Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزاترش همشهری آنلاین، مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین این روزها درحالی در سطوح کارشناسی و سیاسی ادامه دارد و پیشرفت‌هایی نیز در این مسیر به‌دست آمده که به‌نظر می‌رسد طرف‌های غربی همچنان در حال نواختن ‌ساز ناکوک هستند و می‌کوشند با طرح موضوع‌های حاشیه‌ای مانند «توافق موقت» و «پیش‌شرط» گفت‌وگوها را از مسیر صحیح کنونی منحرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی ‌است که هتل کوبورگ در روزهای اخیر شاهد برگزاری فشرده و مستمر نشست‌های دوجانبه و چندجانبه بوده و روسای هیأت‌های جمهوری‌اسلامی ایران، چین، روسیه و تروئیکای اروپایی در قالب‌های مختلف با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند؛ رایزنی‌هایی که به‌اذعان منابع حاضر در وین با پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای نیز همراه بوده‌است.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین دراین باره در صفحه توییتر خود نوشت: «ایران، تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس)، روسیه و چین در سطح روسای هیأت‌های مذاکره‌کننده دیدار کردند. ما به اتفاق هم، به بررسی یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مسائل در دستور کار مذاکرات وین پرداختیم. بی‌شک، پیشرفت‌هایی حاصل کردیم و فردا به مذاکره و تهیه پیش‌نویس ادامه می‌دهیم.»

در چنین شرایطی اخبار منتشر شده از هتل کوبورگ از برگزاری جلساتی با حضور رؤسا و نمایندگان هیأت‌های ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۴ به‌منظور بررسی و بحث درباره متون پیش‌نویس حکایت دارد و گفته می‌شود رایزنی‌ها در ۴حوزه «رفع تحریم‌ها»، «راستی‌آزمایی»، «ارائه تضمین» و «فعالیت‌های هسته‌ای» پیشرفت‌های خوبی داشته‌ و در برخی سندها میزان اختلاف‌ها و همچنین پرانتزها کمتر شده‌است.

علاوه‌بر این، شواهد موجود نشان می‌دهد بسیاری از ایده‌های مطرح شده ازسوی جمهوری‌اسلامی ایران به‌ویژه در حوزه تضمین‌ها، تبدیل به کلمات شده‌اند و طرف‌های مقابل مطالبات و دغدغه‌های ایران را پذیرفته‌اند و مذاکره برای چگونگی طرح آنها در پیش‌نویس توافق ادامه دارد.

طرح موضوع‌های انحرافی ادامه دارد

پیشرفت‌های به‌دست آمده در وین درحالی است که طرف‌های غربی همچنان درحال سنگ‌اندازی در مسیر حصول «توافق مثبت» در وین هستند و هر روز با طرح موضوع‌های حاشیه‌ای، می‌کوشند گفت‌وگوها را از مسیر صحیح کنونی منحرف کنند. برهمین اساس هم بود که پس ‌از طرح مباحثی مانند «کمبود زمان» و «توافق موقت» در هفته‌های اخیر، اکنون به‌نظر می‌رسد نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در مذاکرات وین با طرح «پیش‌شرط» برای موفقیت مذاکرات وین، بازی جدیدی را علیه روند روبه‌جلوی گفت‌وگوها آغاز کرده‌ است.

رابرت مالی در گفت‌وگویی با رویترز درباره ارتباط موضوع آزادسازی شهروندان آمریکایی که در ایران زندانی هستند با حصول توافق در مذاکرات وین، گفت: «این دو از هم جدا هستند، اما برای ما خیلی سخت است که بازگشت به توافق هسته‌ای را متصور شویم؛ با وجود اینکه ۴آمریکایی بی‌گناه در ایران زندانی هستند.» وی همچنین تصریح کرده‌ ایالات‌متحده با وجود اینکه درحال انجام مذاکرات غیرمستقیم با ایران در زمینه پرونده هسته‌ای است، مذاکرات غیرمستقیمی را نیز با هدف «اطمینان‌یافتن از آزادسازی زندانیان‌ آمریکایی» انجام می‌دهد.

ایران هیچ پیش‌شرطی را نمی‌پذیرد

در این میان اما صحبت‌های رابرت مالی که رسانه‌ها از آن به‌عنوان «پیش‌شرط جدید آمریکا برای احیای برجام» یاد کردند، با واکنش سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان مواجه شد. سعید خطیب‌زاده طرح پیش‌شرط برای مذاکرات احیای برجام را رد کرد و موضوع آزادی اتباع زندانی ۲کشور را مسیر جداگانه‌ای دانست که چه پیش‌از مذاکرات وین و چه در جریان این مذاکرات در دستور کار جمهوری‌اسلامی ایران بوده‌است. وی دراین‌باره تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از روز نخست هیچ پیش‌شرطی را نپذیرفته است. طرح این موضوع‌ها اگر برای مصارف داخلی و رسانه‌ای باشد، از آن عبور می‌کنیم؛ درغیراین‌صورت پیام قطعی ما همواره این بوده که مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است و نباید با اظهارات این‌چنینی، آن را پیچیده‌تر کرد.

خطیب‌زاده با بیان اینکه پیگیری وضعیت اتباع ایرانی زندانی در آمریکا همواره چه به‌صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، در دستور کار بوده ‌است، افزود: این موضوع چه پیش از این مذاکرات و چه همراه با این مذاکرات در دستور کار ما بوده، اما طبیعی است که ۲مسیر مختلف دارند. اگر ایالات‌متحده به توافق‌هایی که از قبل هم انجام داده بود، پایبند باشد، این موضوع انسانی در کمترین زمان قابل‌حل است.

سخنگوی وزارت امورخارجه به پیشنهاد رابرت مالی در زمینه مذاکرات وین و آغاز به‌کار شرکت‌های آمریکایی در تهران نیز واکنش نشان داد و رفع مشکلات به‌وجود آمده در این زمینه را نیازمند برداشتن گام‌هایی از سوی این کشور در زمینه برداشتن تحریم‌ها دانست.

خطیب‌زاده همچنین با رد برخی ادعاها در روزهای اخیر درباره موضوع «توافق موقت» بر موضع جمهوری‌اسلامی ایران مبنی بر دستیابی به توافقی «پایدار» و «قابل اتکا» تأکید کرد و «کیفیت توافق» را مهم‌تر از هر چیز دیگری دانست؛ «توافق موقت هیچ‌وقت در دستور کار ایران نبوده است و ما ضرورت جدی برای رسیدن به توافق کیفی و محتوایی داریم و امیدوارم واشنگتن این ضرورت را متوجه شده باشد.»

پیشرفت در ۴حوزه مذاکراتی

خطیب‌زاده علاوه بر واکنش به صحبت‌های اخیر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به پیشرفت‌های به‌دست آمده در مذاکرات وین هم اشاره و تأکید کرد که مذاکرات در مسیر درستی قرار گرفته‌است و همه طرف‌ها پذیرفته‌اند که نباید دوباره شاهد خروج ایالات‌متحده از توافق هسته‌ای باشیم.

وی به ارائه ایده‌های «اجرایی» و «عملیاتی» ازسوی ایران هم اشاره کرد که امکان گفت‌وگو درباره موضوع تضمین‌ها را فراهم کرده‌است. علاوه‌بر این خطیب‌زاده به پیشرفت‌های به‌دست آمده در ۴حوزه مذاکراتی در وین نیز اشاره و تأکید کرد که در برخی اسناد، پرانتزها و اختلاف‌ها کمتر و بسیاری از ایده‌های جمهوری‌اسلامی ایران تبدیل به کلمات شده‌اند؛ ازجمله در حوزه ارائه تضمین‌های روشن و عینی درباره آینده توافق هسته‌ای.

کد خبر 652493 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا خبر ویژه مذاکرات وین هسته ای مذاکرات جمهوری اسلامی ایران دستور کار مذاکرات وین دست آمده توافق موقت خطیب زاده موضوع ها هسته ای پیش شرط طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۳۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور

به منظور هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور و با حمایت بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی، نخستین برنامه راهیان پیشرفت در خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، خانه نوآوری و فناوری ایران با هدف ترویج و دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و آگاهی جامعه استعدادهای برتر و نخبگان، نخستین برنامه راهیان پیشرفت را برگزار می‌کند.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، این رویداد، مسیر ارتباط و تعامل هرچه بهتر اقشار دانش آموز و دانشگاهی را با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور و نیز دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان هموار کرده و در ترسیم افق پیش روی نقش آفرینان اقتصاد کشور گام برمی‌دارد.

این فصل از رویداد راهیان پیشرفت با حضور جمعی از مدیران عامل و موسسان مدارس مجتمعی غیردولتی و مدیران مدارس هیات امنایی با بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران

(IHIT) زمینه را برای اطلاع‌رسانی و آشناسازی جامعه مخاطب با دستاوردهای فناورانه و دانش‌بنیان فراهم می‌کند.

گام نخست این برنامه با نقش آفرینی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها برای آشنایی دستاوردها و پیشرفت‌های فناورانه و نوآورانه شرکت‌های دانش‌بنیان از زمستان ۱۴۰۲ و در قالب برگزاری هفت برنامه بازدید از کنسرسیوم دیالیز ایران، نخستین شتاب‌دهنده زیست‌فناوری کشور، بزرگترین پارک فناوری غرب آسیا، شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تبلیغات و برندینگ، منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام، گروه دارویی سیناژن و یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی برگزار شد.

در خانه نوآوری و فناوری ایران با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دستاوردهای دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف همچون مواد پیشرفته، صنایع خلاق، زیست‌فناوری و سایر محصولات و خدماتی که از ظرفیت صادراتی برخوردار هستند به نمایش درآمده است.

در جریان این بازدید، مدیران عامل و موسسان مدارس مجتمعی غیردولتی و مدیران مدارس هیات امنایی حاضر ضمن بازدید از غرفه‌های حاضر در نمایشگاه، با توانمندی‌ها و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم