Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- ما می‌دانیم که بحران آب و هوا در حال حاضر تأثیر عمیقی بر سیستم‌های آب و هوای جهانی، تغییر دما، بارندگی، الگو‌های باد و موارد دیگر دارد، اما یک مطالعه جدید پیش بینی می‌کند این عامل می‌تواند دالان‌هایی باریک از رطوبت غلیظ همچون رودخانه‌هایی خروشان در جو ایجاد کند که سیل‌های بزرگ در قسمت‌های کوهستانی شرق آسیا را به بار می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فرارو، دانشمندان اکنون باور دارند که باران‌های سیل آسای آینده توسط رودخانه‌های ایجاد خواهد شد که در آسمان هستند نه در زمین. این دالان‌های باریک از رطوبت غلیظ می‌توانند به سرعت باعث سیل در هنگام برخورد با مانعی مانند رشته‌کوه شوند و در مدت زمان کوتاهی مقادیر زیادی آب آزاد کنند. این بدان معناست که سیل‌های ایجاد شده از این سیستم می‌تواند به مراتب شدیدتر و مخرب‌تر از سیل‌های فعلی باشد.

بر اساس مدل‌های جدید محققان، با گرم شدن سیاره زمین، رویداد‌های بارندگی در شرق آسیا در دهه‌های آینده مکرر و شدیدتر خواهند بود. این منطقه به علت نزدیکی به خط استوا و اقیانوس، به طور طبیعی از بارندگی بسیار بالایی برخوردار است، اما در فرآیند گرمایش زمین، آب بیشتری بخار شده و از طریق هوا منتقل می‌شود که این امر نیز به معنای بارندگی بیشتر خواهد بود. محققان در مقاله منتشر شده خود می‌نویسند: «ما متوجه شدیم که هم انتقال بخار آب مرتبط با رودخانه جوی و هم بارندگی در دامنه‌های جنوبی و غربی کوه‌های شرق آسیا در آب و هوای گرم‌تر تشدید می‌شود.»

به عبارت دیگر، رودخانه‌های جوی، باران‌های شدید بی‌سابقه‌ای را در شرق آسیا به دنبال خواهند آورد که همه این‌ها به علت گرمایش زمین است. به طور کلی، رودخانه‌های جوی رطوبت را از مناطق گرمتر می‌گیرند و آن را در مناطق سردتر رسوب می‌دهند. اما نکته جالب توجه دیگر این است که حرکات آن‌ها توسط تغییرات باد و دما کنترل می‌شود و این دقیقاً همان الگو‌های نامنظمی است که تغییر آب و هوا می‌تواند ایجاد کند. این مطالعه گزارش می‌دهد که وقتی صحبت از مناطقی مانند ژاپن، تایوان، شمال شرقی چین و شبه جزیره کره به میان می‌آید، میزان بارندگی می‌تواند به رکوردشکنی برسد. بیشترین بارندگی در دامنه‌های جنوب غربی کوه‌های آلپ ژاپن خواهد بارید.

برای رسیدن به نتیجه‌گیری، دانشمندان شبیه‌سازی‌هایی را بر اساس داده‌های هواشناسی جمع‌آوری شده از سال ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰ انجام دادند و این داده‌ها را تا سال ۲۰۹۰ مدل‌سازی کردند. علاوه بر این، در مدل سازی جدید، دانشمندان افزایش دما را مطابق با سناریو‌های شدیدتر تغییر آب و هوا فرض کردند. Yoichi Kamae دانشمند محیط زیست دانشگاه Tsukuba در ژاپن می‌گوید: «ما از شبیه سازی مدل گردش جوی جهانی با وضوح بالا و همچنین شبیه سازی کاهش مقیاس مدل آب و هوای منطقه‌ای استفاده کردیم.»

تحقیقات قبلی زیادی در مورد این رودخانه‌های جوی انجام شده است، اما هنوز کاملاً مشخص نیست که چگونه این نوار‌های رطوبت با تغییر اقلیم، تغییر می‌کنند، به‌ویژه که رفتار آن‌ها توسط ویژگی‌های توپولوژیکی و همچنین حرکت هوای گرم‌تر و خنک‌تر تعیین می‌شود. هرچند برای برخی از مناطق، افزایش بارندگی یک مزیت خواهد بود، اما برای دیگر مناطق، شرایط آب و هوایی شدید می‌تواند باعث سیل‌های خطرناک و تهدید کننده زندگی شود. این یکی از آخرین ارتباطات بین تغییرات آب و هوا و افزایش فراوانی رویداد‌های شدید آب و هوایی است.

محققان می‌گویند که این مدل‌سازی می‌تواند در مناطق دیگری که ممکن است رودخانه‌های جوی در آن‌ها رشد کنند نیز اعمال شود. اگرچه هنوز ابهامات زیادی در این زمینه باقی مانده است، اما به نظر می‌رسد این مطالعات و مطالعات دیگر نشان می‌دهد که مناطق خاصی از کره زمین در دهه‌های آینده شاهد بارندگی بسیار بیشتری باشند. کامائه می‌گوید: «یافته‌های ما احتمالاً در سایر مناطق عرض‌های جغرافیایی میانی که در آن برهم‌کنش‌های بین رودخانه‌های جوی و کوه‌های شیب‌دار نقش عمده‌ای در بارش دارند، مانند غرب آمریکای شمالی و اروپا نیز قابل استفاده است». بنابراین، این مناطق نیز ممکن است با گرم شدن آب و هوا، بارندگی‌های شدیدتر و سیل آسایی را تجربه کنند. نتایج این تحقیق در نشریه Geophysical Research Letters منتشر شده است.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: گرمایش زمین تغییرات آب و هوایی رودخانه های جوی آب و هوای شرق آسیا آب و هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۷۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی ادامه بارش‌ها در خراسان جنوبی

اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی درباره ادامه فعالیت توده هوای ناپایدار جوی در این استان از روز پنجشنبه تا شنبه هفته آتی هشدار سطح نارنجی صادر کرد.

به گزارش مشرق و به نقل از اداره کل هواشناسی و براساس الگوی نقشه‌ها، داده‌ها و تصاویر ماهواره‌ای هواشناختی با تداوم ناپایداری جوی تا روز شنبه هشتم اردیبهشت به تناوب وزش باد شدید در برخی نقاط گرد و خاک، رگبار و رعد و برق، در مناطق مستعد بارش تگرگ، برخورد صاعقه و در ارتفاعات تشکیل مه پیش بینی می‌شود.

با توجه به ماهیت رگباری بارش‌ها جاری شدن روان آب، آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی از مخاطرات این شرایط جوی است.

براساس این هشدار هواشناسی، منطقه اثر سامانه بارشی امروز در شهرستان‌های زیرکوه، بیرجند، خوسف، طبس، قاینات، نهبندان و درمیان است و فردا (جمعه) شهرستان‌های خوسف، طبس، نهبندان و سربیشه خواهد بود.

لغزندگی و احتمال کاهش دید در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت تگرگ به بخش کشاورزی، خسارت به قنوات و تاسیسات زیربنایی، اختلال در ترددهای جاده‌ای، خطر برق گرفتگی بر اثر صاعقه و خسارت به پوشش گلخانه‌ها و سقف‌های موقت نیز وجود دارد.

پرهیز از استقرار و صعود به مناطق مرتفع، اتراق یا چرای دام در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، فعالیت‌های کوهنوردی و سفرهای غیرضروری همچنین لایروبی کانال‌ها، آب روها و دهانه پل‌ها، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و آمادگی نهادهای مرتبط با مدیریت بحران از توصیه‌های هواشناسی در این مدت است.

همچنین روند تغییرات دما تا صبح فردا کاهشی است.

فعالیت سامانه بارشی جدید عصر سه شنبه هفته جاری در خراسان جنوبی آغاز شد و از دیروز شدت گرفت که اداره کل هواشناسی استان چهارم اردیبهشت در این زمینه هشدار نارنجی صادر کرد.

بارش‌ شدید باران در برخی مناطق استان از جمله شهرستان زیرکوه سبب سیلاب و خسارت شد و عصر امروز نیز در شهرستان‌های بیرجند و خوسف جاری شدن روان آب و طغیان رودخانه‌های فصلی را به همراه داشت.

دیگر خبرها

  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • پیش‌بینی بارندگی در اغلب مناطق خوزستان
  • ورود سامانه بارشی به کشور/ این استان ها منتظر بارندگی باشند
  • بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است
  • امروز در برخی از مناطق کرمان باران می بارد
  • بازدید شبانه استاندار از مناطق تحت تاثیر سیلاب شرق استان کرمان
  • راه ارتباطی ۵۰ روستا در گنبکی مسدود شد
  • هشدار نارنجی ادامه بارش‌ها در خراسان جنوبی
  • احتمال سیلابی‌شدن مناطق مختلف در سیستان و بلوچستان