Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ولف دیتریش هایم، سفیر اتریش در تهران ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس این سازمان دیدار و در خصوص راه‌های همکاری مشترک فرهنگی بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با با اشاره به حضور خود در آلمان به عنوان رايزن فرهنگي ايران، گفت: ظرفيت‌هاي فرهنگي آلمان را مي‌شناسم و بر اين عقيده‌ام اگر روابط فرهنگی بین ايران و آلمان گسترش يابد، به نفع هر دو كشور است.

وی افزود: ما آمادگی داریم فرصت و زمینه‌های لازم را برای معرفی تصویر شایسته‌ای از اتریش در ایران فراهم کنیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: فعاليت‌هاي رايزنی فرهنگي جمهوری اسلامی ایران در اتریش مي‌تواند عامل مهمی در توسعه فعاليت‌هاي فرهنگي دو كشور باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه اتریش در اذهان مردم ایران تصویر خوبی دارد و تعامل، تسامح و مدارا در فرهنگ از ویژگی‌های مردم کشور اتریش است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با تأکید بر اینکه هم‌اندیشی و گفت‌وگو عامل ایجاد صلح در جهان است، گفت: ما برای توسعه گفت‌وگوهای دینی و فرهنگی و شناخت دو ملت از یکدیگر علاقه‌مندیم، چراکه به توسعه همکاری بیشتر بین ایران و اتریش کمک می‌کند.

وی اذعان کرد: وجود غنای تاریخی و تمدنی مشترک، بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های بین دو کشور خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور مطرح کرد: آنچه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عنوان گفت‌وگوهای دینی و فرهنگی آغاز کردیم، توسعه یافته است؛ به طوری که در حال حاضر با اندیشمندان بسیاری از کشورها، گفت‌وگوهای سودمندی را دنبال می‌کنیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر لزوم تعامل نخبگان دانشگاهی و فرهیختگان ایران و اتریش تأکید کرد و افزود: اساتید دانشگاه، اندیشمندان و مراکز مطالعاتی و پژوهشی دو کشور، انتظار می‌رود که نقش مهم و تاریخی خود را در این زمینه ایفا کنند تا دو ملت با بیشترین تعامل و همکاری در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اقتصادی، تأثیرگذار باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور خاطرنشان کرد: آن چیزی که در رسانه‌های غربی از ایران مطرح می‌شود با واقعیت‌های ایران واقعی فاصله دارد، بنابراین لازم است فیلم مستندی از واقعیت‌های ایران توسط رسانه‌های اتریش تهیه تا مخاطبان این کشور با بخش‌های مختلف فرهنگی، هنری، پژوهشی و علمی ایران آشنا شوند.

وی تأکید کرد: ما در تعاملی متقابل، ظرفیت‌های فرهنگی اتریش را معرفی می‌کنیم و نیاز است شما هم زمینه‌ای را برای معرفی ایران واقعی مهیا سازید.

وجود اهمیت تاریخی و منطقه‌ای ایران و اتریش 

ولف دیتریش هایم، سفیر اتریش در تهران نیز با بیان سخنانی در خصوص بسترهای همکاری مشترک فرهنگی بین دو کشور، گفت: علاقه‌مند به گسترش تعامل با اندیشمندان، اساتید و فرهیختگان دانشگاهی ایران هستیم.

وی خواستار توسعه گفت‌وگوهای دینی بین ایران و اتریش شد و گفت: امیدواریم بتوانیم دور بعدی گفت‌وگوهای دینی بین ایران و اتریش را در سال جاری میلادی به میزبانی اتریش برگزار کنیم.

ولف دیتریش هایم با اشاره به اشاره به پيشينه قوی روابط فرهنگی دو کشور، اظهار کرد: ما با برگزاری گفت‌وگوهای دینی، اهمیت تاریخی و منطقه‌ای ایران و اتریش را بازتاب دهیم. 

سفیر اتریش در تهران خاطرنشان کرد: دولت اتریش از همکاری با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، هنری و علمی استقبال می‌کند.

در ادامه  این نشست، قهرمان سلیمانی، سرپرست مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های این سازمان با اشاره به فعالیت‎های این مرکز در عرصه گفتگوهاي بيناديني، گفت: ما بر این باوریم که گفت‌وگوی دینی میان ادیان الهی پیرامون چالش‌ها و گرفتاری‌های بشر می‌تواند به بسیاری از رنج‏‌های جامعه انسانی پایان دهد.

وی برگزاری هفت دور گفت‌وگوی دینی بین دو کشور را بسیار سازنده و مؤثر ارزیابی کرد و بر لزوم تداوم این گفت‌وگوها تأکید کرد.

ایران از غنی ترین کشورها در زمینه اماکن تاریخی و میراث فرهنگی

خانم گو دوسه، مسئول بخش فرهنگی سفارت اتریش در ایران نیز در سخنانی، مطرح کرد: گفت‌وگوی دینی بین ایران و اتریش به طور متناوب در تهران و وین صرت می‌گیرد. این گفت‌وگوها از 25 سال پیش آغاز شد و در سال جاری، که با دور هشتم گفت‌وگوها در وین برگزار خواهد شد، آن را به فال نیک می‌گیریم.

وی افزود: تلاش کرده‌ایم تا روابط فرهنگی ایران و اروپا تقویت و گسترش یابد. به نظر می‌رسد برای نزدیک تر کردن روابط ایرانیان و اروپایی‌ها، گسترش همکاری‌های فرهنگی، دینی و علمی باید بیش از گذشته توسعه یابد.

مسئول بخش فرهنگی سفارت اتریش در ایران اظهار کرد: ما برای برگزاری هشتمین دور گفت‌وگوهای دینی بین ایران و اتریش آمادگی کامل داریم. ایران یکی از غنی ترین کشورها در زمینه اماکن تاریخی و میراث فرهنگی است.

پس از آن، جمال کامیاب، مدیرکل توسعه همکاری‌های فرهنگی اروپا ـ آمریکا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مطرح کرد: پیشینیه تاریخی و فرهنگی بین ایران و اتریش از دیر بار وجود دارد و مایلیم از فرصت پیش آمده، بهترین بهره برداری را از منافع فرهنگی دو کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد: ایرانیان نخبه و تحصیل کرده فراوانی در کشور اتریش اقامت دارند و همین ایرانیان توانستند فرهنگ جامعه ایرانی را به خوبی در شهر وین ارائه دهند.

کامیاب افزود: برای توسعه تعاملات فرهنگی همکاری‌های فرهنگی طرفین باید در دو بخش توسعه یابد. در بخش اول تفاهمات و همکاری‌های دو جانبه بین ایران و اتریش است که سفارت اتریش می‌تواند فعالیت‌های فرهنگی ایران را در اتحادیه اروپا معرفی کند. در این جا از نقش بسیار مهم انجمن فرهنگی اتریش در توسعه فعالیت‌ها تشکر می‌کنم.

وی اظهار کرد: در بخش دوم علاقه‌مندیم سفارت اتریش زمینه برقراری همایش‌ها، نشست‌ها و برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در وین را فراهم کند و موانع برگزاری فعالیت‌های را در اتریش بردارد.

کامیاب خاطرنشان کرد: مطلع هستیم که فعالیت‌های ایران به ویژه در زمینه فیلم، موسیقی و سینما در کشور اتریش مورد توجه است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: ایمانی پور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت وگوهای دینی سفارت اتریش بین دو کشور فرهنگی بین فعالیت ها گفت وگوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: استان ایلام از پیشینه غنی بالایی در حوزه فرهنگ برخوردار است، لذا سرانه پایین مطالعه در استان به هیچ وجه شایسته این پیشینه قوی فرهنگی نخواهد بود و باید تدبیری اساسی برای آن اندیشید.

ایلام از پیشینه تاریخی و فرهنگی کهنی برخوردار است، به گونه‌ای که ایلامیان در گذشته اهمیت به سزایی برای کتاب و آثار مکتوب و همچنین حفظ و نگهداری آنان قائل بوده‌اند. وجود شاعران و نویسندگان نامدار ایلامی همچون غلام رضا خان ارکوازی شاعر و عارف کرد ایلامی که به خاطر سرودن مناجات نامه و اشعار دیگر در بین مردم ایران شهرت دارد، خود گواهی بر این موضوع است.

با این حال امروزه پایین بودن سرانه مطالعه در استان ایلام یکی از مشکلاتی است که مدت‌ها است دامن گیر استان ایلام شده، به نحوی که کارشناسان معتقدند سرانه پایین مطالعه در ایلام و فقر فرهنگی به هیچ وجه شایسته پیشینه غنی فرهنگی ما نیست.

همه میدانیم با توجه با سابقه استان در حوزه فرهنگ و عنوان اولین‌ها در بخش‌های مختلف بخصوص در حوزه چاپ و نشر، پایین بودن سرانه مطالعه اتفاق خوبی نیست و یقیناً پیامدها و معضلات بسیاری قبیل عدم توسعه فرهنگی، وابستگی بیش از حد به فضای مجازی و افزایش آسیب‌های اجتماعی به همراه خواهد داشت.

اهمیت مطالعه از نظر کارشناسان

منصوره فتحی کارشناس فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب یکی از ارزشمندترین میراث‌های انسان به شمار می‌رود که نقش مهمی را در بیداری آحاد جامعه دارد و نقش بی‌بدیلی در انتقال دانش‌ها ایفا می‌کند.

وی افزود: اهمیت کتاب و کتابخوانی و لزوم اهمیت دادن به مطالعه بر هیچکس پوشیده نیست و هر انسانی خواسته یا ناخواسته در زندگی خود با این بخش از فرهنگ جامعه، سر و کار دارد.

فتحی با بیان اینکه امروزه، بسیاری از انسان‌ها به دلیل زندگی ماشینی و دغدغه‌های فکری و اقتصادی از این قطار فرهنگی باز مانده‌اند، تصریح کرد: کتاب به‌عنوان یک کالای فرهنگی که نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای فرهنگ عمومی دارد، متأسفانه مدت‌هاست در سبد خانوارهای ایلامی جای چندان مطلوبی ندارد.

راهکارهای افزایش سرانه مطالعه در استان

این کارشناس تصریح کرد: برای ارتقای سطح کمی و کیفی و افزایش سرانه مطالعه در استان لازم است تحقیق و پژوهش در کتابخانه ها از دوره ابتدایی به دانش آموزان آموخته شود، زیرا این فرهنگ را باید از دوران خردسالی به کودکان آموخت.

وی اضافه کرد: ضمن آنکه رسانه‌های ملی بویژه صدا و سیما تأثیر بسیاری بر فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارند، باید از طریق این رسانه کتاب‌های جدید را به مردم و علاقه مندان معرفی و یا آنها را نقد و بررسی کرد.

مرضیه فتحی در ادامه بیان کرد: اهدای کتاب به اقشار مختلف جامعه، بروزرسانی کتابخانه ها، کنترل قیمت کتاب، افزایش محتوای کمی و کیفی کتب از دیگر اقدامات لازم جهت توسعه آمار مطالعه در استان محسوب می‌شود.

نقش کتاب در جامعه

سمیه حیدری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به شمار می‌رود، در واقع کتاب زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دوره‌های مختلف، نقش بی‌بدیلی را در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری می‌تواند ایفا کند.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم به نیاز خود به دانستن و فهمیدن پاسخ دهیم باید روزانه ساعت مشخصی را به مطالعه و کتابخوانی اختصاص دهیم و مطالعه باید بخش مهمی از برنامه زندگی ما تشکیل دهد.

توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان

حیدری ادامه داد: ۳۴ باب کتابخانه در سطح شهر و ۱۵ باب کتابخانه در سطح روستاها در حال فعالیت هستند که کودکان و نوجوانان فعال و علاقه‌مند با توجه به شرایط اجتماعی محیط در این کتابخانه‌ها مشغول مطالعه و دریافت خدمات فرهنگی هستند.

این مسئول اضافه کرد: در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان اقداماتی نظیر راه اندازی کتابخانه سیار، رفع مشکلات ساختاری کتابخانه‌ها و مسائل اقتصادی و معیشتی کتابداران در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در پایان گفت: با هدف توسعه و ترویج کتابخوانی و استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های فرهنگی به منظور بسترسازی ارتقا سطح مطالعه مفید، تفاهم‌نامه همکاری میان ادارات کتابخانه‌های عمومی و منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام انعقاد گردیده است.

گسترش فرهنگ کتابخوانی بین اقشار مختلف جامعه امری ضروری است و باید نهادهای فرهنگی برای توسعه آن در شهرستان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

کد خبر 6087149

دیگر خبرها

  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • سرمایه معنوی جمهوری اسلامی در این منطقه بی‌بدیل از جهان، رو به فزونی است
  • فرهنگ پهلوانی از گود زورخانه تا گرد جهان
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • اولین اتوبوس‌ خودران شیفت شب جهان در سئول (فیلم)