Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده جامعه کارگری در شورای عالی کار ضمن تشریح راه‌های دولت برای ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی گفت: مسئله دردآوری که اکنون در استان‌های مرزی وجود دارد این است که بعضی از جوانان در ساکن نواحی غربی کشور با وجود دارا بودن تحصیلات عالیه علمی، به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود شغل مجبور به کولبری شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه کار و تعاون بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ در جلسه بعدازظهر روز یکشنبه (۳ بهمن) هیات دولت به ریاست سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، با توجه به وجود نابرابری‌ها و توسعه نامتوازن بخش‌های جغرافیایی کشور به ویژه در مناطق مرزی به لحاظ ویژگی‌های جغرافیایی و سیاسی خاص آن‌ها و عدم دسترسی به فرصت‌ها و منافع حاصل از رشد و توسعه، هیات دولت با هدف بهبود وضع معیشتی و کسب کار مرزنشینان، پیشنهاد مشترک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر «برنامه ملی تقویت کسب و کار، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی» را به تصویب رساند.


در همین راستا «محمد‌رضا تاجیک» نماینده جامعه کارگری در شورای عالی کار در گفتگو با بازارنیوز پیرامون پیش شرط‌های لازم برای ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی اظهار کرد: مطمئنا یکی از راه‌هایی که می‌توان این هدف را با استفاده از آن محقق ساخت، آینده پژوهی در تفکیک نوع و ماهیت مشاغلی است که با توجه به اقلیم، آداب و رسوم هر استان مورد قرابت داشته و با تکیه بر همین نیاز می‌توان مشاغلی پایدار را برای ساکنین مرزی تعریف کرد.


این کارشناس حوزه اشتغال با بیان این که اگر دولت خواهان و به دنبال رشد و توسعه مشاغل پایدار در مناطق مرزیست، موظف است یک برنامه‌‎ریزی بلند مدت چهار ساله را در دستور کار خود قرار دهد، گفت: برای تحقق چنین هدفی نمی‌توان انتظار داشت که در طول فاصله زمانی دو، سه و یا ۶ ماهه آثار مثبت و نهایی خود را نشان دهد بلکه با برنامه‌ریزی دقیق این امر توسط کارشناسان این حوزه دولت می‌تواند این انتظار را داشته باشد که در پایان دوره نخست خود (۴ سال نخست دولت سیزدهم) خروجی مثبتی را درزمینه ایجاد اشتغال پایدار در استان‌های مرزی به دست آورد.


وی خاطر نشان کرد: به عنوان نماینده جامهه کارگری همواره گلایه‌های متعددی پیرامون نحوه ایجاد اشتغال در استان‌های غربی کشور به دولت قبلی و تا حدودی نسبت به دولت جدید داشته‌ام؛ و در حال حاضر ما نواحی غرب و شمال غرب کشور شاهد کولبر‌هایی هستیم در فصل زمستان با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ متاسفانه سال پیش تعدادی از این کولبر‌ها جان خود را در این راه از دست دادند. دولت می‌تواند برای حل این مشکل برنامه‌ریزی منسجمی برای استان‌های مرزی واقع در غرب کشور داشته باشد.


نماینده جامعه کارگری کشور همچنین افزود: علاوه بر نواحی غربی، در استان‌های شرق و جنوب شرقی کشور نیز با توجه به پتانسیل‌های موجود در این مناطق، دولت می‌تواند اقدامات شایسته‌ای را برای تحقق مشاغل پایدار در این نواحی انجام دهد. طی سال‌های اخیر نبود یک برنامه‌ریزی منسجم از سوی دولت برای ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی، باعث شده است که اقتصاد کشور با پدید‌های آسیب زایی همچون در بحث ورود و خروج و کالا قاچاق و از همه بدتر قاچاق سوخت دست و پنجه نرم کند. اگر دولت بتواند در این استان‌ها هزینه‌های مناسبی را صرف ایجاد مشاغل پایدار کند، در نهایت موفق به کاهش میزان قاچاق کالا و سوخت خواهد شد.


برخی ازجوانان تحصیل کرده به دلیل نبود شغل کولبری می‌کنند


تاجیک در پاسخ به این سوال که آیا با ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی می‌شود پس از گذشت حداقل چهار سال پدیده کوله بری را در استان‌های غربی حذف کرد یا خیر گفت: بحث کولبری چهارجوب‌های خاص خود را دارد و عمدتا در برخی زمینه‌ها ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد کلان کشور دارد؛ حذف کولبری در استان‌های غربی صرفا اینگونه نیست که دولت بگوید دو کارخانه بزرگ در نواحی غربی کشور راه اندازی می‌کنیم و کولبری حذف خواهد شد؛ خیر.


این کارشناس حوزه اشتغال اختلاف قیمت سوخت در ایران نسبت به کشور‌های همسایه، مراحل بررسی واردات کالا از گمرک و در آخر موضوعات مرتبط با بازار ارز را از جمله اصلی‌ترین موارد تداوم قاچاق کالا از طریق کولبری دانست و در خصوص آن گفت: تمامی این موارد در کنار یکدیگر باعث می‌شود که کالا‌هایی که درکشور تولید نمی‌شوند و یا یا هزینه‌های زیادی برای تولید آن‌ها صرف می‌‍‌شوند، از طریق قاچاق و به روش‌های غیرقانونی وارد کشور شودند.


وی در پایان تاکید کرد: در این میان عده‌ای از سودجویان نیز هستند که تحت هر شرایطی کار خود را می‌کنند؛ متاسفانه مسئله درآوری که وجود دارد این است که بعضی از جوانان ساکن نواحی غربی کشور حتی با وجود تحصیلات عالیه علمی، به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود شغل مجبور به کولبری شده‌اند؛ مطمئنا کسی که تحصیل کرده باشد، در صورت وجود یک شغل مناسب حاضر به انجام کولبری نخواهند شد.


پایان پیام//

برچسب ها: کولبری ، وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی ، حجت عبدالملکی ، دولت سیزدهم ، قاچاق کالا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QUY

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کولبری وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی حجت عبدالملکی دولت سیزدهم قاچاق کالا استان های غربی قاچاق کالا نواحی غربی غربی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۱۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ایجاد درآمدهای پایدار برای استان همدان

فتح الله توسلی در جلسه شورای اداری شهرستان کبودراهنگ با اشاره به عملیات وعده صادق که پیروزی عزتمندانه‌ای برای جمهوری اسلامی داشت گفت: عملیات وعده صادق از ابعاد مختلف قابل بررسی است و لایه‌های امنیتی رژیم غاصب آسیب دید و وقتی موشک‌ها و پهباد‌های ما مسیری را از خاک کشور طی کردند و به مقصد و هدف خود رسیدند این پیام‌های متفاوتی را برای جهانیان داشت.

وی گفت:استفاده از موشک‌های با سوخت مایع و کروز به قابل توجه است و من اطلاع دارم دستگاه‌های امنیتی و مطالعاتی دنیا هنوز در پی این عملیات در شوک هستند و این پیروزی بزرگ را به همه نیرو‌های مسلح تبریک عرض می‌کنم و الحمدالله با اتحاد و یک صدا کار بزرگی انجام دادند.
 
توسلی با اشاره اینکه مجلس دوازدهم همانند مجلس یازدهم که به تعبیر مقام معظم رهبری مجلسی انقلابی است البته با قدرت بیشتر پیگیر مشکلات و مسائل مردم نیز خواهد بود گفت: همه ما منتخبین علی رغم حوزه انتخابیه، نماینده ۹۰ میلیون ایرانی هستیم و همین در چند روز گذشته وزیر صمت را بدلیل کاهش صادرات غیر نفتی خواستیم که باید برای این روند فکری صورت گیرد.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ ادامه داد: همه ما تکلیف داریم که مسائل شهرستان را پیگیری کنیم و باید دلسوزانه برای مردم و پیشرفت شهرستان قدم برداریم.

وی افزود: با مجموع وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی نیز صحبت شد و برای آبرسانی و قنوات اعتبار تعریف کردیم و اکنون اعتبارات شهرستان کبودراهنگ به رقم قابل توجه‌ای رسید.

توسلی با بیان اینکه حدود ۶۵ روستای شهرستان مشکل آب شرب دارد گفت: مشکل تعدادی از روستا‌ها حل گردید و پیگیری کردیم که انتقال آب از سد تالوار صورت گیرد و این کار حدود هزار میلیارد اعتبار می‌خواهد که بعد از اخذ ماده ۲۳ پیگیری خواهیم کرد.


 نماینده مردم بهار و کبودراهنگ با اشاره به اینکه در پیوست ۱ بودجه تا سال گذشته چیزی برای شهرستان نداشتیم گفت: از مدیران خواهش داریم برای خود پروژه تعریف کنند تا بتوانیم اعتبار جذب کنیم متاسفانه شاخص‌های مناسبی هم وجود ندارد.

 توسلی با تأکید بر توزیع عادلانه اعتبارات گفت: اجازه نخواهیم داد ظلمی به شهرستان در توزیع اعتبارات شود چرا که حق مردم است، و مدام پیگیری می‌کنیم که این روند تغییر کند و اگر شما کمک نکنید تغییری رخ نخواهد داد.

توسلی گفت: وضعیت استان همدان در موضوع درآمد‌ها ۹۸ درصد از طریق مالیات است و این فاجعه است برای استان و باید استان به سمت درآمد‌های پایدار برود نمی‌شود که با افزایش درصدی وصول به اقشار مختلف جامعه فشار وارد شود و باید دست به دست هم داد تا تولید را رونق بدهیم.

نماینده بهار و کبودراهنگ با اشاره به شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردمی گفت: مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال همه ما را تکلیف کردند و باید در کار‌ها مردم را شریک بدانیم.

وی با تأکید بر حساسیت مدیران در اعتبارات ادارات گفت: متاسفانه سال گذشته حدود ۹۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات استانی در حال بازگشت به خزانه بود که با پیگیری‌های نمایندگان و استاندار از آن جلو گیری شد، و یکی از شاخص‌های تخصیص اعتبارات عملکرد آن دستگاه است و طبق عملکرد بررسی می‌کنند.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ ادامه داد:بیش از ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی مدارس اخذ کردیم و فقط حدود ۷ میلیارد برای تجهیز مدارس از تهران آوردیم.

وی همچنین با اشاره به نشست خود با رئیس بانک مرکزی گفت: در جلسه با رئیس بانک مرکزی پیگیر منابع بودیم و تأکید شد که مردم از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات راضی نیستند و خواهش داریم برای منطقه دلسوزی شود.

وی در پایان گفت: اورژانس جزء اولویت‌های شهرستان است و باید تا پایان سال تحویل مردم شریف داده شود همچنان که درمانگاه تامین اجتماعی کبودراهنگ با سرعت در حال ساخت است و اعتبارات آن نیز وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • جوانان باید به دنبال کسب مهارت برای ایجاد شغل باشند
  • راه اندازی بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد
  • بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • ضرورت ایجاد درآمدهای پایدار برای استان همدان
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود