Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@00:17:56 GMT

بحران سوخت ادارات دولتی سوریه را به تعطیلی کشاند

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۱۰۵۲۵

بحران سوخت ادارات دولتی سوریه را به تعطیلی کشاند

 

به گزارش تابناک به نقل از العربی الجدید، دولت سوریه در بیانیه‌ای این تصمیم را به خاطر اوضاع جوی و کمبود وسایل گرمایشی و تامین حامل‌های انرژی و اختصاص آن برای خدمت به شهروندان در ادارات اعلام کرده است.

این تصمیم در حالی گرفته شده است، اغلب استان‌های سوریه با طوفان برف و باد و یخ‌زدگی مسیرها و جاده‌های مواصلاتی و مسدود شدن آن مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، دولت سوریه روز گذشته از وزارت برق خواست تا اقدامات مناسب برای اختصاص بیشترین میزان ممکن انرژی برق را برای مصارف خانگی طی ده روز آتی اتخاذ کند و طی مدت مذکور تنها از ساعت ۷ صبح تا ۵ عصر به شهرک‌ها و مناطق صنعتی برق‌رسانی کند.

همچنین وزارت محیط زیست، نفت و منابع معدتی مکلف شدند تا مازوت مورد نیاز استان‌ها را تامین کنند به خصوص که در سایه افزایش قطعی برق، کمبود سوخت وسایل گرمایشی و افزایش بهای آن، اعتراضات و تجمعاتی مناطق مختلف شکل گرفته است.

در همین رابطه، «ابو یوسف جبلاوی»، فعال رسانه‌ای در استان لاذقیه به العربی الجدید گفت:علیرغم سرمای شدید هوا و کاهش دما، ساعات قطعی برق در این استان در روز به ۱۸ ساعت می‌رسد.

جبلاوی افزود: وضعیت برق‌رسانی در لاذقیه بسیار وخیم است و حتی در ساعاتی که اعلام شده برق وصل خواهد شد نیز برق داریم و قطعی مداوم برق در برخی محلات به ۷ ساعت می‌رسد و به هنگام وصل شدن هم تنها یک ربع با ده دقیقه برق داریم و نوعی عدم توازن و عدالت در توزیع برق میان محلات مختلف به چشم می خورد.

وی اظهار داشت: برخی مناطق که دچار اختلال و یا خرابی شده‌اند به مدت چند روز بدون برق باقی می مانند.

در سایه افزایش بهای سوخت و اقدام دولت در محدودسازی توزیع سوخت به خانواده‌ها، مردم سوریه در تامین وسایل گرمایشی با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند.

دولت سوریه در ژوئیه گذشته قیمت هر لیتر مازوت یارانه‌ای را ۱۷۸ درصد افزایش داد تا پس از آنکه ۱۸۰ لیره برای هر لیتر بود به ۵۰۰ لیره افزایش یابد.

پیشتر برخی منابع خبری از تصمیم دولت سوریه برای کاهش ۵۰ درصدی عرضه بنزین خبر داده بودند. کمبود سوخت در سوریه موجب شده تا قیمت بنزین در بازار سیاه به بیش از دو برابر نرخ دولتی آن برسد. در حالی که هر لیتر بنزین آزاد ۱۰۵۰ لیره فروخته می‌شود، نرخ یارانه‌ای آن ۴۵۰ لیره است.

سوریه از سال‌های دور یکی از وارد کنندگان نفت خام ایران برای تولید فرآورده‌های نفتی بوده چرا که تولید نفت این کشور در بالاترین میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز بوده که پس از وقوع جنگ داخلی در این کشور به شدت کاهش یافته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه سوریه ادارات دولتی مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۰۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند در پی مناقشات درون ائتلافی با شرکای خود بر سر برخی مسائل ناچار به کناره گیری شد و این کشور را با بحران مواجه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمن در مطلبی نوشت: حمزه یوسف در جریان اعلام استعفای خود از سمت نخست وزیری اسکاتلند و رهبر حزب ملی این کشور (SNP) بعدازظهر امروز دوشنبه در مقابل مطبوعات قرار گرفته گفت: اکنون تنها می خواهد تا زمانی که SNP جانشین وی را انتخاب کند، در این سمت بماند. این حزب 28 روز فرصت دارد تا این کار را انجام دهد.

در 29 ماه مارس 2023، حمزه یوسف اولین وزیر اول اسکاتلند و اولین رهبر مسلمان دموکراسی مدرن اروپای غربی شد و جانشین نیکولا استورجن مستعفی شد. اما درست بیش از یک سال بعد، او اکنون پس از درهم شکستن دولت مشترک با سبزها، کناره گیری می کند.

هفته گذشته، یوسف به طور ناگهانی به توافقنامه تقسیم قدرت بین حزب متبوعش اس‌ان‌پی یا حزب ملی اسکاتلند و حزب سبز پایان داد به این امید که بتواند رهبری دولت اقلیت را به دست بیاورد، اما بلافاصله احزاب مخالف پیشنهاد رأی عدم اعتماد به او را ارائه کردند.

بخت حزب استقلال‌طلب اس‌ان‌پی در بحبوحه رسوایی بودجه و استعفای یکی از رهبرانش در سال گذشته دچار تزلزل شده است. این حزب همچنین درگیر اختلافات داخلی بر سر شیوه تلاش برای جلب نظر رأی‌دهندگان در موضوع رأی اعتماد بوده است.

یوسف پیشتر گفته بود «کاملاً مطمئن است» که می‌تواند رأی اعتماد مخالفان سیاسی را به دست آورد، اما چنان که تا روز دوشنبه به نظر می‌رسید، پیشنهاد او برای مذاکره با احزاب دیگر برای تقویت دولت اقلیت‌اش بی‌اثر بوده است.

پاتریک هاروی، رهبر سبزهای اسکاتلند، به رادیو بی‌بی‌سی گفت که یوسف نتوانسته حزب خودش را متقاعد کند که از او در گرفتن رأی حمایت کند و بنابراین گزینه‌های اندکی برای یوسف باقی مانده است.

در این شرایط رای اعتماد پارلمان اسکاتلند که قرار بود روز چهارشنبه برگزار شود، در معرض خطر لغو قرار گرفت. یوسف با استعفای خود از این امر جلوگیری کرد.

SNP 63 کرسی از 129 کرسی پارلمان اسکاتلند را در اختیار دارد.

یوسف تنها 13 ماه رئیس SNP و در نتیجه وزیر اول اسکاتلند بود. سلف او، الکس سالموند، که اکنون حزب کوچک آلبا را رهبری می‌کند، با تمسخر او را «حمزه کوتاه» خطاب می‌کند.

در مارس سال گذشته، یوسف جانشین نیکولا استورجن، نخست وزیر اسکاتلند شد که در آن زمان به طور غیرمنتظره ای از سمت خود کنار رفت. با این حال، او مورد استقبال مردم اسکاتلند قرار نگرفت و به طور فزاینده ای خود را در مسیر برخورد با شرکای ائتلافی خود از حزب سبز قرار داد. در چندین جبهه، سبزها بر مسیری «مترقی» تر از آنچه حمزه یوسف تمایل داشت، اصرار داشتند. در سیاست انرژی هم اختلاف نظرهایی وجود داشت.

اعتراضات شدید در فراکسیون سبز در ماه جاری هنگامی که یوسف اهداف کاهش آلودگی 2030 ائتلاف را کاهش داد، جرقه زد. به طور کلی، بسیاری از سیاستمداران سبز در دولت ائتلافی این انتقاد را وارد می کنند که SNP تحت رهبری یوسف بیشتر و بیشتر به سمت راست حرکت می کرد". این منجر به درخواست ها برای رای گیری در مورد ادامه ائتلاف در صفوف سبزها شدو

اما پنجشنبه گذشته، یوسف بدون هیچ هشدار قبلی دو وزیر سبز خود را برکنار کرد. ظاهراً به او توصیه شده بود که چنین اقدامی را برای تقویت اقتدار SNP انجام دهد. در واقع یوسف با این اقدام یک شبه اساس سیاست خود را ویران کرد.

بدون سبزها، SNP تنها 63 کرسی دارد، در حالی که مخالفان 65 کرسی دارند. محافظه کاران اسکاتلند به سرعت نسبت به شخص یوسف و حزب کارگر اسکاتلند هم اعلامیه عدم اعتماد علیه کل دولت SNP را اعلام کردند.

در نهایت تنها کاری که یوسف باید انجام می داد این بود که استعفا دهد. SNP اکنون در تلاش است تا ائتلاف شکست خورده با سبزها را ترمیم کند. آنچه SNP، سبزها و آلبا را متحد می کند، هدف استقلال ملی اسکاتلند است.

یوسف هفته گذشته اعلام کرد که ائتلاف حزبش با سبزهای اسکاتلند پس از اختلاف بر سر اهداف اقلیمی را می شکند و اعلام کرد که می خواهد یک دولت اقلیت را رهبری کند.

یوسف هنگام اعلام استعفای خود به خاطر شکست در ائتلاف عذرخواهی کرد. در عین حال، او ابراز اطمینان کرد که جانشین او می تواند با موفقیت یک دولت اقلیت را رهبری کند.

اکنون SNP باید نامزدی را برای این پست معرفی کند. جان سوینی، معاون سابق دولت و کیت فوربس، نماینده پارلمان، که در مارس 2023 رای داخلی حزب را به یوسف باختند، متقاضیان احتمالی محسوب می شوند. نیل گری، وزیر بهداشت و جنی گیلروت، وزیر آموزش و پرورش نیز از نامزدهای احتمالی هستند. اگر پارلمان ظرف 28 روز به نخست وزیر جدید رای ندهد، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد. احزاب مخالف در این شرایط خواستار رأی گیری فوری شدند.

بالا گرفتن بحث‌ها در جزایر اورکنی اسکاتلند برای جدایی از انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت
  • جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است
  • گفت‌وگوی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با «خاجی»
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • انتقاد از اطلاع رسانی تعطیلی مدارس وادارات خوزستان/همه سرکار بودند
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • چرا ادارات دولتی خود را در مسئله حجاب مسئول نمی‌دانند؟