Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سومین جلسه پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی پرونده شهرهای اردکان و بافق به عنوان شهرملی کاربافی و شهرملی حصیربافی بررسی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، در سومین جلسه پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی پرونده اردکان به‌عنوان شهر ملی کاربافی و پرونده بافق به‌عنوان شهر ملی حصیربافی از استان بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش اول این جلسه، پرونده اردکان به عنوان شهر ملی کربافی با حضور پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، نماینده مردم اردکان و جمعی از مسئولان استانی مورد بررسی قرار گرفت که محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور گفت: سال گذشته شهر یزد به‌عنوان شهر ملی زیورآلات ثبت شد و امیدواریم امسال نیز شاهد ثبت اردکان به‌عنوان شهر ملی کاربافی باشیم.

وی افزود: در جشنواره صنایع‌دستی فجر، امسال بخش ویژه‌ای داریم با عنوان رویش سرو که هدف از اضافه شدن این بخش تجلیل از خانواده‌هایی است که فرزندان و نسل‌های جدید نیز صنایع‌دستی را ادامه می‌دهند.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه افزود: بعد از ثبت اردکان به‌عنوان شهر ملی کاربافی موضوعاتی مانند تجاری‌سازی، آموزش، معرفی در فضاهای مجازی، نصب المان‌های شهری، تهیه و تولید کلیپ‌های معرفی این هنر، تهیه بانک نقوش و ... باید از سوی مسئولان مختلف استان یزد و شهر اردکان پیگیری شود.

محمودیان یادآور شد: حضور هنرمندان شهر اردکان در نمایشگاه‌ها و بازارهای ملی و بین‌المللی باید با همت و پشتیبانی مسئولان‌ استان یزد محقق شود.

محمودیان گفت: ثبت ملی هر شهر یا روستا در حوزه صنایع دستی اعجاب‌انگیز است و این اعجاب‌انگیز بودن در ثبت روستاها بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

هر شهر یا روستا، می‌تواند شهر و روستای جهانی باشد

محمدرضا دشتی اردکانی نماینده مردم اردکان و رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: ظرفیت‌های فراوانی در این کشور وجود دارد و هر شهر یا روستای ایران می‌تواند یک شهر یا روستای جهانی باشد.

او ادامه داد: در استان یزد و در شهر اردکان ظرفیت‌های فراوانی در حوزه دستبافته‌ها و کاربافی وجود دارد، موضوع حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی در اردکان را پیگیری کردیم و با ارائه تسهیلات ارزان قیمت از آن‌ها حمایت کردیم و در حال حاضر ۲هزار کارگاه کاربافی فعال است.

دشتی اردکانی با اشاره به تداوم حمایت‌ها از رشته کاربافی ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعاتی که دنبال می‌کنیم طرح تجاری‌سازی این هنر است.

محمدرضا دهقان معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد نیز در این جلسه گفت: چرخه حمایت از کاربافی با تشکیل گروه‌های پشتیبان در اردکان راه‌اندازی شده است. این گروه‌ها و افراد دستگاه‌های کاربافی را در اختیار هنرمندان می‌گذارند و آموزش‌های لازم را به آن‌ها ارائه می‌دهند.

بازار عرضه حصیر در بافق آماده شود

در ادامه این جلسه، پرونده شهر بافق به‌عنوان شهر ملی حصیربافی بررسی شد که معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره این پرونده نیز گفت: حصیربافی نقش مهمی در اقتصاد تولیدکنندگان دارد و به‌منظور حمایت هرچه بیشتر از هنرمندان صنایع‌دستی، درخواست داریم تا مسئولان شهری محل مناسبی را برای فروش و عرضه‌ این محصولات فراهم کنند.

محمدرضا صباغیان نماینده مردم، مهریز، بافق، خاتم و ابرکوه نیز درباره این پرونده گفت: درخت خرما در شهر بافق یک مزیت و نعمت بزرگ است که در کنار محصول خرما از برگ و شاخه‌های این درخت می‌توان در حصیربافی استفاده کرد. این هنر قدمت طولانی در بافق دارد و بسیاری از خانواده‌ها از دیرباز به این هنر مشغول هستند.

وی افزود: ثبت ملی و جهانی حصیربافی بافق می‌تواند به حفظ این هنر و نیز تامین معیشت مردم منطقه کمک کند چراکه ظرفیت‌های بسیار زیادی برای صادرات این‌محصول در بافق وجود دارد.

هدف گذاری برای ثبت جهانی بافق

محمدعلی صمیمی فرماندار بافق نیز در این نشست گفت: یکی از موضوعاتی که به منظور حمایت از این هنر داریم، تشکیل چرخه تولید و صادرات این محصول و سایر محصولات مرتبط با نخیلات در بافق است.

او افزود: هدف‌گذاری ما ثبت جهانی بافق در حوزه حصیربافی و توجه کامل به حوزه صنایع‌دستی و ظرفیت‌های گردشگری است.

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی معاون صنایع دستی میراث فرهنگی صنایع دستی استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • نمایشگاهی از صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود