Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-با تداوم تنش‌زایی غربی‌ها علیه روسیه، محموله دویست میلیون دلاری تسلیحات آمریکایی وارد اوکراین شده و آلمان نیز یک بیمارستان صحرایی به این کشور می‌فرستد.
به گزارش خبرگزاری آریا،در پی افزایش تنش‌ها میان روسیه و غرب، محموله 90 تُنی تسلیحات آمریکایی روز شنبه وارد اوکراین شد.
خبرگزاری «تاس» به نقل از سفارت آمریکا در اوکراین نوشت:‌ «اولین محموله کمک‌ها که دستور ارسال آن اخیراً از سوی رئیس جمهور بایدن صادر شده، امشب وارد اوکراین شد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این بیانیه آمده است: «این محموله شامل نزدیک به دویست هزار پوند (نود تُن) کمک‌های مرگبار از جمله مهمات برای مدافعان خط مقدم اوکراین است».
این سفارتخانه افزود، آمریکا سال گذشته میلادی بیش از 650 میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین رسانده است و این مبلغ از سال 2014 تا کنون به 2.7 میلیارد دلار رسیده است.
پیش از این نیز، «دمیتری کولِبا» وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که کی‌یف به‌زودی محموله‌ای نظامی به ارزش دویست میلیون دلار دریافت خواهد کرد.
به گفته این مقام اوکراینی، ارسال این محموله جدید از قبل برنامه‌ریزی نشده بود و به‌عنوان «کمک نظامی اضطراری» ارسال شده است.
از سوی دیگر به نوشته نشریه «استرِیت تایمز»، «کریستین لامبرخت» وزیر دفاع آلمان روز شنبه اعلام کرد یک بیمارستان صحرایی به اوکراین ارسال می‌کند.
وزیر دفاع آلمان افزود: «ما طرف اوکراینی‌ها ایستاده‌ایم. ما باید هر کاری که می‌توانیم برای کاهش تنش انجام دهیم. جمع‌بندی دولت این است که ارسال تسلیحات در حال حاضر کمکی نخواهد کرد».
لامبرخت در واکنش به مخالفت روسیه با عضویت اوکراین در پیمان نظامی ناتو افزود: «روسیه درخصوص عضویت کشورها در ناتو حق وتو ندارد. هر کشور مستقلی که با ما ارزش‌هایی مشترک داشته باشد، برای ارسال درخواست عضویت آزاد است».
وزیر دفاع آلمان در ادامه گفت: «اما ورای این خط قرمز، آمادگی داریم با روسیه گفت‌وگو کرده و منافع این کشور را در نظر بگیریم».
علاوه بر این، وبگاه «گلوبال نیوز» نوشت، فرمانده کانادایی یکی از یگان‌های چند ملیتی حاضر در کشور لتونی واقع در شمال شرق اروپا (حوزه بالتیک) گفت، در تلاش است اطمینان یابد سربازانش منابع کافی در اختیار دارند.
به نوشته گلوبال نیوز کانادا به‌عنوان بخشی از نیروهای ناتو، به بهانه مقابله با تهدیدات روسیه پانصد نیروی نظامی در لتونی دارد که طی یک ماه اخیر در حالت «آماده‌باش کامل» قرار گرفته‌اند.
تلاش غربی‌ها برای ایجاد شرایط جنگی به شکل مصنوعی در اوکراین در حالی صورت می‌گیرد که رسانه‌ها و مقامات آن‌ها نیز از ماه گذشته به جوسازی درباره حمله احتمالی روسیه به این کشور در اوایل سال جاری میلادی پرداخته‌اند.
گلوبال تایمز اذعان کرد علاوه بر کانادایی‌ها، نیروهای آمریکا، انگلیس و آلمان نیز در استونی، لیتوانی و لهستان مستقر شده‌اند تا با تهدید خیالی روسیه مقابله کنند.
روسیه در تلاش برای کاهش تنش‌ها در شرق اروپا و به‌ویژه اوکراین، پیشنهاداتی را برای تضمین امنیتی غرب به مسکو ارائه کرد که در گفت‌وگوهای اخیر روسیه و غرب، از سوی طرف غربی رد شدند.
عدم عضویت کشورهای جدید در ناتو و خروج نیروهای این پیمان نظامی از کشورهای پیرامون روسیه در شرق اروپا از جمله پیشنهادات روسیه در این زمینه بود.
با این حال به نوشته روزنامه «ینی شفق»، یک مقام اتحادیه اروپا گفته است، در جلسه روز دوشنبه وزرای امور خارجه کشورهای عضو این اتحادیه، پیشنهادات مسکو درباره امنیت اروپا بررسی خواهند شد.
این دیپلمات اروپایی گفت، در این نشست که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در آن حضور دارد قرار نیست وضع تحریم‌های جدید علیه روسیه به بحث گذاشته شود اما در صورت حمله این کشور به اوکراین، اتحادیه اروپا واکنش سریعی خواهد داشت.
بلینکن روز گذشته (جمعه) با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود درباره تحولات اوکراین و تنش در شرق اروپا دیدار و گفت‌وگو کرد.
لاوروف در یک کنفرانس خبری پس از دیدار با بلینکن درباره پیشنهادات امنیتی روسیه گفت: «این شامل خروج نیروها، تجهیزات و تسلیحات خارجی و درباره دیگر گام‌هایی است که هدف آن بازگرداندن وضعیت کشورهایی است که پیش از سال 1997 عضو ناتو نبوده‌اند که شامل بلغارستان و رومانی نیز می‌شود».
سرگئی لاوروف در ادامه کنفرانس خبری خود گفت: «روسیه در تماس با فرانسه، آلمان و آمریکا از آنها درخواست کرده تا از فریبکاری درباره اقدامات اوکراین دست بردارند».
وی اضافه کرد: «امروز یک بار دیگر در گفت‌وگو با وزیر امور خارجه آلمان و فرانسه تاکید کردیم که هم اکنون زمان آن فرارسیده تا بستن چشم خود را نسبت به آنچه که رژیم کی‌یف انجام می‌دهد متوقف کنند و اوکراین را مجبور کنند تا آن چیزی را که قول داده و مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل بوده انجام دهد».
به گزارش فارس، در ماه می 1997، مسکو و بلوک کشورهای غربی، قانونی درباره روابط دوجانبه، همکاری و امنیت میان ناتو و فدراسیون روسیه به امضا رسانده که بر اساس آن تاکید شده که هر دو طرف، یکدیگر را دشمن نمی‌پندارند و چارچوبی برای رایزنی، همکاری، اقدام و تصمیم گیری مشترک تعریف کردند.
مجارستان، لهستان و جمهوری چک در سال 1999 به ناتو پیوستند و پس از آن، بلغارستان، لاتویا، لیتوانی، رومانی، اسلواکی، اسلوونی و استونی در سال 2004 به ناتو پیوستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: روسیه امور خارجه شرق اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۱۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۰ آورده است:

بیشتر وقت به مطالعه گذشت. [آقای غلامرضا حسنی]، امام‌جمعه ارومیه، تلفنی درخواست کرد که وقت فوری بدهم که با علمای آذربایجان غربی به ملاقات بیایند. متوجه شدم که به قصد اصرار روی نامزدشدن در انتخابات می‌آیند؛ تشکرکردم وگفتم نیایند، تأثیری ندارد. قبلاً هم آیت‌الله [علی‌اکبر] قریشی، [نماینده مجلس خبرگان]، از آنجا نامه‌ای برای این موضوع نوشته بودند. تعداد افرادی که برای ریاست‌جمهوری ثبت نام کرده‌اند، به ۱۳۴ نفر رسیده؛ ولی عمدتاً گمنام.


دیروز ناگهان اعلام شد که آمریکا به خاطر رفتار دولت چین در مورد هواپیمای جاسوسی‌اش، تمام مذاکرات و روابط نظامی‌اش با چین را قطع کرده است، ولی دو ساعت بعد، اعلام شد که خبر اشتباه نقل شده و اصل خبر این بوده که مورد به مورد، روابط باید با بررسی و تصمیم خاص باشد.

نظامیان اسراییل، امروز با بولدوزر و تانک، وارد یک اردوگاه فلسطینی در رفح شدند و بخشی از آن را ویران کردند و جمعی را مجروح نمودند و نیز از مرز لبنان گذشتند و برج دیده‌بانی در شمال مرز نصب کردند و در کنار آن، خواستار ختم برخوردها و مذاکره بر محور پیشنهادهای جدید مصر و اردن شده‌اند که هدفش ختم انتفاضه است.

[جرج دبلیو بوش]، رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرده است که قاطعانه طرح جنگ ستارگان را ادامه می‌دهد و روسیه گفته است، اگر اقدام شود پیمان سالت [=گفت‌وگوی محدودسازی جنگ‌افزار راهبردی]، منتفی می‌شود. برای اخطار، امروز یک موشک پیشرفته را آزمایش کرده و چین گفته که به مسابقه تسلیحاتی از این نوع ادامه خواهد داد. اتحادیه اروپا، فشار بر آمریکا وارد می‌کند که از این طرح صرف نظر کند، ولی هند گفته، اگر این طرح جایگزین توسعه سلاح‌های هسته‌ای باشد، موافق است. آمریکا گفته، می‌خواهد در رابطه با مذاکرات با کره شمالی درخصوص کنترل تسلیحات هسته‌ای خاتمه بدهد، ولی اتحادیه اروپا هیأتی به کره [جنوبی] فرستاده، برای تشویق این کشور به خودداری از ساخت سلاح هسته‌ای.

در افغانستان، جنگ ادامه دارد. کامپیوتر خبرگیرم اشکال داشت؛ آقای [مهرداد] محمودی از دفتر آمد و اصلاح کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902280

دیگر خبرها

  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • تحولات اوکراین|هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم