Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:10:43 GMT

مجموعه شعر «فقط او بخواند» نقد و بررسی می‌شود

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۱۵۹۱۵

مجموعه شعر «فقط او بخواند» نقد و بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقد و بررسی مجموعه شعر «فقط او بخواند» سروده هادی محمدحسنی با حضور علیرضا قزوه و مهرداد نصرتی، امروز دوشنبه ۴ بهمن حوزه هنری برگزار می‌شود.

مجموعه «فقط او بخواند» دارای ۵۰ غزل با ویژگی سبک شعری کلاسیک است. این کتاب هم توجهش به معنا هم به مضامین متعدد است. شاعر در این مجموعه شعر، سعی کرده از همه دریاهای شعری کوزه‌ای بردارد و به خوبی از دریای مضامین کشف نشده دُر و گوهرهایی استخراج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاعر برای سرایش اشعار خود سبک هندی را انتخاب کرده و به واسطه این سبک توانسته است تشبیهات، ترکیبات و معانی پیچیده، و کنایات ظریف را در اشعار خود بگنجاند. به همین دلیل در بیشتر غزلیات «فقط او بخواند» شاهد تشبیهات و تمثیل‌های زیبایی هستیم که به زیبایی اشعار کمک زیادی کرده اند. تنوع موسیقیایی در کنار استفاده خوب از عناصر ادبی، از دیگر ویژگی‌های کتاب هادی محمد حسنی است.

از ویژگی‌های غزل‌های این مجموعه، سرایش توفیق‌آمیز اشعار در اوزان مطبوع است، برخلاف طیفی از شاعران که با دست یازیدن به اوزان دشوار که از مقبولیت کمتری هم برخوردارند، احیاناً سعی در به نمایش گذاشتن توانایی خود دارند.

پیوند محکم و طبیعی میان زبان غزل سنتی و فرهنگ زبانی امروز، از دیگر ویژگی‌های بارز این مجموعه است و این پیوند به‌گونه‌ای برقرار شده، که هیچ غرابت و دوری میان این دو فرهنگ زبانی به چشم نمی‌خورد و مخاطب با هیچ دست‌انداز زبانی در خوانش اشعار مواجه نمی‌شود. این هماهنگی گاه تا آنجا پیش می‌رود که روان بودن زبان اغلب غزل‌ها به نرمش آوایی و نحوی زبان گفتار نزدیک می‌شود، به‌گونه‌ای‌که در اغلب غزل‌ها، مخاطب متوجه حمل بار وزن بر دوش واژه‌ها نمی‌شود، گویی اینکه اگر قرار بود این مضامین در قالب و ساختاری غیر از شعر هم شکل می‌گرفت، با همین منطق نحوی و زبانی بیان می‌شد.

با این حال باید پذیرفت که در میان برخی غزل‌های این مجموعه، از این لحاظ افتراقی به چشم می‌خورد و برخی کاملاً امروزی‌اند و برخی کاملاً حافظانه، و در هر دو حال، کاملاً یکدست. تکرار ساخت‌های نحوی که در کنار اطناب حاصل از تکرار، دوشادوش ایجاز حاصل از حذفِ عناصر تکراری حرکت می‌کند نیز از ویژگی‌های خاص این مجموعه است.

از دیگر ویژگی‌های غزل‌های این مجموعه، باید به دست بردن در زیربنای مضمونی تصاویر شاعرانه اشاره کرد، نظیر دخل و تصرفی که در قواعد علّی و معلولی تلمیحات معروف به‌کار برده شده است.

«فقط او بخواند» مجموعه‌غزل هادی محمدحسنی در ۱۰۵ صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده و نشست نقد و بررسی آن امروز دوشنبه ۴ بهمن از ساعت ۱۶ در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار می‌شود.

کد خبر 5407483 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: مجموعه شعر حوزه هنری نقد کتاب دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران معرفی کتاب نمایشگاه مجازی کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نمایشگاه مجازی کتاب تهران نقد کتاب کتاب و کتابخوانی روز زن رونمایی کتاب رایزنی فرهنگی محمد مهدی اسماعیلی تجدید چاپ امیر سعیدزاده انقلاب اسلامی ایران فقط او بخواند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ده‌روسی از تساوی مقابل ناپولی‌ راضی نیست!
  • برجسته‌ترین ویژگی‌های اپل واچ جدید
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • سنجش قند خون با گلکسی واچ 7
  • بهترین کپی ترید فارکس باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ بررسی جامع
  • سری جدید گلکسی واچ قندخون را اندازه می‌گیرد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • ۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید