Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشتار مردم بیگناه در دوران پهلوی یکی از نقاط سیاه پرونده این رژیم است که می توان به واقعه مسجد گوهرشاد اشاره کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، پایان حکومت دو هزار و ۵۰۰ ساله شاهنشاهی با حکومت محمدرضا شاه به پایان رسید، پدرش رضاخان که در جنایت و کشتار مردم شهرت بسیار زیادی دارد، از سال ۱۳۰۴ تا ۱۳۲۰ دوران پادشاهی ایران را بر عهده گرفت، دورانی که از شب ها سیاهتر بود و ظلم، بی عدالتی، تحمیل فرهنگ غرب و بی توجهی به اعتقادات مردم از مهمترین جنایت های رضا خان به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیکتاتوری و زورگویی در این سالها به اوج خود رسیده بود، حرف فقط حرف رضا شاه بود و بس، هیچ کسی در هیچ رابطه ای حق اعتراض نداشت چرا که این اعتراض به قیمت جانش تمام می شد، دوران حکومت رضا شاه بسیاری از کشورهای غربی تورهای زیادی برای منابع و منافع ایران پهن کردند تا بتوانند به اهداف خودشان برسند.

یکی از شاهکارها و سوغاتی که رضا خان از فرنگ با خود آوره بود، اجباری شدن کلاهی بود که در ترکیه بر سر زنان دیده بود، رضا خان پس از بازگشت از سفر ترکیه، تصمیم گرفت تا پوشیدن کلاه های فرنگی را در بین زنان و دختران ایرانی باب و اجباری کند در حالی که ملت ایران خسته از حکومت پهلوی، محکم در مقابل این تصمیم ایستادند.

در شهرهای مذهبی کشور از جمله مشهد تجمعاتی برای این تصمیم صورت گرفت و در حالی که هرگونه اعتراض در مقابل رژیم ستمشاهی به قتل و عام منجر می شد، سرانجام واقعه ای در مسجد گوهرشاد رخ داد و صدها نفر از مردم بیگناه در اعتراض به این تصمیم رضا خان به رگبار بسته شده و جان خود را از دست دادند.

این واقعه نشان دهنده دفاع از حجاب و عفافی بود که ملت ایران برای این مهم در مقابل حکومت پهلوی ایستادند، این واقعه در سال ۱۳۱۴ به وقوع پیوست، هدف رضا خان در این ماجرا دور کردن ملت ایران از فرهنگ اصیل ایرانی بود تا اروپایی نو در ایران تشکیل دهد اما با مخالفت علما و مردم روبرو شد.

در سال ۱۳۲۰ که وضعیت کشور به حادترین و بدترین شرایط ممکن رسید، رضاخان مجبور به استعفا و فرار از ایران شد، پس از آن پسرش محمدرضا شاه به پادشاهی رسید، ابتدا تلاش می کرد تا نشان دهد حکومتش قدری با پدر متفاوت است اما پس از مدتی مشخص شد که دیکتاتوری در این خاندان مهمترین شاخصه است.

محمدرضا شاه ۳۷ سال در کشور پادشاهی کرد، شاید بهتر است بگوییم در این سالها نقش محمدرضا در دلالی نفت بیشتر از پادشاهی بود و ثروت و منافع ایران را با ارزان ترین قیمت به کشورهای دیگر می فرستاد تا خوش خدمتی و خوش رقصی کند.

پهلوی، حکومتی گوش به فرمان غرب

مهدی نظری دکترای تاریخ در گفت و گو با خبرنگار سفیر افلاک، اظهار داشت: همه حکومت های شاهنشاهی قبل از سلطنت پهلوی با محوریت روابط قومی و یا تکیه بر زور و شمشیر و استبداد شکل می گرفتند، اما تفاوت حکومت رضا شاه  پهلوی این بود که با قدرت استعمار و  حمایت انگلیس که مبتنی بر هدف ایجاد نظام سلطه جهانی بود، به قدرت رسید، رضا شاه یک نظامی معمولی در دوره قاجار بود و وقتی حکومت قاجاری نتوانست اهداف انگلیس را تامین کند، تصمیم گرفتند که رضا شاه را به پادشاهی برسانند.

وی افزود: انگلستان تلاش می کرد تا از فرصت پیش آمده از مشغول شدن روسها به اوضاع داخلی خود به علت وقوع انقلاب سوسیالیستی ۱۹۱۷ ، برای تسلط بیشتر بر ایران استفاده کند و از کودتای ۱۲۹۹ فرآیند به قدرت رسیدن رضا خان آغاز شد، به طوی که ابتدا وزیر جنگ و سپس نخست وزیر شد ونهایتا پادشاهی موروثی ایران را کسب کرد که طی کردن همه این مدارج نظامی و سیاسی تحت کنترل و مدیریت دولت انگلیس صورت می گرفت.

دکترای تاریخ تصریح کرد: اواخر حکومت قاجار، با وقوع جنگ جهانی اول و ناتوانی حکومت، اعلام بی طرفی ایران را دولتهای درگیر جنگ نپذیرفتند، بنابراین ایران، توسط متفقین اشغال شد، چرا که موقعیت حساسی برای تعیین سرنوشت جنگ داشت و ایران بعد از انقلاب مشروطه برای این که مبادا به الگویی برای سایر سزمینهای منطقه خاور میانه تبدیل شود، استعمارگران و مخالفان مشروطه سعی کردند تا انقلاب مشروطه را از مسیر اصلی خارج کنند و این زمینه فراهم شد که مشروطیت باعث هرج و مرج است و کسی می تواند کشور را اداره کند که امنیت را در کشور برقرار کند، طرفداران رضا خان این دیدگاه را مطرح کردند.

نظری عنوان کرد: در دوران حکومت رضا شاه هر آنچه رخ داد با مدیریت و هدایت انگلیس و برخی دیگر از دولتهای غربی بود، وابستگی به کشورهای غربی یکی از ویژگی های بارز حکومت پهلوی محسوب می شد، همچنین ویژگی دیگر پهلوی، ترویج ملی گرایی افراطی و کمرنگ کردن عقاید و اعتقادات بود به طوری که تخریب ارزش های دینی را در دستور کار قرار می داد.

وی بیان کرد: تغییر ظاهری در لباس از دیگر برنامه های رضا خان بود و کشف حجاب، اوج ضدیت رضا شاه با احکام اسلامی مردم ایران بود که با مقاومت مردم شهرها ومناطق مختلف ایران مواجه شد، از جمله عده کثیری از  مردم مشهد، به علت مخالفت با کشف حجاب در مسجد گوهرشاد به شهادت رسیدند اما پس از ۱۶ سال حکومت، با گرایش رضاشاه به آلمان، انگلیسی ها تصمیم به بر کناری او گرفتند.

تبعید ایلات و قومیت ها برای جلوگیری از اتحاد و طغیان علیه حکومت

نظری خاطر نشان کرد: رضا شاه دنبال یک حکومت دیکتاتوری تمام عیار و یکپارچه بود و نسبت به هر گونه مخالف واکنش نشان می داد گرچه در زمان رضاشاه ظاهرا مشروطیت وجود داشت و انتخابات برگزار می شد، اما افرادی که در شهرستانها مورد تایید فرماندار، فرمانده لشکر و رئیس شهربانی بودند، باهماهنگی شخص رضاشاه به وزارت کشورمعرفی و همان افراد نماینده مجلس می شدند، یکی از برنامه های او، سیاست اسکان عشایر بود که در قومیت های مختلف در کشور اجرا کرد به طوری که هر کدام از قوم ها را از جایی به جای دیگر تبعید می کرد که نتوانند در کنار هم و با اتحاد، علیه حکومت طغیان کنند.

دکترای تاریخ گفت: در همین لرستان نیز عده ای اقوام و ایلات را به مناطق دیگر کشور تبعید کرد و کشتارهایی صورت گرفته است، با روی کار آمدن محمدرضا پهلوی، وی نیز مانند پدرش وابسته به کشورهای غربی بود و در طول این سالها مذاکره های نفتی و قراردادهایی منعقد کرد که به ضرر مردم  و منافع کشورتمام شد، از دیگر اقدامات نامناسب محمد رضا شاه، به رسمیت شناختن اسرائیل در سال ۱۳۲۸بود.

نظری بیان کرد: یکی از جنایت های پهلوی، تاسیس ساواک بود، اگرچه نهاد امنیتی به شمار می رفت اما این امنیت در خدمت کشور و مردم نبود، بلکه آمریکا احساس می کرد وجود این نهاد در ایران ضروری است و منافع آنها را تامین و محافظت می کند، همانطور که در آمدهای متعدد کشور از جمله در آمد نفت خیلی صرف آبادانی کشور نمی شد، بلکه در خدمت ریخت و پاشها و تجملات هیات حاکمه بود، همچنین همراهی و همکاری با آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سر نگونی دولت  دکتر مصدق (قهرمان ملی کردن صنعت نفت کشور).

وی با اشاره به کشتار مردم بیگناه در سال های حکومت پهلوی افزود: مبارزات مختلفی شکل گرفت و مردم دیگر تحمل این همه ظلم و جور را نداشتند. در دوره محمدرضا پهلوی کشتارهای فراوانی صورت گرفت ازجمله ۱۶ آذر ۱۳۳۲ شهادت  عده ای از دانشجویان در دانشگاه تهران، نوروز و خرداد ۱۳۴۲ و ۱۹ دی ۱۳۵۶ و ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ شهادت عده ای از روحانیون و مردم قم و مرداد ۱۳۵۷ فاجعه به آتش کشیده شدن سینما رکس آبادان،۱۷ شهریور ۱۳۵۷ شهادت عده کثیری از مردم تهرام در میدان ژاله (۱۷ شهریور)تهران،۱۳آبان ۱۳۵۷ شهادت عده ای از دانش آموزان و دانشجویان در دانشگاه تهران.

مهاجرت اجباری اقوام کشور

امیر علی حیدر امیری کارشناس سیاسی در گفت و گو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: رضا شاه زمانی که می خواست حکومت خود را تثبیت کند و چاه های نفت خوزستان و منطقه بختیاری را تصاحب کند، تصمیم گرفت ابتدا عشایر لرستان را سرکوب، سپس عرب ها را تسلیم نماید، رضاشاه با استفاده از قدرت ارتش، به عنوان وسیله ای برای رسیدن به امیال و آرزوهایش، ابتدا با اجبار به مهاجرت آنان به سوی شهرهای دیگر سعی کرد که امکانات مالی، احشام و زمین های آنها را که سبب قدرت گرفتن و نافرمانی شان می شد از آنها بگیرد و با کوچ اجباری لرهای لرستان به مناطقی دور دست، آن ها را وفادار حکومت بگرداند.

وی افزود: رضاشاه برای آماده سازی اذهان عمومی و افکار جمعی مردم بر علیه لرها و بعد از کشتار وسیع آنان، برای توجیه این جنایات، به پخش و نشر شایعات و اکاذیب علیه مردم ستمدیده لرستان به منظور تخریب وجهه و شخصیت آنان، دست زدند.

قتل عام مردم بیگناه، ویژگی خاندان پهلوی

کارشناس سیاسی تصریح کرد: رضا شاه زمانی که بر تخت سلطنت تکیه داد، سرتیپ شابختی، خزاعی و رزم آرا را به استان لرستان فرستاد و سیاست سرزمین سوخته را انجام داد که در این سیاست، افراد را با فریب این که رضا شاه، قرآن مُهر کرده و آنها را به صلح و همراهی دعوت می کند به سمت اهداف خود سوق دهد.

امیری عنوان کرد: ایلات و قوم ها به قرآن‌ احترام ویژه می گذاشتند و رضاشاه که از این موضوع خبر داشت، سعی کرد تا از این راه به هدفش برسد، اما پس از این که مردم را فریب می داد به بدترین شکل آنها را اعدام و خانواده آنها را به اسیری می برد، علاوه بر این نیز ایلات زیادی را از این استانها به شهرها و استان های دیگر تبعید کرد.

وی بیان کرد: نتیجه این کار رضا شاه، از بین رفتن بسیاری اقوام و عشایر و متلاشی شدن زندگی های بسیاری بود که بعد از تبعید با آن روبرو شدند، رحم و انسانیت در وجود حکومت پهلوی وجود نداشت که نمونه آن قیام مسجد گوهرشاد، کشتار دانشجویان و دانش آموزان که به اقدامات پهلوی معترض بودند، بخشی از جنایت های حکومت پهلوی طی ۵۲ سال بود.

وی خاطر نشان کرد: جنایت های رضا شاه در مناطق کوهستانی و استان های لرنشین هیچگاه از حافظه ملت ایران پاک نخواهد شد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مسجد گوهرشاد مردم بیگناه حکومت پهلوی ملت ایران رضا شاه رضا خان عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۵۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوبت مکافات جنایت

نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است. او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.

به گزارش ایسنا، نورنیوز نوشت: آبان ماه ۱۴۰۱ وقتی نتیجه انتخابات پارلمانی در رژیم اسرائیل اعلام و معلوم شد که ائتلاف به رهبری بنیامین نتانیاهو به پیروزی رسیده، خیلی ها در سرزمین های اشغالی امیدوار شدند که دوران بی ثباتی سیاسی و دولت های ائتلافی شکننده به پایان خواهد رسید.

اگر چه این امیدواری ها با شروع تجمعات و اعتراضات داخلی نسبت به لوایح مربوط به اصلاحات قضایی، خیلی زود با تردیدهای جدی روبرو شد، اما حالا دیگر تردیدی نمانده که نتانیاهو نه تنها ثبات و امنیتی برای ساکنان سرزمین های اشغالی به ارمغان نیاورده بلکه آینده سیاسی خود را نیز تیره و تار تر از پیش کرده است.

 او پیش از این در ارتباط با چندین پرونده فساد، بازجویی شده و به نوشته رسانه های عبری زبان در برخی از این پرونده های مربوط به رشوه، اتهامات قابل اثبات است. بر همین اساس احتمال بازداشت و اخراج از عرصه سیاسی همراه با یک رسوایی داخلی همواره بر سر او سایه داشته است.

حالا اما بر اساس خبرهای اعلام شده، یک رسوایی حقوقی بین المللی هم در انتظار نتانیاهو است. بنابر اعلام رسانه ها، دیوان بین المللی دادگستری در پی شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اسرائیل به اتهام نسل کشی در غزه، به احتمال زیاد قرار بازداشت مقامات ارشد رژیم اسرائیل شامل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک ارتش را به اتهام ارتکاب نسل کشی و جنایات جنگی در غزه صادر خواهد کرد.

روی دیگر رجز خوانی بی بی

احتمال صدور رای بازداشت مقامات اسرائیل به نظر آنقدر جدی هست که شورای امنیت داخلی این رژیم چهارشنبه گذشته یک نشست اضطراری در همین باره برگزار کرده است. کانال ۱۳ اسرائیل در این باره خبر داده که شورای امنیت داخلی این رژیم سناریوهای مربوط به قرار بازداشت بین المللی سران سیاسی و نظامی این رژیم را مخفیانه بررسی کرده است.

واکنش نتانیاهو به احتمال صدور چنین رأیی نیز نشان از آن دارد که نگرانی مقامات اسرائیل بی دلیل نیست. او  مدعی شده که « اسرائیل تحت رهبری من با هرگونه تلاش از سوی دادگاه لاهه به منظور تضییع حقوق اسرائیل در دفاع از خود مقابله خواهد کرد.​ ما در برابر تهدیدات علیه نظامیان و مسئولین کابینه خود از سوی دادگاه لاهه سر خم نخواهیم کرد.»

این رجز خوانی های رسانه ای البته روی دیگری هم دارد که یک خبرنگار اسرائیلی به آن اشاره کرده است. «بن کاسپیت» از روزنامه نگاران شناخته شده اسرائیلی در شبکه ایکس نوشته است: « نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است، او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.»

کابینه شرور باید برود

صدور چنین حکمی و حتی تاثیرات روانی اعلام چنین خبری، قطعا جبهه منتقدان داخلی و خارجی کابینه تندروی رژیم اسرائیل را تقویت خواهد کرد. خواست انتخابات زودهنگام و برکناری نتانیاهو ماه هاست که هم در سرزمین های اشغالی و هم از سوی سیاستمداران داخلی و خارجی شنیده می شود و در هفته های گذشته طنین رسا تری هم به خود گرفته است.

۱۹ فروردین ماه، روزنامه عبری هاآرتص نوشت: « ۶ ماه از جنگ در غزه می‌گذرد و از هفتم اکتبر گذشته تا کنون وضع اسرائیل هر روز بدتر می‌شود. باید به جنگ پایان دهیم و اسرا را بازگردانیم و باید بنیامین نتانیاهو برود.»

«شیمون شفر» تحلیلگر سیاسی روزنامه «یدیعوت آحارونوت» هم گفته است: « پیدا کردن کلمات برایم سخت است. به همین دلیل تنها می‌گویم، کافی است وقت آن رسیده که ما مردم، این کابینه شرور به ریاست بنیامین نتانیاهو را که از پذیرش مسؤولیت نقش خود در فاجعه هفتم اکتبر امتناع کرده و همچنان ما را به سمت پرتگاه می‌برد، جایگزین کنیم.»

 هیلاری کلینتون و ویلیام هیگ، وزرای خارجه پیشین آمریکا و انگلیس هم از جمله شخصیت هایی هستند که رفتن نتانیاهو را ضروری دانسته اند. خواست انتخابات زودهنگام به درون کابینه جنگ طلب فعلی هم رسوخ یافته است. چنانکه « بنی گانتس» عضو شورا یا کابینه جنگ اسرائیل هم گفته است : «ما باید بر سر تعیین تاریخ برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر ، یعنی قبل از یک ساله شدن جنگ (غزه)، به توافق برسیم.»

چرغ سبز آمریکا!؟

در حقیقت به نظر می رسد صدور چنین حکمی هم کنار رفتن نتانیاهو را تسهیل کند و هم تلاش ها برای برقراری آتس بس را. ایالات متحده آمریکا در طول ۷ ماه گذشته جدی ترین حامی رژیم اسرائیل در جنگ بوده است. با این حال وجود اختلافات میان دولت بایدن و کابینه نتانیاهو چیز پنهانی نبوده است.

بعید نیست دولت آمریکا هم بی میل نباشد که کابینه فعلی اسرائیل کنار زده شود. مهمترین طرح اعلامی آمریکایی ها برای آینده بحران خاورمیانه  - فارغ از درست یا غلط بودن آن- تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی و اسرائیلی است که قاعدتا حضور نتانیاهو و اعضای تندرو کابینه وی مانع تحقق چنین طرحی خواهند بود.

در همین باره حتی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، صدور احتمالی رای بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه را بی ارتباط با چراغ سبز و موافقت آمریکا ندانسته است. این شبکه در گزارشی به نقل از برخی مسوولان در لاهه اعلام کرده بود:«  صدور چنین دستوراتی همانند این اقدام چشمگیر، بدون موافقت آمریکا ممکن نبود و سه سال قبل نیز «کریم‌خان» دادستان کل لاهه با کمک آمریکا در این سمت انتخاب شد، پس از آن، کریم‌خان دو پرونده که تا حد زیادی موجب نگرانی آمریکایی‌ها شده بود، مختومه کرد، یکی پرونده مربوط به سلول‌های بازداشت اعلام نشده مربوط به افغانستان در اروپا و دیگری جنایات جنگی انجام شده در افغانستان».

این شبکه عبری زبان مدعی شد، «غیرممکن است دادستان در جنگی که هنوز ادامه دارد، اگر دستکم چراغ‌سبزی از سوی آمریکایی‌ها وجود نداشته باشد، چنین اقدام چشمگیری را با شواهد و مدارک بسیار اندک در پیش بگیرد. اگر این مساله درست باشد، به منزله کاهش دوباره و بی‌سابقه روابط میان اسرائیل و آمریکا آن هم در شرایطی بسیار حساس در آستانه یورش زمینی به رفح است.»

فارغ از صحت و سقم ادعای این رسانه صهیونیستی، نکته قابل تامل در مواجهه آمریکا با چنین حکمی این است که روابط راهبردی واشنگتن- تل آویو به کابینه فعلی و شخص نتانیاهو هم قابل تعمیم است یا نه؟ به تعبیر دیگر اگر موجودیت رژیم اسرائیل خط قرمز آمریکاست آیا وجود کابینه فعلی هم شامل چنین وضعیتی است؟

  حمایت های آمریکا از اسرائیل و کابینه نتانیاهو تا همینجا هم اعتبار و جایگاه ایالات متحده را مخدوش کرده است. خانم «آنیل شیلین»، مسوول روابط خارجی در دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار آمریکا  که در اعتراض به ادامه فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل استعفا داده تاکید داشته : «آمریکا هر چقدر اعتبار به عنوان مروج حقوق بشر داشته تقریبا از زمان آغاز جنگ در غزه از دست داده است.»

 اعتراضات دانشجویی اخیر ضد حمایت های آمریکا از اسرائیل هم مزید بر علت شده تا تصمیم سازان آمریکایی بیش از پیش برای برقراری آتش بس تحت فشار قرار گیرند.

 با این وصف و با توجه به ایده اعلامی آمریکایی ها برای آتش بس پایدار که همان ایده دو دولتی است، حکم احتمالی دادگاه لاهه مبنی بر بازداشت نتانیاهو، می تواند فرصت مناسبی باشد برای واشنگتن که هم روابط راهبردی خود با رژیم اسرائیل را محفوظ بدارد و هم نتانیاهو را وادار یا مجاب به کناره گیری کند تا دولت بایدن هم تا حدی از زیر فشارهای داخلی و جهانی خارج شود و البته یک دستاورد انتخاباتی هم دشت کند.

تجربه رایزنی ها و تلاش های دیپلماتیک چند ماهه گذشته حکایت از آن دارد که هیچ طرح و پیشنهادی برای توقف جنگ و آتش بس پایدار با وجود نتانیاهو و کابینه فعلی قرین موفقیت نخواهد بود. لذا به نظر می رسد همه آماده بدرقه جلاد غزه هستند. جنایات آقای شرور به نقطه ای رسیده که جایی برای دفاع از او باقی نمانده است. حالا نوبت مکافات فرا رسیده است. اینکه صدور چنین حکمی در نهایت منجر به بازداشت بی بی خواهد شد یا نه، جواب روشنی الان ندارد اما ناکامی و بدنامی شاید مکافات کمی برای یک سیاستمدار نباشد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جنایت‌ به وقت الشفا و ناصر؛ افزایش کشف گورهای دسته‌جمعی در غزه
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • نوبت مکافات جنایت
  • معمای کف و سقف مجاز حجاب
  • تجمع دانشگاهیان زنجان درحمایت از خیرش دانشجویان آمریکا برگزار شد
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • حمله مستقیم نظامی ایران به رژیم صهیونیستی یک شاهکار نظامی بود
  • مدیریت انقلاب اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را در جهان منزوی کرد
  • پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی عاقلانه و مدبرانه بود
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟