Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: آزادراه ارومیه - تبریز از جمله طرح‌های زیربنایی حوزه راه در منطقه شمال غرب محسوب می‌شود، این آزادراه علاوه بر کاهش ۱۰ کیلومتری فاصله بین ۲ شهر، در صورت تکمیل بسترساز رشد و شکوفایی اقتصادی منطقه شمال غرب و توسعه صنعت گردشگری در مناطق پیرامون دریاچه‌ارومیه خواهد شد.

هم اکنون مدیریت ساخت آزادراه ارومیه - تبریز که از سال ۹۱ آغاز شده در دست وزارت راه و شهرسازی است اما تعلل در خلع ید پیمانکار و جذب سرمایه گذار جدید موجب کندی و توقف روند اجرای این طرح و به یکی از چالش‌های اساسی و مطالبه جدی مردم تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزاده راه ارومیه - تبریز در ۵ قطعه اجرا می‌شود که قطعه اول به طول ۲۴.۵ کیلومتر از ارومیه تا ساحل غربی دریاچه ارومیه است، قطعه دوم به طول ۱۵.۵ کیلومتر در خاکریز میان‌گذر دریاچه ارومیه قرار دارد و قطعه سوم نیز به طول ۲۹ کیلومتر از ساحل شرقی دریاچه ارومیه تا سه راهی سرای (جزیره اسلامی) واقع شده است.

مسیر مصوب این قطعه عبور محور از پیرامون جزیره اسلامی یا گزینه ساحلی دریاچه ارومیه بود، ولی بنا به درخواست مقامات استانی و طرف مشارکت جهت تغییر کریدور در این قطعه از گزینه ساحلی به گزینه کوهستانی با احداث تونل در دست انجام است، البته انتخاب گزینه کوهستانی با رویکرد احداث تونل، طول قطعه سوم را از ۲۹ به ۱۹ کیلومتر کاهش داده است.

قطعه چهارم آزادراه تبریز ارومیه به طول ۲۹ کیلومتر از سه راهی سرای تا سه راهی خاصبان است، در این قطعه با احداث یک باند دو خطه جدید به موازات مسیر ۲ خطه موجود، این محور به درجه آزادراهی ارتقا می‌یابد، قطعات پنجم آزادراه تبریز- ارومیه به طول ۳۲ کیلومتر از سه راهی خاصبان تا تبریز (کیلومتر ۷ آزادراه تبریز-سهند) است.

سرمایه گذار جدید پروژه آزادراه ارومیه-تبریز پای کار آمد

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت طرح ملی آزاد راه ارومیه – تبریز گفت: یکی از سیاست‌های اصلی این اداره‌ کل احصا پروژه‌های مختلف و جذب سرمایه گذار جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است، که در این راستا جهت تکمیل پروژه آزاد راه ارومیه_تبریز جذب سرمایه گذار محقق شد.

محسن حمزه لو اظهار کرد: هدف اصلی از جذب سرمایه گذار برای آزاد راه ارومیه_ تبریز که شامل ۶ قطعه می‌باشد؛ تکمیل قطعات ۱، ۲ و۴، احداث قطعه ۳، ۵، ۶ و همچنین تکمیل تونل‌ها است، که مجموعاً به طول ۱۵۱ کیلومتر است.

میزان برآورد اولیه اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه ۵ هزار میلیارد تومان است، که بصورت مشارکتی از طرف دولت و بخش خصوصی تأمین خواهد شد و انتظار می‌رود میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی تا ۳ هزار میلیارد تومان تحقق یابد وی ادامه داد: میزان برآورد اولیه اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه ۵ هزار میلیارد تومان است، که بصورت مشارکتی از طرف دولت و بخش خصوصی تأمین خواهد شد و انتظار می‌رود میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی تا ۳ هزار میلیارد تومان تحقق یابد.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی با تاکید بر ضرورت اتمام این پروژه اظهار داشت: تبدیل قطعه ۱ و ۲ به آزاد راه شامل احداث تقاطع‌های غیرهمسطح، دسترسی محلی و احداث باند کُند رو از جمله اهداف مهم اجرای این پروژه است.

وی با اشاره به افتتاح جاده ارومیه_ سرو تصریح کرد: پس از افتتاح این جاده قطعاً حجم بالای ترافیک ترانزیت کالا از جاده سرو به ارومیه انجام می‌پذیرد، که با توجه به تمهیدات انجام گرفته؛ با تکمیل آزادراه ارومیه_تبریز می‌توانیم پایانه مرزی سرو را به کریدورهای داخلی کشور وصل کنیم.

حمزه‌لو با اشاره به کلیات این سرمایه گذاری گفت: موافقت اولیه انجام گرفته است و هفته آینده جلسه‌ای در تهران با حضور سرمایه گذار پروژه تشکیل خواهد شد. براساس قول مساعد سرمایه گذار، پیش بینی می‌شود این پروژه تا دو سال آینده تکمیل شود و همچنین با پیگیری‌های لازم رفع موانع مربوط به پیمانکار در پروژه آزاد راه ارومیه_ تبریز که یکی از دغدغه‌های اصلی به شمار می‌رفت، به زودی حل خواهد شد.

روند اجرای آزاد راه ارومیه – تبریز تسریع می‌یابد

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص اجرای این طرح به خبرنگار مهر گفت: پروژه آزاد راه ارومیه تبریز به طول تقریبی ۱۵۲ کیلومتر از شهر ارومیه آغاز و با گذر از پل میانگذر دریاچه ارومیه و جزیره اسلامی با عبور از سه راهی خاصبان و جنوب شهر سهند به شهر تبریز متصل می‌شود.

در حال حاضر نیز به دلیل بالا رفتن هزینه‌های جاری ادامه حفر این تونل با مشکل روبرو شده که امیدواریم با روی کار آمدن سرمایه گذار جدید شاهد تسریع در روند اجرای طرح باشیم وحید جلال‌زاده افزود: عملیات اجرایی آزادراه ارومیه به تبریز از سال ۹۱ در دولت دهم توسط بنیاد تعاون ناجا آغاز شد که این سرمایه‌گذار نواقصات موجود از سه راهی ابوذر تا دریاچه ارومیه را مرتفع کرده و برطرف کردن مشکلات این جاده از سوی تبریز، حدفاصل بین خاصبان و سرای نیز در دستور کار قرار گرفت.

وی بیان کرد: قطعه اول این آزادراه از سه راهی ابوذر تا ساحل دریاچه و قطعه چهارم آزادراه تبریز به ارومیه، از سه راهی سرای تا سه راهی خاصبان دارای نواقصاتی است که درصدد مرتفع کردن آن هستیم.

جلال‌زاده در خصوص تأخیر ایجاد شده در حفر تونل جاده ارومیه به تبریز عنوان کرد: در حال حاضر نیز به دلیل بالا رفتن هزینه‌های جاری ادامه حفر این تونل با مشکل روبرو شده که امیدواریم با روی کار آمدن سرمایه گذار جدید شاهد تسریع در روند اجرای طرح باشیم.

حوزه حمل و نقل و ترانزیت آذربایجان غربی تقویت می‌شود

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به جایگاه استان در حوزه ارتباطات و قرار گرفتن استان در کریدورهای غرب، شرق و جنوب، توجه به زیر ساخت‌های حمل و نقل در استان را در افزایش تجارت بین الملل بسیار مؤثر دانست و گفت: به دلایل مختلف اجرای پروژه‌های حوزه راه در استان با مشکل مواجه شده است و ما تلاش می‌کنیم با استفاده از منابع ملی و ظرفیت‌های قانونی در حوزه‌های مالی، سیستم‌های حمل و نقل و ترانزیت در استان را تقویت می‌کنیم.

محمدصادق معتمدیان، ادامه داد: زیر ساخت‌های حمل و نقل در استان مناسب نیست و وزارت راه و شهرسازی باید در جهت حل مشکلات در این حوزه و اختصاص اعتبارات ویژه به این بخش در استان نقش مؤثری ایفا کند.

وی با تاکید بر اینکه با جدیت به دنبال رفع موانع و مشکلات حوزه حمل و نقل استان هستیم عنوان کرد: باید موانع تکمیل پروژه آزاد راه ارومیه_ تبریز همچون تأمین اعتبار و تأمین مواد اولیه که در حال حاضر مهمترین دلایل حرکت کند پروژه آزاد راه است، برداشته شود.

آزادراه ارومیه – تبریز از پروژه‌های مهم در دست اجرا برای توسعه آذربایجان غربی است و مسیر دو مرکز استان را کوتاه‌تر می‌کند، ۴۰ کیلومتر از آزادراه تبریز- ارومیه در محدوده آذربایجان غربی و بقیه در آذربایجان شرقی است.

با توجه به همسایگی استان آذربایجان غربی با کشورهای ترکیه و عراق و کشورهای پرتعداد منطقه قفقاز، بهره برداری از آزادراه تبریز - ارومیه می‌تواند زمینه ساز ایفای نقش مؤثرتر منطقه شمال غرب در سیاست توسعه مناسبات منطقه‌ای کشورمان با همسایگان باشد.

کد خبر 5408547

منبع: مهر

کلیدواژه: آزادراه راه وشهرسازی آذربایجان غربی بارش برف برف و کولاک بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه برف و یخبندان برف روبی سیل کرمان آمار کرونا اردبیل دهه فجر عکس استانها پروژه آزاد راه ارومیه هزار میلیارد تومان سرمایه گذار جدید راه ارومیه تبریز جذب سرمایه گذار آذربایجان غربی آزادراه ارومیه دریاچه ارومیه آزادراه تبریز راه و شهرسازی روند اجرای سه راهی بخش خصوصی حمل و نقل خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ تخصیص اعتبار فوری برای آزادراه های آذربایجان شرقی

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی در بازدید از قطعه ۶ آزادراه تبریز ارومیه، از تخصیص اعتبار فوری برای تکمیل آزادراه های آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: از ظرفیت های مولدسازی برای تسریع در انجام پروژه ها استفاده می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۷ اردیبهشت ماه در سفر به استان آذربایجان شرقی در خصوص پروژه های در دست ساخت استان گفت:  بازدید از پروژه های مهم آزادراهی سطح استان انجام شد. در مجموع بیش از ۲۶۰ کیلومتر پروژه آزادراهی و بزرگراهی در سطح استان در دست ساخت و تکمیل است. همچنین این استان، استانی پهناور و مهم است و جمعیت قابل توجه و دسترسی های ترانزیتی فراوانی  دارد.

بذرپاش با تاکید بر اینکه آزادراه تبریز ارومیه یکی از مهمترین محورهای استان است، یادآور شد: این آزادراه سال های سال در قطعات مختلف در حال کار بوده و گاهی تغییر سرمایه گذار را شاهد بودیم.

۱۲ کیلومتر از آزادراه تبریز ارومیه عملیاتی شد

وی با اعلام اینکه ۱۲ کیلومتر از قطعه ۶ این آزادراه عملیاتی شده است، گفت: ۱۶ کیلومتر باقی مانده، برنامه ریزی شده تا با تزریق مالی از روش های مختلف شامل توزیع قیر، ردیف بودجه، ماده ۵۶ مصوب و کمک های بانکی در ۲ ماه آینده اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه تاکید دولت بهره مندی از ظرفیت های مولدسازی است، افزود: استفاده از ظرفیت مولدسازی برای این پروژه جمع بندی و مقرر شده است تا سازمان ملی مسکن به عنوان مشارکت و با عنوان آورده دولتی به این پروژه کمک کند.

پروژه مراغه هشترود با تزریق مالی تکمیل می شود

بذرپاش با بیان اینکه امسال را سال اتمام بسیاری از پروژه های نیمه تمام قرار داده ایم، افزود: پروژه مراغه- هشترود نیز که یک قطعه ۲۹ کیلومتری است در مراحل پایانی بوده و نیاز به تزریق مالی دارد که در چند ماه آینده تامین مالی خوبی خواهد شد.

تکمیل محور رفت تبریز صوفیان در سه ماه آینده

وی گفت: محور تبریز صوفیان از جمله محورهای ترانزیتی بوده و مرز بازرگان به عنوان یکی از مرزهای پرتردد ما با ترکیه است که سهم بالایی در ترانزیت دارد. بنابراین نیازمند کار سریعتر با تزریق مالی است که در این راستا در دو یا سه ماه آینده محور رفت آن تکمیل شده و محور برگشت نیز تا هفته دولت آماده می شود.

بذرپاش با بیان اینکه در دولت سیزدهم، عزم جدی برای رفع گره های اصلی محورهای ارتباطی وجود دارد، حضور خود و دیگر مسئولان را به منظور رفع گره های استان عنوان کرد.

تسریع در نوسازی بافت های فرسوده

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بازدید دیروز رئیس جمهور از مناطق حاشیه نشین تهران گفت: یکی از راهکارها بسته پیشنهادی ۱۹ بندی است که به شهردارهای کشور ابلاغ شده و در مورد تسریع صدور پروانه برای بافت های فرسوده است.

رشد ۲۵ درصدی صدور پروانه ساختمانی در سال گذشته

وی با بیان این که سال ۱۴۰۲ شاهد رشد ۲۵ درصدی در صدور پروانه ها بودیم، گفت: امسال نیز حتما این رشد بیشتر خواهد بود و به همه شهرداران اختیار دادیم تا پیشنهادات خود برای این بسته را اعلام کنند.

بذرپاش با بیان این که یکی از مشکلات حاشیه نشینی در رفع موانع مثل حرایم راه آهن است، افزود: حریم ۱۷ متری راه آهن، حریم ایمنی است اما حریم ۳۰ متری نیز داریم که بسیاری از شهرها را دچار مشکل کرده است .

وی اعلام کرد: بسیاری از خانه ها در این حریم قرارگرفته و مشمول بافت فرسوده شده اند که دستور بازسازی این خانه ها نیز داده شده است.

بذرپاش با بیان اینکه راهکار دیگر تسهیلات بانکی ارزان است، اظهار کرد: با تسهیلات ۵ درصدی که برای خانه های روستایی داده شده، شاهد رشد بازسازی ها بودیم و الان به ۵۰۰ هزار واحد رسیده است.

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم تا وام های ارزان قیمت البته اندکی بالاتر از ۵ درصد ارائه دهیم، خاطرنشان کرد: سکونتگاه های غیرمجاز اگر در سامانه بازآفرینی ثبت نام کنند، هویت آن ها مشخص می شود و دولت نسبت به صدور پروانه اقدام می کند.

فرآیند ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد عبور کرد 

مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاح ۸ هزار و ۴۰۴ واحد به اتمام رسیده نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه رشد خوبی در پروژه های نهضت ملی مسکن ایجاد شده است که اگر شبکه بانکی کمک کند، سرعت پیشرفت افزایش می یابد، گفت: افتتاح پروژه های امروز نهضت ملی مسکن، نتیجه زحمات و تلاش بخش های مختلف در کشور است که تامین مالی و زمین را انجام می دهند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: امروز همچنین عملیات اجرایی ۱۰ هزار و ۲۲۱ واحد نهصت ملی مسکن در شهرهای سهند، مراغه، میانه، آذرشهر و سراب نیز آغاز می شود که امیدواریم هرچه سریعتر تقدیم متقاضیان شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز آمار آغاز، به اتمام رسیده و یا در مرحله کار پروژه های نهضت ملی مسکن کشور از ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد عبور کرد.

عزم دولت سیزدهم در حل مشکل مسکن جدی است

بذرپاش با بیان اینکه عزم دولت در حل مشکل مسکن جدی است و یکی از کارهای اصلی دولت تامین مسکن برای مردم است، اعلام کرد: آمارهای مراجع مختلف کشور از رشد بخش مسکن از منفی ۳.۸ در سال ۱۳۹۹ به مثبت ۴.۸ در سال گذشته خبر می دهد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی صبح امروز در راستای یک سفر کاری با استقبال استاندار آذربایجان شرقی و مدیران کل دستگاه های مرتبط وارد تبریز شد.وی ابتدا از قطعه ششم آزادراه تبریز ارومیه بازدید و سپس در مراسم افتتاح طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند شرکت کرد.

وزیر راه شهرسازی و معاونان وی امروز همچنین در جلسه شورای کاهش تصادفات رانندگی و شورای مسکن استان شرکت می کنند و پس از آن از ترمینال در دست ساخت شماره ۲ فرودگاه تبریز بازدید خواهند کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تشریح آخرین وضعیت دو پروژه سرمایه‌گذاری خارجی
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • تخصیص بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های راه آذربایجان شرقی
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد
  • ◄ تخصیص اعتبار فوری برای آزادراه های آذربایجان شرقی
  • آذربایجان‌شرقی منتظر خبرهای خوب در حوزه راه است
  • وزیر راه از قطعه ششم آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد