Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی روزنامه نیویورک‌تایمز، مقامات پرو لکه نفتی یادشده را به فوران آتشفشان و سونامی ناشی از آن در مجمع الجزایر تونگا (۱۴ و ۱۵ ژانویه/۲۴ و ۲۵ دی) نسبت داده‌اند. یک تانکر نفتی با پرچم ایتالیا و محتوی شش هزار بشکه نفت در حال تخلیه بار در پالایشگاه پامپیلا خارج از لیما بوده است که بر اثر فوران آتشفشان و امواج سونامی لوله زیرآب پالایشگاه قطع می‌شود و با وجود قطع جریان نفت توسط خدمه کشتی و اطلاع‌ رسانی مقامات ، لکه نفتی نزدیک کشتی مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه شرکت اسپانیایی راپسول که این پالایشگاه را اداره می کند روز بعد لکه نفتی را محدود توصیف و کنترل شده اعلام کرد، به زودی معلوم شد لکه نفتی یادشده مهم تر و بیشتر از آن چیزی بود که ابتدا ادعا شده بود و بر اساس برآوردهای مقامات پرو این لکه ۲۰۰ هزار فوت مربع از ساحل اقیانوس ارام را دربرگرفته و ۲۱ نقطه ساحلی به این دلیل کاملا آلوده شده‌اند. 

پادرو کاستیلو رئیس جمهوری پرو بعد از بررسی زمینی و هوایی وضعیت سواحل آلوده از راپسول خواست مسئولیت این لکه نفتی را پذیرفته و غرامت دهد. وی پنجشنبه گذشته (۳۰ دی) وضعیت را بحرانی اعلام کرد. اما شرکت راپسول پذیرش مسئولیت را رد و اعلام کرده مقامات دریایی پرو در مورد امواج غیرمعمول ناشی از سونامی به‌ موقع هشدار نداده‌اند.

کاستیلو لکه نفتی را بزرگ ترین فاجعه زیست‌محیطی این کشور در سال‌های اخیر خواند. فک‌های دریایی، ماهی‌ ها و  پرندگان مرده بر اثر آلودگی ساحل را پوشانده اند و ماهیگیری در این منطقه نیز فعلا ممنوع است و زندگی افرادی را که از راه دریا روزگار می‌گذرانند تحت تاثیر قرار داده است. 

قرار است گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد در روزهای آتی برای سنجش کلی وضعیت زیست‌محیطی و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن و ارائه توصیه به دولت پرو همچنین هماهنگی و مدیریت پاسخ به بحران به این کشور بروند.

آلودگی ناشی از لکه نفتی ایجادشده غیر از تهدید محیط‌زیست دریایی، سلامت شهروندان را نیز با خطر روبرو کرده است و وزارت بهداشت پرو چادرهایی را برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به شهروندان دایر کرده است. 

آتشفشان زیردریا در جزیره تونگاتاپا مهم ترین جزیره تونگا جمعه و شنبه گذشته (۲۴ و ۲۵ دی) فوران کرد و خسارات شدیدی را موجب شد. دولت تونگا چهارشنبه گذشته (۲۹ دی) اعلام کرد که این کشور جزیره‌ای از ۱۶ ژانویه تا ۱۳ فوریه (۲۶ دی تا ۲۷ بهمن) در حالت اضطراری قرار دارد. فوران این آتشفشان و سونامی ناشی از آن باعث شد شیلی و اکوادرو، کشورهای همسایه نیز هشدار سونامی صادر کنند ولی پرو چنین هشداری صادر نکرد.

برچسب‌ها آمریکای لاتین تخریب محیط زیست آتشفشان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آمریکای لاتین تخریب محیط زیست آتشفشان آمریکای لاتین تخریب محیط زیست آتشفشان لکه نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۷۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم

مدیرکل محیط زیست شهرستان ری گفت: از زمستان گذشته تاکنون ۲۴ مورد احکام سبز در شهرستان ری داشته‌ایم و ۴۸ روز در زمینه پاکسازی طبیعت فعالیت کرده‌اند.

محمد رستگاری، مدیرکل محیط زیست شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با معضلات تولید و مصرف پلاستیک اظهار داشت:متاسفانه معضل پلاستیک در سطح کشور همه گیر شده است و در سطح ملی باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

وی افزود: خوشبختانه مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست‌محیطی دارند و در راستای استفاده از احکام جایگزین برای متخلفانی که جرایم زیست‌محیطی مرتکب شده‌اند یا موارد دیگری که قاضی صلاح می‌داند پاکسازی طبیعت را به عنوان جایگزین در نظر می‌گیرند و برخی محکومان  را برای انجام این کار  اداره کل محیط زیست معرفی می‌کنند. امروز هم برخی محکومان با جمع‌آوری کیسه‌های پلاستیکی در حال گذراندن مجازات جایگزین حبس هستند.

وی بیان داشت: از زمستان گذشته تاکنون ۲۴ مورد احکام سبز در شهرستان ری داشته‌ایم و ۴۸ روز در زمینه پاکسازی طبیعت فعالیت کرده‌اند.

رستگاری تاکید کرد: این کار شاید در پاکسازی شهرستان تاثیر چشمگیری نداشته باشد، ولی کار فرهنگی است و محکومان به تبعات ریختن زباله آگاه می‌شوند و گامی به جلو در فرهنگسازی و جلب مشارکت همگانی برای حفاظت محیط زیست محسوب می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سونامی بین‌المللی علیه مقامات تل‌آویو در راه است
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم