Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@10:23:27 GMT

حمله به کرونا با کرونا

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۱۱۴۰

حمله به کرونا با کرونا

 ۵ هزار و ۲۷۶ مبتلا و ۲۰  متوفی کرونایی در روز. این آخرین آمار رسمی فعالیت کرونا در ایران است. آماری که نسبت به چند ماه گذشته، کاهش چشمگیری داشته و باعث شده در این روزهای سرد سال، داغ از دست دادن تعداد زیادی از هموطنان کاهش یابد. اکنون کرونا حتی به اندازه روزهای ابتدایی ورود به ایران نیز تلفات ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا تیغ کرونا کند شده یا دلیل دیگری وجود دارد؟ 

حتما یادتان هست که کرونا در ابتدای شروع به کار خود در ایران، به صورت دستگرم! روزانه حدود ۳۰ هموطن را به دیار باقی می فرستاد. به مرور زمان دست کرونا گرم و دم بسیاری از بیماران سرد شد و تعداد تلفات به شدت افزایش پیدا کرد. کرونا در اوج قداره کشی خود در دوم شهریورماه ۱۴۰۰، باعث شد ۷۰۹ هموطن سرشان را به جای بالین بر تیره تراب بگذارند. اما اکنون و تنها پس از گذشت چند ماه از این جنایت، متوفیان کرونایی در ایران به کمتر از ۲۰ نفر در روز رسیده اند. سوال اینجاست که چه تغییراتی نسبت به ماه‌های گذشته به جز توزیع و تزریق گسترده واکسن در ایران، رخ داده است؟ 

بدیهی است که از نظر رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله اجتماعی میان مردم، تفاوت چندانی را نسبت به قبل شاهد نیستیم. هرکه درماه های گذشته به استفاده از ماسک اعتقاد داشته، هنوز هم از آن استفاده می‌کند و هر که اعتقاد نداشته، بدون هیچ ابایی بدون ماسک  در جامعه تردد میکند و یا از دیگران خجالت می‌کشد که آنهم هرگاه فرهنگ عمومی اطرافیان اجازه دهد و رودربایستی در کار نباشد در اولین فرصت پر ماسک را از روی گونه اش وا می‌کند. این وضعیت از ابتدا وجود داشته و تغییر چندانی نداشته است.

رفتارهای اجتماعی مردم نسبت به ماه های گذشته، بهتر که نشده هیچ شاید برای برخی از افراد، زیستن در شرایط کرونایی عادی شده و دیگر حساسیت های قبل را نداشته باشند. اما باز هم در این روزها روند ابتلا و بویژه آمار فوت ناشی از کرونا بسیار کاهش یافته است.

تنها تفاوتی که در این خصوص، نسبت به ماه های گذشته می‌توان مشاهده کرد، خرید و تزریق گسترده واکسن کرونا با روی کار آمدن دولت جدید و استقرار مدیرانی با نگرش متفاوت نسبت به مدیران قبلی است. آنها در اولین فرصت پای واکسن کرونا در حجم بسیار بالا را به کشور باز کردند. میلیون‌ها دوز واکسن کرونا به میلیونها ایرانی تزریق شد و آمار تلفات به شدت کاهش پیدا کرد. 

البته به قول پزشکان اوج هنر و تاثیر واکسن نه در جلوگیری از ابتلا بلکه در کاهش یافتن آمار فوت مبتلایان به کروناست. کاهش فوت مبتلایان به کرونا با تزریق واکسن، تنها منحصر به ایران نیست و در تمام کشورهایی که به صورت گسترده واکسن تزریق کرده اند،  شاهد افت قابل توجه آمار کشته شدگان کرونایی هستیم.

به عنوان مثال، تعداد متوفیان کرونایی در آمریکا که همواره یکی از کشورهای صدرنشین جدول کرونایی در دنیا بوده است، قبل و بعد از توزیع گسترده واکسن، تفاوت معناداری پیدا کرده است. این کشور در پایان سال ۲۰۲۰ و دو ماه ابتدایی سال  ۲۰۲۱ بالاترین تعداد کشته شدگان کرونایی در جهان را تجربه کرد. اوج این تلفات در ۲۷ ژانویه ۲۰۲۱ و با درگذشت ۴۴۰۷ نفر از آمریکایی‌ها اتفاق افتاد. اما با رسیدن به نقطه هدف و تکمیل واکسیناسیون ۷۰ درصد از شهروندان آمریکایی‌ در ۳ اوت ۲۰۲۱، تعداد تلفات بسیار کاهش یافته و حتی به ۱۴۷ نفر متوفی در ۴ ژولای ۲۰۲۱ رسید.

فرانسه نیز به عنوان یکی از آلوده‌ترین کشورهای جهان از نظر ابتلا به کرونا، در ۷ آوریل ۲۰۲۰ به اوج تلفات کرونایی خود به میزان ۱۴۱۶ نفر رسید. اما در اواخر ژوئن ۲۰۲۱ بیش از ۷۰ درصد از شهروندان خود را واکسینه کرد. پس از آن، تلفات کرونایی در این کشور آنقدر پایین آمد که حتی در شانزدهم ژولای ۲۰۲۱، تنها شاهد از دست دادن ۲۲ نفر  از شهروندان خود بود. اکنون نیز در اوج فعالیت سویه امیکرون آمار متوفیان این کشور کمتر از ۳۰۰ نفر است.

این رویه در تمام کشورهایی که بیش از ۷۰ درصد از شهروندانشان را با ۲ دوز واکسن کرونا، واکسینه کرده اند، قابل مشاهده بوده و بیانگر تاثیرگذاری فوق العاده واکسن کرونا در جلوگیری از فوت ‌مبتلایان است.
تعریف واکسن هم مشخص است. پایه و اساس واکسن کرونا درواقع همان ویروس تضعیف شده کروناست که به بدن تزریق می‌شود.

کرونایی که خون بسیاری را در شیشه کرده بود، اکنون خودش در یک پروسه علمی در شیشه ریخته شده تا عموم مردم برای حفظ جان شان از شر کرونا، بعد از خدا به خود او امیدوار باشند. پس از ساخت واکسن، شاید کرونا مشمول دعای شریف "اَللّهُمَّ اشْغَلِ الظّالِمینَ بِالظّالِمینَ" شده و دیگر آن توان و قدرت گذشته را ندارد.  

آمار و ارقام موجود با صدایی بلند و رسا، به ما می‌فهماند که بهترین جنگ افزار در نبرد با کرونا، اسلحه ای از جنس خودش به نام واکسن است. بویژه در این روزها که سویه امیکرون نیز در کشورمان در حال رجزخوانی است. پس غفلت از واکسن، شاید به معنی در آغوش کشیدن امیکرون باشد. خطر در کمین است. باید برای حفظ سلامت خود و نزدیکان به واکسن مجهز شد. 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا شیوه نامه های بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۱۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: جنگ غزه واردات خودرو را در اسرائیل فلج کرد
  • آمار شهدای امروز حمله های رژیم صهیونیستی به غزه
  • کاهش سرقت در اردبیل
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • کاهش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در ابتدای امسال
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد