Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - بحث از حضرت فاطمه زهرا علیها السلام، بحث درباره زنی است که نقش‌های متعددی را در زندگی ایفا کرده و با اینکه عمری محدود و کوتاه داشت و دوران زندگی‌اش بسیار اندک بود، ولی تاریخ حیاتش به گونه‌ای است که هر ورقی از آن برای ما و آیندگان درس زندگی است. آن بزرگوار تنها به عصر خود تعلق نداشت، بلکه الگویی جاویدان برای همه عصرهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث درباره حضرت زهرا (س) و معرفی زندگی اش برای همگان راه گشاست؛ زیرا در عصر ما که عصر گسیختگی عقاید و ایدئولوژی هاست، برای به دست آوردن هدف روشن و جهت زندگی، عده‌ای مات و مبهوتند. در چنین شرایطی، چه بهتر که راه فاطمه عرضه گردد.

به همین بهانه و به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت زهرا (س)، در گفتگو با حجت الاسلام رضا محمدی به بررسی شیوه زندگی حضرت آن حضرت برای تربیت نسل صالحه پرداخته ایم که در ادامه می خوانید:

حضرت فاطمه زهرا (س) تا چه اندازه می‌توانند الگوی مناسبی برای زنان جامعه ما باشند؟

فاطمه زهرا (س) از هر حیثی الگوی برجسته‌ای برای زنان در سراسر جهان هستند. چه از لحاظ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و چه از لحاظ مذهبی، عرفانی و عبادی. به طوری که حضرت حجت بن الحسن (عج) فرمودند: «وَ فِی ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ (صلى الله علیه و آله) لِی أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ». (فاطمه دختر رسول خدا (ص) براى من اسوه و الگویى نیکوست». ایشان هر شب و روز پیوسته در حال عبادت خدا بودند و همه امور را با حب و رضایت خدا می‌سنجیدند.

ازدواج حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان تنها دختر پیامبر اسلام چگونه بود؟

ایشان خواستگار‌های متعدد و زیادی از بزرگان شهر داشتند. پیامبر (ص پاسخ خواستگار را به عهده خود حضرت فاطمه زهرا (س) قرار داده بودند. حتی ابوبکر و عمر نیز از ایشان خواستگاری کردند، اما ایشان به آنان پاسخ منفی دادند. تا اینکه پسر عموی پیامبر (ص، حضرت علی ابن ابی طالب به خواستگاری ایشان آمدند. پس از مطرح کردن این موضوع حضرت فاطمه زهرا سکوت کردند. نغمه تکبیر پیامبر (ص) بلند شد: «اللّه اکبر! فاطمه راضی است. سکوت او نشانه رضایت اوست». واکنش فاطمه (ع) در برابر خواستگاران قبلی، برگرداندن چهره و اظهار ناراحتی بود، اما این بار با سکوت خود صد سخن گفت و روی خود را هم بر نگرداند. آن حضرت نزد علی (ع) که در انتظار پاسخ بود، برگشت و رضایت فاطمه (س) را خبر داد. مهریه حضرت هم حدود ۵۰۰ درهم بود که حضرت علی (ع با فروختن زره خود آن را تامین کرد و زندگی ایشان در ساده‌ترین حالت ممکن آغاز شد. حتی شش ماهه اول زندگی مشترکشان منزلی از خود نداشتند تا اینکه پیامبر (ص) کنار مسجد منزلی برایشان ساخت و در آن ساکن شدند. زندگی فاطمه (س) الگویی برجسته از ازدواج آسان برای دختران امروزی است.

حضرت زهرا (س) در راستای تربیت فرزندان و نسل صالحه چگونه عمل کردند؟

حضرت فاطمه زهرا (س) بیشتر صحبت‌های خود با فرزندانشان را در قالب اشعار توحیدی بیان می‌فرمودند، تا هم گیرایی بیشتر برای کودکان داشته باشد و هم آنان در هر لحظه به یاد پروردگار خویش باشند. ایشان در مجالس تفسیر قرآنی که برگزار می‌کردند، فرزندان خود را نیز همراه خود می‌بردند. تا جایی که حضرت زینب (س) در اسارت شام خطبه‌هایی که در سن چهار یا پنج سالگی از مادر آموخته بودند را قرائت فرمودند.

مادران امروزی چگونه می‌توانند حضرت زهرا (س) را الگو و اسوه خودشان قرار دهند؟

اولین قدم، رسیدن به شناخت و معرفت زیاد نسبت به ایشان است. تا زمانی که معرفت ایجاد نشود، محبت به ایشان هم ایجاد نمی‌شود و این روی فرزندانشان هم تاثیرگذار است. پس مادران با شناختی که از حضرت به دست می‌آورند، سعی در انتقال مفاهیم و الگوی ایشان به فرزندانشان داشته باشند و از نفوذی که روی فرزندانشان دارند در راستای ترویج این مفاهیم قدم بردارند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ولادت حضرت زهرا روز مادر حضرت فاطمه زهرا حضرت زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۴۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید

پخش زنده نماز جماعت ظهر به امامت یکی از بانوان در دبستان عترت لویزان در روز گذشته، سوالاتی را در فضای مجازی به همراه داشته که آیا امامت بانوان در نماز جماعت، صحیح است یا خیر؟ که به انتشار نظر مراجع عظام تقلید خواهیم پرداخت:

* حضرت آیت الله خامنه ای:

امامت زن در نماز جماعت فقط برای زنان جایز است.

* حضرت آیت الله سیستانی:

در صورتی که امام زن باشد احتیاط واجب آن است که امام زن در صف مأمومین باشد و از صف آن ها جلوتر نباشد.

* حضرت آیت الله مکارم شیرازی:

پیشنماز بودن زن برای زنان اشکالی ندارد.

* حضرت آیت الله نوری همدانی:

امامت زن برای زنان در صورتی که دارای شرایط نماز جماعت باشند، مانع ندارد.

* حضرت آیت الله وحید خراسانی:

امامت زن برای زن صحیح است.

* حضرت آیت الله شبیری زنجانی:

امامت زن بر زنان جایز است و بهتر است که در ردیف یکدیگر بایستند و امام جلوتر از دیگران نایستد.

دیگر خبرها

  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • اعلام برنامه‌های حرم حضرت معصومه (س) به‌مناسبت دهه کرامت/برگزاری جشن‌های دهه کرامت در ۲۰۱ نقطه جهان
  • اعلام برنامه‌های حرم حضرت معصومه (س) به‌مناسبت دهه کرامت
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • جام جهانی تیراندازی| تیم میکس تفنگ ایران در جایگاه نهم ایستاد
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟