Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد گلریز (زاده ۱۳۲۵ در تهران) از خوانندگان موسیقی سنتی و پاپ ایرانی است. او یکی از خوانندگان برتر دوران موسوم به دفاع مقدس است و صدایش به عنوان میراث شفاهی ایران در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده‌است.

به گزارش ایران آنلاین، محمد گلریز (زاده ۱۳۲۵ در تهران) از خوانندگان موسیقی سنتی و پاپ ایرانی است. او یکی از خوانندگان برتر دوران موسوم به دفاع مقدس است و صدایش به عنوان میراث شفاهی ایران در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه متن گفت و گوی ایران آنلاین با گلریز را می توانید بخوانید.

از کودکی هایتان بگویید کی متوجه شدید به خوانندگی علاقه دارید ؟

در یک خانواده مذهبی به دنیا آمدم ، پدرم از تعزیه های خوان های قدیمی بود و با برادرش تعزیه می خواندند صدای بسیار رسایی داشت با محفوظات شعری خیلی خوب ، صدای خوب در خانواده ما ارثی بود و از این ارث استفاده کردیم ، اعضای خانواده ما همه دوره دیده اند پدرم از کسانی بود که از روی حساب و کتاب می خواند ردیف های آوازی و موسیقی را در اشعارش به کار می برد و برادرانم هم در زمینه موسیقی فعالیت داشتند.

اولین کارتان در زمینه موسیقی و خوانندگی چه بود ؟

تنها و بدون معرف سال 53 به رادیورفتم  ،آدرس رادیو را بلد نبودم فقط شنیده بودم  در میدان ارک است  ، در آنجا فریدون توفیقی از خواننده های قابل رادیو  من را شناختند و به اهنگسازی به نام آقای صمدی معرفی کردند .
اولین کارم را برای دریا خواندم  واین آهنگ در رادیو دریا در شمال پخش وچندین بار بازپخش شد، بعد از آن در کلاس های خانه موسیقی که مدیر وقتش آقای ابتهاج بودند شرکت کردم و در کلاس استاد ادیب خوانساری از بزرگان موسیقی ایران شاگرد اول بودم ،  در کنار آن با گروه شیدا گروهی که آقای لطفی تشکیل داده بودند همکاری می کردم، در این گروه بیژن کامکار تنبک می زد پشنگ کامکار سنتور و محمدرضا لطفی تار من با این گروه اهنگ های قدیمی بازسازی شده را می خواندم .تا انقلاب 15 اهنگ با گروه  شیدا خواندم که با تک نوازی های آقای لطفی همراه بود آهنگ هایم در برنامه گل ها جمعه از رادیوپخش می شد این آهنگ ها الان با عنوان گلچین هفته در اینترنت قابل دسترسی است ، در آن موقع موسیقی پاپ هم زیاد بود ولی شعرهایش از الان خیلی بهتر بود.

ارتباطتان با آقای لطفی چطور بود ؟

در دوران آموزشی سربازی با آقای لطفی هم دوره بودم در آنجا با تار نوازی آقای لطفی برای فرماندهان می خواندیم بعد از اتمام دوران سربازی در گروه شیدا با هم همکارشدیم.

سرودهای معروفی که برای انقلاب و ارتحال امام خواندید توضیح می دهید ؟

بعد از انقلاب تحولات مهمی در همه زمینه های فرهنگی به وجود آمد که شامل موسیقی هم می شد ، هنوز انقلاب تثبیت نشده بود که من برای خواندن اعلام آمادگی کردم قبل از آن هم فعالیت هایی برای مبارزه با رژیم طاغوت داشتم ، ما در خیابان ایران زندگی می کردیم مرکز جوشش و خروش انقلاب نزدیک میدان شهدا مردم از خیابان پیروزی ،میدان خراسان شوش و میدان امام خمینی برای تظاهرات در آنجا جمع می شدند.

بیشتر فعالیت های انقلابی که داشتم در حوزه فرهنگی بود به این صورت که در تظاهرات گوش مان به شعارهای مردم بود ، چون واقعا نمی دانستیم چه سرودی را برای انقلاب بخوانیم ،شعر مشخص بود ولی ساخت ملودی و آهنگ برای شعرها سخت بود ما از شعارهایی که مردم می دادند ملودی و اهنگ داشت برای سرودها استفاده می کردیم.

برای ساخت سرودهای انقلابی یک تیم بودیم شعرها ازمرحوم حمید سبزواری بود کار آهنگسازی و تنظیم را استاد راغب و استاد شاهنگیان انجام می دادند ، مثلا سرود الله اکبر خمینی رهبر را از شعارهای مردم برداشتیم که شعر را استاد سبزواری دستکاری کردند و استاد راغب کار آهنگسازی اش را انجام داد.

آن زمان سرودهای انقلابی را با تمام وجود می خواندم الان با شهامت می گویم که کسی برای خواندن سرودها من را مجبور نکرد چون اگر کسی کاری را زوری انجام دهد اثر گذاری اش کمتر می شود ، من تفکری دارم که با آن زنده ام و راهی را که انتخاب کردم تا آخرش هستم.

برای سرودی که برای شهید مطهری خواندید دیداری با امام راحل داشتید از این اتفاق برایمان می گویید ؟

سرود شهید مطهری را سال 59 خواندم زمانی که حرف و حدیث درباره موسیقی زیاد بود و حتی داشتن کاست در ماشین جرم بود.
موسیقی سرود شهید مطهری خیلی فاخر بود بدون شعر هم ریتم سرود انقلابی را داشت ، در آن شرایط با استاد سبزواری ، راغب ، مجتبی میرزاده و شهید مجید حداد عادل که شاگرد شهید مطهری بود و خودش برای شهید مطهری خوانده بود خدمت امام راحل رفتیم.
منزل امام در خیابان دربند بود ، حاج احمد آقا در طبقه پایین خانه امام راحل از ما استقبال کردند قبل از دیدار صحبت هایی درباره موسیقی کردند و تاکید داشتند این حرف ها از گفته های امام است ماحصل صحبت شان این بود که در کشور سلایق مختلفی داریم سرودهایی که می سازید باید طوری باشد که سلایق همه مردم در آن جمع شده باشد گفتند سرودهایی که ساختید خیلی خوب است و جنبه موسیقیایی و انقلابی دارد
بعد از این صحبت ها خدمت امام رفتیم ، این اولین بار بود امام را از نزدیک می دیدم واقعا امام صلابت عجیبی داشتند ما هم مات و مبهوت نگاه می کردیم خیلی است که یک گروه موسیقی به حضور حضرت امام رسیدند چه زمانی سال 59 که از هرکسی که ساز می گرفتند حبسش می کردند یعنی عملا پذیرفتند موسیقی فاخر اشکالی ندارد ، حاج احمد آقا ما را تک تک معرفی کردند که این گروه موسیقی این آهنگ ها را ساختند و یکی یکی آهنگ ها را گفتند از جمله آهنگ شهید مطهری و دیدار ما با امام واقعا یک تو دهنی به کسانی بود که حرف های بی ربط می زدند یک سری صحبت رد و بدل شد و بعد یکی یکی رفتیم و دست امام را بوسیدیم من آخرین نفر بودم که دست امام را بوسیدم و صحنه جالب دیگر این بود امام دست شان را بالا بردن و برای ما دعا کردند که این جمله در ذهنم است که گفتند خدا در پناه اسلام حفظ تان کند آهنگ هایی که بعد از این دیدار ساخته شد یا کارهای ماندگار دفاع مقدس همه از نفس گرم امام بود آهنگ های ماندگاری که وقتی گوش می کنیم مو بر تن آدم سیخ می شود .
الان درباره سرودهای انقلابی کنسرت نداریم و همه کنسرت ها فقط پاپ است موسیقی انقلابی نه تبلیغ دارد و نه کنسرت و برایش جشنواره هم نداریم خب وقتی درباره مسایل انقلابی تولید نباشد جوان ها سراغ موسیقی های مبتذل می روند .

در ماشین چه  آهنگ هایی گوش می کنید و طرفدار کدام سبک از موسیقی هستید ؟

در ماشین موسیقی گوش نمی دهم 40 سال در استودیو ها گوشی در گوشم گذاشتنم خیلی کم موسیقی گوش می دهم و اگر گاهی موسیقی گوش کنم سعی می کنم موسیقی خوب داشته باشد .

برای کسانی که وارد کار موسیقی شوند چه توصیه ای دارید و فکر می کنید آینده خوبی در انتظارشان است ؟

من به کسی توصیه نمی کنم که وارد کار موسیقی شود به قول علامه جعفری موسیقی یعنی روی خط مرزی حرکت کردن خیلی موسیقی حساس است راه موسیقی خیلی پر فراز و نشیب است کسی که می خواهد وارد کار موسیقی شود باید در وهله اول آموزش ببیند هم آموزش موسیقیایی هم آموزش اخلاقی من که توصیه می کنم تا می توانند بروند دنبال هنرهای دیگر کار در عرصه موسیقی خیلی سخت است وقتی یک نفر در عرصه موسیقی معروف می شود خیلی دام ها برایش پهن می شود باید خیلی قوی بود تا از این دام های انحرافی عبور کرد .

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سرودهای انقلابی شهید مطهری آقای لطفی آهنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۷۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصادف پراید منجر به فوت عابر پیاده در رشت شد

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان گیلان از تصادف دلخراش سواری پراید با عابر پیاده خبر داد و گفت: در این حادثه، عابر پیاده که زنی حدودا ۷۵ ساله بود پس از انتقال به بیمارستان به علت شدت جراحات وارده جان باخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، امیر طالبی در تشریح این خبر اظهار کرد: حوالی ساعت ۱۱:۰۰ امروز_سه شنبه یازدهم_اردیبهشت با اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر یک فقره تصادف شدید منجر به فوت یک نفر در بلوار امام خمینی (ره) رشت، بلافاصله ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: با حضور ماموران پلیس و تیم‌های امدادی در محل حادثه مشخص شد راننده سواری پراید که خانمی ۱۷ ساله و فاقد گواهینامه بود به علت بی توجهی به جلو و جوانب با عابر پیاده تصادف کرده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان گیلان خاطرنشان کرد: در این حادثه، عابر پیاده که خانمی حدوداً ۷۵ ساله بود پس از انتقال به بیمارستان به علت شدت جراحات وارده جان باخت.

طالبی تصریح کرد: کارشناسان پلیس علت تصادف را بی احتیاطی و بی توجهی به جلودو نقص ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی از سوی راننده سواری سایپا ۱۱۱ تشخیص دادند.

وی با تاکید بر لزوم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، بی توجهی به جلو در رانندگی را عامل اصلی تصادفات دانست و از خانواده‌ها خواست در اختیار قرار دادن وسایل نقلیه به فرزندان خود که گواهینامه رانندگی ندارند، خودداری کنند.

کد خبر 749423

دیگر خبرها

  • آهنگ روز معلم + دانلود سرود گروه نجم الثاقب و متن معلم خوب من
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • تصادف پراید منجر به فوت عابر پیاده در رشت شد
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • رقص و شادی بازیکنان تیم ملی افغانستان با آهنگ صادق بوقی (فیلم)
  • مشکلات امروز قزوین به دلیل بی توجهی به پیشگیری از جرم است
  • جشن رختکن فوتسال افغانستان با آهنگ صادق بوقی؛ او او او او! + ویدیو