Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد حقوق بشر با ارسال نامه‌ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد جنایت ائتلاف تجاوز به رهبری سعودی و با حمایت و هدایت آمریکا در روز جمعه، ۲۱ ژانویه، علیه غیرنظامیان یمنی را محکوم کرد.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، با ارسال نامه‌ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن محکوم کردن جنایت ائتلاف تجاوز به رهبری سعودی و با حمایت و هدایت آمریکا در روز جمعه، ۲۱ ژانویه علیه غیرنظامیان یمنی، از وی خواست تا تمامی ظرفیت‌های خود را برای پاسخگو نمودن عوامل و مسببان و حامیان این اقدام جنایتکارانه به کار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غریب‌آبادی در ابتدای نامه خود نوشت: همانگونه که مطلعید، روز جمعه ۲۱ ژانویه و در اولین ماه از سال نو میلادی که بسیاری از مردم جهان غرق در شعف و شادی بودند، جهان بار دیگر شاهد اقدامی جنایتکارانه، بی‌رحمانه، غیرانسانی و خلاف مسلم تمامی اصول و مبانی حقوق بین‌الملل به ویژه حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حقوق بشر بین‌المللی بود. ائتلاف تجاوز به رهبری عربستان سعودی و تحت هدایت و حمایت آمریکا در حمله هوایی به زندانی در یمن، جان بیش از ۱۰۰ زندانی را گرفت و بیش از ۲۶۰ نفر را نیز زخمی کرد. تأسف برانگیزتر آنکه در میان کشته شدگان، ۳ کودک نیز دیده می‌شوند

وی ادامه داد: ائتلاف تجاوز فقط در ماه ژانویه بیش از ۸۳۹ حمله هوایی علیه غیرنظامیان، منازل آنان و زیرساخت‌های یمن انجام داد. این در حالی است که حملات علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی تحت حقوق بشردوستانه بین‌المللی ممنوع شده‌اند. در این حملات وحشیانه به هیچ وجه اصول تفکیک، تناسب و ضرورت نیز رعایت نمی‌شوند. همانگونه که سخنگوی سرکار عالی نیز در ۱۸ ژانویه اعلام کرد، "عدم احترام به چنین اصولی به جنایات جنگی منجر می‌شود" که خود، زمینه ارجاع پرونده به مراجع بین‌المللی ذیصلاح را نیز فراهم می‌کند.

دبیر ستاد حقوق بشر به محاصره یمنی‌ها نیز اشاره کرد و نوشت: همانگونه که سرکار عالی نیز حتماً مطلع شده‌اید، بیش از ۷۰ درصد مردم یمن به حمایت نیاز دارند و بیش از ۹۰ درصد نیز به دارو و غذای وارداتی از طریق کمک‌های بشردوستانه وابسته هستند که به علت ممانعت‌های ائتلاف تجاوز، ارسال این کمک‌ها با موانع جدی مواجه است. چنانچه تلفات انسانی ۳۷۰ هزار نفری از مردم بی‌گناه یمن که تعداد قابل توجهی از آن را نیز کودکان و زنان تشکیل می‌دهند به این فهرست اضافه کنیم، جنایت نسل کشی نیز به جرایم این ائتلاف اضافه می‌شود.

غریب آبادی ادامه داد: ملت یمن که صرفاً برای اعمال حق تعیین سرنوشت و استقلال خود بیش از ۶ سال است در حال هزینه کردن از جان و مال خود هستند، در واقع قربانی سیاست‌های انفعالی، دوگانه، ابزاری و ضدحقوق بشری کشورهای مدعی حقوق بشر محسوب می‌شوند. در چنین شرایطی که مدعیان حقوق بشر چشمان خود را عامدانه بر تمامی جنایات ارتکاب یافته علیه ملت یمن بسته‌اند، نقش سازمان‌های بین‌المللی در انعکاس این جنایات، محکومیت شدید آنها، اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار آنها و پاسخگو نمودن مرتکبین آنها بیش از پیش برجسته‌تر می‌شود.»

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید حملات وحشیانه ۲۱ ژانویه و سایر جنایات ائتلاف تجاوز و ضمن تاکید بر ضرورت پاسخگو نمودن عوامل و حامیان این اقدامات جنایتکارانه، از کمیسرعالی حقوق بشر خواست تا به عنوان عالی‌ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل اقدامات زیر را انجام دهد:

۱. به عنوان اولین اقدام، نسبت به محکومیت شدید این حمله جنایتکارانه اقدام کنند.

۲. از تمامی ظرفیت‌های در اختیار خود برای توقف جنایات ۷ ساله علیه ملت یمن، تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم تحت محاصره و پاسخگو نمودن ائتلاف تجاوز و حامیان آن در قبال اقدامات جنایتکارانه خود استفاده کنند.

۳. تمامی تلاش خود را به کار گیرید تا موضوع ارائه گزارشات سالانه کمیسرعالی حقوق بشر و دبیرکل سازمان ملل درخصوص وضعیت یمن، مجدداً در دستورکار شماره دو نشست‌های شورای حقوق بشر قرار گیرد. مایه تأسف است که در یک اقدام سیاسی، این موضوع در سپتامبر گذشته از دستورکار شورا خارج شد.

۴. از تمامی ظرفیت‌های دفتر کمیسر عالی و رویه‌های ویژه جهت برجسته کردن این قبیل اقدامات که در زمره جنایات جنگی و نسل کشی قرار می‌گیرد، از جمله از طریق ارائه گزارش و صدور بیانیه بهره مند شوید.

لازم به توضیح است که رونوشتی از این نامه برای رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و کشورهای عضو شورای حقوق بشر نیز ارسال شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کمیسر عالی حقوق بشر کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر علیه غیرنظامیان عالی حقوق بشر ائتلاف تجاوز سازمان ملل غریب آبادی بین المللی کمیسر عالی ۲۱ ژانویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند

به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالوهاب سهل‌آبادی ظهر پنجشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان اظهار داشت: از وزیر کار خواهشمندم به اصفهان به عنوان استانی صنعتی که دارای بیشترین جمعیت کارگری است و در دوران جنگ هشت ساله بیشترین شهید و جانباز را تقدیم انقلاب کرد، سفر کنند و در جمع این تعداد عظیم کارگر و کارفرما حضور یابند.

وی در ادامه با طرح این سوال که کار مفید نیروی انسانی ما چقدر است و آیا با شرایط و قوانین موجود روابط کار در کشور می‌توان با اقتصاد جهانی رقابت کرد؟ به دیدار اخیر جامعه کارگری با رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: جا دارد امروز تمام وقت خود را به تفسیر فرمایشات رهبری اختصاص می‌دادیم و قوانین و آئین نامه‌هایی را اجرایی می‌کردیم.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه مجلس موظف است شرایط حقوق کارگری را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند، اضافه کرد: مابقی مسائل را می‌بایست طبق اصل سه جانبه گرایی مذاکره کنیم زیرا زمانی که سفره کارگر ما کوچک و کوچک‌تر می‌شود، بی تردید کار انجام نمی‌گیرد و بخش تولید در جامعه آسیب می‌بیند.

۸ میلیون کارگر اتباع بیگانه در کشور وجود دارد

سهل آبادی با اشاره به اینکه امنیت کاری برای نیروی کار ایرانی کم شده است، ابراز داشت: هشت میلیون کارگر بیگانه و اتباع افغانستانی در این کشور وجود دارد که مجوز دارند یا ندارند اما امروز در بخش ساختمان که نزدیک به ۷۰ درصد افاغنه مشغول کار هستند تمام شغل‌های مربوط به ساختمان را در شهر اصفهان و اطراف آن از دست دادیم و اساتید ایرانی بنایی، گچ کاری و موزائیک کاری تعداد اندکی باقی مانده است زیرا همه کار ساختمان به افغانستانی‌ها سپرده شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از مشاغل به نیروی کار افغانستانی سپرده شده است که فقط ارز از مملکت ما می‌برند و در زمان بازگشت به کشورشان حتی یک طاقه پارچه بافت از اصفهان هم نمی‌برند و این شرایط امنیت حرفه‌ای فرزندانمان را کم می‌کند.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه لازم است برای حفظ امنیت شغلی و حرفه‌ای کارگر ایرانی راهکاری اندیشیده و مهیا شود، تاکید کرد: لازم است فرمایشات رهبر انقلاب تفسیر و اجرایی شود.

سهل‌آبادی ادامه داد: مقرر شد ۲۷ درصد حقوق کارگر را اضافه کنیم هنوز اعمال نشده، تورم افزایش داشته است؛ مسؤولان محترم با افرادی رو به رو هستیم که از نظر روحی هر روز ضعیف‌تر می‌شوند و باید برای معیشت، درمان و مسکن کارگر برنامه‌ریزی و تصمیم صحیح اتخاذ شود.

کد خبر 6095141

دیگر خبرها

  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • نماینده ایران: حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • اگر حزب الله نبود اسرائیل به اکثر مناطق لبنان تجاوز می‌کرد