما» محافظت کنند.

در همین حال کرملین ادعاهای آمریکا مبنی بر استفاده نیروهای روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه اوکراین را رد کرد. مسکو همچنین از دور جدید تحریم‌های آمریکا - از جمله بر نهادهایی در چین و دیگر کشورهایی که بازرسان غربی با تلاش‌های جنگی روسیه مرتبط می‌دانند، انتقاد کرد.

رسانه‌های روسی و غربی در ماه‌های اخیر گزارش داده‌اند که چندین بانک چینی پس از هشدار به مشتریان روسی که ممکن است تحت تحریم‌های غرب قرار بگیرند، خدمات رسانی به آنها را متوقف کرده‌اند.

دولت چین هم اعلام کرد در واکنش به آنچه که «تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه» علیه روابط تجاری «عادی» می‌خواند، «اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

بسته تحریمی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و سایر کشورها را هدف قرار می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • حکم رئیس دانشگاه تهران برای جمیله علم الهدی، همسر ابراهیم رئیسی
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • حکم رئیس دانشگاه تهران برای جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی
  • تاکید امیرعبداللهیان بر تفاهم در انتخاب رئیس جمهور لبنان
  • اجرای بخشی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه