Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@02:37:53 GMT

افسردگی کودکان را چگونه تشخیص دهیم؟

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۱۳۵۱۲

افسردگی کودکان را چگونه تشخیص دهیم؟

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - لیلا رازقیان در یک کارگاه آموزشی، نقش پدر و مادر در تشخیص به موقع افسردگی کودکان را بسیار مهم دانست و گفت: افسردگی در کودکان یکی از دغدغه بهداشت عمومی است، چرا که از اختلالات شایع با عوارض درازمدت در زمینه رشد اجتماعی و روانی محسوب می‌شود.

او با یادآوری اینکه شیوع اختلالات خلقی در کودکان دو تا سه درصد و در نوجوانان هشت درصد است، گفت: کودکان بسیار کم سن و سال که دچار افسردگی می‌شوند، اغلب غمگین، بیحال یا بی احساس به نظر می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه ممکن است توانایی بروز این احساسات را نداشته باشند.

این روانپزشک با اشاره به اینکه گاهی این کودکان شکایت‌های جسمانی مثل دل درد و سردرد را مطرح می‌کنند، گفت: اکثر کودکان دچار افسردگی، کناره جو هستند و اعتماد به نفس پایینی دارند.

رازقیان گفت: در کودکان مواجه به اختلال افسردگی ممکن است تحریک پذیری، بی حواسی، کاهش توانایی تمرکز و افکار خودکشی هم دیده شود.

کدام کودکان بیشتر در معرض افسردگی هستند؟

این روانپزشک گفت: بسیاری از کودکان مبتلا به افسردگی در گذشته قربانی سوء رفتار بوده اند و ممکن است در محیط‌های پر استرس بزرگ شده باشند. در خانواده بعضی از کودکان، ممکن است فرد مصرف کننده مواد وجود داشته باشد و عواملی مثل فقر نیز به افسردگی کودک دامن می‌زند.

رئیس بیمارستان استاد محرری شیراز گفت: یکی از علت‌های افسردگی در کودکان آسیب پذیری ژنتیکی است. افسردگی در کودکانی که والدین آن‌ها سابقه اختلال خلقی دارند، شیوع بالاتری دارد. در صورتی که والدین در سنین پایین تری دچار اختلال افسردگی شده باشند، خطر ابتلای کودکان آن‌ها بالاتر است.

چگونه مشکلات افسردگی در کودکان را پیگیری کنیم؟

این پزشک متخصص گفت: اگر کودکان ظاهری غمگین یا خشن داشته باشند، از زندگی لذت نبرند و در فعالیت‌ها مشارکت مناسب نداشته باشند در اشتها و ساعت خواب آن‌ها تغییراتی دیده می‌شود که باید برای بررسی به روانپزشک ارجاع داده شوند.

رازقیان گفت: تشخیص افسردگی کودکان همیشه آسان نیست، اما به طور کلی خشونت، گذراندن زمان زیاد در شبکه‌های اجتماعی و وجود اختلالات اضطرابی، می‌تواند باعث افسردگی کودکان باشد.

او گفت: گاه پدر و مادر به افسردگی در سنین پایین فکر نمی‌کنند؛ بنابراین بسیاری از کودکان در زمان مناسب به روانپزشک ارجاع داده نمی‌شود. اما به یاد داشته باشیم که پدر و مادر در تشخیص افسردگی کودکان نقش مهمی دارند و لازم است هوشمندانه به وضعیت روانی کودک خود توجه کنند. برای تشخیص افسردگی کودکان، آموزگاران و روانشناسان مدرسه نیز می‌توانند نقش مهمی داشته باشند.

درمان افسردگی در کودکان

این روانپزشک یادآور شد: برای درمان افسردگی در کودکان با تشخیص پزشک، از درمان دارویی و روان درمانی‌های مختلف از جمله درمان شناختی رفتاری استفاده می‌شود.

رازقیان گفت: درمان شناختی رفتاری بر افزایش آگاهی کودک نسبت به پایه‌های فکری هر رفتار و تلاش برای اصلاح آن تمرکز دارد. در این زمینه تلاش می‌شود مهارت‌های بین فردی به کودک آموزش داده می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افسردگی کودکان بیمارستان استاد محرری شیراز نقش پدر و مادر افسردگی در کودکان افسردگی کودکان افسردگی کودک داشته باشند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۳۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است

به گزارش خبرگزاری مهر، دریادار حبیب الله سیاری ظهر پنجشنبه در آئین پایانی صد و سی و یکمین همایش توانمندسازی استادان دروس عقیدتی سیاسی، معارف و قرآن آجا در مشهد اظهار کرد: در تزریق سیاست و فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است، اگر مواظبت نکنیم و این فرهنگ نفوذ کند، نمی‌توانیم از منابع کشور بهره ببریم.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: با نفوذ فرهنگ استکباری نمی‌توانیم تصمیم گیران و تصمیم‌سازانی برای آینده تربیت کنیم که بتواند با جنگ نرم و سیاست استکبار مبارزه کند.

وی بیان کرد: امروز دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است.

سیاری گفت: اکنون در مرحله استعمار فرانو قرار داریم که تأثیرگذاری بر افکار از طریق شبکه‌های ارتباطی و تسلط بر مغز نسل آینده‌ساز صورت می‌گیرد، جهاد تبیین در شرایط کنونی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: دشمن در استعمار کهن لشکرکشی داشت و استعمار نو با حاکمان دست نشانده به اهداف خود می‌رسید. در استعمار فرانو، دشمن می‌خواهد عقاید، باور، ارزش‌ها، تفکر و رفتار نسل جوان و نوجوان عوض شود، در نتیجه نسل ما بر مبنای خواست آنها حرکت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین داشته هر سازمان سرمایه انسانی است، افزود: در میدان رقابت، امروز سرمایه انسانی است که می‌تواند سازمان را رشد و تعالی بدهد.

سیاری گفت: نباید دچار روزمرگی شویم و خواب حرفه‌ای بر ما غلبه کند باید در امور مختلف به دنبال نوآوری و افزایش علم و روش نو باشیم.

کد خبر 6095171

دیگر خبرها

  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • موساد دستگاه‌های تشخیص چهره را در نوار غزه نصب کرد
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان
  • نامه ویکتور فرانکل (روانپزشک اتریشی) به معلمین سراسر دنیا (فیلم)
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی