Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها_درحالی خراسان جنوبی ۷۸۹ آثار تاریخی ثبت ملی دارد که هرکدام از این آثار گنجینه ای از فرهنگ وهنر قدیمیان اند اما با بارشهای رگباری باران در برخی نقاط مردم از تخریب وفرریختن بخشهایی از این آثار تاریخی در خراسان جنوبی می گویند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، آثار تاریخی وقدیمی در هر استان نشان از تاریخ هویت ان منطقه است تاریخی که حفظ وحراست آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار تاریخی در هر شهر ویا استان نقطعه عطفی در تاریخ سیاسی وامنیتی به حساب می آید آن طور که اگر تاریخ را بررسی کنیم درمی یابیم که به لحاظ وضعیت جغرافیایی فلات قاره ایران وشکل گیری تمدنهای ایرانی در دشتهای باز وساخت قلعه ودرامان ماندن از هجوم دشمنان از اهمیت زیادی برخرودار است وبه شکلی که مهندسی ساخت فلعه ها از محرمانه ترین اطلاعات حکومتی دولتها به حساب می اید.

حال در تاریخ جغرافیای سیاسی خراسان جنوبی به دلیل واقع شدن این منطقه در دشتهای باز قلعه های زیادی برای درامان ماندن مردم از هجوم دشمنان ساخته شده است.

خراسان جنوبی آثار تاریخی و فرهنگی ثبت شده در فهرست ملی زیادی دارد اما آنچه در این مدت اهمیت زیادی دارد حفط حراست از آن آثار تاریخی است. 

خراسان جنوبی در هفته گذشته میزبان باران و برف بود رحمتی که از یک سو سبب خوشحالی کشاورزان و مردم و از سویی زنگ خطری برای مسئولان است چرا که باران، رطوبت و  برف بافت‌های تاریخی که قدمت زیادی دارند را تهدید می‌کند.

برنامه "نیاوران برای مادران" در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاورانخوانش تاریخی و منصفانه از هنر انقلاب؛ آثاری که 40 سال دیده نشدندشناسایی 5200 اثر تاریخی تا امروز در گیلان؛ "کلوچه فومن" ثبت ملی شد

یکی از شهروندان شهرستان درمیان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه متاسفانه بی توجهی به مرمت آثار تاریخی سبب تخریب بخشی از آثار می شود گفت: درحالی در چند روز اخیر شاهد بارش باران های رگباری بودیم که در اثر این بارشها بخشی از برج های 18 گانه قلعه تاریخی فورگ شهرستان درمیان تخریب شده است.

وی گفت: در اثر بارش باران قسمتی از یک برج قلعه تاریخی فورگ فروریخته است وقسمت فروریخته ودیگر قسمتهای این قلعه تاریخی نیاز به مرمت وبازسازی دارد.

این شهروند تاکید کرد: اگر هزینه اندکی انجام میشد تا آب باران به سمت دیگری هدایت می شد به طور حتم شاهد تخریب برج قلعه فورگ نبودیم ومیتوانستیم شاهد زیبایی واستواری ان باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت:در حال حاضر 789 بنا و محوطه تاریخی وفرهنگی دو اثر میراث معماری صنعتی،75 اثر طبیعی،88 اثر معنوی، 13 شی تاریخی در استان خراسان جنوبی به ثبت رسیده است.

رمضانی با بیان اینکه پرونده تعداد دیگری از آثار تاریخی وطبیعی آماده شده که امید است تا پایان سال در فهرست میراث ملی ثبت شود گفت:با ثبت 12 بنا وبافت تاریخی تعداد آثار ثبت شده در میراص ملی استان به 967 اثر رسیده است که شامل خانه‌های میربلوکی، مشهدی‌پور و برگی در بشرویه، خانه سیدعلی حسینی در شهرستان خوسف، بافت دیهوک در شهرستان طبس، آسباد‌های آرویچ، آقا سیدحسین در بیرجند، آسباد میان‌ده در نهبندان، آسباد گز در شهرستان درمیان و بافت‌های خوسف، گارجگان و ماژان در شهرستان خوسف است.

وی در پاسخ به مطالبه مردم در خصوص بارش باران وفروریختن بخشی از آثار تاریخی گفت: آثار تاریخی به دلیل گذر زمان آسیبهای زیادی میبینند که بارشها هم در این راستا دخیل اند.

رمضانی ادامه داد: رگباری بودن بارشهای هفته گذشته سبب تخریب بحشی از بناهای تاریخی میشود که قلعه فورگ شهرستان درمیان یکی از آن ٍار تاریخی است هرچند این قلعه در برنامه مدمت ما قرار دارد ودر صورت مساعد شدن شرایط جوی مرمت قسمتهای تخریب شده انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه  نمی توان یک باره آثار تاریخی را مرمت کرد گفت: از ابتدای سال تا کنون 40 بنای تاریخی در خراسان جنوبی با اعتبار 3 میلیارد تومان مرمت شده اند.

انتهای پیام/254/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرستان درمیان خراسان جنوبی آثار تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۶۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب بوده و هیچگونه مجوز ساخت و ساز در محدوده این محوطه تاریخی صادر نشده است.

وی با بیان اینکه قلعه اولتان یکی از محوطه‌های تاریخی مهم استان اردبیل بوده و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: تاکنون هفت فصل کاوش در این محوطه انجام یافته که نشان دهنده اهمیت آن است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به اهمیت قلعه اولتان، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی را به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده است و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این مورد هستیم.

محمدی ادیب با اشاره به اینکه محوطه‌ها و بناهای تاریخی عرصه و حریم مشخصی دارند، ادامه داد: در مورد قلعه اولتان نیز عرصه و حریم آن در سال ۱۳۹۸ تعیین و در شورای حرایم کشور به تصویب رسیده است که بر اساس همان موارد مصوب، حفاظت از قلعه اولتان انجام می‌شود.

کد خبر 6097245

دیگر خبرها

  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند
  • ابرهای باران زا دوباره به خراسان جنوبی برمی گردند
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • میزان بارش باران در ۷۲ ساعت گذشته خراسان جنوبی اعلام شد
  • هنر نمایی دانش آموزان در نمایشگاه آثار دستی و تجسمی