Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@07:14:47 GMT

قاتل خلاقیت در هنرمندان گرافیک را بشناسید

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۳۹۶۲

قاتل خلاقیت در هنرمندان گرافیک را بشناسید

«پایین آمدن کیفیت و کمبود ایده‌های خلاقانه میان طراحان گرافیک کشورمان نگران‌کننده است. یکی از مشکلاتی که گرافیک امروز ما با آن درگیر شده، این است که اکثر طراحان به دنبال فراگیری نرم افزارهای گرافیکی و تکنیک های اجرایی آن هستند و خلاقیت رفته رفته در هنر گرافیک رنگ باخته است.»

جملات بالا بخشی از اظهارات رامین صادق طهرانی، هنرمند و طراح گرافیک است که به تازگی عنوان برترین طراح لوگوی آسیا و اقیانوسیه در wolda 2021 را از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

WOLDA یا همان Worldwide Logo Design Award یکی از معتبرترین رقابت های جهانی در حوزه گرافیک است که به طراحی لوگو اختصاص یافته است.
امسال در دوازدهمین دوره این رقابت‌ها، رامین صادق طهرانی موفق به کسب مقام اول و دریافت جایزه طلایی با به دست آوردن بیشترین آرا از هیات داوران شد.

در ادامه گفت‌وگوی این هنرمند با ایسنا درباره جایگاه هنر گرافیک در ایران و مشکلات پیش‌رو را می‌خوانید. 

طهرانی با اشاره به این نکته که ایران با کشورهای پیشرفته صنعتی در زمینه گرافیک فاصله زیادی دارد، درباره علت این مساله گفت: «علت آن را می توان در نداشتن شناخت کافی از گرافیک معاصر جهان و استفاده نکردن از المان‌های فرهنگ و هنر ایران در آثار هنرمندانمان جستجو کرد.»

این هنرمند درباره سطح لوگوهایی که در حال حاضر طراحی می‌شوند، چنین اظهار کرد: «گرافیک و طراحی لوگو به نوعی هنر کاربردی است و بخش گسترده ای از آن با تجارت و به تبع آن با تبلیغات سر و کار دارد و گاهی اعمال نظرهای غیرکارشناسانه و سلیقه ای سفارش دهندگان آثار نهایی را فاقد ارزش های هنری کرده که این خود یکی از چالش های دردسرساز طراحان است. از طرفی فقر آموزشی و کمبود اساتیدی که به دانش روز گرافیک مجهز هستند، موجب شده که هر روزه از تعداد لوگوهای استاندارد و باکیفیت هنری کاسته شود.» 

او همچنین اظهار کرد: «البته هر پدیده ای را بایستی با در نظر گرفتن ویژگی‌های زمان خودش مورد بررسی قرار داد. ایران متاسفانه در دهه‌های اخیر در زمینه گرافیک پیشرفتی نداشته و به روز نشده و لوگوهایی که توسط اساتیدی چون مرتضی ممیز و هنرمندان هم نسل او طراحی شده اند از لحاظ فرم و محتوا به مراتب زیباتر و به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر بودند.»

طهرانی در ادامه به این سوال که آیا استفاده افراطی از نرم‌افزارهای طراحی باعث از بین رفتن خلاقیت شده است یا خیر؟ چنین پاسخ داد: «نرم‌افزارها را شاید بتوان قاتل خلاقیت هنرمندان گرافیک معرفی کرد. نرم افزارها برای سهولت کار و اجرای دقیق ایده ها طراحی شده اند ولی در عمل به خاطر عدم درک صحیح از این برنامه ها، در ایران افت کیفی طراحی گرافیک را باعث شده‌اند.»

او ادامه داد: «در ایران طوری شده که هر شخصی که نرم افزاری را آموزش می بیند به تصور اینکه گرافیک می داند بلافاصله شروع به کار کرده و به این هنر صدمه می زند در صورتی که این مقوله زیرساخت های خود را لازم دارد؛ مثلا دانستن مبانی هنرهای تجسمی، فرم، محتوا، رنگ و ... .»

طهرانی درباره استقبال بیش از حد افراد به حوزه گرافیک اظهار کرد: «به نظر من این اتفاق ریشه در مسایل اقتصادی و اجتماعی جامعه کنونی ما دارد. یعنی زمانی همه می‌گفتند که اگر سراغ رشته‌های هنری بروید نابود خواهید شد و از یک جایی به بعد بخاطر نیاز بخش صنعت و اقتصاد به تبلیغات توجهات به رشته گرافیک جلب شد و مطابق معمول بیش از نیاز، طراح به جامعه تزریق شد. طراحانی که بیشترشان به خاطر کسب درآمد جذب این حرفه شدند.» 

این هنرمند با توجه به لزوم گذراندن دوره‌های گرافیک و آموزش های تخصصی، در آخر اظهار کرد: «برای کمک به وضعیت گرافیک ایران، درصدد برگزاری دوره های آموزشی و برپایی کارگاه های آموزشی در زمینه طراحی لوگو و خلاقیت در تبلیغات برای مشتاقان این رشته هستم.» 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گرافيك هنر گرافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۳۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

بدن طی فرآیندی پروتئین‌ها را تجزیه کرده و به آمینو اسیدها تبدیل می‌کند. آمینو اسیدها ترکیب‌های ارگانیکی هستند که برای ایجاد پروتئین‌های جدید با یکدیگر ادغام می‌شوند. در حقیقت پروتئین‌ها و آمینو اسیدها عناصر اساسی شکل گیری سلول هستند.

منابع حیوانی تنها عامل تامین کننده پروتئین به حساب نمی‌آیند بلکه مواد خوراکی دیگری همچون آجیل، حبوبات، غلات و برخی سبزیجات منبع مهم تامین پروتئین مورد نیاز برای افرادی هستند که از خوردن مواد گوشتی پرهیز می‌کنند.

سایت «هلث لاین» در مطلبی به معرفی برخی از سبزیجات حاوی مقدار قابل توجهی از پروتئین پرداخته‌ است:

- سبزیجات سبز تیره‌رنگ و خام: اسفناج و کلم حاوی میزان فراوانی پروتئین هستند. سبزیجات سبز تیره رنگ منبع غنی از دیگر مواد مغذی مهم از جمله کلسیم، پتاسیم و بتاکاروتن نیز به حساب می‌آیند. در فرآیند طبخ، میزانی از مواد مغذی موجود در سبزیجات از بین می‌روند اگرچه در این فرایند آسیبی به پروتئین وارد نمی‌شود. هر چند بهتر است این نوع از سبزیجات را به منظور حفظ مواد مغذی آن به صورت خام مصرف کرد.

- کلم بروکلی: این سبزی که به شکل یک درخت کوچک به نظر می‌آید حاوی ارزش غذایی فراوانی است و وجود میزان کافی از پروتئین در آن برای حفظ استحکام بدن و رشد آن اهمیت دارد. همچنین این سبزی منبع غنی از ویتامین A و C به حساب می‌آید.

- آووکادو: آووکادو، یک ماده غذایی کامل با 14 ماده معدنی مفید برای تحریک رشد بدن مثل آهن و مس است که برای خون سازی مفیدند یا سدیم و پتاسیم موجود در آووکادو تعادل شیمیایی بدن را حفظ می‏‌کنند. این خوردنی که گاهی آن را به عنوان میوه هم مصرف می‌کنند به دلیل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه می‌‏دارد و بنابراین برای افراد دیابتی و افراد دچار هیپوگلیسمی (افت قند خون) مناسب است.

آووکادو از نظر چربی خیلی غنی است در حالی که سایر میوه ها و سبزی ها این طور نیستند. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین‏ A، ویتامین‏‌های گروه B و غنی از آنتی اکسیدان‏‌هایی مثل ویتامین E ،C و لوتئین (رنگدانه گیاهی) است.

- ذرت: این ماده خوراکی منبع سرشاری از پروتئین و همچنین حاوی میزان فراوانی کاروتنوئید است. سبزیجات حاوی این ترکیب به کاهش خطر ابتلا به «دژنراسیون ماکولا» که یک عارضه چشمی است، کمک می‌کند.

- سیب زمینی: سرخ کردن سیب زمینی پروتئین آن را از بین نمی‌برد و پختن یا آب‌پز کردن آن محتویات کالری موجود در سیب زمینی را پایین می‌آورد.

- نخود فرنگی: مصرف این ماده خوراکی به دلیل دارا بودن میزان بالایی از پروتئین، کربوهیدرات‌ها، فیبر خوراکی و منیزیم برای حفظ سلامت توصیه می‌شود.

- باقلا: باقلا نیز همچون تعداد زیادی از سبزیجات دیگر به دلیل دارا بودن پروتئین می‌تواند منبع مناسبی برای تامین نیاز بدن به این ماده مغذی باشد.

- عدس پخته: عدس که در دسته حبوبات قرار دارد سرشار از پروتئین است. در حقیقت 30 درصد از کالری عدس از پروتئین آن ناشی می‌شود و مصرف آن به دلیل دارا بودن فیبر خوراکی، مواد معدنی و ویتامین B توصیه می‌شود.

- نخود: از ویژگی‌های نخود نیز که در گروه حبوبات قرار دارد، دارا بودن حجم بالایی از پروتئین است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • تبریک روز جهانی طراح و گرافیک + متن و پوستر World Graphics Day
  • مبارزات آیت الله کاشانی علیه رژیم صهیونیستی + موشن گرافیک
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • خودروی سفارشی محمدرضاشاه پهلوی هم برقی شد! /عکس
  • کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  • خلاقیت بامزه یک هموطن در ساخت یک مینی نیسان (فیلم)
  • سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید