Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست 3 روزه هیات نمایندگی طالبان با نمایندگان جامعه بین المللی از روز یکشنبه در اسلو نروژ در حال برگزاری است.


به گزارش عصرایران، این نشست که به لحاظ دیپلماتیک برای طالبان اهمیت زیادی دارد با حضور دیپلمات های غربی و نمایندگان جامعه مدنی افغانستان و جامعه جهانی در شهر اسلو نروژ برگزار می شود.


این نخستین دور گفتگوهای رسمی بین طالبان و غرب از زمان قدرت یابی طالبان در افغانستان در تابستان سال جاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طالبان انتظار دارد این گفتگوها که در هتلی در شهر برفی اسلو و پشت درهای بسته برگزار می شود، به آزادی نزدیک به 10 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده دولت افغانستان از سوی آمریکا و نیز شناسایی رسمی " امارت اسلامی افغانستان" از سوی کشورهای غربی و جامعه جهانی شود.


پیش از این گفتگوها، دیپلمات‌های غربی با فعالان حقوق زنان و مدافعان حقوق بشر افغانستان دیدار و در مورد خواسته‌های آنان و ارزیابی وضعیت کنونی دیدار کردند. در این نشست نمایندگان اتحادیه اروپا، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و نروژِ میزبان، حضور داشتند.


"هدا خموش"، فعال حقوق زنان و یکی از نمایندگان جامعه مدنی افغانستان در این نشست که در کابل زندگی می‌کند، عکس‌های "تمنا زریابی پریانی" و "پروانه ابراهیم خیل"، دو زنی که هفته گذشته پس از تظاهرات زنان علیه حجاب اجباری مفقود شده اند، در دست گرفت.


این دو زن از زمان تظاهرات هفته گذشته علیه حجاب اجباری در کابل، به خانه بازنگشته اند و فعالان حقوق زنان افغانستان می گویند توسط طالبان ربوده شده اند.

اعتراض "هدا خموش" فعال حقوق زنان افغانستان و نماینده جامعه مدنی افغانستان در نشست اسلو به طالبان/ آسوشیتدپرس


"شفیع الله اعظم" یکی از سخنگویان طالبان در نشست اسلو با رد اتهام ربوده شدن این دو زن توسط طالبان، گفت که "از سرنوشت آنها بی اطلاع" است و مدعی شد که برخی فعالان با استفاده از این روش ها و زدن چنین تهمت هایی به طالبان، برای گرفتن پناهندگی از کشورهای اروپایی و آمریکا سوء استفاده می کنند.


این گفتگوهای سه روزه روز یکشنبه با دیدارهای مستقیم میان طالبان و نمایندگان جامعه مدنی آغاز شد.


سرپرست وزارت امور خارجه طالبان روز دوشنبه با خبرنگاران صحبت کرد و گفت که دیدار با جامعه مدنی افغانستان یک مذاکره نیست، بلکه یک تبادل سازنده است.


در این نشست فعالان جامعه مدنی افغانستان حاکمان جدید کشور را به دلیل برخورد شدید امنیتی با تجمعات، متفرق کردن زنان معترض با اسپری فلفل و شلیک هوایی، ارعاب و ضرب و شتم خبرنگاران و دستگیری شبانه تظاهرات کنندگان ضد دولتی مورد انتقاد شدید قرار دادند.


همچنین طالبان به دلیل ایجاد کابینه موقت تمام مردانه و تمام طالبانی از قوم پشتون مورد انتقاد قرار گرفته است.

"مجبوبه سراج" فعال حقوق زنان افغانستان و نماینده جامعه مدنی افغانستان در نشست اسلو در حال مصاحبه با خبرنگاران در هتل محل برگزاری نشست 3 روزه با طالبان/ آسوشیتدپرس


جامعه جهانی از طالبان خواسته که دولت جدید را به روی عناصر غیر طالبان باز کند و همچنین اقلیت‌های قومی و مذهبی و زنان را در پست های مدیریت عالی به کار گیرد.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جامعه مدنی افغانستان نمایندگان جامعه مدنی نشست اسلو حقوق زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرد طی سال گذشته بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «خلیل‌الرحمان حقانی» وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان با اشاره به اقدامات اخیر پاکستان اظهار داشت بیش از 600 هزار پناهجو در ماههای اخیر به افغانستان اخراج شده‌اند.

وی افزود از ایران و برخی کشورها نیز هزاران مهاجر افغان به کشورشان بازگشته‌اند.

حقانی گفت برای بازگشت کنندگان به کشور، مراکز موقت فراهم شده است تا از آنجا به ولایت‌های مورد نظر انتقال یابند.

این در حالی است که شماری از پناهجویان تازه بازگشته به افغانستان از حکومت طالبان خواستار کمک و سرپناه دائمی و همچنین فرصت‌های کار شده‌اند.

آمادگی پاکستان برای اخراج پناهجویان «با مدرک» افغاناتریش خواستار اخراج پناهجویان پذیرش نشده افغان از اروپا شدپارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

وزیر امور مهاجرین حکومت طالبان پیش از این در دیدار با «شوکو شیموزاوا» رئیس پشتیبانی و امنیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بهمن‌ماه سال گذشته گفته بود بیش از یک میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

این بازگشت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از 29 میلیون افغان (بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور) به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • نشست علمی وحدت و همگرایی مسلمانان از منظر اهل‌بیت برگزار می شود
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • تصویب طرحی در آمریکا برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است