Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان کهگیلویه وبویراحمد امروز به بررسی خدمات در حوزه بهداشت و درمان در شهرستان لنده پرداختیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس، پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در بهمن 57، در همه زمینه‌ها باعث ارتقا و پیشرفت شد که یکی از این پیشرفت‌ها، در حوزه بهداشت رقم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آمار، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت و سلامت، پیشرفت‌های فراوانی حاصل شده است. افرایش تعداد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، توسعه بهداشتی، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال و کاهش مرگ و میر مادران، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت و رشد دانشگاه‌های علوم پزشکی، ارتقاء تجهیزات پزشکی و درمانی و ... بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه پزشکی و بهداشت محسوب می‌شود.

به طور مثل در استان محروم کهگیلویه وبویراحمدتنها دو تا سه پزشک که اکثر نیز هندی تبار بودند به صورت ماموریتی می آمدند و مردم را درمان می کردند و این در حالی بود که سطح خدمات در حوزه بهداشت و درمان کمتر از 5درصد بوده است و اصلا حکومت مرکزی توجهی به مسله بهداشت و درمان اقشار محروم جامعه نداشته است.

با انتشار یک ویروس همانند ابله، وبا، سیاه سرفه و سایر بیماری ها متاسفانه هزاران نفر در روستاها و شهرهای مختلف به دلیل نبود زیرساخت های بهداشتی و درمانی به استقبال مرگ می رفتند.

در روستاها اصلا به مباحث بهداشتی توجهی صورت نمی گرد و مردم نیز به دلیل فقری که در حوزه های مختلف داشتند چندان میزان اگاهی و سوادلازم برای رعایت مسائل بهداشتی را نداشتند.

اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در استان های محروم کشور تحولات بزرگی شکل گرفت به طوری که در شهرستان لنده که از جمله محروم ترین شهرستان های استان کهگیلویه وبویراحمد است بیش از 30پزشک عمومی و متخصص در رشته های مختلف و بیش از 30 داندانپزشک و صدها پرستار در رشته های مختلف زیرگروه پزشکی امروزه مشغول خدمت در شهرستان و مناطق مختلف استان و کشور هستند.

تمرکز انقلاب اسلامی بر توسعه خدمات بهداشتی و درمانی از مرکز تا پایگاه های سلامت روستایی باعث شد تا طرح ملی فلج اطفال در سال های پس از جنگ تحمیلی به یک حرکت انقلابی تبدیل شود شاهد ریشه کنی همیشگی این بیماری در کشور باشیم.

امروزه بهترین و بیشترین خدمات در حوزه روستاها در خانه های بهداشت یا پایگاه سلامت روستایی در حال انجام است و یک فرد روستایی تا رسیدن به پزشک تمام مشاوره های لازم بهداشتی و درمانی را ابتدا در سطح خانه بهداشت دریافت می کندتا به روند تکمیلی درمان در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان ها برسد.

در دوران ستم شاهی در شهرستان لنده تنها یک پزشک هندی وجود داشت ولی به برکت انقلاب اسلامی امروزه صدها پزشک در رشته های مختلف در این شهرستان و سراسر کشور در حال خدمت هستند.

در دوران ستم شاهی هیچ مرکز و یا خانه بهداشتی در سطح شهرستان لنده وجود نداشت ولی امروزه تمام روستاهای پرجمعیت شهرستان لنده دارای خانه بهداشت و دو مرکز جامعه سلامت شهری و روستایی هستیم.

در دوران ستم شاهی اصلا به مناطق محروم در حوزه بهداشت و درمان توجهی نمی شد ولی امروز در همین شهرستان لنده بیش از 10پزشک متخصص روزانه مشغول ویزیت شهروندان با تعرفه ارزان قیمت دولتی هستیم که به برکت انقلاب اسلامی روز به روز درحال توسعه و پیشرفت است.

در دوران ستیم شاهی تنها بیمارستان نزدیک به شهرستان لنده فقط در گچساران و بهبهان وجود داشت ولی امروز بیمارستان 300تختخوابی دهدشت روزانه پذیرای بیماران شهرستان های لنده، دهدشت، چرام و قلعه رئیسی است و بیمارستان 32تختخوابی لنده نیز در حال ساخت است.

 


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حوزه بهداشت و درمان بهداشتی و درمانی حوزه بهداشت شهرستان لنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۹۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشور‌هایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از دارو‌هایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تکمیل بیمارستان رازی کوهدشت تا پایان سال ۱۴۰۴
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • سپاه همزاد انقلاب و سنگر مستحکم انقلاب است
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال وبختیاری
  • استاندار اردبیل: سند بنیادین آموزش و پرورش را متحول کرد
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد