Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطلبی در سایت الف تحت عنوان «چندچهره گی برخی منتقدان نظام» منتشر شد که با سوتفسیرها و بعضاً سوتفاهم هایی مواجه شد. متاسفانه برخی با مطلب یادشده عجولانه برخورد کردند. در حالی که همانجا تصریح شده بود که : «این که افراد داخل در نظام بر رویه ها انتقاد داشته باشند خوب است اما به شرطی که خود مقصر آن نباشند و افزون بر این، در حل آن معضلات بکوشند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم است به خوانندگان ارجمند آن مطلب توضیحات ذیل را تقدیم کنیم تا مشخص شود مقصود آن مطلب و نقد آن و نیز حدود انتقاد و اعتراض و حق بودن و حقانیت آن کجاست. در ادامه مصادیق مقصود خود را دقیق تر بیان خواهیم کرد.

برخی استدلالات علیه مطلب مذکور تا حدی شبیه استدلال هایی بود که مفسدین با استناد به آن ثروت مردم و کشور را یغما می برند. آن استدلال ها استدلال های نفتی بود. بارها شنیده و دیده ایم که کسی می گوید اندازه حقوق اش دارد کار می کند و این همه پول نفت داریم و او سهمی ندارد و بعد نتیجه می گیرد که حق دارد روزی نیم ساعت کار کند و بقیه ساعت کاری را  به وبگردی، کارهای شخصی، انجام کار برای نهاد و سازمانی دیگر و ... سپری کند. اینجاست که باید گفت «نفع نفتی» و نفرین نفت، نفرین سیاه نفت، یکی از بنیادهای گرفتاری این کشور است که موجب تنبلی و بی مسئولیتی شده است.

گروهی هم هستند که وقت اختلاس و ارتشا با این توجیه غیرمنطقی و غیراخلاقی که «سهم خود از نفت را برمی‌داریم» خود را فریب می دهند. با این منطق نامنطق و غلط، سنگ روی سنگ بند نمی شود و رقابت بر سر دزدی خواهد بود نه سلامت و پیشرفت در کار. در این وضع اگر پیشرفت و پست گرفتن هم ارزشمند باشد بیشتر برای همین بهره برداری های شخصی مفسدانه خواهد بود. هرچند برای برخی طلب دیده شدن و دستور دادن مهم تر از پول است؛ بیماری که اعتیاد به قدرت نامیده می شود؛ اعتیادی که یک مشکل ذهنی و روانی است که طی آن فرد، پست بالاتر با حقوق کمتر را با پست پایین تر با حقوق بیشتر ترجیح می دهد و فی المثل از اینکه او را «حاج آقا» صدا کنند لذت می برد!

اینجاست که باید گفت رفتن به سمت تولید و مالیات یک راه چاره است و هرکس که ناروا، در جایی ولو به عنوان کارمند جز، قرار گرفته است مشغول خیانت به ثروت ملی است.

کسی که شایسته است، رشته او به کارش مرتبط است، متخصص است، اهل سواستفاده نیست، از تلفن اداره و سایر امکانات آن استفاده شخصی نمی کند و کار خود را درست انجام می دهد،  اگر منتقد هم باشد محترم است. سیستم سیاسی باید با هوشمندی این افراد را به افراد ریاکار ناتوان که خود را طرفدار نظام جا می زنند، ترجیح دهد.

ملی گرایی، مردم گرایی و اسلام گرایی هر کدام به تنهایی می تواند عامل موفقیت و کارآمدی یک کارمند و عضو سازمان باشد اما حقیقت آن است این ایدئولوژی ها بس کمرنگ شده اند. زمانی قبل از انقلاب بهترین کارکنان و مدیران و اساتید کسانی بودند که نه برای پول یا خارجی ها، که برای کشور و میهن کار می کردند. پس از انقلاب اسلامی، ایدئولوژی اسلام گرایی مدیران و فرماندهان بزرگی تحویل داد که پیامد اعتقادات آنها هم دفاع از مردم و میهن هم بود هرچند بسیاری از آنها همان اندازه که اسلام گرا بودند، مردم گرا بودند و حتی برخی گرایش های ملی هم داشتند.  نظریه ای مثل نظریه ام القرای جهان اسلام بودن، نظریه ای همزمان ملی و اسلامی بود.

پس از دهه هفتاد و ترویج عقاید لیبرالی در دولت سازندگی و اصلاحات، پول برای مصرف به منزله ایدئولوژی مدام پررنگ و پررنگ تر شد. بنا بر این ملاحظات، فضای کلی به سمت کم رنگ کردن انگیزه های اصیل کارکنان رفته است. نکته مرتبط تر با این یادداشت آن است که نگارنده برای کسانی که با انگیزه ملی، دینی و یا مردمی و یا هر سه، کار می کنند و کار و فعل آنها نیز منطبق با این ایدئولوژی هاست، احترامی خاص قائل است و نقد آنها بر سیستم را دلسوزانه و مفید می داند.

در این میان و فروتر از این ارزش ها و ایدئولوژی ها، شرط حداقلی برای حقانیت اعتراض -نه حق اعتراض - رعایت قانون و انجام وظیفه است. به زبان ساده تر، یعنی اینکه عضو یک سازمان و یا حتی یک شهروند عادی در کار خود مرتکب دزدی و تقلب نشود. زشتی عمل استادی که دزدی علمی می کند و مقالات این و آن دانشجو را تصاحب می کند و نام خود را در ابتدا یا میان نویسندگان تحمیل می کند، از دزدی که از دیوار بالا می رود، کمترتر نیست. چراکه در کار او هیچ کاریکاتور و حتی نسخه بدلی از شجاعت(تهور) وجود ندارد. کار او نهایت دزدی و تقلب و فریب و ریا است و به علم و دانشگاه و تمام ارزشها بسی بیش از دزد به معنای متعارف و سنتی ضربه می زند. دزد در معنای رایج، چندان ممکن نیست متهم به ریا شود اما دزدان اعتقاد، همانا علم و دین، یعنی این ارزشمندترین نهادها و پایه های شناختی و عاطفی انسانها را لگدمال می کنند. استادی که ادعای حزب اللهی بودن دارد اما صداقت علمی ندارد حق انتقاد از نظام ندارد. استادی هم که ادعای دمکراسی دارد اما مقاله دانشجو را تصاحب می کند و ثمره زحمات او را مصادره می کند یک دیکتاتور کاریکاتوری است و نه حتی یک دیکتاتور صادق و واقعی.

آنکس که از چند جا حقوق می گیرد بدون آنکه کارهای مربوطه را کامل انجام دهد حق انتقاد ندارد. او عامل فساد و خود فساد است. کسی که رابطه و فامیل بازی را مبنا قرار می دهد هیچ نسبتی با شهدا ندارد و دروغ می گوید و او حق ندارد از آرمانها سخن بگوید و بر طبل انتقاد از لیبرالیسم و اصلاحات و نظیر آن بکوبد. او خودِ دروغ است. برخی مدعیان اصولگرایی که مدام انتقاد می کنند و خود در رأس کار هستند هم حق انتقاد و مطالبه گری رادیکال ندارند. 

 شهروندی که از کارش می دزدد و غش در معامله می کند، خود بخشی از فساد است و حق ندارد از همه چیز انتقاد کند. آن راننده تاکسی که بیشتر از انصاف کرایه می گیرد اگر در یک منصب جدی باشد، احتمالاً پولهای بیشتری را  اختلاس نجومی می کند. هر کس از نظام فایده بیشتری نصیب اش شده، به همان میزان حق انتقاد او کمتر شده و باید در جایگاه پاسخگویی قرار گیرد.

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: حق انتقاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند مدیر سپاهان از هواداران زن و مرد پرسپولیس!

به گزارش ورزش‌سه، رضا فتاحی مدیر تیم فوتبال سپاهان با اشاره به اتفاقات صورت گرفته طی روزهای گذشته بعد از دیدار پرسپولیس و ویدئوی منتشر شده از یک هوادار منتسب به هواداران تیم سپاهان اظهار داشت: در ابتدا بابت ویدئویی که از یک هوادار سپاهان منتشر شده، عذرخواهی می‌کنم. البته این هوادار نسبت به گفته‌هایش پشیمان بوده و به صورت رسمی عذرخواهی کرده و باشگاه نیز در این زمینه برخورد لازم را صورت داده و پیگیری‌های مختلف را انجام داده است. 

وی ادامه داد: متأسفانه از لحظاتی پس از بازی با پرسپولیس بود که رسانه‌های رنگی و به اصطلاح حرفه‌ای که تیم محبوبشان نتوانسته بود در زمین حرفی برای گفتن داشته باشد، دست به ایجاد یک هجمه رسانه‌ای علیه سپاهان زدند و این موضوع بسیار سنگین و هدفمند بود. 

فتاحی با اشاره اتفاقات روزهای اخیر علیه سپاهان تصریح کرد: برخی در نشست خبری پس از بازی ابتدا سعی داشتند مربی حرفه‌ای تیم را زیر سؤال ببرند که ژوزه مورایس به خوبی آن‌ها را آچمز کرد و در پایان این نشست برخی به اصطلاح خبرنگار بودند که دست خالی نشست را ترک کردند؛ این موضوع باعث شد که سایر اتفاقات نیز رقم بخورد. 

مدیر تیم فوتبال سپاهان با اشاره به ویدئوی منتشر شده از یک شخص که خود را منتسب به تیم سپاهان می‌داند، خاطرنشان کرد: متأسفانه این افراد غرض‌ورز، پس از این اتفاق دست به انتشار یک ویدیو زدند و علیه تیم سپاهان جوسازی‌های رسانه‌ای خود را شروع کردند. این در حالی است که فحاشی‌های مکرر علیه تمامی ارکان تیم فوتبال و باشگاه سپاهان پیش از شروع مسابقه توسط هواداران پرسپولیس آغاز شد و تا همین الان در صفحات مجازی ادامه دارد.

وی افزود: هرچند که هرگونه رفتار ناشایست از سوی هرکس محکوم می‌شود اما بدون شک بازنشر و انتشار این سخنان نادرست نیست یک رفتار غیراخلاقی از رسانه است. هواداران همه تیم‌های دنیا ممکن است به صورت انفرادی تحلیل و نگرشی از یک موضوع داشته باشند که اصلاً اخلاقی و حرفه‌ای نباشد اما هیچ رسانه‌ای حق ندارد با انتشار هدفمند موضوعات، به این فضا دامن بزند و پس از آن، رفتار را به یک گروه یا یک شهر نسبت دهد. 

فتاحی با بیان اینکه این موضوع کاملاً یک مسئله شخصی بوده که به یک گروه نسبت داده شده، تصریح کرد: در مرامنامه خبرنگاری نیز نمایش بی‌اخلاقی به عنوان سوژه جذاب خلاف است و به نوعی گناه راوی و نشر دهنده این موضوع حتی بسیار سنگین است. 

وی با اشاره به فحاشی عجیب و تأسف برانگیز هواداران پرسپولیس افزود: هواداران تیم پرسپولیس الفاظ رکیک و خجالت‌آوری را علیه امید نورافکن، بازیکن تیم سپاهان انجام دادند و به صورت مداوم ویدیوی این فحاشی‌ها را در فضای مجازی وایرال می‌کنند. آنها همچنین علیه سایر بازیکنان سپاهان نیز فحاشی‌های سنگینی صورت دادند و متأسفانه این موضوع در شبکه‌های مجازی امروز در حال انتشار است. 

مدیر تیم فوتبال سپاهان همچنین در مورد رفتار دور از شأن هواداران پرسپولیس عنوان داشت: ۵ سال پیش چنین نیز درست چنین اتفاقی افتاد و هواداران ‌‌پرسپولیس را درست بالای سر هواداران سپاهان قرار دادند؛ در حالی که در جلسه پیش از بازی این موضوع را متذکر شدیم اما متاسفانه بار دیگر این اتفاق تکرار شد و بعد از رفتار ناشایست بانوان هوادار پرسپولیس، در بین دو نیمه آن‌ها را به مکان دیگری منتقل کردند.

وی یادآور شد: پرتاب سنگ و آب جوش، فحاشی و حرکات بسیار ناشایست بانوان هوادار پرسپولیس علیه هواداران سپاهان در تمام مدت مسابقه انجام شد و مستندات نیز به صورت کامل وجود دارد.

مدیر تیم سپاهان با انتقاد از بی‌توجهی باشگاه پرسپولیس به برخورد با این موضوع خاطرنشان کرد: با وجود اصرارهای سپاهان، باشگاه پرسپولیس تا روز گذشته حتی حاضر نبود از این رفتار حتی یک عذرخواهی ساده انجام دهد؛ این باشگاه پس از آن، با گستاخی تمام دست به نوشتن بیانیه‌ای می‌کند که با صداقت فاصله زیادی دارد و در آن به همه مردم اصفهان و هواداران سپاهان انواع و اقسام توهین‌ها را می‌کند.

وی تصریح کرد: سال‌ها هوادار سپاهان را در تهران مورد انواع و اقسام آزار قرار دادند، انواع و اقسام الفاظ رکیک را علیه سپاهان استفاده کردند و هیچ برخوردی با آن‌ها نشد؛ مسلم است که اکنون دست پیش را می‌گیرند، رفتار هواداران خود را فراموش کرده و به دنبال ماهی در آب گل‌آلود می‌گردند.

دیگر خبرها

  • انتقاد تند مدیر سپاهان از هواداران زن و مرد پرسپولیس
  • انتقاد تند مدیر سپاهان از هواداران زن و مرد پرسپولیس!
  • فرصت داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی تا ۱۸ اردیبهشت
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • قول جالب پپ به خبرنگار: شماره‌ام را یادداشت کن!
  • فرصت یک هفته‌ای تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس
  • انتقاد تند هاشم بیک‌زاده از رامین رضاییان و فرشاد احمدزاده + ویدئو
  • فرصت‌های صادراتی محصولات صنایع غذایی
  • یادداشت: پیغامی برای هاشم بیگ‌زاده!
  • ایجاد چهار هزار شغل جدید در غرب استان سمنان