Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@10:33:15 GMT

شیوع گسترده مسمومیت با متانول در همه‌گیری کرونا

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۱۵۰۱۸

شیوع گسترده مسمومیت با متانول در همه‌گیری کرونا

بررسی‌های مطالعات انجام‌شده در مورد مسمومیت متانول در دوران کرونا نشان داد که شیوع کرونا، گسترده‌ترین مسمومیت با متانول را در دهه‌های اخیر، در سراسر ایران و جهان ایجاد کرده است. 

به گزارش ایسنا، کووید-۱۹، به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان بر اثر ابتلا به این بیماری کشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان شیوع این بیماری، گسترش اطلاعات غلط نیز باعث شد که برخی افراد برای حفاظت از خود در برابر ابتلا به کرونا به مصرف خوراکی الکل روی بیاورند و همین موضوع باعث افزایش قابل توجه در مرگ‌ومیر ناشی از مسمومیت شد.

یکی از توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت در همه‌گیری کرونا، ضدعفونی دست‌ها با صابون یا ضدعفونی کننده‌های الکلی بود. ولی برخی از محصولات ضدعفونی‌کننده، ممکن است حاوی موادی غیر از الکل‌های توصیه‌شده (اتانول یا ایزوپروپیل الکل) باشند. یکی از این مواد، متانول است که کاربردهای متنوعی به عنوان حلال، سوخت و ... دارد. این ماده بسیار سمی است و بلعیدن آن، منجر به عوارض زیاد و مرگ‌ومیر می‌شود.

بر همین اساس، پژوهشگران با انجام یک مطالعه سیستماتیک به بررسی اپیدمیولوژی مسمومیت با متانول در طول همه‌گیری کووید-۱۹ پرداختند و با جستجو در پایگاه‌های داده، مطالعات منتشر شده در این زمینه را استخراج کردند. پس از بررسی مقالات، ۱۵ مطالعه‌ای که مرتبط با این موضوع بودند، مورد بررسی دقیق‌تر قرار گرفتند.

بررسی این مطالعات نشان داد که بیشتر شواهد گزارش‌شده در این مطالعات، به صورت «نامه به سردبیر»، «تفسیر» و «گزارش‌های کوتاه» بودند و هیچ‌یک از آن‌ها مطالعات مداخله‌ای نبوده و بیماران را دنبال نکرده بودند.

بر اساس اعلام این مطالعه، از سوی سازمان پزشکی قانونی ایران گزارش شده است که تمامی استان‌های ایران، درگیر مسمومیت با متانول بوده‌اند و از بهمن ۱۳۹۸ تا فروردین ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ برابر شده است. علاوه بر این، گزارش شده که آمار رسمی در مورد مسمومیت با متانول و مرگ و میر به راحتی در دسترس نیست و ممکن است کمتر برآورد شود. اما همه مناطق ایران درگیر بودند. خوزستان، فارس و تهران بیشترین مناطق آسیب دیده را داشتند.

 بر اساس بررسی‌ها تا ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۹، پنج هزار و ۸۷۶ بیمار، بستری شدند که از بین آن‌ها بر اساس گزارش وزارت بهداشت، ۵۳۴ مورد فوت در بیمارستان بوده و ۸۰۰ مورد فوت تاییدشده نیز توسط سازمان نظام پزشکی قانونی کشور که شامل مرگ‌های خارج از بیمارستان است، گزارش شده است.

این گزارش حاکی از آن است که میزان مرگ‌ومیر تخمین زده شده در ایران در محدوده ۹ تا ۱۴ درصد بوده است و استان تهران بیشترین تعداد فوتی را داشته است. در استان فارس میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت با متانول به ۱۲.۶ درصد رسید، اما تنها ۲.۷ درصد از افراد بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که شیوع کووید-۱۹، گسترده‌ترین مسمومیت با متانول را در دهه‌های اخیر، در سراسر ایران و جهان ایجاد کرده است. 

پژوهشگران این تحقیق می‌گویند: به نظر می‌رسد که علل مسمومیت با متانول در طول همه‌گیری کووید-۱۹، در هم تنیده است و بیشتر آن‌ها توسط سیاست‌گذاران سلامت قابل اصلاح هستند. اعتمادسازی، آموزش و هشدار و همچنین کنترل و نظارت، سه توصیه اصلی برای پیشگیری یا کاهش مسمومیت با متانول است و می‌تواند مدیران را برای طراحی یک رویکرد جامع راهنمایی کند.

در انجام این تحقیق، راضیه سادات موسوی رکن‌آبادی، ملیکا ارژنگ‌زاده، مهرداد شریفی، نازنین فتحی و نجمه زارعی جلیانی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز، حسین صفایی فیروزآبادی و ریحانه سادات موسوی رکن آبادی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، به همراه مجتبی مکداد از دانشگاه پزشکی دولتی گومل بلاروس، با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه بهمن‌ سال جاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «مسمومیت با متانول در طول همه‌گیری کووید-۱۹، یک مطالعه مروری سیستماتیک حوزه‌ای» در  مجله آمریکایی طب اورژانسی (The American Journal of Emergency Medicine) منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 مسمومیت با الکل کرونا در ایران مسمومیت با متانول گزارش شده همه گیری کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۵۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی

استاندار تهران با اشاره به نام شهرستانهای غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک‌های مورد مطالعه برای تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

علیرضا فخاری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر ج​​​​​معیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد

مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزییات حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز/ یک پزشک: مسمومیت با «متانول» نبوده/ هیچ‌کس به کما نرفته؛ خبر نارسایی کلیوی چند تن دیگر کذب است؛ این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند
  • جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی شیراز/ هیچ‌کس به کما نرفته/ مسمومیت با «متانول» نبوده است
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است