Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در مکزیک گفت: سفر رئیسی به روسیه هم سفر پرباری بوده است و حاشیه‌هایی که افراد غربگرا سعی کردند برای این سفر ایجاد بکنند چه از قبل از سفر و هنگام و بعد از آن، نشان دهنده از این است که به چه میزان غربی‌ها برآشفته هستند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدحسن قدیری ابیانه، استراتژیست و کارشناس سیاسی در گفت و گو با صاحب نیوز؛ گفت: همواره بدنبال توسعه روابط با کشورهای غربی و شرقی بوده‌ایم که این شامل اروپا و آمریکای لاتین که خود غرب محسوب می‌شوند و مجموعه کشورهای اسلامی را هم شامل می‌شود، البته داشتن رابطه با کشوری به معنای رفتن زیر یوق آن کشور نیست و ما بر اساس منافع خود رابطه برقرار می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باور ما نیز این است که چه شرقی و چه غربی مطابق با منافع خود حرکت می‌کند. حال بعضی از کشورها هستند مانند اروپایی‌ها و آمریکا که به دنبال روابط نامشروع و یکجانبه هستند ولی ما در روابط خود به دنبال این هستیم که منافع خود را دنبال بکنیم و به منافع کشور مقابل نیز آسیب نرسانیم.

سفیر سابق ایران در مکزیک اظهار داشت: بنابراین این سیاست همیشگی ایران بعد از انقلاب بوده است. منتها کشورهای غربی که ایران را لقمه چربی برای خود می‌دیدند و انقلاب این لقمه را از آنان جدا کرد همواره تلاش کرده‌اند که اوضاع را به گذشته برگردانند تا دوباره بر ایران مسلط بشوند و این یکی از موانع گسترش رابطه ما با این کشورها بوده است.

وی افزود: ما با خود آمریکا نیز بعد از انقلاب رابطه خود را بر هم نزدیم بلکه این کشور تا ۱۳ آبان با ایران رابطه داشت و بزرگترین سفارت را در ایران داشتند که البته به جای استفاده از این فرصت برای ترمیم اشتباهات گذشته به دنبال ضربه زدن به ایران از طریق تجزیه، کودتا و ضربه اقتصادی بودند. لذا اگر آنان که گمان می‌کنند اگر سفارت توسط دانشجویان اشغال نمی‌شد هیچ تحریمی نبود و مشکلات بین ما و آمریکا بوجود نمی‌آمد، این افراد باید اسناد لانه جاسوسی را در بین زمان‌های ۲۲ بهمن ۵۷ تا ۱۳ آبان ۵۸ ملاحظه بکنند.

وی افزود: از طرف دیگر در حال حاضر آمریکا دیگر آن ابرقدرت سابق نیست و جهان به سمت چند قطبی شدن در حال پیش رفتن است. آمریکا مدت‌ها پیش سقوط خود را از موضع تک ابرقدرتی شروع کرده است و این را خود صاحب نظران آمریکایی هم به آن اذعان دارند.

ترامپ در صحبت‌های خود از بازگشت اقتدار به آمریکا صحبت می‌کرد که استفاده از کلمه بازگشت به معنی این است که اقتدار گذشته را ندارد.

*آمریکایی ها قبول دارند که محوریت غرب را از دست داده اند

قدیری ابیانه تشریح کرد: بایدن نیز در صحبت‌های خود به این اشاره دارد که می‌خواهد محوریت و رهبری غرب را بازسازی کنم که این یعنی قبول دارند که این محوریت را از دست داده‌اند. ضمن اینکه در حال حاضر در درون کشور آمریکا التهابات بسیار زیادی وجود دارد و اختلافات اجتماعی، بحران‌های اقتصادی و معیشتی در این کشور فراگیر شده و قدرت سابق را ندارند. ضمن اینکه آمریکا چون بطور مداوم از دلار برای عامل تحریم استفاده کرده است بسیاری از کشورها بدنبال این بوده‌اند که از سلطه دلار خلاص بشوند که این هشدار دد خود کاخ سفید به مقامات آمریکا داده شد. البته امروزه دلار آن کارکرد سابق خود را در جهان ندارد و روز به روز در حال تضعیف شدن است. نزدیک به ۳۰ تریلیون دلار تنها دولت فدرال آمریکا بدهی دارد و هم‌چنین نزدیک ۹۰ تریلیون دلار مجموع کشور آمریکا بدهی دارد که اگر پول‌های چاپ شده را که در دست مردم دنیا است را هم جزو بدهی‌های آمریکا بدانیم وضعیت وخیم آمریکا بیش از پیش مشخص می‌شود. کسری بودجه آمریکا نیز ۴ تریلیون دلار است که نزدیک به ۸۰ سال درآمد نفتی ایران است، به هر حال و با تمام این تفاسیر محوریت اقتصادی در حال انتقال از غرب به شرق است.

محمدحسن قدیری ابیانه عنوان کرد: قطب‌ها شکل گرفته یا رو به شکل‌گیری هستند که یکی از این قطب‌های شکل گرفته چین است و هند رو به شکل گیری است. ژاپن یک قدرت اقتصادی است و هم چنانکه روسیه خود را بازیابی کرده است. ایران توانسته نفوذ معنوی خودش را در جهان اسلام افزایش بدهد و توانسته قدرت‌های بزرگ را در سوریه و عراق و لبنان و فلسطین بواسطه انقلابیون مسلمان و فعالیت‌های خود شکست بدهد. هم‌چنین ایران در مقابل تحریم‌ها مقاومت کرده است و خواسته آنان که می‌خواستند در ایران قحطی دوباره‌ای شکل بگیرد برآورده نشده است.

وی اشاره کرد: البته مشکلاتی ایجاد شده است اما اینان انقلاب اسلامی و ملت ما را نشناخته‌اند و گمان کردند که می‌توانند ملت ایران را تسلیم خواسته‌های نامشروع خودشان بکنند. به هر حال ما همواره به دنبال تقویت اقتصادی کشور خودمان در چهارچوب تقویت روابط با کشورهای دیگر هم بوده‌ایم.

قدیری ابیانه گفت: دولت گذشته تمام امید و فعالیت خود را در راستای این گذاشت که کاری بکند تا آمریکا و اروپا دست از خصومت با ایران بردارند به کار گرفت و آن هم موفق نشد. زیرا تحلیل اشتباهی داشت و یک مقدار به شرق بی اعتنایی کرد چرا که دل غرب را بدست آورد. این بزرگترین اشتباهی بود که دولت گذشته انجام داد. دولت آقای رئیسی نگاه به شرق دارد از این جهت که با شرقی‌ها روابط را گسترش بدهد البته ما مخالف روابط با اروپا نیستیم بلکه آنان هستند که کارشکنی می‌کنند. برای مثال پیمان برجام را که امضا کردند به هیچ کدام از این تعهدات خود عمل نکردند. البته این کار آنان از قبل مشخص بود چرا که اروپا رابطه تجاری بسیار بالایی در حد ۱۴۰۰ میلیارد دلار با آمریکا دارد و با ما حتی قبل از تحریم تنها ۲۰‌میلیارد دلار بود که بخاطر این مبلغ کم به آن مبلغ زیاد خدشه‌ای وارد نمی‌کند ولی کشورهای شرقی مانند چین و روسیه مایل هستند که با ایران رابطه داشته باشند.

وی در ادامه اظهار کرد: البته قبل از اینکه آمریکا شمشیر به روی چین بکشد و با ابزار تحریم و تهدید با چین مقابله بکند، یک‌مقدار ملاحظه در رفتار چین در ارتباط با ایران وجود داشت ولی در حال حاضر که آمریکا شمشیر را از رو بسته است دیگر آن ملاحظات را ندارد و تفاهم ۲۵ ساله با ایران را برای سرمایه گزاری امضا کرده است.

وی مدعی شد: با روسیه نیز ما قراردادهایی را داشته‌ایم که بدنبال تمدید و توسعه آن هستیم و از ابتدای دولت جدید این فعالیت‌ها آغاز شده است که منتها طرف‌های روسیه و چین نیز می‌دانند که در ایران دولت در حقیقت غربگرا وجود ندارد و دولتی است واقعا تمایل دارد با کشورهای شرقی از جمله چین ارتباط داشته باشد که این کشورها براحتی این‌ را متوجه شده‌اند لذا زمینه برای گسترش روابط بر اساس اعتماد متقابل فراهم شده است. غربی‌ها از این ماجرا بسیار ناراحت هستند چرا که این توافقات موجود ایران با چین و روسیه در حقیقت دیوار تحریم‌ها را ضربه مهلکی زده و اثر تخریبی تحریم‌ها را کاهش می‌دهد و این چیزی نیست که غرب به آن مایل باشد اما چاره‌ای هم ندارد و این اتفاق در حال وقوع است.

*سفر آقای رئیسی به روسیه هم سفر پرباری بوده است

قدیری ابیانه تاکید کرد: البته ما شاهد آن هستیم که غربی‌ها و عوامل آن‌ها در ایران که به اصطلاح غربگرا و غرب‌زده نام دارند، خودشان را به آب و آتش می‌زنند تا افکار عمومی را علیه این روابط برانگیزانند و با دروغ‌هایی که مطرح می‌کنند، این سفر آقای رئیسی به روسیه هم سفر پرباری بوده است و حاشیه‌هایی که افراد غربگرا سعی کردند برای این سفر ایجاد بکنند چه از قبل از سفر و هنگام و بعد از آن، نشان دهنده از این است که به چه میزان غربی‌ها برآشفته هستند به این دلیل که توطئه‌های خود را خنثی شده می‌بینند. برای مثال بیان می‌کنند که فاصله میز بین دو رئیس جمهور بسیار زیاد بوده است که البته ما در حال حاضر در شرایط کرونایی هستیم و این طبیعی است که البته برای ملاقات رهبر ما نیز از فاصله دور این کار انجام می‌پذیرد.

وی اشاره کرد: برای مثال دیگر می‌گویند که پرچم ایران بر روی میز قرار نگرفته است که البته پرچم روسیه نیز بر سر میز نبوده است،برای مثالی دیگر از این دست می‌گویند که برای استقبال از آقای رئیسی خود رئیس جمهور پوتین نیامده است که این جزو پروتکل‌های روسیه نیست که رئیس جمهور به استقبال برود و البته جزو پروتکل‌های ما نیز این مسئله وجود ندارد که ما نیز برای استقبال رئیس جمهور به فرودگاه برود. بسیاری از کشورها این را لغو کرده‌اند و یکی از مقامات را به فرودگاه می‌فرستند و در کاخ یک مراسم‌اسقبال رسمی برگزار می‌کنند کما اینکه ما در کاخ سعدآباد این کار را انجام می‌دهیم و این را اعلام کرده‌ایم.

قدیری ابیانه تاکید کرد: لذا این سفر بسیار‌خوب بوده است که همانطور که آقای رئیسی فرمودند قرار است که روابط به ۱۰ میلیارد دلار برسد و بعد هم افزایش داشته باشد. البته مراحل توافقات اصولی صورت گرفته و در آینده مکتوب خواهد شد، مواضع روسیه و چین در حال حاضر در بسیاری موارد همسو با مواضع ایران است که منطبق بر منافع کشور ما نیز است. نمونه این مسئله را نیز در برجام می‌بینیم که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها خواستار تشدید تحریم‌ها هستند در حالیکه روسیه و چین اصرار بر رفع تحریم‌ها دارند و حتی خسارت نیز بدهند که این به نفع ما است، ترامپ پس از آنکه از برجام خارج شده بود قصد داشت که آن ۶ قطعنامه که متاسفانه به جای لغو، معلق شده بود را برگرداند که چین و روسیه با او مخالفت کردند.

قدیری ابیانه اظهار داشت: روسیه با ما در جنگ علیه تروریست در سوریه مشارکت داشت و البته این مسئله بدنبال ملاقاتی بود که پوتین با شهید سلیمانی داشت و تا این حد منافع ما منطبق هست، البته یکی از دلایل شرکت روسیه در جنگ سوریه تعداد بسیار زیاد تروریست از چچن بود که به داعشی‌ها پیوسته بودند و تحت مدیریت آمریکا و اسرائیل بودند که روسیه احساس خطر می‌کرد که اگر‌ این‌ها بر سوریه مسلط بشوند فردا روزی برای روسیه مشکل ایجاد خواهند کرد، روسیه در جهت منافع خودش وارد سوریه شد ولی منافع ما و آن‌ها منطبق بر یکدیگر بود و بر علیه مجموعه تروریست‌ها استفاده شد، در نهایت خوب است که این روابط گسترش پیدا بکند.آن تفاهم ۲۵ ساله با چین، قرارداد نیست بلکه تفاهم کرده‌اند که در یک زمینه‌هایی سرمایه گزاری صورت بگیرد. حال برای تک تک قرار دادها و پروژه‌ها باید مواظب باشیم که به اصطلاح منافع ما پایمال نشود. در بستن قرار داد نیز با هرکشوری نباید اصل را بر اعتماد گذاشت بلکه باید بی اعتماد بود و بگونه‌ای قرارداد بسته بشود که حتی اگر طرف مقابل از آن خارج شد ما ضرر نکنیم.

وی افزود: در حال حاضر گروه‌هایی هستند که می‌گویند شما با چین و روسیه رابطه دارید در حال رفتن به زیر یوغ آنان هستید که اینطور نیست اما آیا آنان که خواستار این هستند که ما با آمریکا و اروپا رابطه داشته باشیم می‌خواهند ما به زیر یوغ آنان برویم؟ما همچنین بنایی را نداریم که ملت ما به زیر یوغ آمریکا و اروپا برود که همان زیر یوغ اسرائیل است.

البته اروپایی‌ها هم اگر می‌خواهند می‌توانند مانند چین با ما مذاکره بکنند و سرمایه‌گزاری بکنند البته در مواردی که ما می‌گوییم و منافع ما در آن است. اگر چین گفته است که در ۲۵ سال ۴۵۰ میلیارد دلار اروپا بیاید بگوید که ۱۰ ساله ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه گزاری می‌کنم. ما مانع کسی نشدیم و این آمریکا بوده است که تحریم را قرار داده است و افراد را مجازات می‌کند.لذا این مسیر باید با قوت ادامه پیدا کند و این مهم است که در سیاست خارجی ما کار‌ از دست شیفتگان غرب خارج بشود چون شیفتگان غرب در این زمینه‌ها ممکن است تعلل و کار شکنی بکنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سرمایه گزاری میلیارد دلار قدیری ابیانه چین و روسیه حال حاضر آقای رئیسی رئیس جمهور منافع خود منافع ما تحریم ها غربی ها زیر یوغ ما نیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۰۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام کرد: اگر جنگ روسیه و اوکراین متوقف شود، هیچ تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود ندارد، آذربایجان بیش از ۳۰ میلیون یورو کمک بشردوستانه و مالی به اوکراین ارائه کرده است. حتی اگر از ما بخواهند، به اوکراین هرگز سلاح نمی‌دهیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در جریان سفر خود به روسیه با همتای خود ولادیمیر پوتین درباره جنگ با اوکراین گفتگو نکرده است.

الهام علی‌اف در مجمع بین‌المللی «COP29 و چشم‌انداز سبز برای آذربایجان» در دانشگاه ADA در حالی که به سوال پروفسور کلاوس لارس از مرکز ویلسون دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا پاسخ داد، درباره جنگ روسیه و اوکراین صحبت کرد.

علی‌اف تاکید کرد که او و پوتین تنها در مورد مسائل دوجانبه و وضعیت قفقاز جنوبی گفتگو کردند.

رئیس‌جمهور آذربایجان گفت: نمی‌داند جنگ روسیه و اوکراین چگونه به پایان می رسد. اگر کسی می‌داند، احتمالاً باید نامزد جایزه صلح نوبل شود. فکر نمی‌کنم کسی بداند در حال حاضر چگونه قرار است این جنگ به پایان برسد. اما من آن را این‌گونه بیان می‌کنم که در یک نقطه پایان می یابد، زیرا جنگ ها دیر یا زود متوقف می‌شوند. من می‌توانم از تجربه خودمان بگویم. وقتی در ماه می 1994 قرارداد آتش‌بس با ارمنستان را امضا کردیم، جنگ عملاً متوقف نشد. بنابراین، ممکن است وضعیت مشابهی بین روسیه و اوکراین ایجاد شود. اگر آن‌ها با پایان دادن به مرحله فعال جنگ موافقت کنند، پایان جنگ را تضمین نمی‌کند. هر از چند گاهی، یعنی در دوران اشغال، تنش بود، با گروه‌های خرابکار، نبرد تک تیراندازی داشتیم، این یا چند اتفاق بسیار خطرناک دیگر رخ داد و خط تماس ما بسیار کوتاه‌تر از خط تماس امروز یا خط نبرد روسیه و اوکراین بود.

علی‌اف تأکید کرد: تصور کنید که یک توافق آتش‌بس امضا شده است. آیا این تضمینی برای آینده صلح خواهد بود؟ جواب منفی است. ما 28 سال صبر کردیم و بعد با استفاده از زور، حاکمیت خود را بازیابی کردیم. ما این کار را کردیم چون حق با ما بود و می‌توانستیم. برای ما مسئله مرگ و زندگی بود. در آن زمان مطمئن نبودیم چه کسی در کنار ارمنستان خواهد جنگید. ممکن بود گزینه‌های مختلفی وجود داشته باشد. هیچ کدام برای ما خوشایند نبود. اما بعد به آن فکر نکردیم، یا باید حیثیت حاکمیت خود را باز می‌گردانیم یا همه باید می‌مردیم. این رویکرد ما بود. ما صبر کردیم، نیرو جمع کردیم، در عرصه بین‌المللی کار کردیم. ما سعی کردیم از طریق مذاکره موضع خود را ثابت کنیم و توضیح دهیم که قربانی آزار و اذیت هستیم، اما نشد. بله، سازمان های بین‌المللی قطعنامه‌ها و تصمیماتی گرفتند، اما اجرا نشدند، سازوکار اجرایی نداشت. بنابراین ما آن را اجرا کردیم. همانطور که گفتم ما صلح را با جنگ آوردیم. این نیز یک گزینه است و ما نشان می‌دهیم که امکان‌پذیر است. بنابراین همانطور که گفتم جواب عملی ندارم. فکر نمی‌کنم کسی بداند چه زمانی جنگ روسیه و اوکراین متوقف می‌شود.

رئیس‌جمهور آذربایجان با بیان اینکه حتی اگر جنگ متوقف شود، هیچ تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود ندارد، گفت: آذربایجان چه می‌تواند بکند؟ هیچ چیز. از نظر عملی مطلقاً هیچ چیز. ما بیش از 30 میلیون یورو کمک بشردوستانه و مالی به اوکراین ارائه کردیم. ما در حال انجام کارهای بازسازی در شهر ایرپین هستیم، جایی که جمعیت آذربایجانی زیادی وجود دارد و بسیاری از زیرساخت‌های اجتماعی بازسازی شده است. هیچ چیز بیشتر نمی‌توانیم انجام دهیم. حتی اگر از ما بخواهند، به اوکراین سلاح نمی‌دهیم، می‌توانیم آشکارا بگوییم که این کار را نمی‌کنیم. کمک‌های بشردوستانه بله، اما سلاح هرگز، این پاسخ من است.

علی‌اف گفت: جنگ روسیه و اوکراین برای دو ملتی که از نظر قومیتی و مذهبی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند، یک تراژدی بزرگ است. آیا فرصتی برای فرار از جنگ وجود داشت؟ فکر کنم وجود داشت. آیا رهبران اوکراین در سال های گذشته فرصتی برای برقراری روابط عادی با روسیه داشتند؟ من تقریباً مطمئن هستم که وجود داشته است. بله، من فقط در مورد روابط روسیه و آذربایجان صحبت می‌کردم. ما همسایه هستیم. ما مشارکت‌های قوی ایجاد کرده‌ایم. ما به حاکمیت یکدیگر احترام می‌گذاریم. ما در کار یکدیگر دخالت نمی‌کنیم. آیا ممکن است بین روسیه و اوکراین هم همینطور باشد؟ البته ممکن بود. روس‌ها افراد بسیار نزدیک به اوکراین هستند. چرا این اتفاق نیفتاد؟ مقصر کیست؟ من نظری دارم، اما آن را به اشتراک نمی‌گذارم. اما من فکر می‌کنم این فرصت در اوایل دهه 2000 از دست رفت. شانس اوکراین برای ساختن یک کشور قدرتمند از دست رفت. این نظر شخصی من بر اساس تجربه و دانش من است. من همه روسای جمهور اوکراین را می‌شناختم و با آن‌ها کار می کردم به جز رئیس‌جمهور اول این کشور.

رئیس‌جمهور آذربایجان خاطرنشان کرد: من از سال 2003 روی صندلی ریاست جمهوی آذربایجان هستم. چیزی که می‌گویم را می‌دانم، چون تجربه دارم و هیچکس چیزی به من نگفته است. من شاهد لحظات زیادی در روابط روسیه و اوکراین بوده ام: تنش، دوستی، دشمنی، اما هرگز به سطحی که امروز می‌بینیم نرسیده بود. متاسفانه این وضعیت غم‌انگیزی است و هر روز مردم می‌میرند. باید متوقف شود. چه کسی می‌تواند متوقف شود؟ نمی‌دانم.

در این مراسم، الهام علی‌اف همچنین به منافع روسیه در جمهوری آذربایجان و قفقاز اشاره کرد و گفت: روسیه همسایه آذربایجان است و ما در زمینه‌های مختلف همکاری بسیار فعالی با این کشور داریم. در آخرین دیدار با رئیس‌جمهور پوتین، ما به طور گسترده در مورد آن موضوعات، همکاری‌های اقتصادی و به‌ویژه همکاری‌های خود در زمینه حمل‌ونقل گفتگو کردیم. البته بیشتر همکاری‌ها در زمینه بشردوستانه است. بیش از 300 مدرسه روسی در آذربایجان وجود دارد و مردم ترجیح می‌دهند در مدارس روسی تحصیل کنند. به طور خلاصه، ما به عنوان یک کشور منطقه قفقاز مسائل مشترک زیادی داریم. به دلیل اینکه بخش خاصی از قفقاز در داخل مرزهای روسیه است و البته روسیه هرگز این منطقه را ترک نخواهد کرد، زیرا متعلق به این منطقه است و به نظر من همه کشورهای قفقاز جنوبی باید علاقه‌مند به برقراری روابط خوب با روسیه بر اساس احترام متقابل، حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع متقابل باشند. من فکر می‌کنم که مثال آذربایجان به خوبی نشان می‌دهد که این امکان‌پذیر است.

"امنیت منطقه" محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • پوتین به چین سفر می‌کند
  • «پوتین» ماه می به چین سفر می کند
  • «پوتین» ماه می به چین سفر می‌کند
  • صدور فرمان جنگ از ورشو!