Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: رویکرد واقع گرایانه و چندجانبه‌نگر دولت سیزدهم به منظور بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی، پنجره جدیدی برای تامین منافع ملی به ویژه بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی کشور گشوده است.

به گزارش قدس آنلاین، «محمدباقر قالیباف» روز یکشنبه در نطق پیش از دستور خود در مجلس شورای اسلامی، با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز زن به تمام مردم عزیز ایران به ویژه زنان و مادران فداکار کشورمان، گفت: عبور از بحران‌ها و آزمون‌های دشوار تاریخی این سالها جز با ایثار زنان و مادران فداکار ایرانی ممکن نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
زنان ایرانی چه در  ایام پیروزی انقلاب اسلامی و در چه در سال‌های دفاع مقدس نقش تاریخی در پیروزی ملت ایران ایفا کردند. رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در سال‌های اخیر شاهد بودیم که مادران همزمان در اوج بحران همه‌گیری کرونا و مشکلات اقتصادی خانواده‌ها بار مشکلات را به دوش کشیده و بعضاً با ایفای همزمان چند نقش مهم مثل مادر، همسر، شاغل و معلم ستون فرهنگ ایرانی، یعنی خانواده را از خطر آسیب‌های جبران ناپذیر نجات دادند وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی تلاش خواهد کرد تا با در اولویت قراردادن منافع خانواده در سیاست‌گذاری و تخصیص منابع در عمل، قدردان زحمات و فداکاری‌های تمام زنان و مادران عزیز ایرانی باشد. رویکرد دولت سیزدهم پنجره جدیدی در سیاست خارجی گشوده است قالیباف در ادامه به رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم اشاره کرد و یادآور شد: رویکرد واقع گرایانه و چندجانبه نگر دولت سیزدهم به منظور بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی، پنجره جدیدی برای تامین منافع ملی به ویژه برای بهره گیری از ظرفیت‌های اقتصادی کشور گشوده است. چرا که امروز روابط خارجی متوازن بر پایه استقلال و عزت ملی و دیپلماسی عملگرا و فهم واقع بینانه از نظام چندقطبی حاکم بر مناسبات جهانی ضرورتی انکارناپذیر است. رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این رویکرد برای بهره‌مندی از تمامی ظرفیت‌های نظام بین‌الملل و مشارکت فعال در آن برای تامین منافع ملت شریف ایران است. امیدوارم رویکرد صحیح دولت سیزدهم در بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و نگاه به شرق در عمل و با تمرکز دستگاه دیپلماسی کشور به رفع موانع رشد و توسعه اقتصادی کشور و به دست آمدن منافع ملموس اقتصادی منجر شود و ثمرات آن در بهبود وضعیت اقتصادی مشاهده گردد. وی همچنین با اشاره به وقوع سیل در جنوب کشور گفت: با توجه به آسیب‌های فراوانی که به اموال مردم در مناطق سیل زده جنوب کشور به ویژه در مناطق جنوبی استان کرمان مانند جیرفت، قلعه گنچ، رایگان، کهنوج رودبار و سایر شهرستان‌های این استان وارد آمده است و همچنین مشکلاتی که برای مردم در نتیجه سیل هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب استان به جامانده است، کمیسیون‌های عمران و کشاورزی مجلس شورای اسلامی موظف هستند به طور دقیق علاوه‌بر نیازسنجی و اقدامات صورت گرفته توسط مسوولان اجرایی نظارت کرده و گزارش کارشناسی این اقدامات را در اسرع وقت جهت قرائت در صحن مجلس شورای اسلامی تدوین کنند. انتهای پیام منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قالیباف سیاست خارجی دولت مجلس شورای اسلامی برای تامین منافع بهره گیری دولت سیزدهم سیاست خارجی پنجره جدیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۵۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم سیاست ارزی مناسب کشور در زمان تحریم به خبرنگار قدس گفت: در هر کشوری متناسب با ساختار اقتصادی آن کشور، سیاست ارزی و رژیم ارزی متفاوتی وجود دارد. بین سیاست های ارزی کشورهای مختلف تفاوت های زیادی وجود دارد. عوامل مختلفی بر طراحی سیاست های ارزی کشورها تاثیر می گذارد از جمله حجم و تنوع تجارت خارجی، عمق بازارهای مالی ثبات اقتصاد کلان و احتمال وقوع شوک های خارجی. اکثر اقتصادهای کوچک و بی ثبات به ویژه کشورهای دارای سابقه تورم های بالا، از یک لنگر اسمی ارز برای ثبات پولی و کنترل تورم استفاده می کنند و تابع رژیم های ارزی "میخکوب سخت" هستند یعنی پول ملی خود را به یک ارز خارجی مانند دلار یا به سبدی از ارزهای خارجی میخکوب می کنند. گروه دوم میخکوب متعارف هستند و گروه بعدی میانه، شناور شناور آزاد. رژیم ارزی در ایران با کمی اغماض می توان گفت یک رژیم میانه است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد تورمی مانند ایران، تثبیت نرخ ارز اسمی به مدت طولانی با سیاست تخصیص ارز چندنرخی در اقتصاد بدون توجه به قیمت بازار آزاد منجر به کاهش نرخ ارز حقیقی، کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش قاچاق و کاهش توان رقابت پذیری اقتصاد ملی و تضعیف رشد اقتصادی می شود. بیش از ۵۵ درصد درآمدهای دولت از محل صدور نفت تامین می شوند که با توجه به نرخ تسعیر ارز از دلار به ریال سیاست ارزی دولت نیز تعیین می شود. بنابراین سیاست های ارزی تاثیر غیر قابل انکاری بر بودجه دولت دارد پس نتیجه می گیریم سیاست های ارزی غلط می تواند تاثیر بر بودجه دولت و شرایط مالی و رفاهی مردم به طور مستقیم داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست مخرب ارز چندنرخی در اقتصاد گفت: آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تخصیص غلط ارزی بانک مرکزی به واردات کالاهای اساسی است که اول از همه موجب کاهش منابع ریالی بودجه و در نتیجه ناتراز شدن بودجه و کاهش توسعه کشور شده است؛ همچنین تخصیص ارز به واردات، رقیب بخش مولد اقتصاد کشور خواهد شد که با ارز بازار آزاد تولید دارد و در نتیجه تضعیف تولید داخلی را نیز به همراه خواهد داشت؛ ثالثا مسیر غلط حمایت ارزی به جای دخالت در قیمت بازار و در نتیجه محدودیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی و افزایش قاچاق، باید بر اعطای کالابرگ در انتهای زنجیره همراه باشد.

وی گفت: متاسفانه سیاست ارزی دولت که به درستی ارز 4200 تومانی را حذف کرد ولی حالا خود درگیر ارز جدید چندنرخی در اقتصاد شده است که به واسطه آن ارز 28500 تومانی توسط بانک مرکزی به برخی عرضه می‌شود ولی قیمت کالاهای اساسی در بازار آزاد با قیمت ارز بازار آزاد خود را مچ کرده است و همچنین امضاهای طلایی نیز برای تخصیص این ارز رانتی به چه کسی و با چه هدف و وارداتی نیز دوباره مطرح می‌شود. در این میان رشد اقتصادی کشور حاصل از رکوردشکنی در فروش نفت و توسعه تجارت انرژی ایران به دلیل تخصیص کامل ارزهای نفتی به دلار 28500 تومانی به صورت کامل هیچ اثرگذاری در زندگی مردم ندارد و همین امر سبب شده است سیاست های ارزی غلط باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی و رکوردشکنی در فروش نفت خام ایران در زندگی مردم شده است

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • اعضای شورای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند