Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:50:20 GMT

درمان سرخی پروانه‌ای پوست با اروانه

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۱۵۰۱۹

درمان سرخی پروانه‌ای پوست با اروانه

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از گیاهانی که در دامنه های خراسان جنوبی و بیشتر نقاط ایران می‌توانیم آن را در فصل بهار ببینیم گیاه اروانه است که برای درمان سرخی پروانه‌ای پوست و خون مردگی اثرات بی مانندی دارد.

محسن پویان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گیاه اروانه را بادرنجبویه کوهی هم در بازار گیاهان دارویی نام گذاری کرده‌اند؛ این گیاه وقتی که رشد می‌کند هم بصورت دانه و هم از ریشه‌های سال گذشته گل‌های آبی رنگ و بنفش بسیار زیبایی را در دامنه‌ها دارد که در فصل بهار این گیاه زیبا دیدن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر دچار سردرد می‌شوید می‌توانید در فصل بهار از صخره‌های گلدار گیاه اروانه تهیه کنید؛ علاوه بر این اگر خواب طولانی ندارید و مقطع است می‌توانید اول شب با مصرف یک لیوان دمنوش اروانه خواب آرامی در طول شب داشته باشید.

پویان ادامه داد: اگر دچار کابوس‌هایی در خواب می‌شوید که این ناشی از افکار روزانه است باز هم اروانه خواب شما را بسیار آرام خواهد کرد؛ برای استفاده از این دمنوش می‌توانید حدود ۲ یا ۵ گرم از گل‌ها و سرشاخه‌های گلدار این گیاه را در یک لیوان آب ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا عصاره گیاه بیرون آید.

وی بیان کرد: گیاه اروانه خاصیت سم زدایی دارد یعنی می‌تواند سمومی را که در بدن تشکیل شده‌اند از بدن دفع کند؛ بنابراین برای حفظ سلامت قلب این دمنوش بسیار اثربخش خواهد بود.

این پژوهشگر گیاهان دارویی تصریح کرد: اگر روی اندام‌های بدن در اثر ضربه خون مردگی وجود داشته باشد هم می‌توانیم بصورت موضعی و بصورت خوراکی از دمنوش گیاه اورانه استفاده کنیم؛ البته برای پیشگیری یا درمان یا کاهش عوارض بیماری به نام لوپوس که بصورت لکه‌های قرمز رنگ روی پوست ظاهر می‌شود بازهم بصورت موضعی و مصرف خوراکی دمنوش اروانه بسیار مفید است.

پویان اظهار کرد: اگر زمینه افزایش اوره خون در بدن وجود دارد و پزشک آن را تشخیص داده می‌توانیم برای پیشگیری از افزایش اوره خون از دمنوش اروانه استفاده کنیم؛ به این دلیل برای افرادی که زمینه بیماری نقرس را دارند بازهم این دمنوش موثر است.

وی افزود: دمنوش اروانه، آرام بخش بوده و برای پیشگیری از سردردها و تنش‌های عصبی موثر است که می‌توانیم از آن روزانه سه بار به اندازه یک لیوان از این دمنوش استفاده کنیم؛ این دمنوش وقتی آماده شد طعم خوب و رنگ زیبای صورتی دارد.

پویان بیان کرد: طعم آن نیاز زیادی به شیرین کننده ندارد و بهتر است که بطور کلی دمنوش‌ها را بدون شکر مصرف کنیم و اگر به طعم دمنوش‌ها عادت ندارید می‌توانید وقتی سرد شد با مقداری عسل و یا یک تکه نبات آن را شیرین کنید و ترجیحا از شکر استفاده نکنید.

گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار می‌روند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهره‌برداری صحیح از آن در عرصه‌های منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم می‌شود. در حال حاضر در خراسان جنوبی ۱۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ گونه گیاهی مفید تولید می‌شود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایه‌گذاری شود. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی گیاه دارویی منطقه خراسان جنوبی گیاهان دارویی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۵۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

پژوهشگران «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا» در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که می‌توان باکتری‌های ایجادکننده بوی زیر بغل را با استفاده از لیزین به‌دست‌آمده از باکتریوفاژ هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، ساطع شدن بوی بد از زیر بغل، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

به نقل از ساینمگ، بوی بد زیر بغل ناشی از متابولیزه شدن عرق توسط باکتری‌های تولیدشده توسط غدد «آپوکرین»(Apocrine) است. این باکتری‌ها بومی پوست ما هستند اما بوی تولیدشده در بدن افراد گوناگون، متفاوت است. به طور کلی، مردم از دئودورانت‌ها برای زیر بغل خود استفاده می‌کنند اما شاید راهی برای خلاص شدن از شر باکتری‌ها وجود داشته باشد.

برای کشف این راه حل، یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «ساتوشی اوماتسو»(Satoshi Uematsu) استاد «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا»(OMU) و «کوسوکه فوجیموتو»(Kosuke Fujimoto) دانشیار دانشکده پزشکی این دانشگاه، نمونه‌های مایع بدن را از زیر بغل ۲۰ مرد سالم جمع‌آوری کردند.

یک پنل بویایی ذهنی، بوها را به دو نوع طبقه‌بندی کرد که ۱۱ نوع بوی قابل توجه را در بر داشت. پژوهشگران، مواد تولیدشده از متابولیسم باکتری‌ها و DNA میکروفلور پوست را تحلیل کردند و افزایش حضور پیش‌سازهای ایجادکننده بو را در آن ۱۱ نمونه دیدند که با تکثیر باکتری «استافیلوکوکوس هومینیس»(Staphylococcus Hominis) همراه بود.

پژوهشگران، آمینواسید «لیزین»(Lysine) را از یک باکتریوفاژ تولید کردند که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را آلوده می‌کند. طی بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص شد که لیزین فقط باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را هدف قرار می‌دهد، نه باکتری‌های دیگر که معمولا روی پوست وجود دارند.

«میهو اوماتسو»(Miho Uematsu) دانشیار گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: ما با استفاده از ابررایانه «SHIROKANE» در «دانشگاه توکیو»(UTokyo)، یک تحلیل متاژنومیک را در مقیاس بزرگ روی میکروفلور پوست انجام دادیم و دریافتیم که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس در ایجاد بو مهم است. شناسایی کردن لیزین که به باکتری استافیلوکوکوس هومینیس حمله می‌کند نیز نتیجه تحلیل جامع ژنوم بود.

دکتر «میکی واتانابه»(Miki Watanabe) از اعضای گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک و گروه پوست دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: بوی زیر بغل یکی از معدود اختلالات پوستی است که باکتری‌ها عامل اصلی آن هستند. اگرچه بسیاری از بیماران از بوی زیر بغل رنج می‌برند اما گزینه‌های درمانی کمی وجود دارند. ما معتقدیم که این پژوهش به ارائه یک درمان جدید می‌انجامد.

این پژوهش در «Journal of Investigative Dermatology» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در روستای کوهمره سرخی
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • خواص جکوزی برای پوست
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو
  • پلمب مطب غیر مجاز مداخله گر در زمینه پوست، مو و زیبایی در قم
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل