Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@23:37:41 GMT

ایران- روسیه و خنثی سازی تحریم‌ها

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۶۲۱۷

ایران- روسیه و خنثی سازی تحریم‌ها

سفر رئیس جمهوری به روسیه از زمان کسب رأی مردم تا به امروز یکی از مهم‌ترین سفرها در منطقه بوده است. روسیه یکی از کشورهای قدرتمند همسایه است و به طور عمده بر نفت و گاز تکیه دارد. در واقع گاز بخش عمده‌ای از اروپا را روسیه تأمین می‌کند.

روزنامه ایران: سفر رئیس جمهوری به روسیه از زمان کسب رأی مردم تا به امروز یکی از مهم‌ترین سفرها در منطقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه یکی از کشورهای  قدرتمند همسایه است و به طور عمده بر  نفت و گاز تکیه دارد. در واقع گاز بخش عمده‌ای از اروپا را روسیه تأمین می‌کند.

این کشور با 150 میلیون جمعیت، متحدانی که در منطقه اوراسیا دارد و عضویت در پیمان شانگهای تأثیر قابل توجهی در توسعه روابط ایران با کشورهای منطقه اوراسیا، عضو شانگهای و گسترش مبادلات ایران با روسیه خواهد داشت. قرارداد 20 ساله ایران و روسیه مشابه قرارداد 25 ساله با چین است که به ایران کمک می‌‌کند توسعه صادرات داشته باشد و در مواجهه با یک ظرفیت بزرگ منطقه‌ای در برطرف کردن تحریم‌ها تصمیمات و اقدامات مؤثر داشته باشد. در اهمیت و کارکرد این سفر همین که جلسه رئیس جمهوری با آقای پوتین سه ساعت به طول انجامید که نشان از اهتمام ویژه آیت‌الله رئیسی در برقراری ارتباط با همسایگان است. این سفر گشودن باب جدید اقتصادی و سیاسی است که علاوه بر مرتفع کردن چالش‌های میان  ایران و فدراسیون روسیه بر جریان مذاکرات و تصمیم‌گیری در وین مؤثر است. از این منظر که روسیه از آغاز گفت‌وگوهای وین نقش مثبتی ایفا کرده و با استحکام روابط قطعاً حمایت قوی‌تری صورت می‌‌گیرد. به عبارت دیگر سفر رئیس جمهور به روسیه و ملاقات دو رئیس جمهور فرصت‌های جدیدی دراختیار ما می‌‌گذارد که از همه ابعاد قابل تأمل و بررسی است.
در جمع‌بندی نهایی باید گفت امضای چنین معاهداتی تأثیر مستقیمی بر بی اثرکردن تحریم‌ها دارد. نشانه‌های این موضوع در آمار صادرات و درآمد نفت نمود دارد که افزایش یافته است. هر چند همچنان باید بودجه را بدون اتکا به نفت بست و درآمدهای حاصل از  نفت را برای توسعه پیشران‌ها سرمایه‌گذاری کرد.

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

به گزارش خبرآنلاین در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

به نقل از ایسنا کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901253

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • مسکو: پهپاد اوکراین بر فراز «بلگورود» منهدم شد
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • روسیه: حمله تروریستی پهپادی بر فراز «بلگورود» خنثی شد
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران