Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه سیاست- محمد مهاجرانی: امروز با توجه به وابستگی و اتکای جهان به منابع انرژی منطقه، ثبات در منطقه خلیج فارس و دریای عمان یک چالش بزرگ استراتژیک برای امنیت و اقتصاد جهانی است. به همین دلیل این منطقه از چند دهه گذشته کانون مسائل امنیت بین‌الملل بوده است.

از طرف دیگر ایالات متحده به عنوان بزرگ‌ترین حامی جریان‌های تروریستی و برهم زننده آرامش در جهان نگاه ویژه‌ای به آب‌های جنوبی ایران از جمله خلیج فارس و دریای عمان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقیانوس هند پل ارتباطی شرق به غرب و جنوب به شمال

دریای عمان و شمال اقیانوس هند در نقش شاهرگ حیاتی جهان عمل می‌کند و می‌تواند به مانند یک پل، شرق را به غرب و جنوب را به شمال متصل کند که در صورت تکمیل این ظرفیت بی‌همتا، رونق چشمگیری در ظرفیت اقتصادی و تجاری کشورمان ایجاد خواهد شد.

سنگربندی جدید و پیشروی خطوط دفاعی در برابر آمریکایی‌های جزیره دیه‌گو گارسیا

از جنبه‌های ژئوپلتیک و نظامی نیز با توجه به روند پرشتاب خروج نیروهای آمریکایی از منطقه و همچنین قرارگیری پایگاه بزرگ این کشور در جزیره‌ی «دیه‌گو گارسیا» در اقیانوس هند، سنگربندی جدید و جابجایی خطوط دفاعی برای جلوگیری از تهدیدات آینده آمریکایی‌ها یک ضرورت است.

آمریکایی‌ها با استقرار بمب‌افکن‌های دوربرد خود در این جزیره که در فاصله‌ی ۴۵۰۰ کیلومتری از خلیج فارس قرار دارد، درصدد حفظ رویکرد قبلی خود در ایجاد ناامنی و خطر برای منطقه هستند، از طرف دیگر این پایگاه و دیگر پایگاه آسیایی آمریکایی‌ها در جزیره گوام، می‌تواند یک تهدیدی برای منافع کشورهای مستقل کشورهای آسیایی باشد. لذا با افزایش توانمندی‌های نظامی کشورمان و همچنین تشکیل ائتلاف‌های بین‌المللی برای مقابله با تهدیدات غرب، تامین امنیت در شعاع بیشتری از اقیانوس هند و دریای عمان برقرار خواهد شد.

امیر تاج‌الدینی: هدف رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چندجانبه میان سه کشور است

به این ترتیب روز پنج‌شنبه (۳۰ دی ) امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ با اعلام خبر برگزاری این رزمایش از حضور یگان‌های سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران به همراه یگان‌های شناوری کشورهای چین و روسیه خبر داد.

وی در تشریح اهداف برگزاری این رزمایش گفت: هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چندجانبه میان سه کشور و نشان دادن حُسن‌نیت و توانایی سه کشور در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک است.

ساعاتی بعد میهمانان فرا رسیدند و با استقبال شناورهای نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه، ناوگروه چین شامل ناوشکن «ارومچی» و شناور تدارکاتی «تای‌خو» و ناوگروه روسیه شامل رزم ناو «واریاگ»، ناوشکن «ادمیرال تریبوتس» و سوخترسان «بوریس» وارد آب‌های سرزمینی ایران شدند.

در این رزمایش یگان‌های شناوری ارتش و سپاه شامل ناوشکن‌های دنا، جماران، نقدی و ناوهای موشک‌انداز تبرزین و زره و همچنین شناور شهید ناظری حاضر بودند.

پس از آیین استقبال از ناوگان چین و روسیه، جلسه توجیهی و هماهنگی رزمایش با حضور نماینده کشورهای شرکت‌کننده به صورت حضوری و وبیناری در بندر چابهار انجام شد.

رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ از نخستین ساعات روز جمعه (۱ بهمن) با حضور ناوگان دریایی سه کشور ایران، روسیه و چین آغاز شد.

تمرین رزم شبانه توسط نیروی دریایی ایران، روسیه و چین

بنابر اظهارات سخنگوی این رزمایش و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، انواع تمرینات تاکتیکی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده و تیراندازی علیه اهداف مشخص دریایی در شب و روز از جمله تمرینات تاکتیکی و عملیاتی پیش‌بینی شده جهت اجرا توسط یگان‌های سه کشور ایران، چین و روسیه در این رزمایش بود.

دریادار دوم تاج‌الدینی در توجیه اهمیت موقعیت جغرافیایی این رزمایش گفت: از این سه تنگه به عنوان مثلث طلایی در منطقه یاد می‌شود و همچنین دریای عمان و شمال اقیانوس هند نیز از جمله مناطق حیاتی تجارت جهانی است؛ لذا تلاش جمهوری اسلامی ایران و کشورهای چین و روسیه، تلاشی جمعی برای رسیدن به امنیت دریانوردی پایدار در این منطقه و آبراه‌های حیاتی آن است تا منافع سه کشور حفظ شود.

در بخشی از رزمایش، یگان‌های شناور ایران، چین و روسیه به سر فرماندهی ناوشکن تمام ایرانی جماران و با استفاده از سلاح‌های کالیبر ۲۰ میلیمتری به سوی اهداف سطحی از پیش تعیین شده در دریا تیراندازی کردند.

بر اساس تصاویر منتشر شده، ناوچه ۱۵۰۰ تنی جماران در این رزمایش مجهز به رادار «ارایه فازی عصر» و یک سامانه اپتیکی روی سقف پل فرماندهی بود که احتمالا برای هدایت توپ۷۶ سینه نصب شده بود.

همچنین در مرحله بعد تمرین «PHOTOEX» شامل صورت‌بندی و آرایش آفندی یگان‌های شرکت‌کننده در رزمایش متناسب با تهدیدات موجود در منطقه انجام شد.

عملیات هلی‌برن تکاوران برای نجات گروگان‌ها

در مرحله‌ی بعدی از رزمایش و بر اساس سناریو از پیش تعیین شده عملیات آزادسازی دو کشتی تجاری که در آب‌های بین‌المللی مورد ربایش دزدان دریایی قرار گرفته بودند پس از ارسال پیام اضطراری کشتی‌های مورد ربایش قرار گرفته، ابتدا منطقه عملیات توسط بالگردهای نیروی دریایی ارتش مورد شناسایی و جستجو قرار گرفت و سپس ناوشکن جماران که سرفرماندهی رزمایش را بر عهده داشت، شناورهای رزمی مستقر در منطقه را برای اجرای عملیات آزادسازی اعزام کرد.

بر اساس تصاویر موجود بالگردهای «بل ۲۱۲» و «سی‌کینگ» عملیات هلی‌برن نیروهای نظامی کشورمان را انجام دادند و سپس نیروهای روسی توسط قایق به کشتی نزدیک شده و به آن‌ها پیوستند.

بالگرد بل ۲۱۲ هوادریای ارتش بر فراز ناو پشتیبانی و سوخترسان از کلاس تایپ ۹۰۳ نیروی دریایی چین

نیروهای عملیات ویژه ارتش و سپاه با مشارکت نیروهای عملیات ویژه چین و روسیه، پس از عملیات اطفای حریق کشتی، دزدان دریایی را دستگیر و عملیات آزادسازی کشتی را اجرا کردند.

عملیات اطفای حریق توسط بالگرد میل۱۷ و کروبوت آلومینیومی کلاس ناصر انجام گرفت.

امیر ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفتگویی با بیان اینکه سه کشور ایران، چین و روسیه، تأمین امنیت و ایمنی دریانوردی را فارغ از ائتلاف‌های غربی و به صورت مستقل انجام می‌دهند، گفت: این نشان می‌دهد که هر سه کشور در این رزمایش به حدی به هم نزدیک شده‌اند که هر کدام می‌توانند چنین عده و عُده‌ای را مدیریت و فرماندهی کنند و کار مشترکی را برای جامعه بین‌المللی در صحنه دریا انجام دهند.

امیر سیاری: تقویت همکاری‌های دریایی دستاورد رزمایش کمربند امنیت دریایی است

همچنین امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش نیز این رزمایش را نشانه توسعه عمق راهبردی و ارتقای جایگاه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف دریایی دانست و گفت: برگزاری مقتدرانه این رزمایش با میزبانی و فرماندهی ما نشان می‌دهد نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران متشکل از ارتش و سپاه از توانمندی بسیار خوبی در برنامه‌های امنیت‌افزای مشترک با یکدیگر و مرکب با دیگر کشورها رسیده‌اند و می‌توانند کمربند امنیتی در شمال اقیانوس هند و دریای عمان را تقویت کنند.

در پایان رزمایش مرکب امنیت دریایی ۲۰۲۲ یگان‌های حاضر در میدان با برگزاری رژه از مقابل ناوشکن بومی جمهوری اسلامی ایران «دنا» در منطقه شمال اقیانوس هند به این رزمایش موفقت‌آمیز پایان دادند.

ناوشکن‌های دنا، جماران، نقدی، ناوهای موشک‌انداز زره و تبرزین و شناورهای بهرگان و گناوه، شناور شهید ناظری از نیروی دریایی سپاه، ناوشکن «ارومچی» و شناور تدارکاتی «تای‌خو» از نیروی دریایی چین و رزم‌ناو واریاگ و ناوشکن «ادمیرال تریبوتس» و سوخترسان «بوریس» از نیروی دریایی روسیه در این رژه دریایی شرکت داشتند.

این رزمایش همچنین مورد توجه ویژه رسانه‌های خارجی قرار گرفته است و بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی در روزهای گذشته به بررسی ابعاد این رزمایش پرداختند.

کد خبر 5406224 محمد مهاجرانی

منبع: مهر

کلیدواژه: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اقیانوس هند روسیه نیروی دریایی چین چین نیروی دریایی سپاه امیر سیاری خلیج فارس ارتش جمهوری اسلامی ایران منطقه خلیج فارس روسیه همسایه شمالی ایران مسکو جمهوری اسلامی ایران سیدابراهیم رئیسی محمد مخبر دولت سیزدهم رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ ولادیمیر پوتین مجلس شورای اسلامی مذاکرات وین حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران نیروی دریایی ارتش شمال اقیانوس هند کمربند امنیت امنیت دریایی دریای عمان آمریکایی ها چین و روسیه بین المللی سه کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۰۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمتگزاری به مردم افتخاری بزرگ برای نیروهای مسلح است

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ عبدالله خسروی یکشنبه شب در دیدار فرمانده منطقه دوم دریایی سپاه و معاونان وی ضمن تقدیر از حضور سردار هنریان مجرد و سایر فرماندهان این نیرو در مرزبانی گفت: مرزبانان در تأمین و ارتقا امنیت نقش ویژه ای دارند.

وی افزود: مرزداران در سنگر اول پاسداری از کشور قرار دارند و حساسیت کار آنان بسیار بالا و تأثیرگذار است و افتخار می‌کنند برای مردم خدمتگزاری می‌کنند

فرمانده مرزبانی استان بوشهر تصریح کرد: مرزبانان با موقعیت شناسی درست و به موقع از ورود هرگونه نا امنی به کشور جلوگیری می‌کنند.

وی گفت: نیروی دریایی سپاه یک نیروی مقتدر در خلیج فارس برای حراست و حفاظت از مرزهای آبی است

وی افزود: با تعامل منطقه دوم دریایی سپاه و سایر نیروهای مسلح در زمینه‌های مختلف، امنیت مطلوبی در منطقه وجود دارد.

سرهنگ خسروی در ادامه، پیگیری حقوق مرزنشینان را یکی از وظایف مهم مرزبانان برشمرد و بیان کرد: مرزبانان با رصد دقیق تحولات مرز و با استفاده از تمام ظرفیت‌های قانونی به استیفای حقوق مرزنشینان می‌پردازند.

کد خبر 6091494

دیگر خبرها

  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده
  • رزمایش دریایی شناورها، گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • نیروی دریایی ارتش امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده است
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • تداوم کمک‌رسانی نیروی دریایی ارتش به مناطق سیل‌زده در سیستان و بلوچستان
  • خدمتگزاری به مردم افتخاری بزرگ برای نیروهای مسلح است